«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η επίκληση από την ελληνική πλευρά οτι "αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα το 1977 απο τον ΟΗΕ" είναι εντελώς αίολη και αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εδραιωθεί το επιχείρημα αυτό απο την πλευρά των Σκοπίων και να καταγράφεται πλεον επισήμως. Οι μόνοι που αναγνώρισαν μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς ήταν οι Κοτζιας - Τσιπρας με την εθνικά μειοδοτική "Συμφωνία Πρεσπών". Ουδείς άλλος.

γράφει ο Georgy Zhukov


 Αλήθεια ή fake news οτι το 1977 στη διασκεψη του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γλωσσών, ο ΟΗΕ αναγνώρισε τη "μακεδονική γλώσσα"; Για να δούμε τα ντοκουμέντα.Το 1977 λαμβάνει χωρα στην Αθηνα, υπο την προεδρία του Υπ. Πολιτισμού Μ. Τρυπανη, η 3η διασκεψη του ΟΗΕ για την τυποποίηση των αλφαβητων...

 
 Σκοπός του τεχνικού αυτου φορουμ ειναι η υιοθέτηση ενος συστηματος μετατροπής στο λατινικό αλφάβητο χωρων που δεν ανηκουν σ' αυτο.


Οι διασκέψεις αυτες και τα πορίσματα τους δεν ειναι αναγνωριστικές γλωσσών και πολυ περισσοτερο δεν ειναι υποχρεωτικές και δεν παράγουν δικαιο, ουτε μπορουν να επικαλεστούν ως ντοκουμέντα αναγνώρισης γλωσσών και νομικού καθεστωτος χωρων.
Το προοίμιο της Έκθεσης της 3ης διάσκεψης του 1977 ειναι αποκαλυπτικό : “Οι προσδιορισμοί που χρησιμοποιούνται...δεν υπονοούν την έκφραση οποιασδήποτε άποψης από πλευράς της Γραμματείας των ΗΕ αναφορικά με το νομικό καθεστώς οποιασδήποτε χώρας, των συνόρων ή των ορίων του”.



Στη Διασκεψη του 2007, ο εκπρόσωπος της Κυβ. Καραμανλη αξίωσε και πέτυχε καταχώρηση δηλωσης στα πρακτικα και το τελικο κειμενο της Έκθεσης σχετικα με αντιρρήσεις τους κωδικούς της χώρας και της γλώσσας καθώς και της σήμανσης (label) γλώσσας που δήλωνε η FYROM.



  Οι ίδιες αντιρρήσεις εγερθησαν και καταγράφηκαν στην Εκθεση του 2012 απο τον απεσταλμένο της κυβερνησης Σαμαρα.



 Αντιθέτως, το 2017, ο εκπρόσωπος της κυβερνησης Τσιπρα εκανε καποια δηλωσε που κρίθηκε ανάξια περιεχομένου και δεν καταχωρήθηκε καν στα πρακτικα και την Εκθεση(!!).



 Συμπέρασμα: Η επίκληση απο την ελληνικη πλευρα οτι "αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα το 1977 απο τον ΟΗΕ" ειναι εντελως αιολη και αποτέλεσε μιας πρωτης τάξεως ευκαιρία για να εδραιωθεί το επιχειρημα αυτο απο την πλευρα των Σκοπίων και να καταγράφεται πλεον επισήμως.Οι μόνοι που αναγνώρισαν μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς ηταν οι Κοτζιας - Τσιπρας με την εθνικά μειοδοτική . Ουδείς αλλος.

Τα πλήρη κειμενα των τεχνικών διασκέψεων του ΟΗΕ για την τυποποίησης των γλωσσών με βαση το λατινικό αλφάβητο ειναι διαθεσιμα εδω --> , οπου μελετώντας ο καθένας μπορει να διαγνώσει το μέγεθος της πολιτικης απάτης που διεπράχθη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου