«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ελλάδα Παντού!!! - Ντως Καμπάνα




Όλα χάνονται άπο τον κόσμο και η καμπάνα χτυπάει οι μεγάλοι(πλούσιοι) όλοι κουφάθηκαν και ο Θεός ακούει οι μεγάλοι(πλούσιοι) όλοι κουφάθηκαν και ο Θεός ακούει Χτύπα χτύπα χτύπα καμπάνα με βαρύ καημό χάνεται η γη χάνεται κι ο κόσμος τι τεράστιο κακό χάνεται η γη χάνεται κι ο κόσμος τι τεράστιο κακό Χτύπα χτύπα χτύπα καμπάνα με βαρύ καημό Στη γη όλα ερημώσανε άλλο ζωή δεν υπάρχει οι πλούσιοι όλοι τυφλώθηκαν και ο Θεός κοιτάζει οι πλούσιοι όλοι τυφλώθηκαν και ο Θεός κοιτάζει Και τίποτε δεν λογαριάζουν άλλο οι μεγάλοι(πλούσιοι) στους φτωχούς γυρνούν την πλάτη και ο Θεός ποναεί στους φτωχούς γυρνούν την πλάτη και ο Θεός ποναεί Το κακό σ'αυτόν το κόσμο όσο πάει μεγαλώνει και όπως λένε και οι προφητείες όλους μας θα μας κρίνει και όπως λένε και οι προφητείες όλους μας θα μας κρίνει Το πάνω κάτω(ανακατεύτηκε)ο κόσμος πόνος και πείνα ανεργία προσφυγιά και ξεριζωμός ανεργία προσφυγιά και ξεριζωμός Τους καλούς άπ'ένα ένα παίρνεις(ο Θεός)και τους κάνεις αγγέλους όλα είναι Θεέ μου στο χέρι σου τι θα κάνεις ξέρεις όλα είναι Θεέ μου στο χέρι σου τι θα κάνεις ξέρεις.-

5 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ..Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ..ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ..ΓΥΜΝΑΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΘΛΙΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ..ΣΗΚΩΣΟΥ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ EINAI ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ..ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας έστειλα το link σε προηγούμενη ανάρτηση σας-ντώς καμπάνα- γιατί πιστεύω οτι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,και συμβάλει στον πόνο που μας διακατέχει, και μας βοηθάει για καρτερία.
    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,
      και σάς απάντησα με την φράση "Δεν έχω λόγια...Ευχαριστούμε!".
      Γι άλλη μια φορά.. σάς ευχαριστώ κε Λευτέρη.
      Αν κι έχει πόνο ο στίχος, η μουσική είναι ξεσηκωτική πάντως. Σε αναπτερώνει και σε βεβαιώνει ότι ο Ελληνισμός θα επιβληθεί στους εχθρούς του, στο τέλος.
      Μπράβο και στον συνθέτη Κώστα Αγέρη, κι ας τραγουδάει κι ελαφροτράγουδα με γκομενίτσες κλπ

      Να είστε καλά,
      καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  3. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Αγγελική μου τί τραγουδάρα είναι αυτή; Όποτε το ακούω μού σηκώνονται οι τρίχες στα χέρια και μόλις που συγκρατώ τα δάκρυά μου σκεπτόμενος την γενοκτονία.

      Διαγραφή