«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ανησυχητικές οι προβλέψεις του ιστολογίου 'Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως', στο κατά πόσο "αντιδράσεις απελπισίας" θα είναι ό,τι κάνει η Τουρκία από εδώ και πέρα, τώρα που "προδίδεται" από όλους.. και κατά πόσο αλληλο-κηρύσσονται σήμερα ως εχθροί, η Τουρκία και το Ισραήλ.


..περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

4 σχόλια:

  1. Σωστα περιγραφει ο Διηνεκης την θαλασσοταραχη στην περιοχη μας. Σχεδιο μακροχρονιο και πολυεπιπεδο. Απαιτουσε την ζελετοποιηση του Ελληνικου μυαλου ετσι ωστε οταν θα ετιθετο σε λειτουργια να ευρισκε τους Ελληνες να κοβουν βολτες στο Διαστημα.

    Κυταξτε ομως τι λεει αυτος.

    https://twitter.com/ExileOr/status/1080033775806046208

    Διακοσια χρονια πριν ο δικος τους Patrick Henry εδινε το συνθημα ν' αποτιναξουν τη σκλαβια του Αγγλικου Παλατιου λεγοντας "Give me Liberty or Give me Death". Tην ιδια εποχη ο Κολοκοτρωνης εδειχνε τον δρομο με το "Ελευθερια η Θανατος". Ο Κενεντυ το επαναλαμβανει.

    Εκει ειμαστε τωρα. Το παιχνιδι στην Αμερικη εχει χοντρυνρι. Να περιμενουμε μεγαλα μαντατα
    το 2019 απ' εκει.

    Στον αγαπητο Διηνεκη ευχομαι το Νεο Ετος να του φερη Υγεια, Δυναμη και Καλη Σπορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ή ταν ή επί τας", το είχε συνειδητοποιήσει ο Ρόμπερτ. Εμείς να δούμε πότε θα το συνειδητοποιήσουμε..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ahoy. Επίσης. To ίδιο, σ' όλους κι όλες τής παρέας.

      Διαγραφή
  2. https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/01/blog-post_3.html

    Φοβερή σύμπτωση Διηνέκη..
    Και εδώ: https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/01/blog-post_6.html
    κάποια παρόμοια λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή