«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ "ΠΡΑΓΜΑ" ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ. ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΗΓΕΤΗ ΧΩΡΑΣ.. ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ.

 

Θα τα πουλήσει όλα πριν φύγει ! Ανοίγει συζητήσεις με την Τουρκία για "από κοινού λύση για το Αιγαίο".

 

Όπως δήλωσε προχθές ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν κ. Καλίν, οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Τουρκία, στις αρχές Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας το παραδέχτηκε αυτό στην πρόσφατη συνεντευξή του.

Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης της τουρκικής συλλογιστικής που θα διέπει την προσεχή συνάντηση τους. Κατά τον Ρ.Τ. Ερντογάν και το τουρκικό ΥΠΕΞ, «μια απόπειρα διμερούς διευθέτησης (σς των εκκρεμών θεμάτων) μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι λαϊκά, νομικά και εθνικά ασύμφορη και για τους δύο μας…

Η πιο συμφέρουσα λύση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις είναι το Δικαστήριο της Χάγης για όλα τα θέματα… Θα πρέπει να συμφωνήσουμε να οριστούν επιτροπές, που θα συμφωνήσουν το περίγραμμα και το πρόγραμμα των ενεργειών μας (σς για την από κοινού προσφυγή στη Χάγη) και επανειλημμένες ομιλίες του στον τουρκικό λαό .» Έτσι, με τρόπο ευγενικό αλλά άκρως πιεστικό η Άγκυρα επαναφέρει για μια ακόμα φορά την πρόκληση- απαίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση, με τον έμμεσο αλλά υπαρκτό εκβιασμό της «διατήρησης της ειρήνης», τη διμερή συζήτηση επί όλων των θεμάτων, που στην πλειοψηφία τους έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με την παρανοϊκά παράνομη συμπεριφορά της στο Αιγαίο, σε βάρος των ελληνικών εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων.

Η συμφωνία στον κατάλογο αυτών των θεμάτων θα αποτελέσουν το συνυποσχετικό για την από κοινού- Αθήνας και Άγκυρας- προσφυγή τους στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την οριστική επίλυση τους. Η κατ’ ανάγκην αποδοχή της επίσκεψης αυτής, αποτελεί και την πρώτη ένδειξη αποδοχής , από ελληνικής πλευράς και των ορίων και του περιεχομένου των συζητήσεων για την παραπομπή όλων των θεμάτων στο Δικαστήριο της Χάγης,
Αν δεν υπάρξει σύντομα αναλυτική και διευκρινιστική ανακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία για τα θέματα και το περιεχόμενων της συζήτησης του Φεβρουαρίου, τότε η κυβέρνηση Τσίπρα σιωπηλώς θα έχει ανατρέψει την πάγια από το 19798 ελληνική θέση ότι το μόνο θέμα διαπραγματεύσεων για παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι η υφαλοκρηπίδα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου