«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Χθες, η Εστία φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδο της μια είδηση που πέρασε απαρατήρητη. Την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ηλιάδη "Η Θράκη απειλείται", από το κομματικό ραδιόφωνο του Συριζα, Στο Κόκκινο.

Τρομερές αποκαλύψεις από τον



Το δημοσιευμα αναφέρει οτι το βιβλιο βασίστηκε σ'ενα αρχειακο υλικο που ανακαλύφθηκε πριν απο 7 χρονια στην Καβαλα στο εκει παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Το υλικο εδόθη στη δημοσιότητα, ο ερευνητής απέκτησε προσβαση, αλλα ακολούθως σφραγίστηκε και μεταφέρθηκε στην Αθηνα.

Ακολούθως, αναφέρεται οτι ο συγγραφέας, μελος του ΚΕΜΟ, μιας ΜΚΟ η οποια καταγγέλεται για ανθελληνική δράση, αναφέρει ευθέως πως η μειονότητα της Θράκης επεσε θύμα των ορέξεων του κρατους και έστησε ενα καθεστως απαρχαϊντ (!).

Την Κυριακη, 8.2.2019, ο Χρήστος Ηλιαδης εδωσε μια ραδιοφωνική συνεντευξη στο ραδιόφωνο του Συριζα, η οποια ειναι διαθέσιμη εδω:
Ο ιδιος ειπε οτι κατα τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του μετέβη στην Καβαλα και μεσω γνωστού του πατέρα του πήγε στα ΓΑΚ Καβάλας και ο προϊστάμενος του ειπε οτι "εχω ενα αρχειο που αποχαρακτηρίσθηκε προσφατα κ μπορει να σε ενδιαφέρει, δεν το εχει δει αλλος".

Ο Ηλιαδης ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακο του το 2004 στο ΕΚΠΑ, οποτε οι χρόνοι που ελεγε αυτος οτι απέκτησε προσβαση στο αρχειο με τους χρόνους που ελεγε η εφημεριδα (πριν απο 7 χρονια) δεν ταυτίζονταν.

Η πραγματικοτητα εχει ως εξης : Το καλοκαιρι του 2003 ο προϊστάμενος των ΓΑΚ Καβάλας αποχαρακτηρίζει το αρχειο της υπηρεσιας "Γενικη Επιθεωρηση Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων", διοτι ειχε παρέλθει ο αναγκαίος χρονος (30 ετη, αρθ. 42 ν. 1946/1991).

Αυτο που αγνοεί ή αποκρύπτει ο Προϊστάμενος ειναι πως η εν λογω Επιθεωρηση ειναι μελος σε ενα πανίσχυρο και άκρως απόρρητο όργανο του ΥΠΕΞ ονόματι "Συντονιστικό Συμβουλιο Μειονοτικής Πολιτικης Θράκης", το οποιο λειτουργεί ως κρατος εν κρατει στην περιοχή της Θράκης.


Εντός του αποχαρακτηρισθέντος αρχείου υπήρχαν αντίγραφα των πρακτικών ολων των συνεδριάσεων ΣΣΘ που πηρε μέρος ο Επιθεωρητής των Μειονοτικών Σχολείων, οποτε ο αποχαρακτηρισμός δεν ηταν αρμοδιοτητα του τοπικού Προϊσταμένου αλλα της κεντρικής υπηρεσιας μετα απο εισήγηση του ΥΠΕΞ.

Τον Δεκέμβριο του 2003 μεταβαίνει στην Καβαλα ο Ηλιαδης (που κανενα μεταπτυχιακο δεν εκανε τοτε) και -οπως ισχυρίζεται- ενας φίλος του πατέρα του, του λεει οτι δημοσιοποιήθηκε το εν λογω αρχειο και μάλιστα δεν το εχει δει κανεις ακομα.
Ο Ηλιαδης μαζι με τον μετέπειτα καθηγητή του ΠΑΜΑΚ Κ. Τσιτσελικη παιρνουν πρωτοι αδεια και λαμβάνουν αντίγραφα απο το αρχειο. Το Μεταπτυχιακο του Ηλιαδη στο ΕΚΠΑ ενα χρονο μετα, στηρίζεται πανω σ' αυτο το αρχειο.




Το θεμα λαμβάνει έκταση και τελη του 2005 μεταβαίνουν επιτοπου η Διευθυντρια του Αρχείου του ΥΠΕΞ, Φωτεινη Τομαη (τέως συζυγος Ν. Κωνσταντοπουλου) και ο Διευθυντης των Πολιτικων Υποθεσεων Ξάνθης του ΥΠΕΞ, Βασίλης Μπορνοβας (μελος ΚΚΕ εσωτ, μετέπειτα πρόξενος Κων/πόληςμετέπειτα διοικητικό στελεχος του ΥΠΕΞ και νυν πρέσβης μας στην Ιορδανια), οι οποιοι διαπιστώνουν τη σοβαρότητα της διαρροής, διατάσσουν σφράγιση και μεταφορα στην Αθηνα.
Έκτοτε το αρχειο παραμένει σφραγισμένο, ως θεμα εθνικης ασφαλειας.


Μερικές επισημάνσεις: 

* Ηλιαδης-Τσιτσελικης ειναι μέλη της ΜΚΟ ΚΕΜΟ, στοιχεια για τη δράση του οποιου βρισκει καποιος ευκολα στο διαδικτυο. Η οργανωση αυτη βρισκεται πολυ κοντά στον Συριζα. Ο δε Τσιτσελικης εχει συγγράψει βιβλιο απο κοινού με τον Γαβρογλου.


*Ο Μπορνοβας και ο Αϋφαντης πρότειναν στον Τσιπρα την υποψηφιότητα γιαντο ευρωψηφοδέλτιο της ρομα μουσουλμάνας Σουλειμαν Σαμπιχα, την οποια αποδέχτηκε-ανακοινωσε, για "κόψει" ύστερα απο παρεμβάσεις και πιέσεις μετα απο 24 ωρες.

*Και για το τελος, παρατίθεται η ιστορια δημιουργίας του ΣΣΘ και οι αρμοδιοτητες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου