«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η λογική του Νεοέλληνα

του Βασίλη Βιλιάρδου



Συζητώντας με φίλο (ο οποίος χωρίς να είναι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι εθνικιστές το 70% των Ελλήνων που τάσσονται εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας), σχετικά με το γιατί δεν επετράπη τουλάχιστον το δημοψήφισμα, καθώς επίσης η ψήφιση από τα 2/3 της Βουλής, όπως ακόμη και στους Σκοπιανούς, άκουσα τα εξής «εντυπωσιακά» στη σύλληψη τους επιχειρήματα: (α) Δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για την ονομασία ενός άλλου κράτους, (β) Το Σύνταγμα μας επιτρέπει την παράδοση εθνικής κυριαρχίας με 151 βουλευτές, (γ) Η Μακεδονία δεν είναι μόνο Ελληνική αλλά, επί πλέον, Σκοπιανή και Βουλγαρική και (δ) Δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν οι Πολίτες για κάτι τέτοιο, αφού είναι αμόρφωτοι και άσχετοι.

Οι εύλογες απορίες βέβαια που δημιουργούνται αυτόματα είναι τουλάχιστον οι παρακάτω: (α) Αφού δεν είχαμε ως λαός το δικαίωμα να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα για το όνομα ενός κράτους που όμως ήθελε ένα δικό μας όνομα και όχι οποιοδήποτε άλλο, τότε γιατί έπρεπε να ψηφιστεί από τη δική μας Βουλή; (β) Εάν είναι πράγματι έτσι διατυπωμένο το Σύνταγμα μας, δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το Έθνος μας; (γ) Αποδεχόμαστε ως εδάφη της Μακεδονίας αυτά που καθόρισε η Οθωμανική αυτοκρατορία και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά εδάφη της Αρχαίας Ελλάδας; (δ) Εάν εμείς οι Πολίτες είμαστε συλλογικά αμόρφωτοι και άσχετοι, ανίκανοι να αποφασίσουμε, τότε πώς μας εμπιστεύονται τα κόμματα στις εκλογές, από τις οποίες επιλέγουμε την εκάστοτε κυβέρνηση μας; Εκτός αυτού γιατί είναι εθνικιστικό το να προστατεύει κανείς την πατρίδα του, χωρίς να επιβουλεύεται τα εδάφη άλλων χωρών;

Όταν βέβαια άκουσα (α) για τους δύστυχους κερδοσκόπους που επένδυσαν τόσα χρήματα στις τράπεζες μας χωρίς αποτέλεσμα, οπότε είναι σωστό εμείς οι φορολογούμενοι να τις διασώσουμε ξανά με κρατικές εγγυήσεις, δίχως να μας ανήκουν και χωρίς να τις εθνικοποιήσουμε, να τις εξυγιάνουμε και να τις ιδιωτικοποιήσουμε ξανά όπως οι Η.Π.Α. καθώς επίσης (β) ότι υπερβάλλουμε με την ΑΟΖ απέναντι στους Τούρκους, ειδικά όσον αφορά το Καστελόριζο και τα θέλουμε όλα δικά μας, κατάλαβα πως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει πραγματικά πορεία η χώρα μας - αφού με τέτοιες «μοντέρνες» αντιλήψεις που όμως δεν συναντώνται σε κανένα άλλο κράτος, ακόμη και στα πιο δουλοπρεπή, είναι αδύνατον να ανακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Εν τούτοις, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις των φίλων μου στο διαδίκτυο, για τα παραπάνω θέματα - αφού μπορεί οι δικές μου να είναι πράγματι λανθασμένες, εθνικιστικές ίσως, χωρίς να το συνειδητοποιώ. Μπορεί δηλαδή να πιστεύω πως αυτού του είδους οι αντιλήψεις χαρακτηρίζουν τους ονομαζόμενους «Νεοέλληνες» που ενδιαφέρονται μόνο για τη βολή και την καλοπέραση τους, αδιαφορώντας για την πατρίδα τους ή για οτιδήποτε άλλο, ενώ αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε έως εδώ, αλλά δεν είναι απίθανο να κάνω λάθος.

 
thesecretrealtruth

1 σχόλιο:

  1. Με τις λέξεις της “Ειρήνης” και της “Δημοκρατίας” κατέστρεψαν ολόκληρες χώρες (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

    Ο εμπειρογνώμονας του ομοσπονδιακού πρακτορείου ειδήσεων, δημοσιογράφος, συγγραφέας-ιστορικός Nikoai Starikov ανέλυσε το κείμενο του παγκόσμιου συμφώνου μετανάστευσης των ΗΕ σε σημεία και είπε, τι είναι γεμάτη η «νομιμοποίηση» της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο...

    Διαβάστε περισσότερα:

    https://grothia.gr/enimerosi/nea-taksi-pragmatwn/81462/me-tis-lexeis-tis-eirinis-kai-tis-dimokratias-katestrepsan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή