«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ανοίγει θέμα «μειονότητας» η αναπλ. υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου σε Φλώρινα και Αριδαία.

..μπρρ.. όποιο κακό παιδάκι δεν τρώει τον σκοπιανό ταραμά του.. θα έχει να κάνει μαζί της...!


Εξωφρενικό και ασύλληπτο. Άνοιξε εμμέσως θέμα μειονότητας η αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου με δηλώσεις της, θέλοντας να δείξει ότι η συμφωνία των Πρεσπών συντελεί στην συνεργασία και στην ομαλότητα. Η Σία Αναγνωστοπούλου που έχει προκαλέσει κατά το παρελθόν με τις θέσεις της πάνω σε εθνικά και κοινωνικά θέματα ,σε δήλωση της ανέφερε τα παρακάτω :

«Η διάνοιξη της διασυνοριακής οδού στο Λαιμό της Πρέσπας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που αποδεικνύει σε συμβολικό αλλά και πραγματικό επίπεδο (οικονομικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό) τη σημασία αυτής της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη διάνοιξη αυτού του δρόμου επιθυμούσαν πολλοί κάτοικοι του Νομού Φλώρινας ενώ ακολουθεί ένας άλλος σημαντικός δρόμος στην Αριδαία της Πέλλας.»

Η αναφορά της σε Φλώρινα και Αριδαία δεν είναι καθόλου τυχαία .Είναι τα δυό γεωγραφικά σημεία όπου μια μικρή μερίδα κατευθυνόμενων καρκινωμμάτων του σκοπιανού αλλυτρωτισμού θέτει ζητήματα με επίκεντρο την οργάνωση Ουράνιο Τόξο και τον Παύλο Βοσκόπουλο.Η αναφορά αυτή δείχνει την αντίληψη και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που ξεπερνούν ακόμη και τον σκοπιανή πλευρά σε θρασύτητα και εκδήλωση εθνικά επιζήμιων θέσεων.Πως μπορεί η ελληνική πλευρά να στοχοποιεί με αλλυτρωτισμό και να γκριζάρει μια περιοχή όπου όλοι γνωρίζουν τι επιδιώκεται από συγκεκριμένα κέντρα.

Θυμίζουμε πρόσφατα το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στο Ξύνο Νερό Φλώρινας όπου τέθηκαν αυτά τα ζητήματα με τον πιο προκλητικό και ωμό τρόπο και δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση. Υπό αμφισβήτηση βάζει λοιπόν το υπουργείο Εξωτερικών την Φλώρινα και την Αριδαία ανοίγοντας την όρεξη στην σκοπιανή προπαγάνδα.Φαίνετε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποφασίσει να πάει ακόμη παραπέρα σε επικίνδυνα μονοπάτια την υπόθεση με το ψευδοκράτος των Σκοπίων εκμεταλλευόμενη και την παθητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Θα περιμένει κανείς οι δηλώσεις της υπουργού να ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών και να ζητηθεί αν μην τι άλλο η παραίτηση της.Όφείλει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποίοι είνια οι δρόμοι που ανοίγονται σε Φλώρινα και Αριδαία κατά τους ισχυρισμούς της Υπουργού Εξωτερικών και με ποιά λογική απομονώνει γεωγραφικά αυτά τα σημεία η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.Ποίοι κατά την κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένοι στις περιοχές αυτές και με την Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν οι οδοί επικοινωνίας και με ποιούς? Τι μας ετοιμάζει…

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου έγινε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρει:

Ως το πρώτο σημαντικό βήμα που αποδεικνύει τη σημασία της «ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», χαρακτήρισε τη διάνοιξη της διασυνοριακής οδού στο Λαιμό της Πρέσπας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η διάνοιξη της διασυνοριακής οδού στο Λαιμό της Πρέσπας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που αποδεικνύει σε συμβολικό αλλά και πραγματικό επίπεδο (οικονομικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό) τη σημασία αυτής της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη διάνοιξη αυτού του δρόμου επιθυμούσαν πολλοί κάτοικοι του Νομού Φλώρινας ενώ ακολουθεί ένας άλλος σημαντικός δρόμος στην Αριδαία της Πέλλας. Θα ήθελα όμως, να υπογραμμίσω πάνω απ’ όλα τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τη διάνοιξη του Λαιμού. Ο κ. Ντιμιτρόφ, στο πνεύμα και στο γράμμα του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι η μακεδονική γλώσσα ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της κι ότι δεν έχει καμιά σχέση με οποιοδήποτε ιδίωμα ομιλείται από Έλληνες Μακεδόνες” δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.


otavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου