«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

DIE WELT: «ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ HOTSPOTS»… ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» ΠΙΡΑΝΧΑΣ!



Ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της Σάμου (η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα…) δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα DIE WELT στην κυριακάτικη έκδοσή της, επικαλούμενη έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίζεται «ντροπή για την Ευρώπη». Επίσης, αναφέρεται, είναι «δύσκολο να εξηγηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη γιατί η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».

Και βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξηγηθεί η οικτρή εικόνα των hotspots, ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια ρέουν ασταμάτητα! Η απάντηση είναι πολύ απλή: τα αχόρταγα «αλληλέγγυα» πιράνχας της αριστεράς και της… προόδου, που διαχειρίζονται τα κονδύλια για τους ταλαίπωρους που προσελκύουν στην Ελλάδα (με απατηλές υποσχέσεις περί «παραδείσων»…), τρώνε, τρώνε, τρώνε και δε χορταίνουν!




 

1 σχόλιο:

  1. «ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΞΑΝΘΗΣ… ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    18/03/2019


    Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας δάσκαλος στο Δροσερό Ξάνθης, όταν «ευπαθείς» του έστησαν καρτέρι έξω από το σχολείο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης: «Ο δάσκαλος νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική με κρανιοεγκεφαλικά θέματα και σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Τον χτύπησαν στο κεφάλι…».

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα καθεστωτικών ΜΜΕ, η αιτία του ξυλοδαρμού του δασκάλου από τους «ευπαθείς» ήταν –γενικώς και αορίστως- «ένα ενδοσχολικό ζήτημα που δημιουργήθηκε».

    Είναι κοινό μυστικό, όμως, ότι οι «ευπαθείς» παίρνουν επιδόματα από το κράτος για να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλά αυτοί και δεν τα στέλνουν και απαιτούν από τους δασκάλους να τους χορηγούν ψευδείς βεβαιώσεις ότι τα στέλνουν, για να μην χάνουν το επίδομα. Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι δάσκαλοι, υποκύπτουν στην τρομοκρατία και υπογράφουν αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις… Μήπως ο συγκεκριμένος δάσκαλος δεν υπέγραφε και ξυλοκοπήθηκε για να «πειστεί» να το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή