«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βασίλης Καπερνάρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιώργος Καραμπελιάς, απαντούν στο ερώτημα «Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε για την πρωτεύουσα, αν εκλεγείτε»



Βασίλης Καπερνάρος
Να εφαρμοστεί παντού ο νόμος

Στις εκλογές της Κυριακής αναμετράται το 46% των Αθηναίων που δεν προσήλθε στις κάλπες του 2014 με τους επαγγελματίες πολιτικούς και τους επαγγελματίες ψηφοφόρους. Οσοι έχουμε αγανακτήσει με την κατάντια της πόλης μας, τον ξεπεσμό της καθημερινότητάς μας και τη συνακόλουθη ταπείνωση της προσωπικότητάς μας έχουμε μια επιλογή: από τη νέα περίοδο να εφαρμοστεί παντού ο νόμος. Τα προηγούμενα χρόνια εννέα τρόλεϊ, συνολικού κόστους 4.500.000 ευρώ, έγιναν στάχτη από τις εγκληματικές συμπεριφορές κουκουλοφόρων. Το αίτημά μου προς τον δήμαρχο κ. Καμίνη ήταν ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει σε ενέργειες για την αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών με μηνυτήρια αναφορά. Η απάντησή του ήταν: «Είμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους κατασταλτικά μέτρα».

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε εμφανής η παντελής έλλειψη ασφάλειας του πολίτη. Παρατηρούμε το φαινόμενο στις πλατείες, στους κεντρικούς δρόμους, στις γειτονιές να μη γίνονται περιπολίες, αλλά ταυτοχρόνως να φυλάσσονται υπουργικά σπίτια και πολιτικά γραφεία. Η αποψίλωση της Δημοτικής Αστυνομίας συνετέλεσε στο διαρκές έγκλημα, αφού άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί αποσπάστηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού (!), άλλοι σε γραφεία και όσοι απέμειναν κόβουν κλήσεις. Από την Κυριακή έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε ρότα. Τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το εξωφρενικό: εφαρμογή της νομοθεσίας, τήρηση της νομιμότητας, απόλαυση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.


Ηλίας Κασιδιάρης
Οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης

Θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης σε περιοχές όπου ο δημότης φοβάται να κυκλοφορήσει ή παρουσιάζονται πρωτοφανή φαινόμενα εγκληματικότητας, όπως η διακίνηση ναρκωτικών εν μέση οδώ στην πλατεία Βάθη και το λαθρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Με πεζές περιπολίες από πολυπληθείς ομάδες δημοτικών αστυνομικών, αλλά και επιχειρήσεις ακαριαίας καταστολής με τη συμμετοχή πολλών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, θα εξαλείψουμε τα φαινόμενα αυτά οριστικά. Για παράδειγμα: με το σύνολο του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και με απορριμματοφόρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα σαρωθεί το τμήμα της οδού Πατησίων, όπου καθημερινά λαθρομετανάστες διενεργούν παραεμπόριο ανενόχλητοι. Ταυτόχρονα, στις πλατείες και τις κεντρικές οδούς όπου δρουν συμμορίες εγκληματιών θα περιπολούν πεζά τμήματα -αποτελούμενα από 10 δημοτικούς αστυνομικούς έκαστο- κατά τις βραδινές ώρες. Ετσι, θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και η Αθήνα θα είναι μία πόλη όπου θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο Ελληνας πολίτης και κάθε επισκέπτης. Ισως χάσουμε κάποια έσοδα από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, θα βελτιώσουμε όμως δραστικά το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.


Γιώργος Καραμπελιάς 
Επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους

Επειδή το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι απλά ανθρωπιστικό, στη συρρικνούμενη Ελλάδα, πρέπει να επιδιωχθεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους και να θεσπιστεί ποσόστωση μεταναστευτικών πληθυσμών. Για την αντιμετώπιση της αγοράς των ιδιοκτησιών των Αθηναίων από ξένα αρπακτικά θα πρέπει να τεθούν όρια στον αριθμό διαμερισμάτων και κλινών που μπορούν να μεταβάλουν σε Airbnb. Για τη διασφάλιση της ασφάλειας, σε σύμπραξη με το υπουργείο, δημιουργία μεικτών κλιμακίων Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.

Εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων με πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή. Μείωση δημοτικών τελών για επανεγκατάσταση βιοτεχνικών - εμπορικών επιχειρήσεων καθώς και για νέα ζευγάρια και πολυτέκνους. Ιδρυση Δημοτικής Τράπεζας. Μετατροπή του Ελαιώνα από hot spot σε διεθνές πολιτιστικό κέντρο, ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο, δημιουργία Μουσείου Γενοκτονίας Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Θέσπιση μόνιμης διαβούλευσης με τους πολίτες και συμμετοχικοί προϋπολογισμοί ανά διαμέρισμα, γιατί χωρίς συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει και υπευθυνοποίηση των πολιτών για την πόλη και την προστασία της.


πηγή

2 σχόλια:

  1. " Βασίλης Καπερνάρος
    Να εφαρμοστεί παντού ο νόμος"

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    " Ηλίας Κασιδιάρης
    Οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης"

    ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

    " Γιώργος Καραμπελιάς
    Επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους"

    ΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;;; ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ....ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.!!ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 11.000.000 ΝΑ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΤΑ 9,6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ;;; ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατη η παρατήρηση αγαπητέ Λύκαστρε. Το σόου ξεκινά...

      Διαγραφή