«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Τελετή Λήξης της ασκήσεως Μακεδονομάχος 2019 - Χορός των Εφέδρων (βίντεο)



Ακόμη ένας θαυμάσιος Πανελλήνιος αγώνας -άσκηση “Μακεδονομάχος” έλαβε τέλος με απόλυτη επιτυχία, ο 12ος στην σειρά από το 2008 που ξεκινήσαμε τον θεσμό.
Η άσκηση – αγώνας εφέδρων “Μακεδονομάχος 2019” διεξήχθη στην περιοχή Ελαφίνας στα Πιέρια Όρη σε υψόμετρο 900(μ.ο.)μέτρων μεταξύ 02-05 Μαϊου 2019, έλαβαν μέρος 64 Αξιωματικοί και 247 Υπαξιωματικοί και Οπλίτες.
Για ακόμη μια φορά το παρόν δόθηκε από την πλειονότητα των ενεργών-εθελοντών-εφέδρων, αυτών που ‘’τρέχουν’’ εθελοντικά παντού, αυτών που είναι ενταγμένοι στην πολιτική προστασία με άριστα αποτελέσματα και οφέλη για την πατρίδα!

(Τολμώ να πω δε ότι πλέον αποτελούμε την ραχοκοκαλιά των σωματείων πολιτικής προστασίας στην χώρα), αυτών που ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν κατάφερε η πολιτεία (όντως μπερδεμένη από τα μεταπολιτευτικά σύνδρομα) και το επίσημο κράτος να αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας και της Εθνικής άμυνας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν υπήρχε καμία βοήθεια από πουθενά και η διοργάνωση βασίστηκε στους πόρους και το υλικό – έμψυχο και άψυχο – της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, αγαστά συνεπικουρούμενης από προσωπικό αδελφών σωματείων που έσπευσαν στην άσκηση με ιδία μέσα και έξοδα προς ενίσχυση μας.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα boy ...ανοίγω πρωί πρωί να δω τι ανέβασες, και μένω ενεός.!! Τον δάσκαλο με τα παιδιά να χορεύουν....από τόσα βιντεάκια ανέβασες τον δικό μου σύλλογο να χορεύει στην τελετή λήξης.!! χαχα ο μουσάτος με τα μεγάλα γένια είναι ο δάσκαλος, μου μας έμαθε να χορεύουμε...και ο ψηλός με το μουστάκι τώρα έφυγε φαντάρος, τον πήραν στην Προεδρική Φρουρά. Την καλημέρα μου boy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο ψηλός με το μουστάκι τώρα έφυγε φαντάρος"
      Η άσκηση είναι για εφέδρους. Μπορούν να πάρουν μέρος και άλλοι; Άτομα που τώρα υπηρετούν ή δεν έχουν υπηρετήσει ακόμη;

      Διαγραφή
  2. Στην ομάδα μου έδωσε το ασημένιο μετάλλιο ο πρόεδρος της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αντιστράτηγος ε.α. κος Κωνσταντίνος Τραχανατζής ζωντανός θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων...το όνομα Τραχανατζής είναι αξεπέραστο ακόμα και σήμερα , για όσους έχουν περάσει παλαιότερα από τις Ειδικές Δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι σε σκεφτόμουν φίλε μου, την ώρα που ανέβαζα την ανάρτηση.
      Να είσαι πάντα καλά, να δίνεις το παράδειγμα στους νέους της Ελλάδος μας.

      Διαγραφή
  3. Έκανα αναδημοσίευση boy την ανάρτηση...μόνο που έβαλα άλλη φωτογραφία....από τα παιδιά.Δες.

    https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/06/2019.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουστάρω το "σημείο στίξεως" στα χέρια του Μακεδονομάχου.. 🙂

      Διαγραφή
  4. Μπράβο βρέ λεβέντες!!!μπράβο!!!ο Θεός να σάς ευλογεί[διότι η πατρίς σαφώς κι ευγνομωνεί]!!!Αλλά συγγυρία όμως ε;;[να ανεβάσεις το βιντεάκι τής ομάδας τού δικού μας Λύκαστρου;;!!!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μας!
      Μόνο συγκυρία δεν νομίζω να ήταν αυτό Φωτεινούλα μου. Κι εσύ ειδικά..το καταλαβαίνεις καλύτερα από τον καθένα μας.

      Φιλούνια!

      Διαγραφή
  5. Εννοείται πώς δεν είναι συγγυρία,,,ολόκληρη διάλεξη θα εκανα αυτήν την στιγμή από τον ενθουσιασμό μου...αλλά μετά βίας γράφω κι αυτές τις δυό λέξεις...φιλούθκιααα[α και σας το εκλεψα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή