«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ! Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣ ΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.. ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΡΙΦΘΗΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΙ. Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ.

"Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ" (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ TV ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ) 


Τον κο Δημήτρη Μιχαλόπουλο τον γνωρίσαμε καλύτερα στον Διόδοτο, από αναδημοσίευση άρθρου του και μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση που ανοίχτηκε στα σχόλια, με εκλεκτούς επισκέπτες και συμμετοχή του ιδίου, εδώ

 

 

odysseia tv

 

9 σχόλια:

  1. Έχει ειπωθεί μεταξύ άλλων πως και ο ίδιος ο "Κολόμβος" είναι Έλληνας απο την νήσο Χίο , όπου και γεννήθηκε το 1402 ! Με το πραγματικό του όνομα να είναι : Χριστόφορος Δισύπατος Παλαιολόγος . Πιθανόν μάλιστα να ήταν και εξ' αρχής απο οικογένεια ναυτικών διότι αναφέρεται ότι μετά την πτώση της Κων/πολης τον πήρε μαζί του ο θείος του (το όνομα του δεν το συγκρατώ πιθανόν να λεγόταν Ιωάννης ) ο οποίος διατηρούσε έναν στολίσκο πλοίων με τα οποία και επέδραμε εναντίον των Τουρκικών εμπορικών πλοίων , προξενώντας μεγάλη ζημία στους Τούρκους γιατί ο άνθρωπος αυτός ( ο θείος του ) ήταν εξαίρετος ναυτικός και μάλιστα με πολλές γνώσεις σε ότι αφορά την ναυτική επιστήμη . Επειδή λοιπόν είχαν επικυριχτεί απο τους Τούρκους και τους κυνηγούσαν πλέον παντού , κατέφυγαν ο Χριστόφορος με τον θείο του στην Γαλλία όπου και τέθηκαν στην δούλεψη του βασιλιά της . Πλήν όμως αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα επίθετα τους εξ αιτίας των Τούρκων . Έχοντας λοιπόν μάθει άριστα την ναυτική τέχνη απο τον θείο του , και όχι μόνο την τέχνη , αλλά και τις γνώσεις που είχε αυτός , βρέθηκε να περιοδεύει την ευρώπη ψάχνοντας για δουλειά . Λένε μάλιστα πως υπέγραφε πάντοτε στα Ελληνικά ενώ κάτω ή διπλά απο την υπογραφή του έβαζε τα αρχικά Χ.Μ. που σημαίνουν : Χριστός μεθ' ημών . Όταν βρέθηκε στην Ισπανία και τον ονόμασαν Κολόμβο ή Κολόμπο κάποιος - προφανώς δικός του άνθρωπος - του είπε : Κύττα πως σε αποκαλούν ! Και ο Χριστόφορος του απάντησε : Μην τους λές τίποτα ! Ας τους να με ονομάζουν όπως θέλουν . Ο λόγος μάλιστα πρέπει να ήταν προφανής : Ήταν Ελληνικής καταγωγής και ορθόδοξος με την ιερά εξέταση εκείνη την εποχή να είναι στο φόρτε της , οπότε καταλαβαίνετε οτι αν ήταν γνωστή η καταγωγή του το μόνο που θα έβλεπε θα ήταν οι φλόγες που θα τον έκαιγαν ζωντανό αντί για την εξερεύνηση του Ατλαντικού και της Αμερικής .
    HERON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντοτε αποκαλυπτικότατος ο κ. Μιχαλόπουλος. Ο λόγος του είναι καθάριος και συγκλονιστικός! Κάθε φορά που μιλά είναι σαν μιά τονοτική ένεση. Σεισμός πολλών ρίχτερ!!!Νομίζω τα 30' εκπομπής δεν είναι καθόλου αρκετά. Τέτοιες εκπομπές θα έπρεπε να έχουν διάρκεια - το λιγότερο - 2 ώρες!!! Ας μεριμνήσει ο συγκεκριμένος σταθμός γιά το καλό των πιστών θεατών του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τακτικότερα και κυρίως σε μεγαλύτερη διάρκεια εκπομπές με τον κ. Μιχαλόπουλο. Θα αποτελέσει μεγάλο κέρδος γιά όλους μας.

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητη τουλάχιστον μία ακόμα 2ωρη εκπομπή, με τα συγκεκριμένα θέματα.

      Διαγραφή
  3. Πρωτίστως να ευχαριστήσουμε θερμότατα τόν Διόδοτο γιά την αναπαραγωγή.
    Εκ δευτέρου να υπογραμμίσουμε μέ έμφαση, πώς ο εκλεκτός κ.Καθηγητής ακριβώς επειδή ομιλεί με ΠΑΡΡΗΣΙΑ, δίχως "φτιασίδια" και ευγένειες, αλλά μπαίνει επιθετικά και στεγνά στήν ΟΥΣΙΑ της Ιστορίας, απετέλεσε απο ετών ...σ τ ό χ ο!
    Στό Ελλαδιστάν λυπούμεθα να παραδεχθούμε, άν επιτεθείς στο σύστημα και μάλιστα στοιχειοθετημένως, θα προκαλέσεις σφοδρότατη αντεπίθεση αφού πάς να φωτίσεις τους βαθύτατα υπνωτισμένους "ιθαγενείς" πολίτες και ψηφοφόρους. Και δεν θέλουν, δεν "πρέπει"!
    Ευχόμεθα απο καρδιάς ο Θεός να τον έχει πάντα καλά με υγεία, ακμαίο και ...ΘΥΜΩΜΕΝΟ όπως πρέπει να είναι ο ΣΩΣΤΟΣ Πανεπιστημιακός Δάσκαλος!
    (Γιά τον σφετεριστή τώρα της πανεπ.έδρας του τί να πρωτοπούμε; Νά θυμηθούμε ίσως τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Φ.Ντοστογιέφσκυ και τον τίτλο του βιβλίου του 'Έγκλημα και Τιμωρία';)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς κε Καποδίστρια.

      Να σάς ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου για τις συναρπαστικές εκπομπές του Οδύσσεια TV.

      Eπιτέλους, κάποιοι να μάς αξιώσει ο Θεός να συνεχίσουμε να κρατάμε όσο μπορούμε κάποια παράθυρα φωτός, και στο ίντερνετ που αρχίζει να σκοτεινιάζει κι αυτό.

      Διαγραφή
  4. Αυτό είναι το καλό όταν είσαι έξω από το ακαδημαϊκό σύστημα, δεν φοβάσαι να μιλήσεις για συνωμοσίες. Πάντως πρέπει να υπάρχει και επίσημη εξήγηση για τη βοή στη Σαλαμίνα πχ. Όπως ότι εκείνη την εποχή ήταν αποδεκτό να στολίζεται η αφήγηση με μυθολογικά στοιχεία ή κάτι τέτοιο. Μήπως και οι σημερινές ειδήσεις είναι 100% αληθείς; Τόσοι φιλόλογοι τα διάβασαν τα αρχαία κείμενα που δεν έχουν σχέση με καμιά συνωμοσία. Τι εξήγηση τους δίνεται ήθελα να ήξερα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κος Δημητρης Μιχαλοπουλος απο τους λιγους εναπομειναντες Ελληνες ιστορικους και πραγματικους υπηρετες της Ιστορικης Αληθειας.

    Το βιβλιο του "Με τον Σταυρο του Αγιου Ανδρεα" ειναι φωτογραφια υψηλης ευκρινειας για τα συμβαινοντα στη μαρτυρικη μας Ελλαδα στις αρχες του 19ου αιωνος και για τις σχεσεις μεταξυ της Σιωνιστικης Αγγλιας και της Τσαρικης Ρωσσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΠΟΜΠΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Οδύσσεια τιβι θα την έχει κρατήσει σαν αρχείο. Δυστυχώς εμείς δεν το είχαμε αποθηκευσει το βίντεο.

      Διαγραφή