«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Βιβλίο


4 σχόλια:

  1. 1η απορία: Ποιός πιστεύει ΑΝ και κατά πόσο είναι προσβάσιμα τα αρχεία του ΥΠΕΞ;
    Και μάλιστα στα "δύσκολα" έγγραφα...
    2α απορία: Μέ εκείνη τήν "πλημμύρα" πρό ετών που ΔΕΝ μπορούσαν να "καθαρίσουν" (...) μέσα στα αρχεία, ΤΙ να απέγινε άρα γε;
    Αυτό δεν έλεγαν ότι "εμπόδιζε" τήν αναζήτηση στοιχείων από όποιον έψαχνε για ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ζητήματα; Τό νερό ...."στέγνωσε";;;
    3η απορία: Εκεί δεν ήταν (ή είναι ακόμα;) υπεύθυνη γιά αρκετά χρόνια η δευτέρα σύζυγος του πρ.προέδρου του Συνασπισμού Νικ.Κωνσταντόπουλου, η κυρία Τομαή;
    4η απορία: Είχε ή δεν είχε σοβαρά προβλήματα με τήν δικαιοσύνη η κυρία, επειδή κατηγορήθηκε ότι αντλούσε στοιχεία με προνομιακό τρόπο απο τα αρχεία;;; Επειδή εξέδωσε βιβλίο... Τί έγινε τελικώς άρα γε
    με αυτή την ιστορία;
    (Χρόνια τώρα τα γράφουν ΟΛΑ αυτά οι εφημερίδες. Αλλά σιωπή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κε Καποδίστρια σάς ευχαριστούμε για τις χρήσιμες παρατηρήσεις σας. Τοποθετούν σε άλλο επίπεδο πλέον την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου, για την αξιοπιστία του.

      Να είστε καλά!

      Διαγραφή

  2. 1)
    Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα.

    Για προσέξτε μόνον μην ...
    "Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πάρουν και το βόδι."

    Εάν οι δήθεν αριστεροί Ελληνες (αυτοί που ψηφίζουν αριστερά κόμματα χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αριστερά, ουσιαστικά δηλαδή δεξιοί εθνικόφρωνες πατρίς θρησκεία Ορθοδοξία οικογένεια, ως η συντριπτική πλειονότητα αυτών) κάποια ημέρα αντιληφθούν το δούλεμα που έχουν φάει και τρώνε από τους αριστερούς - κομμουνιστές, την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα ξαναγινόταν μεγάλη και τρανή . Όπως επί Μεγάλου Αλέξανδρου , επί Μεγάλου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και επι λοιπών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

    Οποιος Ελληνας αριστερός πιστεύει πως ο συριζα-κκε είναι δήθεν αριστερός , φασιστερός , αριστερός σε εισαγωγικά κλπ. , ας διαβάσει παρακάτω τι λένε οι ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ για το κατοχικό δάνειο και ας αποφασίσει με ποιόν αριστερό θα πάει και ποιόν θα αφήσει.
    Να δείτε που στο τέλος ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ_ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (αυτήν την αριστερά δεν επιθυμούν και υποστηρίζουν όσοι αποκαλούν τους πασοκοσυριζαίους αριστερούς σε εισαγωγικά , φασιστερούς κλπ;) ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ , ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    Πόσα μας χρωστάνε λένε οι συριζαίοι , οι αριστεροί εντός εισαγωγικών; 550δις!
    Οι γνήσιοι αριστεροί κομμουνιστές τα υπολογίζουν σε κανά δύο δις και αυτά δεν τα χρωστάνε οι Γερμανοί αλλά ο φασισμός - ναζισμός!
    (Ποίους νικήσαμε οι Ελληνες; Όχι τους Ιταλούς , όχι τους Γερμανούς!
    Νικήσαμε τον φασισμό και τον ναζισμό! Ετσι δεν μας έμαθαν οι κομμουνιστές; Κάποιο λόγο θα έχουν…)

    "Τα παραμύθια του εθνικού κορμού για τις γερμανικές αποζημιώσεις
    02/05/2013

    Και τι ακούμε δεξιά και αριστερά; Ότι η Γερμανία χρωστάει 54 δις μόνο για το κατοχικό δάνειο. 900% επιπλέον. Και μάλιστα χωρίς τόκους. Με τους τόκους το ποσό αυτό φτάνει τα 550 δις!!! Εδώ πραγματικά η υπόθεση γίνεται εντελώς αστεία. Ο τόκος δεν μπαίνει στο τελικό ποσό που προκύπτει αφού ενσωματώσει κανείς τον πληθωρισμό 70 χρόνων, αλλά στο αρχικό, με αρχικό κεφάλαιο εκκίνησης τα 228 εκ δολάρια. Χωρίς ανατοκισμό με 3% το χρόνο θα είχαμε σήμερα 680 εκ δολάρια Με ανατοκισμό 3% που είναι και το σωστό (γιατί οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον ενδιάμεσο χρόνο) θα προέκυπταν σημερινά 1,7 δις.
    ...
    Οι εκκρεμότητες είναι με το φασισμό και όχι με τη Γερμανία
    Οι εκκρεμότητες είναι με το φασισμό και όχι με τη Γερμανία
    Οι εκκρεμότητες είναι με το φασισμό και όχι με τη Γερμανία

    Όσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η αριστερά ας σκεφτεί επιτέλους από ποιους διεκδικεί τι και για ποιο θέμα. Αυτό που έζησε η Ευρώπη ήταν η γερμανική κατοχή ή η ναζιστική και φασιστική θηριωδία;

    Σ’ αυτό το διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συμμετείχαν μόνο γερμανοί και ιταλοί ή μαζί τους εκατομμύρια φασίστες από όλη την Ευρώπη;

    Στην Ελλάδα οι Τσολάκογλου, οι ράλληδες, οι Έβερτ, οι μπουραντάδες, οι ταγματασφαλίτες και οι εκατοντάδες χιλιάδες συνεργάτες τι ήταν, γερμανοί; Αυτοί δεν ήταν που κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι το 1974. Αυτοί δεν ήταν που έσερναν μια ζωή όσους έκαναν πραγματικά αντίσταση στους ναζί στις εξορίες; Που τους είχαν αποκλείσει από τα 3/4 των επαγγελμάτων;

    Αυτοί δεν ήταν που λεηλάτησαν μαζί με τους ναζί τις περιουσίες των εβραίων της Θεσσαλονίκης; Ποιος ζητάει αποζημιώσεις από τη Γερμανία όταν ανέχεται τα φασιστόμουτρα της ΧΑ μες τη μούρη του σήμερα. Τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων και της Χι. Η κατάσταση είναι τόσο γελοία που ζητάει ακόμα και ο ναζιστικός υπόκοσμος της Ελλάδας αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

    Η αριστερά του Γλέζου και του Τσίπρα θα πρέπει να σκεφτεί και κάτι ακόμα. Αν στη Γερμανία μετά το 1945 η εξουσία πέρναγε στην εργατική τάξη, θα ζήταγε αποζημιώσεις; Από ποιους; Από αυτούς που πεθαίνανε στο Άουσβιτς και το Νταχάου;

    συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας φανταστούμε την Ελλάδα όπως ήταν στον εμφύλιο ή στα χρόνια που ακολούθησαν να ζητάει αποζημιώσεις για τα θύματα του ναζισμού από μια προλεταριακή Γερμανία που δεν θα ήταν υπό την προστασία του σχεδίου Μάρσαλ, ούτε μέλος της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ. Τότε ζητάτε αποζημιώσεις, ναι ή όχι; Αυτά τα έχει σκεφτεί ποτέ η αριστερά που φλέγεται για τις αποζημιώσεις ή είναι χωμένη στον σοσιαλπατριωτισμό τόσο πολύ που δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της.

    Όσο για τα θύματα του ναζισμού και όσους αισθάνονται ότι πραγματικά έχουν τέτοιες εκκρεμότητες, σίγουρα αυτές δεν μπορούν να ξεπληρωθούν από μερικά ευρώ για να τα μαζέψει ο Σαμαράς και να πληρώσει τα κερατιάτικα των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών, εφοπλιστών, των κατασκευαστών και λοιπών επενδυτών που λυμαίνονται την δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης. Οι λογαριασμοί με το ναζισμό είναι ανοιχτοί

    και επειδή οι ναζιστές εκείνης της εποχής όταν ήταν να τιμωρηθούν, οι καραμανλήδες τους αμνήστευσαν,

    ο λογαριασμός περνάει στους σημερινούς φασίστες και όσους τους σιγοντάρουν προκειμένου να μας σύρουν ξανά στα νέα ολοκαυτώματα που ονειρεύονται. Εκεί είναι οι ανοιχτοί λογαριασμοί, όποιος θέλει να θυμάται το χρέος έναντι του ναζισμού.

    Αλλά επειδή στο υποσυνείδητο της πατριδόπληκτης αριστεράς ο ναζισμός είναι ταυτισμένος με τη Γερμανία, είναι επόμενο να μην μπορεί να ξεχωρίσει τον φασίστα που τη σημαδεύει τώρα με το ρόπαλο και προτιμά να στρουθοκαμηλίζει όλη την ώρα….

    Επιμένουμε. Ο εχθρός βρίσκεται εδώ και όχι στη Γερμανία. Κανένα εθνικό μέτωπο για κανένα εθνικό θέμα. Καμία συμμαχία με τα αφεντικά που τα φάγανε και συνεχίζουν να τα τρωνε. Καμία ενότητα με τους πραιτοριανούς που στηρίζουν το κράτος έκτακτης ανάγκης. Καμία σχέση με δραχμές, ευρώ, «ηρωικά» κυπριακά και ελληνικά όχι. Το μόνο τιμημένο μέτωπο είναι του προλεταριάτου ανεξάρτητα από καταγωγή και χρώμα μαζί με όσους πολεμάνε την καπιταλιστική εκμετάλλευση ενάντια στην άρχουσα τάξη, το αστικό κράτος την κυβέρνηση, τα κόμματά τους και τα λαμόγια που τους υποστηρίζουν.

    Αν θέλουμε να ζητήσουμε αποζημιώσεις ας τις ζητησουμε για τους δεκαδες χιλιαδες κομμουνιστες που βρεθηκαν στις εξορίες, στις φυλακές και στην ανατολική ευρώπη, από τους διωγμους του ελληνικου κρατους. Για τα εκατομμύρια αριστερους που για δεκαετίες ήταν στο κοινωνικό περιθώριο ή αναγκαζονταν να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας ή να παρακαλάνε τον καθε κολόμπατσο να τους βγάλει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. για τους χιλιάδες νεκρούς από τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες και το ελληνικό κράτος. Γι’ αυτά θα ζητήσει η αριστερά αποζημιώσεις; Όχι βέβαια τι να ζητήσει μετά από τις βάρκιζες που έχει υπογράψει. Και μαζι με τους γερμανοτσολιάδες ζητάει αποζημιώσεις από τη γερμανία."

    https://avantgarde2009.wordpress.com/2013/05/02/ethnikos-kormos-kai-apozimioseis/

    Υ.Γ.
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΤ ΑΝΟΗΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;
    ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ!!!
    Αφου τους συγχωρήσαμε για την επίθεση την οποία εξαπέλυσαν στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας , αφού ΔΕΝ ζητάμε αποζημιώσεις από τους κομμουνιστές για τις τεράστιες καταστροφές , πολύ περισσότερες απ αυτές των Γερμανών, που προξένησαν ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ στην Ελλάδα μας …καλομελέτα και έρχεται.)

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή