«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Τώρα εξηγούνται όλα : « για να συνεχιστεί η παραγωγή των F-35 χρειάζονται απαραίτητα τα σπάνια ορυκτά της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας»…

γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλιο ΕργΔημΕργ: Ο αρθρογράφος έχει δίκιο. Απλώς, ανακάλυψε με καθυστέρηση όσα είχαν ανακαλύψει οι Γερμανοί επί Κατοχής. Και ίσως και πριν απ' αυτήν. Ο στρατηγός Αϋφαντής σ' ένα από τα βιβλία του λέει ότι η ατομική βόμβα της Χιρισίμα έγινε με ουράνιο από το Κιλκίς και τεχνογνωσία Γερμανική. Πρώτοι οι Ναζί λέει, έφτιαξαν ατομικές βόμβες. Αλλά μικρές, για το Πυροβολικό, ώστε να ανασχέσουν τους προελαύνοντες Σοβιετικούς. Και όντως υπάρχει ένα τεύχος του ναζιστικού στρατού, του "Signal", του Φεβρουαρίου του 1945, που δείχνει σκίτσο με το ατομικό μανιτάρι. Πού τό 'ξεραν οι Ναζί, αν δεν το είχαν δοκιμάσει; Πάντως, δεν είναι μόνο οι σπάνιες γαίες της Μακεδονίας ο λόγος. Είναι και η θέση της. Είναι και η επιθυμία των Εβραίων για δημιουργία κράτους-καβάτζας, αν τούς ξεπατώσουν οι Άραβες από το Ισραήλ. 

Φώτο από το sputniknews.com


Πάρτε βαθιές αναπνοές, έρχονται πληροφορίες από εκεί που δεν το περιμένει κανείς για να ξυπνήσουμε και να δούμε τι παίζει στην κυριολεξία στο παρασκήνιο. 
Βρισκόμαστε ενώπιον φοβερών εξελίξεων και πρέπει να βλέπουμε μέσα στα πράγματα και όχι στο θολό κάτοπτρο αυτών που μας σερβίρουν. 
Μια λέξη , μια κραυγή « ξυπνάτε Ελληνίδες – Έλληνες θέλουν να μας πάρουν στην κυριολεξία το χώμα πάνω στο οποίο πατούμε» 

Πριν λίγες ώρες σκάζει η είδηση από το ειδησεογραφικό κανάλι sputniknews: 

«Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας μπορεί να πάρει μια δραματική στροφή για το Πεντάγωνο αν το Πεκίνο, ο κορυφαίος προμηθευτής σπάνιων γαιών, επιλέξει να δώσει στον Donald Trump μια γεύση από το δικό του φάρμακο και να  επιβάλλει πιθανή απαγόρευση των πωλήσεων σπανίων γαιών – ορυκτών  στοιχείων που είναι  κρίσιμα για την παραγωγή όπλων  και  προϊόντων  υψηλής τεχνολογίας – σε αντίποινα για τα  μέτρα των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας  , σύμφωνα με το Bloomberg.»   

« Θύμα αυτού του εμπορικού πολέμου είναι πρώτα – πρώτα το F-35 Lightning II»  

« Οι σπάνιες γαίες είναι κρίσιμα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε πολλά  κρίσιμα οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται  στις ΗΠΑ για την εθνική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ, των ραντάρ, των ηχοεντοπιστών, των συστημάτων νυχτερινής όρασης, της καθοδήγησης πυραύλων, των αεριωθούμενων κινητήρων και ακόμη και των κραμάτων για τεθωρακισμένα οχήματα.»  
« η Daily People επισημαίνει  την ασταθή εξάρτηση της Ουάσινγκτον από τα  ορυκτά στοιχεία της Κίνας, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95% της παγκόσμιας παραγωγής» 

«  Η κατασκευή του   F-35 Joint Strike Fighter της  Lockheed Martin απαιτεί  περίπου 920 λίβρες ορυκτών σπάνιων γαιών, σύμφωνα με  έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου των ΗΠΑ. 

Υπό το φως αυτών των μελετών , το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με τα ορυκτά σπανίων γαιών, προκειμένου να μετριάσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από την Κίνα.» https://sputniknews.com/world/201905301075465322-china-trade-us-f35-fighter-jet-production/ 
Αν κλείσει η αγορά της Κίνας από πού μπορούν να βρουν αυτά τα κρίσιμα ορυκτά οι ΗΠΑ  ώστε να απεξαρτοποιηθούν πλήρως ; 

Φαίνεται να  το γνωρίζουν οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, ότι η Μακεδονία του Μεγάλου Αλέξανδρου και του Αποστόλου Παύλου εκτός από πνευματικούς θησαυρούς διαθέτει και « διαστημικούς θησαυρούς»  ( σχήμα λόγου από τις σπάνιες ή διαστημικές γαίες που είναι απαραίτητες για την τεχνολογία των δορυφόρων ) 

Από το 2013 και μετά επισημάναμε κατά επανάληψη την ύπαρξη τέτοιων θησαυρών στην Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας και σήμερα βιώνοντας όλα αυτά τα γεγονότα μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα δηλ. πόσο πολύτιμη είναι η Μακεδονία στο πλανήτη και  όχι μόνο από ιστορικής πλευράς.   

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις πλάτες μας.  

« Και την ώρα που οι Έλληνες Αρχαιολόγοι σκάβουν ¨ ιεροπρεπώς¨ την Γη της Μακεδονίας κάποιοι άλλοι αποφάσισαν επιτέλους εκεί δίπλα στον Τύμβο της Αμφίπολης δηλ. στο υποθαλάσσιο αμμώδες υπόστρωμα του Στρυμονικού Κόλπου να ψάξουν για ένα άλλο πραγματικό μεγάλο θησαυρό που ανήκει και αυτός στους Έλληνες και φέρει την ονομασία ¨ διαστημικές ή σπάνιες γαίες ή hi-tech μέταλλα ¨ . 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!! 

Οι άγνωστες, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σπάνιες γαίες είναι μία ομάδα 17 μεταλλικών στοιχείων με παρόμοιες χημικές ιδιότητες και ασυνήθιστες ονομασίες, όπως Λανθάνιο, Πρασεοδύμιο και Προμήθειο.  
Αυτό που τα καθιστά περιζήτητα είναι η μοναδική χρησιμότητά τους σε εφαρμογές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, ιατρικές συσκευές, αντιπυραυλικά συστήματα και μαγνήτες. 

Μέσα δεκαετίας 1980. Ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου Γεωμεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) εντοπίζει ενδείξεις για την ύπαρξη στην ακτογραμμή του Βορείου Αιγαίου Τιτάνιου και Κοβάλτιου. Ωστόσο, εκείνη την εποχή η τεχνολογία για την εξόρυξη και κατεργασία των ορυκτών αυτών με την περίεργη ονομασία ήταν ανύπαρκτη. Αλλά και οι προτεραιότητες της πολιτείας ήταν εντελώς διαφορετικές. 

Έτσι, το πόρισμα εκείνο των επιστημόνων, που φανέρωνε την ύπαρξη στις ελληνικές ακτογραμμές των σπάνιων γαιών στις οποίες στηρίζεται το κινεζικό οικονομικό θαύμα, μπήκε στο συρτάρι.  

Είκοσι χρόνια αργότερα, περίπου στα μέσα του 2000, οπότε η ζήτηση για έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές- των οποίων βασικό συστατικό είναι οι σπάνιες γαίες- ξεκίνησε να αυξάνεται αλματωδώς ο φάκελος των δυσεύρετων αυτών στοιχείων να ξανανοίγει στην Ευρώπη και με καθυστέρηση στην Ελλάδα. 
Στο πλαίσιο αυτό, στην Ελλάδα σε εξέλιξη βρίσκεται ένα φιλόδοξο εγχείρημα που συντονίζει το ΙΓΜΕ και εκτελεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.  

Με βάση το πόρισμα του 1980, η πολιτεία επιδιώκει να ανακαλύψει τι πράγματι κρύβουν οι ακτογραμμές του βορείου Αιγαίου.  
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι σπάνιες γαίες αποτέλεσαν το επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του υπουργού ΠΕΚΑ με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zou Xiaoli. 

Οι έρευνες θα λάβουν χώρα στους Κόλπους της Ιερισσού, του Στρυμονικού και της Καβάλας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, σύμφωνα με πληροφορίες. dimitris.delevegos@capital.gr 

Όμως πέραν των Κινέζων και οι Γερμανοί ενδιαφέρονται ¨σφόδρα¨ 
Η απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κίνα που παράγει σχεδόν το 100% της παγκόσμιας προσφοράς σπάνιων γαιών, αποτελεί μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητες που υπάρχουν στην ατζέντα της Angela Merkel, η οποία αντιλήφθηκε το τι διακυβεύεται μόλις πριν από μερικά χρόνια. 
Μήπως όμως κάτι γνώριζαν περί αυτού και οι Αμερικανοί από την δεκαετία του 80 για την συγκεκριμένη περιοχή; 
Στο κείμενο μας ¨ δεν θα προλάβουν- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ¨ στις 5 Μαρτίου του 2013 γραφόταν τα παρακάτω. 

¨ Στις 28 Αυγούστου του 1976 η Εταιρεία Denison Mines Ltd. αγοράζει το ποσοστό συμμετοχής (68,75%) της Oceanic στη κοινοπραξία που συμμετείχε στις ερευνητικές γεωτρήσεις ΠΡΙΝΟΣ. 
Ποία είναι η εταιρεία Denison Mines Ltd καναδικών μάλιστα συμφερόντων; διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μητρική Denison Mines Corp(TSX: DML) (NYSE MKT: DNN) is a uranium exploration and development company with interests in exploration and development projects in Saskatchewan, Zambia and Mongolia…… 

Η μητρική Denison Mines Corp κατά κύριο λόγο ασχολείται με την έρευνα, εξόρυξη, ανάπτυξη και παραγωγή σε σχέση με το στρατηγικό ορυκτό του ουρανίου. 

Μαθαίνουμε όμως ότι σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποχώρηση των ξένων εκείνων εταιρειών ότι, υψηλής προτεραιότητας φαίνεται να είναι για το ΙΓΜΕ η έρευνα για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων σπάνιων γαιών – “τα hi-tech μέταλλα της Ελλάδας” – στις άμμους της θαλάσσιας περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη και ότι σχεδιάζεται να γίνει υποθαλάσσια έρευνα στην υφαλοκρηπίδα του βόρειου Αιγαίου και σε μικρή απόσταση από την ακτή και κοντά στις εκβολές των ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Έβρου με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην περιοχή από την Καβάλα (γειτνίαση με τα αντίκλινα του Πρίνου) μέχρι την Αλεξανδρούπολη. 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Κίνα παράγει το 95% της παγκόσμιας προσφοράς σπάνιων γαιών, γεγονός που σημαίνει ότι, εάν η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προχωρήσει σε εμπάργκο εξαγωγών προς την Ευρώπη, οι πύραυλοι ακριβείας θα απενεργοποιηθούν, τα κινητά τηλέφωνα θα πάψουν να λειτουργούν κι ένας μεγάλος αριθμός υβριδικών αυτοκινήτων θα ακινητοποιηθεί. 

Οι αξία των σπάνιων γαιών στην νέα τεχνολογία και η προσπάθεια ανεύρεσης νέων κοιτασμάτων τους συνιστούν Casius belli για τις επερχόμενες τυχόν γεωπολιτικές αναδιατάξεις ανά την υφήλιο. 
Τα παραπάνω συνιστούν μία έρευνα προς αξιολόγηση και προβληματισμό και σε σχέση με αυτά που βιώνουμε σήμερα με σκοπό να καταδείξουν τα ¨ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΟΚΑΝΑ¨ που στήθηκαν εδώ και δεκαετίες από τους γνωστούς φίλους μας( που θέλουν να μας τσαλακώσουν) κατά τον ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ. 

Όταν μάλλον συγκεντρώθηκε ο κρίσιμος όγκος γεωλογικών πληροφοριών οι πρώην φιλάνθρωποι δανειστές μας μεταλλάχθηκαν σε στυγνούς τοκογλύφους και μας επέβαλλαν τις σκληρές μνηνονιακές συμβάσεις υποθηκεύοντας την ιδιοκτησία των επόμενων Ελληνικών γενεών. 

ΟΜΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ διαβάζοντας ιστορία ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ το ((Μολών λαβέ)). 

Αν σήμερα δεν το πούμε εμείς θα το βροντοφωνάξουν ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ αυτού του ευλογημένου τόπου. ¨ 

Αυτά λοιπόν γράφαμε το 2013…και τα επαναλάβαμε το 2014 

Επειδή όμως ακόμα δεν είπαμε σαν Έλληνες το « Μολών λαβέ»  
Αποφάσισαν να το πουν κάτι ΠΕΤΡΕΣ εκεί στην Αμφίπολη της Μακεδονίας. 


ΥΓ: από την ερευνητική  και ιστορική αρθρογραφία μας δεν προσπορίζουμε κανένα οικονομικό όφελος . Ξενυχτούμε με πόνους για την φίλτατη πατρίδα μας. Δεν επιδιώκουμε καμία προβολή ή διαφήμιση. Για αυτό παρακαλούμε αυτούς που αναρτούν τα άρθρα μας να αναφέρουν τις πηγές , τους συνδέσμους και τον αρθρογράφο. Πρέπει κάποιοι στιγμή να φερθούμε τίμια για να αλλάξουμε προς το καλό. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους ιστολόγους που ξενυχτάμε μαζί με τους ίδιους πόνους για την Ελλάδα. 


tostavroydaki.blogspot.com

 

52 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Ιουνίου, 2019 21:44

    ΒΡΕ ΚΩΣΤΑ,ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ;ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ;F-35,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ Ό ΑΠΛΟΣ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΣ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ G-3 ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ "ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ" Μ-113.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο..! Θυμάμαι που διατύπωσες αυτή την υποψία. Καλά το ονόμασε το άρθρο του στην αρχή ο Βαρδάκας.. "Τώρα εξηγούνται όλα..."

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ εγραψες αν και εγώ είμαι υπέρ του f-136 είναι πρόκληση για εμένα αλλά τι άλλο θα μπορούσαν να είχαν κανει και οι δυο εκτός από την απεξάρτηση από την Ρωσία και την Κίνα

      Διαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ [.....]

    ΥΓ.-1 ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΑΙ...ΟΕΟ...ΟΕΟ...

    ΥΓ.-2 ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ - ΜΑΥΡΙΣΜΑ -...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ, ΠΟΛΥ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΤΟΜΟ -ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (Ή ΚΑΓΚΈΛΙΑ;) ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ΚΩΣΤΑ Η ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ... ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΛΕΞΗ ...ΠΕΡΑΜΕΝΑ-ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ...

      ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ...ΜΙΑ ΗΛΙΟΣ ΜΙΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ...ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΖΕΒΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ [ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ]...

      ΥΓ.-1 ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΗΣΗ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΧΙΛΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ...ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΤΩΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΤΗΣ...ΧΑ ΧΑ...

      ΥΓ.-2 ΠΑΛΙ ΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ...ΧΑ ΧΑ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ... https://www.youtube.com/watch?v=QGhRLBWeBN4

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΕ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ...ΜΠΑ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ...ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

    Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ SUPER MARIO THΣ ΝΙΝΤΕNDΟ... ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ...ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ...ΦΑΤΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥ...ΠOY ΠΗΔΑΕΙ ΣΑΝ ΑΡΑΠΗΣ...ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ...MADE IN JAPAN ...

    ΥΓ. ΚΩΣΤΑ Η ΑΛΛΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΕΣΑ...ΣΤΗΝ ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΛΕ ...ΑΛΛΑ Μ' ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ...

    ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΠΟΥ 'ΧΕΙ ΠΕΣΕΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΝ ΣΤΗΤΟ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ...ΟΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΙ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ...

    ΥΓ. ΚΩΣΤΑ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΑ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΤΑΚΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ...ΤΟ 'ΧΩ ΚΑΙ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΧΑ ΧΑ

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΛΕΕΙ...ΡΕ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ...

    ΕΧΩ ΕΝΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΖΕΙ ΛΙΠΟΘΥΜΑΕΙ...


    ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ΛΕΕΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ...ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΙΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ...ΩΧ ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΔΩ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βεβαια τα λεει καλα ο Βαρδακας. Και η συμβαση Collins εξηγειται (60 χρονια δεσμευση του ορυκτου πλουτου της Ελλαδος στο υπεδαφος και υπο τον βυθο της θαλασσης απο το 1940) και τα μνημονια εξηγουντε που μας ερριξε το ζαβο του "Μηδεν εις το πιλικιον" μολις εληξε η συμβαση Collins.

    Oλα αυτα τα φωναζε ο Σοφιανοπουλος, αλλα τοτε οι Ελληνες ειχαν πεσει με τα μουτρα στο λαιφ σταιλ.

    Η αξια των σπανιων γαιων στο βυθο του Αν. Αιγαιου ειναι απειρως μεγαλυτερη απο τα πετρελαια και αερια. Ελληνες υπαρχουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και υπάρχουν κε Ahoy. Αλλά δεν τους ψάχνετε μόνο εσείς να τους βρείτε. Τους ψάχνουν και τα ερπετά.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα ! και τα ερπετά , ποιοι ψάχνουν να τα βρουν ; ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Κανένας, ξέρουμε ποια είναι και θα τούς ξηγηθούμε αλμυρό φυστίκι. Το πέοc γαρ εγγύc!

      Διαγραφή
  7. https://www.youtube.com/watch?v=16YbQsvseEc

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ MADE IN USA...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-KOZANH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.youtube.com/watch?v=gggMUndpYzA


    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ MADE IN USA...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ TI KOΥΒΑΛΟΥΣΕ TO ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ANTONOV-225 ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΟΣΚΑΦΟΣ GALAXY...ΟΕΟ...ΟΕΟ...

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΥ.. "Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΗΡΘΕ"; (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ)

      Διαγραφή
    2. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ...ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ...

      -ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΠΡΑΓΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣΙ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΑΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ-...[ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΩΦΗΤΕΙΑ ]...

      ΚΩΣΤΑ ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ SCENAR...ΟΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΣΜΟΥΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ...

      ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΥΕ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ...Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ [ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ] ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ...ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΔΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ [ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΙΚΗ ]...

      ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ - ΚΑΤΩ - ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ...ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ [ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ] ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 2019 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΣΟΥΕΜΕΝΟ [ ΔΑΝΕΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ]...

      ΚΩΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ...ΜΕΘΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΗΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ...ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ...Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ ...Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΝΑ 'ΣΑΙ!!!
      ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΘΑ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΤΟΥΝ ΣΟΥ ΛΕΩ...!

      ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

      Διαγραφή
  10. https://www.huffingtonpost.gr/2015/04/02/armata-tank_n_6990956.html

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Η ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ...ΗΜΟΥΝ ΔΟΚΙΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΑ LEOPΑRD ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ...TA ΡΩΣΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Τ-90 ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΗ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ....



    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/hersaies-dynameis/337207_entyposiako-vinteo-rosiko-arma-mahis-t-90-ektoxeyei-vlima...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον δεύτερο σύνδεσμο ξαναβάλτον σωστά.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=ZiL7HKOk9nY

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΔΕΛΦΕ!!!!!

      ΘΕΕ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΕ ΘΕΕ
      ΕΥΛΟΓΗΣΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ
      ΑΣΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΗΜΙΝ
      ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΛΩΣΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΓΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=1ww1oUx7KEc

      ΚΩΣΤΑ ΤΟ SUKHOI T-50 [ STEALTH ] EIXE ΤΕΛΙΚΗ TAXYTHTA 2.900ΚΜ/Η...ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SUKHOI T-57 TI TAXYTHTΕΣ ΠΙΑΝΕΙ...ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ STEALTH ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ...

      ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ...ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ....ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ...ΣΤΟΝ 33 ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΙΤΑΜΕ [ ΙΡΑΝ ]...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    5. ΓΙΑΝΝΗ,
      ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, "ΘΑ ΦΑΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ.. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΧΑΤΖΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

      ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ (ΑΛΛΆ ΠΟΝΗΡΑ) ΒΙΟΡΟΜΠΟΤ, Ο,ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΑ ΒΙΟΡΟΜΠΟΤ ΑΥΤΑ.. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ Κ@ΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ.

      Διαγραφή
    6. ΚΩΣΤΑ Η ΜΕΡΑ-25 ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...ΓΙΝΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΠΑΨΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΡΑΤΣΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΙΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ...ΓΑΛΛΙΑ...ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ...ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΛΖΝΟΚΩΦ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ...ΑΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΒΙΑΣ ...Η ΜΙΑ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ...ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΟ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ [ ΣΥΡΙΟΙ ]...

      Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΡΞ Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ [ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ] ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΥΛΗ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ GHAMPIONS LEAGUE...MUNDIAL...EURO ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ...- NO TO RACISM-....ΣΤΕΙΛΤΕ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ...ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ...ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...


      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΣΙΙΓΑΝΟΥΣ Η ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΦΤΟΣ....ΘΥΜΩΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...

      ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΙΑΚΑΔΑ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΜΠΟΡΑ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ...ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΤΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΕ ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    7. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, Η ΠΑΝΑΓΙΆ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    8. @ σχόλιο 3:40

      Φίλε Κώστα έχεις μπερδέψει κάποια πρόσωπα π.χ. τον Προμηθέα με τον Επιμηθέα...


      Η άκριτη παράθεση λιακοπούλειων (ταλμουδικών) θεωριών και αποφθεγμάτων έχει ολέθρια αποτελέσματα πάνω στο τυφλό και ημίτυφλο ποίμνιο του διαδικτύου.

      Το μόνο που κάνεις είναι να αναπαράγεις το μίσος των θεών και των ιερατείων τους προς τον μέγιστο αυτόν Τιτάνα και ευεργέτη του ανθρώπου.

      Σε καλώ να παραθέσεις τις πηγές σου περί κατασκευής των μιαρών ειδών από τον Προμηθέα, αλλιώς να ανακαλέσεις.


      Υ.Γ. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι θεοί και τα ιερατεία τους μισούν τόσο πολύ τον Προμηθέα;

      Διαγραφή
    9. Ε όχι και "λιακοπούλειες θεωρίες"... Με προσβάλλεις φίλε μου Μάρκο!

      Πηγή μου: "Προμηθέας Δεσμώτης", μέσω Εργοδότου - αύριο θα φτιάξει και αρθράκι επί του θέματος, με ανάλυση αποσπάσματος από την τραγωδία.

      Διαγραφή
    10. "...ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΑ ΒΙΟΡΟΜΠΟΤ ΑΥΤΑ.. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..."


      Φίλε Κώστα δεν σε προσβάλλω καθόλου όταν ζητώ τις πηγές σου. Επειδή ο "Προμηθεύς Δεσμώτης" είναι μια από τις αγαπημένες μου τραγωδίες, σε πληροφορώ ότι πουθενά δεν μιλάει για "βιορομπότ", "Ινδίες" ή "Ατλάντιους".


      Αισχύλου, Προμηθεύς Δεσμώτης, 224-241. Έτσι γίνεται η παράθεση πηγής. Το "μέσω Εργοδότου" είναι σαν να λες "το άκουσα στο καφενείο".

      Όσο για τον Εργοδότη, ας φτιάξει όσα αρθράκια θέλει φτάνει να παραθέτει πηγές. Του έχω πει κατ' ιδίαν ότι κάνει λάθος σε κάποια θέματα αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν κατάλαβε την βαρύτητα αυτού του λάθους στις στιγμές που ζούμε.


      Υ.Γ. Δεν παριστάνω τον ειδήμονα, αλλά έχω τουλάχιστον καταλάβει ότι η Ελληνική Μυθολογία είναι ένας χώρος με γυάλινα εκθέματα, οπότε κινούμαι προσεκτικά.

      Περισσότερα ελπίζω να πούμε από κοντά και με τους δυό σας...


      Διαγραφή
    11. Έγινε boy, πιστεύω μάλιστα ότι δεν θα αργήσουμε. Θα μιλήσουμε...

      Διαγραφή
  11. https://katohika.gr/sinomosia/17-chronia-prin-911-ti-anaferei-o-isaias-gia-tin-syria-kai-to-israil/

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 17 ...ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 16 [ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ...4 ΕΠΙ 4 = 16 ]...ΚΑΙ ΤΟ 18 [ 3 ΕΠΙ 3 = 9 ΕΠΙ 2 = 18 ...ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ]...ΤΟ 17 ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΑΞΙΣ= ΘΑΝΑΤΟΣ ... ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ... ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ]


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάρκο αν και νεος,οποτε να μεμην συγχωρειτε αν κανω λαθος, τον Προμηθέα δεν τον χρησιμοποιούν ως συμβολο τους και οι μασονοι, τεκτονες κλπ κλπ? Οποτε εδω τιθεται το ερωτημα αν ο Προμηθέας ηταν ευεργετης των ανθρώπων ή αν οχι. Τα μυστικα ιερατεια που σιχαίνονται τον ελληνισμο προβαίνουν συνηθως σε 2 πραξεις προς οτιδήποτε δινει αξια στον ελληνισμό και τον κανει να φαινεται ως την μονη αχτίδα ελπιδας στον πλανητη αυτόν, ειτε το θάβουν, είτε το διαστρεβλωνουν και το καπελωνουν, αλλαζοντας του το πραγματικό νοημα χρησιμοποιωντας το προς οφελος τους. Οποτε εδω τι παίζει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Υ.Γ. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι θεοί και τα ιερατεία τους μισούν τόσο πολύ τον Προμηθέα;"

    Φίλε Μάρκο...το αντίθετο διαπιστώνω, ότι τον τιμούνε και μάλιστα πολύ.!
    https://4.bp.blogspot.com/--St2R6IF9UU/VdUjxkOGfeI/AAAAAAAABlI/8Pzc5uV2yZo/s640/6a0168e53be7ff970c01a73de991eb970d-pi.jpg

    Ο Προμηθέας στην πλατεία του κέντρου Rockefeller, Νέα Υόρκη – ΗΠΑ.

    https://perierga.gr/wp-content/uploads/2017/12/prometheus_tokyo-785x400.jpg
    Εδώ άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκιο.

    Μην ξεχνάμε ότι ήταν ΑΔΕΛΦΟΣ του ΆΤΛΑΝΤΑ και ΤΙΤΑΝΑΣ.!!Πατέρας τους ο ΙΑΠΕΤΟΣ μήπως γνωρίζεις από που βγαίνει το όνομα;;Έχε μόνο υπ’ όψη σου ότι ο Ιαπετός χρωστά γραμματικά το όνομά του στον «Άττα».Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα. Ο Σωκράτης υποστήριζε ότι το όνομα είναι ένα όργανο το οποίο μας διδάσκει καθορίζοντας την ουσία των πραγμάτων έτσι ακριβώς όπως λειτουργεί η σαΐτα στην ύφανση. Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.
    Μήπως τον κύριο λοιπόν Ζαπάττα που τον έκανε εταιρεία ο μπαμπάς Μπούς (λέτε τυχαία;) τον συναντάμε στην Νέα Ζηλανδία στην γλώσσα των ιθαγενών ως Aapatta, Iapetta και Hapatta, σε χώρες όπως την Νιγηρία και την Ινδία Japatta και Kapatta, στα Κοπτικά Eapatta, ακόμη και στα Swahili τον συναντάμε ως Yapatta.

    Γνωρίζουμε ότι τον Ποσειδώνα τον έλεγαν Γεωσείστη, προκαλούσε δηλαδή σεισμούς. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συνδυάσω τον Άτλαντα που ήταν γιος του Ιαπετού αλλά και γιος του Ποσειδώνος σύμφωνα με τον παράπλευρο μύθο του Πλάτωνος.
    Τον Προμηθέα οι Ορφικοί τον ονόμαζαν και Κρόνο, επομένως μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κρόνος, ο Προμηθεύς, ο Άτλαντας, και ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύουν την ίδια έννοια, δηλαδή την θάλασσα. Σας θυμίζω επίσης για παράδειγμα την θυσία της Ιφιγένειας και την παρ’ ολίγο θυσία του Ισαάκ απ’ τον Ατλάντιο/Φοίνικα Αβραάμ έτσι όπως παρουσιάζεται στην Βίβλο. Αναφορά και καταδίκη επίσης στην ανθρωποθυσία κάνει και ο Ιερεμίας στην Π. Διαθήκη. Ο ίδιος αναφέρει ότι τις θυσίες των παιδιών τις έκαναν οι Εβραίοι στον Ιαπετό.

    Ποσειδών η Πολλειδών είναι αρχαίος Ατλάντιος θεσμός.Και άλλα πολλά...αλλά νομίζω είναι αρκετά για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζαπάτας ο Ιαφάτ, ο Ιαπετός...Οι Σύριοι στην γλώσσα τους ποιον αποκαλούν Ζαπάτα;; Αν διαβάσετε "Ξενοφών Κύρου Ανάβασις" θα βρείτε την απάντηση εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Γιάννη 25 και φίλε Λύκαστρε,

    Υπάρχουν ένα κάρο αθλητικοί σύλλογοι με το όνομα "Προμηθέας".

    Τι πάει να πει αυτό; Ότι αυτοί που τους ίδρυσαν είναι 12θεϊστες ή μασόνοι ή όργανα του Ροκφέλλερ;

    Όχι βέβαια. Ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι όνομα του είναι πρόσφορο για τους σκοπούς του, είτε αγνοώντας τον συμβολισμό που περικλείει είτε γνωρίζοντάς τον. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πρόθεση "καπελώματος".

    Η υιοθέτηση κάποιων οροσήμων του Ελληνικού Πολιτισμού από τους διαρκώς πλιατσικολογούντες μειξοβαρβάρους δεν σημαίνει ότι έχουν κατανοήσει το βάθος των εννοιών που υποκρύπτονται σε αυτά. Ούτε φυσικά τους καθιστά αποκλειστικούς χρήστες τους.

    Ως προς τα ονόματα φίλε Λύκαστρε γνωρίζεις καλά ότι γίνεται της ...αρχιπουτάνας στις μυθολογίες. Ο καθένας έχει 4-5 πατεράδες και 2-3 μανάδες, αδέρφια που είναι και θείοι του και παιδιά που είναι κι εγγόνια του και βράσε ρύζι.

    Αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η κοινή προέλευση των περισσότερων από τους μύθους, όσο και αν ο συγκρητισμός, η ημιμάθεια των ιερατείων, τα πολιτικά συμφέροντα και οι σκόπιμες παραφράσεις των εξαφανισμένων αρχαίων κειμένων έχουν δημιουργήσει ένα χάος.

    Το ότι δεν υπάρχει άγαλμα του Προμηθέα πουθενά στον Ελλαδικό χώρο (πλην του εκτρώματος της Ελευσίνας - προκλητικότατος ο εκεί συμβολισμός) ούτε σήμερα, ούτε στους κλασικούς χρόνους σαφώς δείχνει απαγόρευση.

    Εδώ μας έχουν αφαιρέσει την γλώσσα, την φιλοσοφία, τα αρχαία μας κείμενα, τους ήρωες, τους θεούς, τα γονίδια και το μέλλον και τα νεοελληνόφωνα ζώα συνεχίζουν να γκαρίζουν για πετρέλαια, ΑΟΖ και ορυκτά.

    Για να ξαναβάλω την μπάλα στο γήπεδο, το αρχικό θέμα μου ήταν η δέουσα προσοχή προς αυτά που αποτελούν την πραγματική μας κληρονομιά. Ό,τι αναπαράγουμε θα πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένο διαφορετικά η ζημιά που κάνουμε εμείς οι ίδιοι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που κάνει ο εχθρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μάρκο,

      είπαμε βέβαια πως θα το ερευνήσουμε περαιτέρω, θα δούμε τί θα μάς πει κι ο Εργοδότης αύριο εντωμεταξύ.
      Θέλω να σταθώ όμως λίγο σε αυτό που είπες για την ανυπαρξία αγαλμάτων του Προμηθέα, γιατί αυτό μπορεί να λειτουργήσει κι αντίστροφα.
      Όχι τώρα, αλλά ούτε στην αρχαιότητα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αναρτώνταν αγάλματα του Προμηθέα, στην Ελλάδα. Ε, ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τον Κρόνο, λόγω της εκδίωξης που είχε προηγηθεί, σε αγνώστους χρόνους, της λατρείας του, από τον ίδιο τον Δία, στον Ελλαδικό χώρο.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ Μάρκο για την απάντηση , ηταν κατανοητη,οπως εννοειται και τον Κωστα και Λυκαστρο. Μεσω των διαφορετικών απόψεων μπρουμε να φτασουμε στην αληθεια. Κρατώ ως σημαντικοτερο την τελευταια σου πρόταση, οντως αν δεν προσεξουμε βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας.

      Διαγραφή
    3. Όσον αφορά τη "ζημιά" στην οποία αναφέρεσαι στο τέλος του σχολίου σου, γνωρίζεις καλά πως εύκολα ανακαλώ και ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση, εφόσον βρεθούν υπέρτερα στοιχεία περί του αντιθέτου.

      Διαγραφή
    4. Οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν.

      Ο Κρόνος είναι ο προηγούμενος θεός οπότε έχουμε σκόπιμη αποκαθήλωση λόγω εκθρόνισης.

      Ο Προμηθέας δεν είναι στην ηγετική ομάδα των Τιτάνων-θεών αλλά λατρεύεται ως ευεργέτης για τα καλά που είχε κάνει στους ανθρώπους. Η δική του αποκαθήλωση είναι πιο περίπλοκη περίπτωση και έχει να κάνει με την στάση του απέναντι στην θεϊκή εξουσία.


      Υ.Γ. Τώρα που ο Ζεύς βρίσκεται στα σκατά έχει κανείς αναρωτηθεί ποιος θεός κάνει κουμάντο στο μαντρί με τα ζωντανά;

      Διαγραφή
    5. Ο ΕΞΑΠΟΔΟΥΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ Α ΝΤΡΑΚΟΝΙΣ 🙂
      ΚΙ ΕΙΝ' ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΥΜΑΤΙΚΟΥ Τ' ΑΤΜΟΥ!

      Διαγραφή
  16. ΜΑΡΚΟΣ : Ο Προμηθέας δεν είναι στην ηγετική ομάδα των Τιτάνων-θεών αλλά λατρεύεται ως ευεργέτης για τα καλά που είχε κάνει στους ανθρώπους. Η δική του αποκαθήλωση είναι πιο περίπλοκη περίπτωση και έχει να κάνει με την στάση του απέναντι στην θεϊκή εξουσία.

    Όχι η αποκαθήλωση του (όπως και των άλλων Τιτάνων) έχει να κάνει με την χοντρή και ανεπανόρθωτη ζημιά που έκαναν στην Αθηνούλα.Εδώ να πω ότι πραγματικό πρόσωπο Προμηθέας δεν υπήρξε ποτέ, αλλά πίσω απο το όνομα κρύβονται οι ολέθριοι επιστήμονες της τότε εποχής. Όπως και τότε έτσι και σήμερα έχουν κάνει την μαλακία τους. Όταν λέω "Αθηνούλα" εννοώ τον Αιθέρα, τον ουρανό, την ατμόσφαιρα.Θυμάσαι την ιστορία με τον Προμηθέα που βίασε την Αθηνά και τον τιμώρησε ο Ζεύς για την αταξία του;Θυμάσαι τι τον έκανε φίλε Μάρκο;;Θυμάσαι τι έλεγε ο Ορφέας, για τις ολέθριες επεμβάσεις που έκαναν οι άνθρωποι επί του σπέρματος;Σίγουρα θα έχεις υπ' όψη σου τα μεταλλαγμένα σπέρματα(σπόρους)κλπ.

    Ρίξε μια γρήγορη ματιά στον Α' Τόμο της Ωγυγίας του Αθ. Σταγειρίτη, κεφ ΚΔ (Περί προμηθέως) σελ 256.

    Συγκεκριμένα γράφει:
    " ...Ο Προμηθέας κατ' αλλους δε, έπλασε τον άνθρωπο συμβουλευόμενος υπό της Αθηνάς, και μάλιστα συνείργη και αυτή εις την εργασίαν, και ότι ο Προμηθεύς επεχείρησε τότε να βιάσει την Αθηνά, και δια τούτο ηγανάκτησεν ο Ζεύς, δια την αυθάδειαν ταύτην, και έδησεν αυτόν."

    Επίσης νομίζω τα ίδια αναφέρει ο Απολλόδωρος. Αν θέλεις το ψάχνω και αυτό. Πάντως είναι πασίγνωστο ότι ο Προμηθέας προσπάθησε να βιάσει την Αθηνά.
    Εσύ τώρα προσπάθησε να δεις την αλληγορία που κρύβει ο μύθος του βιασμού αν βεβαίως προηγουμένως δεχθείς ότι ή Αθηνά δεν ήταν η αθώα παιδούλα των μύθων αλλά ο Αθήρ+νηι, δηλαδή ο Αθήρ που ταξιδεύει μέσα στο σύμπαν.

    Όσο για την μεταφορά της "φωτιάς" μέσα σε "καλάμι" αυτή είναι άλλη μια τραγική ιστορία....που δεν έχει σχέση φυσικά με καμμία φωτιά. Αλλά με την τιθάσευση της ενέργειας του Ήλιου μέσω του " Μαγικού Διαύλου σε σχήμα κυλίνδρου" με τραγικές φυσικά συνέπειες. Η ιστορία αυτή είναι τρομακτική όσον αφορά τους πρωτεργάτες αυτής της καταστροφής. Την βρίσκεις σε όλη την Ελληνική Μυθολογία Ο πυρήνας ενός Ηλίου δεν χάνεται ποτέ σύμφωνα με όλους τους Αστροφυσικούς. Μπορεί όμως να κλαπεί και να εγκλωβιστεί με τεχνητό τρόπο...όπως και έγινε τότε...Αυτό ακριβώς έκαναν οι Τιτάνες (666) ΤΕΙΤΑΝ=666

    ΜΑΡΚΟΣ : Υ.Γ. Τώρα που ο Ζεύς βρίσκεται στα σκατά έχει κανείς αναρωτηθεί ποιος θεός κάνει κουμάντο στο μαντρί με τα ζωντανά;

    Θα πρέπει να αποσυμβολίσεις την λέξη ΖΕΥΣ...σίγουρα δεν είναι κάποιος με γενειάδα που φοράει λευκό χιτώνα....ο Μέγας Πλάτωνας μας το ξεκαθαρίζει..." Ο μεν δή μέγας ηγεμών εν ουρανώ Ζευς, ελαύνων πτηνόν άρμα, πρώτος πορεύεται, διακοσμών πάντα και επιμελούμενος τώ δ' έπεται στρατια θεών τε και δαιμόνων"

    ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ....και όπου "θεοί" βάλε την λέξη ΠΛΑΝΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λύκαστρε χαίρομαι ιδιαίτερα για την τεκμηριωμένη (όσον αφορά τις πηγές) απάντησή σου.

      Σαφέστατα θα πρέπει κάποιος να αποσυμβολίσει πρόσωπα, πράγματα και πράξεις για να μπορέσει να εξάγει κάποιο ωφέλιμο νόημα και να μην χαθεί στον ωκεανό των παρερμηνειών. (Π.χ. αν η Αθηνά βγήκε από το κεφάλι του Δία σίγουρα δεν είναι τιτανίδα αλλά κάποιο είδος ύπαρξης με τεχνητή νοημοσύνη. Εξ' ού και η απόπειρα βιασμού -χακαρίσματος- από τον Προμηθέα, αν τελικά συνέβη κάτι τέτοιο).


      Θα μου επιτρέψεις να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το μ.Χ. (μετά Χριστόν ή μη Χειρότερα) τμήμα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Οι λόγοι είναι τα γνωστά συμφέροντα των ιερατείων.

      Ο ψευδο-Απολλόδωρος τοποθετείται στον 1ο αιώνα μ.Χ. οπότε αυτά που γράφει για τον Προμηθέα δεν με πείθουν, εφόσον μάλιστα έρχονται σε αντίθεση με εκείνα που γράφουν ο Ησίοδος και ο Αισχύλος οι οποίοι είναι κατά 800 και 500 χρόνια αρχαιότεροι. Ο Αθανάσιος Σταγειρίτης ο οποίος βρίσκεται στον 19ο αιώνα δεν μπορεί φυσικά να θεωρηθεί ως πηγή ανώτερη όλων των προηγουμένων.

      Επειδή το θέμα της συζήτησης είναι τεράστιο και πολύ ενδιαφέρον, συνεννοήσου αν θέλεις με τον Κώστα για μια πιθανή ανταλλαγή απόψεων εκ του σύνεγγυς.

      Υ.Γ. Σίγουρα ο Ήλιος (το Αείζωον Πύρ, που λέει ο Ηράκλειτος) είναι ο Θεός (θήτα κεφαλαίο) του ηλιακού μας συστήματος. Εγώ όμως μίλησα για θεό (θήτα μικρό) που κάνει κουμάντο στο μαντρί.

      Διαγραφή
    2. Πολλοί που γράφουν περί Προμηθέα δεν βασίζονται μόνο σε πηγές αλλά και έχουν και δικές τους εμπειρίες πνευματικές. Ή μπορεί να μην έχουν καθόλου πηγές. Ο Ιωάννης που έγραψε την Αποκάλυψη δεν πρέπει να είχε την παραμικρή βιβλιογραφική πηγή, απλά έγραφε ότι του ερχόταν, κυριολεκτικά, και χωρίς αυτό να λέγεται περιφρονητικά γιατί σε αυτόν τον κόσμο μερικά πράγματα μόνο έτσι τα μαθαίνεις ή τα εμπνέεσαι. Αυτού του είδους η έμπνευση συμβαίνει και σε ΟΛΟΥΣ τους δημιουργικούς τύπους με κάποιο βαθμό επιτυχίας στον τομέα τους: πχ πολλά βιβλία, ταινίες και σειρές ξεκινούν σαν έμπνευση που σημαίνει και σύνδεση με το κοινό μας συλλογικό ασυνείδητο όπου βάζουν και ένα χεράκι όντα του αοράτου κόσμου, θετικά και αρνητικά. Αυτό λέγεται πολύ για το Σταρ Τρεκ. Η άλλη περίπτωση είναι όταν υπάρχουν πηγές και είναι απαράδεκτες για το ακροατήριο (πόσοι πατριώτες άραγε έχουν σε εκτίμηση τη θεοσοφική εταιρεία), γι αυτό και οι μελετητές της μυθολογίας κάνουν την πάπια για τις πηγές ή τα ρίχνουν όλα στην ενθύμηση και καθάρισαν. Πόθεν τα περί βιορομπότ στην ανατολική Ινδία πχ, πιο πειστικό θα ήταν αν ο Προμηθέας (ή το σύμπλεγμα γενετικών επιστημόνων που κωδικοποιήθηκε ως Προμηθέας), έκανε τη βρωμοδουλειά του σε κάποια έρημο της Μογγολίας δημιουργώντας τους τούρκους και τους χάζαρους.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Γιώργο,

      το ότι δρακονιανοί κατασκεύασαν σε κάποια έρημο της Μογγολίας τους τούρκους και τους χάζαρους (σχιστομάτες/κίτρινη φυλή), αυτό είναι πατέντα Καραγεωργίου (ΟΕΑ). Μην σφετεριστούμε και τη δουλειά του.. 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. Όποιου πατέντα και να είναι, σημασία έχει ότι οι τούρκοι και οι χάζαροι ταιριάζουν περισσότερο με τη θεωρία των βιορομπότ. Η ιστορία τους είναι το ποινικό τους μητρώο.

      Τα πάκια μπορεί να είναι εκφυλισμένοι από την μαζική αιμομιξία (πρώτα ξαδέρφια είναι το 60 ή 70% των γάμων) αλλά είναι συχνά και τα εγκλήματα τιμής μεταξύ τους. Ανήκουστα στο Ισραήλ των χαζάρων όπου οι μισοί είναι ψυχοπαθείς.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    5. https://ieet.org/index.php/IEET2/more/pellissier20120526

      Γιώργος

      Διαγραφή
    6. Kαι αυτούς πάντως Κώστα κάποιος τους δημιούργησε. Με του Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση, μόνοι τους δεν παίζει να ξεφύτρωσαν, οι παπάντζες σύγχρονης επιστήμης οτι δήθεν κιτρίνισαν και τα μάτια τους έγιναν έτσι λόγω υπερβολικού βαθμού ηλιοφάνειας δεν παίζουν άρα κάποιος τους έπλασε και αυτούς. Αν σκεφτείς και το γεγονός πως είναι ο κρυφός επιθετικός των ιερατείων, τότε από αυτους που δημιούργησαν και τους Έλληνες δεν παίζει να προέρχονται..

      Διαγραφή
    7. Λογικές σκέψεις Γιάννη. Πάντως όλα θεωρίες είναι. Και σε όποιες συσσωρεύονται περισσότερα στοιχεία.. ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή