«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

«ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ;» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SKY EXPRESS

γράφει ο Μιχάλης Εργάς



Κάλυμνος,17 Ιουνίου 2019

Αναζητώντας στην ιστοσελίδα σας (www.skyexpress.gr) αεροπορικό εισιτήριο, ανακάλυψα μία τραγική πραγματικότητα, η οποία είναι δυστυχώς κοινό μυστικό στο νησί μου, την Κάλυμνο:
Είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο οικονομικό να πάω στο δίπλα νησί, την Κω, για να πετάξω για την Αθήνα και να επιστρέψω, από το να φύγω από την Κάλυμνο και να γυρίσω.
Δεν πίστευα στα μάτια μου πραγματικά!

Για παράδειγμα, η πτήση από Κάλυμνο για Αθήνα στις 11/7/2019 κοστίζει €111,90 και η επιστροφή στις 13/7/2019, €133,54. ΣΥΝΟΛΟ: €245,44.
Αντίστοιχα,  με τα τώρα δεδομένα, πτήση από Κω για Αθήνα στις 11/7/2019 κοστίζει €57,77 με επιστροφή στις 13/7/2019 στα €75,94. ΣΥΝΟΛΟ: €133,71
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ €111,73!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα εξηγούνται αυτά που λένε στην Κάλυμνο, ότι δηλαδή προτιμούν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο της Κω με ένα επιπλέον κόστος γύρω στα €25 το άτομο, να ταλαιπωρούνται ακόμα και ασθενείς και ανήμποροι, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να επιστρέψουν. Δηλαδή, αεροδρόμιο έχουμε και αεροδρόμιο δεν χρησιμοποιούμε. Η πληρότητα των πτήσεων από και προς Κάλυμνο, πώς είναι αλήθεια με αυτήν την κατάσταση;
Το δρομολόγιο στο νησί μας είναι επιδοτούμενο από το κράτος, για να μας εξυπηρετείτε, λένε. Τι είδους εξυπηρέτηση είναι αυτή, όταν αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε στο διπλανό νησί, για να εξυπηρετηθούμε, όταν εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης εσείς έχετε στα ύψη το κόστος των εισιτηρίων για την Κάλυμνο;

Όταν ήλθατε για πρώτη φορά στο νησί μας, μας κάνατε καλή εντύπωση από τις προσφορές των 10 ΕΥΡΩ για Αθήνα. Δυστυχώς αυτό ήταν μόνο στην αρχή, ίσως για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και την αγάπη μας. Τι κρίμα, απογοητευτήκαμε απότομα! Τι κρίμα, που με τον τρόπο αυτό, δεν υποστηρίζετε τους υπερήφανους ακρίτες του νησιού μου, που δεν λύγησαν μετά από τόσους εχθρούς διαμέσου των αιώνων, αλλά διέπρεψαν στον ηρωισμό, όργωσαν τη Μεσόγειο με τον μόχθο του σφουγγαριού αφήνοντας τα κόκαλά τους στις ακτές της Αφρικής, διέπρεψαν στην ξενιτειά σε κάθε σημείο του κόσμου και αγαπούν τον τόπο τους όσο τίποτε άλλο!!!

Έτσι όπως μας αντιμετωπίζετε, πως θα βοηθήσετε στην ανάπτυξη του νησιού μας, όταν αποτρέπετε τη μεγαλύτερη μερίδα του τουρισμού να επιλέξει την Κάλυμνο σαν προορισμό των διακοπών της;
Σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο της Ελλάδας, με εχθρούς να απειλούν και να διεκδικούν, ίσως θα έπρεπε να έχετε μία άλλη πολιτική!

Ζητώ συγγνώμη, εάν σας κούρασα,

Μιχάλης Εργάς

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα καταρχάς ποσό παλιό είναι το αεροδρόμιο?
    2) πόσες εταιρίες πάνε καλυμνο
    3)το χαμηλό κόστος δεν συνεπάγεται ότι θα υπάρχει και τους καλοκαιρινούς μήνες
    4)το ότι επιδοτηται δεν σημενει ότι θα το σεβαστή μια εταιρία είναι σε κάποια συνφωνια με το κράτος η συγκεκριμένη δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω
    5) ένα αεροπλάνο μικρό μέχρι 50 θέσεων έχει ένα κόστος λειτουργίας συντηρήσεις και πιστοποίησης εάν το κράτος αργή να αποδώσει την επιδότηση ποιος ο λόγος να έχει χαμηλά ναύλα είναι ζήτημα ασφαλείας όπου εδώ σχεδόν σε όλες της εταιρίες του κόσμου είναι αδιαπραγμάτευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου απαντω εγω φιλαρακι, που εχω ταξιδεψει αρκετες φορες με αυτη τη γραμμη.
      1. Το αεροδρομιο ειναι σουπερ! Φαινεται κ στη φωτο, ανοιξε τη.
      2. Ολυμπιακη η μια αλλη κατα εποχες, οπως η περι ης ο λογος.
      3. Επρεπε ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες να υπαρχει χαμηλο κοστος, γιατι ειναι πολλες χιλιαδες οι Καλυμνιοι Αθηνας, Αυστραλιας και Φλώριντα, που πανε στην πατριδα τους, συν ευρωπαιους, κυριως γερμανους αναρριχητες.

      Απλα ειναι λαμογια οι εταιρειες αυτες και φαινεται απο το τί συμβαινει οταν ταξιδεψεις μεσω Κω. Και τα κοστη συντηρησης πεφτουν σε σχεση με το μεγεθος του σκαφους. Δεν υπαρχουν δικαιολογιες.

      Διαγραφή
    2. Σημ. Κι η Κως ειναι λιγο πιο μακρυα ακομα απο Αθήνα, απο οτι η Καλυμνος

      Διαγραφή
    3. Δεν λες καλυτερα.. οτι ισως υπαρχει συμφωνια της εταιρειας με το γραφειο ακτοπλοικης μεταβασης Κω-Καλυμνου...

      Διαγραφή
  2. Αν και δεν πιστεύω ότι θα δεχτεί κάτι τέτοιο μια αεροπορική εταιρία γιατί κερδίζει περισσότερα από τα εισιτήρια και αυτό είναι γεγονός απλά χτυπάνε της τιμές εάν έχει επισκεψιμότητα το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή