«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Το πλήρες πορτραίτο της Ελλάδας διά στόματος Μπόρις Τζόνσον...



Μπόρις Τζόνσον (νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας): “Η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας”

 

 

Αναδημοσιεύουμε την σκληρή επίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ευρώπη της Γερμανίας, με αφορμή την τραγωδία της Ελλάδας που εξαπέλυσε ο νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον. Ύστερα από την επίσκεψή του στη χώρα μας το καλοκαίρι το 2018 και τις συνομιλίες που είχε, ο κορυφαίος Βρετανός πολιτικός δημοσίευσε  ένα ιδιαίτερα καυστικό και αποκαλυπτικό άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα. Ο ίδιος θεωρείται σήμερα ο πλέον πιθανός αντικαταστάτης  της υπό παραίτηση Τερέζας Μέυ στην Πρωθυπουργία της Μ.Βρετανίας.

 

Όπως αναφέρει ο Τζόνσον, «μπορεί βλέποντας τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να έχεις πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της. Ότι ο καλός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρήκε τη λύση, το ευρώ πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. Και τότε ίσως αναρωτηθείς αν έχουν δίκιο όταν λένε ότι ότι η προσωρινή ανάκαμψη του ευρώ αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ποντάρει στο να μείνει πιστό στις Βρυξέλλες, κάνοντας ακριβώς ότι μας πει η ΕΕ, ακόμη κι όταν δεν θα έχουμε επιρροή στις όποιες αποφάσεις. Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα. Η κρίση του ευρώ είναι μακριά από το να τελειώσει. Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει».

 

Συνεχίζοντας ο Βρετανός πρώην υπουργός βάζει στην εξίσωση και την Ελλάδα: «Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».

 

Ο Τζόνσον το πάει ακόμη παραπέρα: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια».

 

Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της. Σκεφτόταν μόνο την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες».

 

Στη συνέχεια αναφέρει ότι δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, το πρότζεκτ της ΕΕ να σώσει το ευρώ με κάθε αντίτιμο πέτυχε, και ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας, με οικονομία όμως που βρίσκεται καταχρεωμένη. «Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν», λέει.

 

«Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών. Η ελληνική ταλαιπωρία συνεχίζεται και το μάθημα είναι ξεκάθαρο. Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν στους Ευρωπαίους να πάνε στα τσακίδια. Δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων. Αυτό θα ισχύσει και για τη Βρετανία. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα ιστορικό λάθος και να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε κάποια που απλά θα δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες, χωρίς λόγο στις αποφάσεις και τους κανονισμούς.

 

Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε: Η ΕΕ θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ… των Βρυξελλών;»καταλήγει ο Τζόνσον.

 

https://odosdrachmis.gr/?p=21867

 

 πηγή

10 σχόλια:

  1. μπραβο ωρε τζονσον. παροτι εγγλεζος, ορθος ομιλησες. ετσι μουρχετε να γραφτω στο μαντρι σου (σορι, στο κομα σου). λογω σαλβινι μουρχετε να γινω ιταλος. λογω ορμπαν να γινω ουγγαρεζος. λογω λεπεν να γινω γαλος. ε ρε γλεντια σε λιγο στην εβρωπη. οπως ακριβως ενοης φιλε μου: απο την εποχη του μεγαλεκου (εκτος ολιγων διαλαμψεων) ημαστε ενας ξεφτελισμενος ραγιαδικος λαος // κε δυο λογια για την ιστοσελιδα: οι δεξιοι με κοβουν, οι αριστεροι με κοβουν, ησαστε δημοκρατες του κωλου, να χεσω μεσ' τη δημοκρατια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω η προσβολή "δημοκράτης" να μην απευθύνεται στο δικό μας μπλογκ..

      Διαγραφή
  2. Οι Αγγλοτοκογλύφοι που έχουν διαχρονικά καταστρέψει την Ελλάδα μας , που δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα από τα ληστρικά τοκογλυφικά δάνεια , αυτοί που όποιον Ελληνα κυβερνήτη δεν τους κάνει τα χατίρια τον στέλνουν στα κυπαρίσσια και στρέφουν και τους χρήσιμους ηλίθιους αριστερούς εναντίον του ιδίου του έθνους τους τάζοντας τους να τους κάνουν αφεντικά στα Ελληνικά εργοστάσια ,
    τολμούν και μας δείχνουν με το βρωμοδάχτυλο τους ως αποδιοπομπαίους τράγους!
    Καλά κάνουν αφου την ιστορία την έχουν γράψει αυτοί στα μέτρα τους και εμείς τους πιστεύουμε πως δήθεν είμαστε ανίκανοι , πως τρωγόμαστε μεταξύ μας και άρα δεν μας πρέπει λευτεριά και πως για το μόνο που νοιαζόμαστε είναι ...να καταστραφεί η κατσίκα του Ελληνα γείτονα μας!
    Το κακό είναι πως υπάρχουν ακόμα χρησιμότατοι ηλίθιοι που κοιτάζουν το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι.


    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις φίλε μου ΔΕ,
      αλλά τα νουμεράκια που παραθέτει ο αγγλότουρκος Τζόνσον όντως δεν διαφέρουν από την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Σωστά αλλά, εχει πολύ μεγαλύτερη αξία το “ποίος τα λέει”!
      Και αυτό διότι αυτός “που τα λέει” κάπου αποσκοπεί!
      Εξάλλου τα νούμερα “σκοτώνονται” κάθε ημέρα στα διάφορα κανάλια (μ.μ. αποβλάκωσης) των αριστερών τραπεζιτών για τα νούμερα. Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει. Μόνο τα νούμερα! Ανθρωποι για τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και τα ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΛΑΝΑ τους , που πάντοτε γίνονται αεροπλάνα , ως και στις πρώην ανατολικές κομμουνιστικές δικτατορίες συνέβαινε , δεν υπάρχουν! Δεν τους ενδιαφέρουν! ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!

      Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,η άποψη μου – και εξαυτής και η αντίδραση μου - είναι πως σκοπός του Αγγλου είναι να αποδώσει τις ευθύνες για την κατάντια μας στην Γερμανία , βγάζοντας λάδι την Αγγλία πρωτίστως , αλλά και την Γαλλία μετά της Αμερικής!
      Απόδοση ευθυνών στην Γερμανία και αντιλαμβάνεσθε τους συνειρμούς των Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων που τον ακούν.

      “Η ακροδεξιά φασιστική ναζιστική πολιτική της Γερμανίας φταίει για την καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων.”

      Αυτός είναι ο σκοπός του προτεστάντη υπαλλήλου των διεθνών κομμουνιστών τραπεζιτών.
      Να απαλλάξουν την αντίχριστη προτεσταντική κλεπτοκρατική κοινοβουλευτική “δημοκρατική” Αγγλία και τον κομμουνισμό ,απο τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες τους για την κάθε λίγο και λιγάκι πτώχευση της Ελλάδος μας, που έχει ως αποτέλεσμα την ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των Ελλήνων, ρίχνοντας τα βάρη πάντοτε στους Χριστιανούς ορθόδοξους Βασιλείς και στην δεξιά!

      Ο ...(εύχομαι να βρεθεί σύντομα Ελληνας αξιωματούχος)
      το πάει ακόμη παραπέρα:

      «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους ΑΓΓΛΟΥΣ αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια».

      Εάν ήθελε να κάνει ένα καλό , στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , θα έλεγε την Αλήθεια για την Σοβιετική διεθνιστική φοροληστρική κομμουνιστική πολιτική της Ενωμένης Ευρώπης, δείχνοντας αυτήν την πολιτική ως υπεύθυνη και δεν θα αποπροσανατόλιζε τους πάντες με τα ...σωστά νούμερα!

      Υ.Γ.
      Τα Νοεμβριανά[N 1] είναι οι ένοπλες συγκρούσεις που έφεραν αντίπαλους, την 1η Δεκεμβρίου (18 Νοεμβρίου κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο) 1916, στρατεύματα πιστά στο Βασίλειο της Ελλάδας με γαλλο-βρετανικές δυνάμεις που είχαν αποβιβαστεί στην Αθήνα ώστε να επιτάξουν τυχόν οπλισμό.

      Η ονομασία ελληνικοί εσπερινοί η οποία δόθηκε, στην Δυτική Ευρώπη, στην σφαγή που ακολούθησε παραπέμπει στους « σικελικούς εσπερινούς » του 1282, στη διάρκεια των οποίων οι δυνάμεις του Ανδεγαυού βασιλιά Καρόλου Α΄ σφαγιάστηκαν συστηματικά από τον ντόπιο σικελικό πληθυσμό. Στην Ελλάδα, οι συγκρούσεις αποκαλούνταν, ωστόσο, « Νοεμβριανά », λόγω της διατήρησης του Ιουλιανού Ημερολογίου στην χώρα.

      Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια.
      Οχι πως δεν τα γνωρίζετε αλλά για να μην νομίζουν τα Γαλλοαγγλάκια πως μπορούν ακόμα να μας ...ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ

      σικελικούς εσπερινούς

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%95%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
  3. αγαπητε κωστα, ζητω συγνωμη απο το μπλοκ. καπιος απο την παρεα (η βυζαντινη χασμωδια) με ιχε κοψη παληοτερα επιδη εγραψα την ελαδα με ενα λαμδα. οπως καταλαβενης ημαστε ακομα στην προ-ιστορικη εποχη, κε οπως ελεγε ο αβλωνιτης, θαλουμε 250 χρονια να γινουμε ζωα. φαντασου ποσα θελουμε για να γινουμε ανθρωποι // ινε ο εωνας των επαναστασεων. το μονο που χερομε απο την ολη υποθεση, ινε οτι καλως η κακως δεν θα μινη τιποτα ορθιο. ουτε ηθη, ουτε εθιμα, ουτε δημοκρατιες, ουτε θρησκιες, ουτε τα πεταλα του γιουδα τα διφορα. κατι καλυτερο θα βγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα παραβλέψω τα υπόλοιπα, αλλά μην ξαναγράψεις την Ελλάδα με Ε μικρό και 1 λάμδα.. γιατί θα σου δείρω τα χεράκια με χάρακα ξύλινο χοντρό παλιού δημοτικού σχολείου, συνεννοηθήκαμε;...
      🤣

      Διαγραφή
  4. μου θυμιζης τα τρομοκρατικα κε κτηνωδη χρονια του δημοτικου. οι κτηνανθρωποι που λεγονταν δασκαλοι, με ιχανε σακατεψη στο ξυλο, επιδη ημουν φτωχος. εξ ου κε η επανασταση τωρα . . . // οσο για την ελαδα, ιτε με δυο λαμδα την γραψης, ιτε με δεκαπεντε λαμδα, ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΘΑ ΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      Αν θες ειδική μεταχείριση υπάρχει και η βρεγμένη σανίδα με καρφί στην μια ακρη

      Διαγραφή
  5. ENTER THE DRAGON ...κιμμεριοι και σικαμβροι ,αγγλοσαξωνες ,ευθεια γραμμη αιματος με την ερπετικη οικογενεια ,κωνσταντινος γλυξμπουργκ =κιμμεριος της γιουτλανδης και οι συν αυτω ,συγγενεις της ερπετικης οικογενειας ,256ος σε γραμμη αιματος της δρακαινας.Μας δουλευει ο τουρκος και απο πανω ! λες και δεν ξερει ,οτι τα αφεντικα του ,ειναι τα ιδια που εχει και αυτος και η σκλαβωμενη πατριδα μας .Ομως .ο τουρκος ,ξερει και αλλα ,που η μεγαλη μαζα ,τα αγνοει ,ENTER THE DRAGON and save the queen....χαχαχα ,αααχαχαχα!ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή