«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Dark (2017- )



"..η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά στον κόσμο αυτή τη στιγμή" (Wikipedia)

Ήμουν λάτρης της επιστημονικής φαντασίας από μικρό παιδί. Όσον αφορά τις ανάλογες τηλεοπτικές σειρές.. νόμιζα ότι με την σειρά Fringe, τα είχα δει ΌΛΑ! Δηλαδή ό,τι πιο παράδοξο σεναριακά, ό,τι πιο καλοσκηνοθετημένο, ό,τι πιο επιστημονικοφανές. 

Ήρθε όμως το Dark να ανατρέψει την μοναδικότητα του Fringe. Ήρθε να ανατρέψει και την κότα και το αυγό, και το γνωστό ακόμα χρονικό παράδοξο του "ανθρώπου, ο οποίος θα επιχειρούσε να ταξιδέψει στο παρελθόν για να διαπιστώσει αν θα υπάρξει στο μέλλον, εφόσον αποφάσιζε να σκοτώσει τον παππού του στο παρελθόν, πριν εκείνος γεννήσει τον πατέρα του". Το Dark όλα αυτά τα αφήνει πίσω ως νηπιακή λογική, και χωρίς να κάνει σεναριακά λάθη (ο δεύτερος κύκλος της σειράς ετοιμαζόταν επί 18 μήνες, ακριβώς για να είναι συνεπής σε αυτό) μάς παρουσιάζει περιπτώσεις όπως μια γυναίκα να ανακαλύπτει ότι η μάνα της και η κόρη της είναι το ίδιο πρόσωπο, ένας άνθρωπος να ζει στην ίδια πόλη, ως πατέρας ενός αγοριού, αλλά και ως 8χρονος γιος μιας διπλανής οικογένειας, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τίποτα.

Αιτία αυτών και πολλών πολλών άλλων παραδοξοτήτων.. μία πολυδιαστατική πύλη ή χωροχρονική ανωμαλία, κρυμμένη σε μια σπηλιά σε ένα δάσος έξω από την πόλη, που καταλήγουν τελικά, από περιέργεια, να την επισκεφτούν αρκετά άτομα της πόλης αυτής. Και μεταφέρονται από το 2019 στο 1986, στο 1953, στο 1921, αλλά και στα 2020 και 2053!

Φυσικά, αρκετές αναφορές μέσα στη σειρά, περί μαύρων τρυπών και σωματιδίου Χιγκς.

Όλα αυτά σε μια ποιοτικότατη αμερικανογερμανική παραγωγή με εξαιρετικούς Γερμανούς ηθοποιούς, υποβλητική ατμόσφαιρα και μπόλικες καταρρακτώδεις γερμανικές βροχές, αλλά κι ένα ελάττωμα: Ως διανομέας και συμπαραγωγός η χαζαρο-νεοταξική εταιρεία Netflix, ήταν αδύνατον να προωθούσε το εν λόγω προϊόν χωρίς να υπάρχουν έστω και δυο ομοφυλοφιλικά πλάνα. Μάλιστα αποτελεί θαύμα ότι είναι δυο όλα κι όλα και μάλιστα ήπια.

Τη σειρά μπορείτε να την δείτε online ή και να την κατεβάσετε, από εδώ.

Συνιστώ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαβάσετε και ένα λίαν ενδιαφέρον άρθρο για τη σειρά, από το sdna.gr, με τίτλο: Σου κάνει το μυαλό... μουστάρδα: Η σειρά-φαινόμενο του Netflix κρύβει το «τρικ» της δεκαετίας


Α!.. και κάτι άλλο: Όταν θα έχετε φτάσει στο 3ο ή 4ο επεισόδιο του 2ου κύκλου και μπορεί να έχετε θυμώσει λίγο, επειδή μπορεί να "χάσατε το μπούσουλα" 🙂.. μπορείτε να διακόπτετε κάθε τόσο την προβολή, για να συμβουλεύεστε τον παρακάτω πίνακα, ο οποίος αφορά τα "κουλουβάχατα" γενεολογικά δέντρα των 5 πρωταγωνιστικών οικογενειών μέσα στη σειρά. 


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ


(κλικ για μεγέθυνση)



Τρέιλερ 2ου κύκλου:



7 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ14 Αυγούστου, 2019 12:29

    Ψιλομαπίτσα είναι η σειρά.Το penny dreadfully,παπάτζα.Αγόρι μου,άν θές να δείς σειρά άπαιχτη,μπές εδώ και τα ξαναλέμε
    https://youtu.be/l26feZUSvnc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΙΛΟΜΑΠΙΤΣΑΑΑ....;;;;;;;;;!!!!!!!!
      Μιλάς εσύ που είσαι εθισμένος σε κάθε παλπ και καλτ ;;;!!!!
      Εμ ήρθε η ώρα σου να τα ακούσεις κι εσύ χριστιανέ μου!!!
      🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ14 Αυγούστου, 2019 16:08

      Έεεεε...... φγδμ....... ξγ🥶😱🤪🤬🤬💀☠👽👾🤡🧟‍♀️...μάααααα τι έκανα πάλι,το έρημο παιδί;;;;;;......!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΜΟΛΙΣ ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ JOHAN CRUYFF ARENA...

    ΑΤΙΜΕ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑ ΑΓΓΛΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΥΠΟΥΛΟ...

    ΥΓ. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ 112 ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΨΥΧΑΚΙΑ-ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑ Η ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΗΓΥΡΗ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ....

    Ο ΠΑΟΚ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ [ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΑ ΤΩΡΑ ]...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΠΟΥΛΟ...ΝΑΙ!

      λΟΙΠΟΝ:

      Ήταν ένας άντρας σε ένα νοσοκομείο και η γυναίκα του γένναγε.
      Μόλις η γυναίκα γέννησε έρχεται η νοσοκόμα στον άντρα και λέει:
      – Συγχαρητήρια! Τρίδυμα!
      – Εεε, με τέτοιο κανόνι που έχω εγώ!!!!
      – Να καθαρίζετε που και που το κανόνι σας! Τα μωρά βγήκαν μαύρα!

      Διαγραφή
  3. Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με το gamatotv.gr; Πως γίνεται να δείχνουν πρόσφατες σειρές και ταινίες τζάμπα και να μη τους έχουν μπουζουριάσει όλους με συνοπτικές διαδικασίες; Άμα πας σινεμά σε multiplex στην Ελλάδα πριν την ταινία βγαίνει ένα φλάμπουρο δικηγόρος και σε απειλεί με πρόστιμο τόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και φυλάκιση αν βιντεοσκοπήσεις την ταινία ενώ κάμποσα sites σαν το piratebay έχουν κλείσει και δεν ξέρω αν έκαναν και φυλακή η ιδιοκτήτες. Δεν αστειεύονται οι εβραιόσαυρες του Χόλυγουντ. Οπότε πως γίνεται να υπάρχουν αυτές οι σειρές τζάμπα; Καλού κακού βάλτε κανά anonymizing proxy αν έχετε σκοπό να δείτε επεισόδια. Σε άλλες χώρες ξέρω ότι έχουν συλληφθεί άτομα για κατέβασμα ταινιών.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το piratebay μεταφέρεται από την μια δ/νση στην άλλη, αλλά όλοι κατεβάζουμε ακόμα κανονικά ταινίες, σειρές και μουσική. Και από το ΚΑΤ (κικ-άςς) επίσης.
      Πρόσφατες ταινίες ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΕΣ δεν υπάρχουν σε καθαρή κόπια στο gamato.
      Σαν αυτό, υπάρχουν πολλά σε όλες τις χώρες. Νομίζω ότι όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται από το ίδιο το σύστημα. Μάλλον τους ενδιαφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να τρώει ο κόσμος στη μάπα γλωσσόφιλα γυναικών μεταξύ τους και αντιστοίχως ανδρών. Καθώς και δίχρωμα ζευγάρια ΑΒΕΡΤΑ!
      Αυτό είναι το κέρδος τους και μάλιστα μεγαλύτερο από ό,τι μπορείς να φανταστεις. Δες δες.. θα τα αποδεχτεί όλα ο κόσμος. Αυτό νομίζουν.

      Διαγραφή