«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ



Η στρατηγική της Κίνας για την ανάπτυξη προηγμένων διαστημικών όπλων αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο που μας πέρασε, στην πρώτη Λευκή Βίβλο για την άμυνα του Πεκίνου. Η έκθεση στρατηγικής άμυνας που εκπονήθηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας δημοσιοποιήθηκε και εκεί μέσα υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές με την ομόφωνη αναγνώριση των Ηνωμένων Πολιτειών ως κύριο αντίπαλο του Πεκίνου που υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη.
Η πολιτική αναφορά και μέρος της προπαγάνδας εκεί  αναφέρει ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν "απόλυτη στρατιωτική υπεροχή.". Απόλυτα σωστό, το ίδιο όμως επιδιώκουν και οι Κινέζοι. Συγκεκριμένα αναφέρει :

"Οι Η.Π.Α. έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές εθνικής ασφάλειας και άμυνας και έχουν υιοθετήσει μονομερείς πολιτικές", ανέφερε η έκθεση. "Έχει προκαλέσει και εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων χωρών, αύξησε σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες, πίεσε για πρόσθετη ικανότητα στην πυρηνική τεχνολογία, το διάστημα, τον κυβερνοχώρο και την πυραυλική άμυνα και υπονόμευσε την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα".

Φυσικά η Κινεζική προπαγάνδα θέλει να προωθήσει μέσα από  την Λευκή Βίβλο  την άποψη ότι η μεγάλης κλίμακας συσσώρευση συμβατικών, πυρηνικών, διαστημικών και μέσων κυβερνοεπίθεσης από αυτούς  δεν αποτελεί απειλή. Ωστόσο η Λευκή Βίβλος προειδοποίησε ότι η Κίνα πρόκειται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Ταϊβάν εάν το νησί  επιδιώξει την επίσημη ανεξαρτησία. Η Ταϊβάν είναι ας πούμε σύμμαχος με τις  ΗΠΑ. και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχρεούνται βάσει του νόμου περί σχέσεων της Ταϊβάν του 1979 να την υπερασπιστούν από την επίθεση της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή της Κίνας.! Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι Η.Π.Α σε αυτήν την συγκεκριμένη κατάσταση.


Άλλα τα βασικά συμφέροντα της Κίνας περιλαμβάνουν και την αποτροπή επιθέσεων, την αντίθεσή τους στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τη «διασφάλιση της εθνικής πολιτικής ασφάλειας» - είναι μια αναφορά στην τελική αποστολή του PLA του στρατού της Κίνας να παραμείνει στην εξουσία το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 

"Ο εξωτερικός χώρος είναι ένας κρίσιμος τομέας στον διεθνή στρατηγικό ανταγωνισμό", αναφέρει η έκθεση.

 Ενώ επιμένει ότι η Κίνα ευνοεί την ειρηνική χρήση του διαστήματος, η Λευκή Βίβλος αναφέρει ότι η Κίνα αναπτύσσει "σχετικές τεχνολογίες και δυνατότητες" για τη διαφύλαξη των δορυφόρων διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα να εισέρχεται, να εξέρχεται και να χρησιμοποιεί ανοιχτά το διάστημα. Όταν ρωτήθηκε ο Robert Ashley ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας στο Κολοράντο -κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ ασφαλείας- αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται  πίσω από την Κίνα και τη Ρωσία στα στρατιωτικά διαστημικά συστήματα...αυτός απάντησε :
«Δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι μπροστά και ποιος είναι πίσω», είπε ο Ashley για τον αγώνα διαστημικών όπλων.


                                              ( Chinese ASAT missile / DIA report)

O διαστημικός χώρος πλέον διεκδικείται ανοικτά τόσο από την Ρωσσία όσο και από την Κίνα.  Καθώς και οι δύο έχουν έχουν άμεσους ανερχόμενους πυραύλους ASAT που "κυριολεκτικά μπορούν να ανεβαίνουν και να στοχεύουν έναν δορυφόρο", όπως δήλωσε ο Ashley στις 18 Ιουλίου.
Η απειλή  από έναν μικρό δορυφόρο που βρίσκεται στην ίδια τροχιά  με κάποιον άλλον μεγαλύτερο και είναι εξοπλισμένος με ρομποτικά όπλα είναι πολύ μεγάλη.! Αν ένας τέτοιος δορυφόρος πάρει εντολή μπορεί να βλάψει τους αισθητήρες του άλλου αντίπαλου δορυφόρου, μπορεί να του κόψει τις γραμμές επικοινωνίας,  ακόμα και να τον απενεργοποιήσει. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι δορυφόροι οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικού πολέμου και μπορούν να προκαλέσουν ρήξη συνθετικών ραντάρ και άλλα είδη δορυφόρων από το διάστημα στο έδαφος. Ο πόλεμος στο διάστημα χρειάζεται...Πλοήγηση και σωστό τάιμιγκ...προγραμματισμό ακριβείας.!! Και αυτό είναι το αδύνατο σημείο  η Αχίλλειος Πτέρνα όλων όσων θέλουν να έχουν Διαστημική Υπεροχή .

Και οι μετεωρολογικοί δορυφόροι και οι δορυφόροι πρόωρης προειδοποίησης για πυραύλους θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικής σύγκρουσης. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν . Η έκθεση του PLA φυσικά δεν έκανε καμία αναφορά στα διαστημικά όπλα της Κίνας ή στους αντι-δορυφορικούς πυραύλους (ASAT) όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε το 2007 για να καταστρέψει έναν Κινέζικο μετεωρολογικό δορυφόρο σε δοκιμή του 2007, αφήνοντας χιλιάδες επικίνδυνα πλωτά συντρίμμια που απειλούν τόσο επανδρωμένα όσο και μη επανδρωμένα διαστημικά σκάφη. Η Κίνα έχει αναπτύξει αρκετούς τύπους αντι-δορυφορικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων DN-2 και DN-3, που είναι σε θέση να επιτεθούν σε τροχιές σε δορυφόρους τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές τροχιές. Τα άλλα διαστημικά όπλα της Κίνας περιλαμβάνουν τα επίγεια λέιζερ που τυφλώνουν ή προκαλούν ζημιές γύρω από τους δορυφόρους και περιστρέφονται γύρω από τους δορυφόρους ρομπότ που είναι ικανοί να αρπάξουν και να συντρίψουν τους δορυφόρους.

 Σύμφωνα με την έκθεση του 2019, οι Κινέζοι στρατιωτικοί έχουν δηλώσει ότι ο στόχος του PLA και του διαστημικού πολέμου είναι να «καταστρέφει,  και παρεμβαίνει στην αναγνώριση του εχθρού ... και στους δορυφόρους επικοινωνιών» μαζί με τους δορυφόρους πλοήγησης και έγκαιρης προειδοποίησης. Ο στόχος είναι να «τυφλώνουν και να κουφαίνουν τον εχθρό».!! Ακριβώςότι έγραφα εδώ...ότι με την ταχύτητα και τις επικοινωνίες μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο. Την ταχύτητα την καταλαβαίνουν πολλοί, αλλά ίσως να αναρωτηθούν για τις επικοινωνίες. Με τον επηρεασμό της πληροφορίας και την επίτευξη της πλάνης του εχθρού, δηλαδή του λήπτη της απόφασης κατά την πολεμική του προσπάθεια....μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής, είτε ακόμα και την ανατροπή συσχετισμών ισχύος σε επίπεδο στρατιωτικής στρατηγικής.

 Η Κίνα δημιούργησε επίσης ένα Διαστημικό Σώμα  στο πλαίσιο μιας νέας Δύναμης Στρατηγικής Υποστήριξης σε επίπεδο Υπηρεσιών. Το Διαστημικό αυτό Σώμα πιστεύω ότι θα είναι το "κλειδί" και η βασική μονάδα καταπολέμησης του αντιπάλου στον Διαστημικό Πόλεμο.
 

                                         (China space ops control station / DIA report)

Μια έκθεση πληροφοριών του 2018 του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος (NASIC) δήλωσε ότι η Κίνα είναι από τα πιο προηγμένα έθνη στον τομέα της κατασκευής διαστημικών όπλων.
"Μέσα από τις στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις, η Κίνα και η Ρωσία έχουν οργανώσει νέες στρατιωτικές δυνάμεις που είναι αφιερωμένες στην απασχόληση χωρικών και αντιτρομοκρατικών δυνατοτήτων και τα ενσωματώνουν τακτικά σε στρατιωτικές ασκήσεις",  ανέφερε η έκθεση.

Όλα αυτά τα διαστημικά όπλα περιλαμβάνουν kinetic kill interceptors που θα καταστρέφουν τους δορυφόρους, χτυπώντας τους με υψηλές ταχύτητες. Άλλα διαστημικά όπλα θα περιλαμβάνουν δορυφόρους οπλισμένους με παρεμβολείς ραδιοσυχνοτήτων, λέιζερ, χημικά ψεκαστικά, μικροκύματα υψηλής ισχύος και ρομποτικά όπλα. Οι τροχιές της δορυφορικής συντήρησης και των συστημάτων απομάκρυνσης των υπολειμμάτων που βρίσκονται τώρα στη φάση της δοκιμής και της έρευνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επίσης για να προκαλέσουν  ζημία στους δορυφόρων του αντιπάλου.
Ο Steve Lambakis (Ελληνικής καταγωγής), πρώην αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας του Πενταγώνου, δήλωσε ότι ένας βασικός στόχος του στρατού της Κίνας PLA είναι να χρησιμοποιήσει διαστημικά όπλα για να παρακωλύσει τις επιχειρήσεις στον  Ινδο-Ειρηνικό με βάση τη Χαβάη κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής σύγκρουσης, και να επιτεθούν σε αμερικανικούς δορυφόρους.
"Αυτές οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν πιθανώς με διαταραχές και καταστροφές των δυνατοτήτων [command, control, communications and intelligence] με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και κινητικά σε δορυφόρους και στοιχεία του εδάφους για την υποστήριξη άλλων κινεζικών δυνατοτήτων", δήλωσε ο Λαμπάκης.

 Εκτός από τα διαστημικά όπλα, η Κίνα επίσης συνεχίζει να αναπτύσσεται και στις δυνατότητες του κυβερνο-πολέμου και η Λευκή Βίβλος σημειώνει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο «αποτελεί σοβαρή απειλή για την Κίνα».

Συμπέρασμα....οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι τους, θα δυσκολευτούν  πολύ μα πάρα πολύ και θα ματώσουν άσχημα στον μελλοντική τους σύγκρουση με τους Κινέζους.


ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΦΤΟΥΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΚΟΡΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ...ΧΑ ΧΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή