«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Όλο το νερό της Γης



Πόσο μέρος του πλανήτη Γη αποτελείται από νερό;

Πολύ λίγο, στην πραγματικότητα.

Αν και οι ωκεανοί του νερού καλύπτουν περίπου το 70% της επιφάνειας της Γης, αυτοί οι ωκεανοί είναι ρηχοί σε σύγκριση με την ακτίνα της Γης. Η  απεικόνιση δείχνει τι θα συνέβαινε εάν όλο το νερό πάνω ή κοντά στην επιφάνεια της Γης είχε συσσωρευτεί σε μια μπάλα. Η ακτίνα αυτής της σφαίρας θα είναι μόνο περίπου 700 χιλιόμετρα, μικρότερη από τη μισή ακτίνα της Σελήνης , αλλά ελαφρώς μεγαλύτερη από το φεγγάρι του Κρόνου Ρέα η οποία, όπως πολλά φεγγάρια στο εξωτερικό μας ηλιακό σύστημα, έχει ως επί το πλείστον νερό που όμως είναι πάγος.

Πόσο ακόμη από αυτό το  νερό ήρθε στη Γη και αν κάποια σημαντική ποσότητα παγιδεύτηκε πολύ κάτω από την επιφάνεια της Γης παραμένουν θέματα έρευνας.



Dire Straits - Water Of Love 🎸



8 σχόλια:

  1. Σχετικά με αυτήν την απεικόνηση που παρουσιάζεται στο παραπάνω άρθρο , την είχα δει πολύ παλιότερα και έλεγαν οτι αυτή δείχνει την ποσότητα του γλυκού νερού που υπάρχει στον πλανήτη , και όχι όλα τα ύδατα συνολικά . Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι ακριβώς η κατανάλωση αλλά η ΜΟΛΥΝΣΗ των υδάτων ! Που την προκαλούν οι μεγάλες πολυεθνικές βιομηχανίες και αν το ψάξουμε γενικά αυτοί που "ανησυχούν" και "κόπτονται" τάχα για το περιβάλον , γιατί στην πραγματικότητα ο πλανήτης μας βρίθει απο νερό . Ένα μόνο λείπει : Η σωστή διαχείρηση με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι η κτηνωδία διότι ετοιμάζουν παγκόσμια γενοκτονία καταστρέφοντας επίτηδες τον πλανήτη οι ίδιοι τους δεδομένου οτι όλοι αυτοί είναι σατανιστές , και εφόσον ο σατανισμός είναι μια ανθρωποκτόνος θρησκεία πράττουν αναλόγως με το θέλημα του "θεού" τους . Και για του λόγου το αληθές αν προσέξετε τα διάφορα σποτάκια και τα βίντεο που τάχα βγάζουν για το περιβάλον εμπεριέχουν ενα έντονο μίσος για τον άνθρωπο , και πολλές φορές τον ενοχοποιούν οτί τάχα φταίμε όλοι εμείς που βρώμισε ο πλανήτης κλπ και όχι όλο αυτό το ψυχανώμαλο σκυλολόϊ με τις χημικές βιομηχανίες τους ραδιενεργούς αντιδραστήρες και τα ορυκτά καύσιμα τους που χρησιμοποιούν κατα κόρον , ενώ το ενεργειακό εχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια με ελεύθερη και καθαρή ενέργεια - πλην όμως με την καθαρή ενέργεια δεν έχει "κοκό" δηλ. δεν θα μας είχαν στο χέρι , διότι σημαίνει αυτάρκεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΕ ΑΡΩΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΕΛΗΝΕΣ. ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΡΘΙΑ ΕΛΗΝΙΚΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ: ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΙΜΕ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΩΝ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΙΑ: ΙΝΕ Η ΝΗΣΤΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ (ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 40 ΜΕΡΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ. παραδιγμα η γριπη θελη 5 μερες, ενω ο καρκινος χριαζετε 30 μερες ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ. θα μινετε πετσι κε κοκαλο αλα θα γινετε καλα."δωρεαν ελαβατε, δωρεαν δωτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νηστεία νερού για 40 μέρες έκαναν οι αρχαίοι, πχ στην παλαιά διαθήκη. Εμείς αν κάνουμε είμαστε τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες από τα χίλια δηλητήρια που έχουν ρίξει στην τροφή και στον αέρα τα λαμόγια πακέτο με την ηλεκτρομαγνητική μόλυνση που θα αρρωστήσουμε σοβαρά και μπορεί και θανάσιμα. Κανάς μοναχός στο Θιβέτ ίσως το αντέχει, οι άνθρωποι των πόλεων ξεχάστε το. 3-4 μέρες νηστεία νερού πολλές φορές έχω κάνει.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  3. εφτυχως που ινε εδω κε ο κωτσος ο σατραπης κε ολοι εμεις οι υπολιποι ΕΛιθιοι λεμε λεφτερα τις χαζομαρες μας. τι θα καναμε χωρις τον κωτσο τον σατραπη, ενας αλαχ ξερη (νομιζω κε ο βουδας κατι ξερη, αλα δεν το μαρτυραη) // παντως το προηγουμενο με την ΝΗΣΤΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ δεν ινε χαζομαρα. προσωπικα εκανα στην φυλακη ΕΞΗΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ, εφτασα στο αμην αλα γιατρεφτηκα απο πεντε ασθενιες (η μια ηταν η εωνοβια αγαμια, νεο-ελην γαρ, κε η αλη η χοντρο-μαλιακιαση εγκεφαλου, επιδη διαβαζα πολυ διοδοτο, βοηθια μας) // κε τωρα ας σοβαρεφτουμε: πεδια επιδη ημασταν πεντακοσια χρονια γιουσουφακια με τους μογγολους κε τωρα εναλαξ με τους ουνους, αφτο θα πη οτι συνηθισαμε κε πρεπη να το κανουμε κε μεταξυ μας? χαλαρα. αλωστε εφυγε η πανσεληνος (ομως παραμενη η ΕΡΠΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που λεη κε ο φιλος μας ο εβρεος david Αη-σιχτιρ. εληνες κε εβρεοι μια ζωη αφτο-καταστροφικοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχόλιο κανονικότατα προς διαγραφή, αναρτήθηκε όμως γιατί έριξα πολύ γέλιο λέμε, καθότι αναρχική φύση κι εγώ κατά βάθος.
      Θα μπορούσες να κάνεις πάντως καριέρα και σε standup comedy, η οποία έχει πολύ πέραση τα τελευταία χρόνια, αλλά κ καλή κονόμα.

      Διαγραφή
  4. Μια που μιλαμε για νερο. Πηρε το ματι μου στο προνιους οτι ο βουλευτης της νεας δημοκρατιας Παπαδημητριου ειπε οτι "Το νερο στην Ελλαδα ειναι πολυ ακριβο και σπατελαται αγριως".

    Καλα δεν εχει παρει χαμπαρι οτι το νερο στη Χιλη ειναι ιδιωτικο απο το 1981 και ποσο ευγεστο και δροσιστικο και φθηνο ειναι το νερο εκει. Ετσι για να 'χουμε ενα παραδειγματακι ρε γαμωτο.

    Μετα απο ενα δεκαετες μασαζ στη πεινα να ετοιμαζομαστε να υποδεχτουμε και το αδελφακι της τη διψα. Πουτανα αγγλοσαξωνικη δημοκρατια ποτε θα σταματησης να πηδας την υφηλιο;

    https://en.wikipedia.org/wiki/Water_resources_management_in_Chile

    ΑπάντησηΔιαγραφή