«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Tι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; (βίντεο)

4 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Οκτωβρίου, 2019 21:01

    Τι γιορτάζουμε;Κατά τους πολιτικούς δημοσιοκάφρους και βρωμοκάναλα,η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στο κυνήγι και την εξόντωση των περιουσιών.Άρα μαζί με τις σημαίες,αύριο να πάμε στην παρέλαση φορώντας λοιπά,έτσι για να μην ξεχνάμε ποτέ.Πώς τό'λεγα σε μία παλιά Ελληνική ταινία ο αείμνηστος Αυλωνίτης;"Ωρέ που πάμε ρέ,που πάμε";
    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα ΟΧΙ στον εχθρο μπροστα απο την κουρτινα.ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΛΙΓΩΝ .ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ .ΜΑΣ ΚΑΝΑΚΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ .ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ,ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ! ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ,ΤΑΧΑ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ,ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ; ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΨΙΖΟΥΝ .ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ;ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ; ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ;ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ Η ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ; ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ! ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. https://gramho.com/media/2163974779351378288

      https://gramho.com/media/2127658070264899562

      https://www.instazu.com/media/2142849107060854373

      Διαγραφή
    2. προς ανώνυμον 27 Οκτωβρίου, 2019 22:44

      Ευχαριστούμε πολύ, θα αναρτηθούν.

      Διαγραφή