«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

«Πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς»



Στο βλέμμα της κυρίας αυτής στην φωτογραφία, αντικατοπτρίζεται όλη η αγωνία της Ελλάδος και της Κύπρου για το τί μέλλει γενέσθαι με την Τουρκία, με την αντικατάσταση πληθυσμού που υφιστάμεθα, με τις προδοτικές μας κυβερνήσεις που οδηγούν τους τόπους μας στην καταστροφή.

Η φωτογραφία προέρχεται από ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος απαντάει στην απελπισμένη αυτή κυρία: «Πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς», αυτό να προσεύχεστε.

Η προσευχή αυτή, η οποία σημαίνει "Πρόσθεσε Κύριε κακά (εμπόδια) στους ισχυρούς της γης", προέρχεται από
στίχους του προφήτη Ησαΐα (κεφ. 26), οι οποίοι ψάλλονται την Μεγάλη Σαρακοστή.


Πολλοί νομίζουν πως είναι κατάρα, και δεν θα έπρεπε να την ξεστομίζουμε για οποιονδήποτε, γιατί είναι κακό και για εμάς.

Όμως, πάνω σε αυτό απαντάει ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: 

«Όταν κάνουν επιδρομή οι βάρβαροι, και πάνε να καταστρέψουν στα καλά καθούμενα έναν λαό και ο λαός προσεύχεται να τους βρουν κακά, δηλαδή να σπάσουν τα αμάξια τους, και τα άλογά τους να πάθουν κάτι, για να εμποδισθούν, καλό είναι ή κακό; Αυτό εννοεί, να τους έρθουν εμπόδια. Δεν είναι ότι καταριούνται».

Δεν είναι λοιπόν κατάρα, είναι ευχή, όταν υπάρχει στη μέση αδικία. Θα λέμε λοιπόν την γνωστή ευχή (νοερά προσευχή) για εμάς και την χώρα μας, το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς"..ή πιο σωστά.. "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με" (το οποίο περιλαμβάνει και τα πάντα όλα, κι ας φαίνεται προσωπικό)..


..αλλά.. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ   «Πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς», ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ.. 

..καλή ώρα.. στον Ερντογάν ήδη εμφανίστηκαν σοβαρά εμπόδια, όπως ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης,  φυλακισμένοι, από το καθεστώς Ερντογάν, νομάρχες, δημόσιοι υπάλληλοι, 167 στρατηγοί και 7.000 άλλα ένστολα στελέχη, που περιμένουν να πάρουν την εκδίκησή τους, οι καθημερινές αλλαγές σχεδίων των μεγάλων παικτών, Ρωσίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, κ.ά..

Χρησιμοποιείστε την προσευχή καθημερινά, κόντρα στους λαθρο-εισβολείς, κόντρα στα προδοτικά σχέδια του πολιτικού μας συστήματος.

Αγωνιστείτε με όλα σας τα μέσα και δυνατότητες, αλλά προσεύχεστε κιόλας παράλληλα, γιατί.. «Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν οὐδεὶς καθ' ἡμῶν»!


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    

7 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ17 Δεκεμβρίου, 2019 19:31

    Ναί, αδερφέ μου Κώστα, έτσι πρέπει να κάνουμε. Καί όχι μόνο.Νά διαβάζουμε και το βιβλίο τών ψαλμών.
    Οί πνευματικοί νόμοι τού Κυρίου, να έλθουν πρός βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ :

    Ψαλμός 26ος και 33ος

    Γιά προστασία από επιθέσεις εχθρικών στρατευμάτων ή όταν απειλούν και παραβιάζουν τα σύνορα.


    Ψαλμός 47ος

    'Οταν γίνονται μεγάλες καταστροφές και ληστείες από βαρβαρικές συμμορίες


    Ψαλμός 78ος

    Γιά να προστατέψει ο Θεός τα χωριά (ή πόλεις) από ληστείες και καταστροφές των εχθρικών στρατευμάτων.


    Ψαλμός 111ος

    Γιά να προφυλάξει ο Θεός τους στρατιώτες όταν πηγαίνουν στον πόλεμο


    Ψαλμός 117ος

    Γιά να ταπεινώσει ο Θεός τους βαρβάρους, όταν κυκλώνουν το χωριό (ή πόλη) και το απειλούν, και να ανατρέψει τις κακές διαθέσεις τους.


    Ψαλμός 118ος(*)

    Γιά να πατάξει ο Θεός τους βαρβάρους και να ταπεινώσει την δράση τους, όταν σφάζουν αθώα γυναικόπαιδα.

    (*) 'Αγιος Παϊσιος : Για΄τους κεκοιμημένους


    Ψαλμός 131ος

    Γιά να λυπηθεί ο Θεός τον κόσμο όταν εξ αμαρτιών μας γίνονται συνεχείς πόλεμοι.


    Ψαλμός 143ος

    Γιά να καταπραϋνει ο Θεός τον αναστατωμένο λαό, να μην γίνει εμφύλιος πόλεμος.


    Ψαλμός 149ος

    Άγιος Παϊσιος : Από ευγνωμοσύνη και ευχαριστία στον Θεό γιά τις μεγάλες Του καλωσύνες και γιά την πολλή Του αγάπη, που δεν έχει όρια, και μας ανέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;;;; ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ;;;;;
    ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΥΜΝΟΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΥΜΝΟΣ ΝΟΜΟΥ
    ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΕΡ ΣΩΤΗΡ ΔΙΑ-ΖΕΥΣ ΕΛΘΕ
    ΖΕΥΣ ΣΩΤΗΡ ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτές οι προσευχές καλές είναι. Έτσι κι αλλιώς.. πάντα οι ίδιες θείες δυνάμεις ήταν που προστάτευαν πάντα την χώρα, και υπάρχουμε ακόμα. Τα ονόματα αλλάζουν...

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/03/blog-post_25.html

      Διαγραφή
    2. Μόνο αυτές υπάρχουν φίλε μου που απευθύνονται στον αληθινό Τριαδικό Θεό.

      Διαγραφή
    3. Τους θεούς της ελληνικής αρχαιότητας δεν τους δέχονται οι κορυφαίοι του ελληνικού πολιτισμού, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων. Μάλιστα ο Πλάτων διατείνεται ότι αυτοί οι θεοί που παρουσιάζονται ως κλέφτες, μοιχοί, φονιάδες κ.λ.π. δεν προάγουν την αγωγή των νέων (π.χ. ο θεός Κρόνος τρώει τα παιδιά του, τουτέστιν είναι ανθρωποφάγος).

      Διαγραφή
  4. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή