«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ναύαρχος της Λιβύης ,Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, το δεξί χέρι και ο πιο στενός συνεργάτης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σε ΑΠΤΑΙΣΤΑ (!) ελληνικά: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο»



Ο ναύαρχος της Λιβύης Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και είναι το δεξί χέρι και ο ποιο στενός συνεργάτης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. 

Σαν τόσο κοντινό πρόσωπο του στρατάρχη θεωρείται πως εκφράζει άμεσα τις απόψεις του και την γεωστρατηγική που θα ακολουθήσει όταν κι αν πάρει την εξουσία στην Λιβύη σαν ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της.

Αργά το βράδυ ο ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ , έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ,στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ το εξής μήνυμα:

«Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο»
 
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να πούμε πως ο Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ έχει ως εξώφυλλο στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία του από όταν φοιτούσε στην ελληνική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που δείχνει πολλά για τον φιλελληνικό του προσανατολισμό.


Ο ναύαρχος Μαχντάουι, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην Αθήνα, έχει οκτώ παιδιά και μιλά φυσικά απταίστως την Ελληνική.

Ψάχνοντας στο αρχείο των ειδήσεων αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναύαρχος Farag El Mahdawi, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Κρήτη το 2015 και σε συνάντησή του με τον τότε Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα, είχε συζήτηση αναφορικά με τις αναταραχές στη γείτονα χώρα, ενώ διαβίβασε και επιστολή του Δημάρχου του Τομπρούκ, Alnaji Mazeg Bobaker, προς τον κ. Βάμβουκα, με την οποία προτείνονταν η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Συνεπώς η Κρήτη από τότε έπαιζε μείζονα ρόλο στην γεωστρατηγική σκέψη του στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος ήθελε να οριοθετήσει την ΑΟΖ της χώρας του σε συμφωνία με την Ελλάδα και όχι με την ισλαμιστική Τουρκία.
Σημειώνεται ότι χθες την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Τρίπολης της Λιβύης από τις τουρκόφιλες δυνάμεις του GNA, ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπος του LNA Al-Mismari.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης προχωρούν για την απελευθέρωση της Τρίπολης, ούτως ώστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του έθνους και υποσχόμενοι ότι το μέλλον του λιβυκού λαού θα είναι λαμπρό και ασφαλές», είπε ο Al-Mismari.


triklopodia.gr

3 σχόλια:

  1. μην ξεχναμε οτι ο μεγαλυτερος ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ηταν φιλεληνας. τους τα ιχε ολα δωρεαν (φως, νερο, τηλεφωνο κλπ). ιχα επισκεφτη τοτε την Λιβυη πολες φορες. ιχε βγαλη τοτε ενα φιρμανι: 'οπιος δεν εχη σπιτι, δουλια, αφτοκινητο, να ερχετε σε μενα να του δινω την ιδια μερα. αν θα δω εναν ζητιανο κε αστεγο στον δρομο, θα κοβω το χερι του ζητιανου κε το κεφαλι του υπουργου' κε αλα πολα τετια. γιαφτο κε για τα ατιμα τα πετρελεα τον φαγανε τα ερπετα οι Εβρεοι, με πρωτοπαληκαρο το σιωνιστικο τσουτσεκι τον ΣΑΡΚΟΖΙ (τωρα ινε ελαδα).
    --- ο ναβαρχος αφτος ηταν αξιωματουχος του ναφτικου στον Κανταφι. πολοι Λιβυοι αξιωματικοι γνωριζουν εληνικα, διοτι φιτισαν σε εληνικες στρατιωτικες σχολες. μην ξεχναμε επισης οτι Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ηταν διηκητης της σχολης Ευελπιδων, οταν φιτουσε στην ελαδα ο Κανταφι.
    --- το κτηνος που σκοτωσε τον Κανταφι, τον εκτελεσαν μετα οι Λιβυοι πατριωτες. δυστυχως εχουνε κι αφτοι την καταρα της αχαριστιας κε της φαγωμαρας. τωρα η ερπετικη δημοκρατια τους εχη κοψη ολα τα προνομια κε ο Λιβυκος λαος υποφερη. καλα να παθουν, διοτι ινε πτωματοφαγα σχιζοφρενη γιουσουφακια σαν εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κουφό είναι αυτό; "Ο ναύαρχος Μαχντάουι, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην Αθήνα". Με ποια ιδιότητα υπηρετεί στην Αθήνα; Σαν απεσταλμένος της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης που τον θεωρεί τρομοκράτη; Σαν στρατιωτικός του εδώ ναυτικού, ενός κράτους που αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης που τον θεωρεί τρομοκράτη;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό 'φερε η τύχη έτσι Γιώργο, ώστε να πάρεις την απάντησή σου από τον ΔΕΠ επάνω. 🙂

      Διαγραφή