«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Παραπλανητική φωτογραφία για να καλύψει το φιάσκο της Μέρκελ..



Η φωτογραφία αυτή προωθείται αυτή τη στιγμή από Ρόιτερς και άλλα διεθνή μήντια ως φωτο που τραβήχτηκε κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου στο Βερολίνο. Στην πραγματικότητα όμως προέρχεται από το ξεκίνημά του, γιατί ο Ερντογάν είχε αποχωρήσει σαν χeσμένος αρκετή ώρα πριν το διαλύσουν και προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Το πραγματικό παιγνίδι παίχτηκε μόνο στο παρασκήνιο. Το ψηστήρι στον Χαφτάρ είχε γίνει από το πρωί σε άλλους χώρους, άσχετους με το συνέδριο. Μίλησε και με την Μέρκελ και με τον Μακρόν, όπως βλέπετε και στις δυο επόμενες φωτογραφίες.






Η φωτογραφία του συνεδρίου είναι η παρακάτω.. κάνετε κλικ επάνω της για να δείτε καθαρότερα τους παριστάμενους.

Σάρατζ και Χαφτάρ.. μην στραβωθείτε κιόλας.. σάς λέω ότι δεν θα τους δείτε γιατί δεν ήταν καν εκεί.

Μείνανε στα ξενοδοχεία τους 🤣 γιατί ό,τι είχε αποφασιστεί είχε αποφασιστεί από το πρωί. Από το πρωί τους είχε κλ@σει ο Χαφτάρ, όπως ακριβώς σάς είπα με απόλυτη σιγουριά εδώ και εδώ. Ο άλλος να πάει επίσης να κάνει τί..! ; Άσε που στενοχωρήθηκε πολύ που το συμπατριωτάκι του ο Έρντι έφυγε χωρίς να τον χαιρετίσει.

Ο μ@λ@κας της υπόθεσης ήταν ο Ερντογάν που καθώς φαίνεται δεν τού είπε η Μέρκελ ούτε κανένας ότι οι Λίβυοι δεν θα έρθουν στο συνέδριο, κι όταν πλέον συνειδητοποίησε ότι έγινε ρόμπα ξεκούμπωτη έφυγε άρον άρον για Τουρκία.

Οι υπόλοιποι βγήκαν να ανακοινώσουν διάφορες σαχλαμάρες περί εμπάργκο όπλων, πολιτικών λύσεων κ.ά. αυγά τουρκίας (που τα έλεγαν κι από πριν) για να καλύψουν το φιάσκο.

Στο  topontiki.gr διαβάζουμε:

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο εμπόλεμες πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη δεν κατάφεραν να αρχίσουν "σοβαρό διάλογο" κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.
Όπως στη Μόσχα, οι δύο αρχηγοί των αντίπαλων πλευρών δεν συναντήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα όπου οι ηγέτες των κυριότερων χωρών που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Λιβύη δεσμεύτηκαν να τηρούν το εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε το 2011 από τον ΟΗΕ και να απόσχουν από οποιαδήποτε ξένη "παρέμβαση" στη σύγκρουση.
Η Ρωσία, παρά τις αρνήσεις της, θεωρείται ύποπτη για υποστήριξη προς τον Χαλίφα Χάφταρ.

Γι αυτό.. να τον ακούτε τον Κωστάκη...

..και δεν ξέρω αν το καταλάβατε.. αλλά τα νέα είναι αρκετά ευχάριστα!


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ


 

11 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Ιανουαρίου, 2020 23:37

    Κώστα,εντάξει,σωστά όσα λές,αλλά πές μου ένα πράγμα.Μέ ότι γίνεται αυτήν την στιγμή,στήν παγκόσμια σκακιέρα, εμάς τί μάς περιμένει;
    Τί θά ξημερώσει γιά'μάς αύριο;
    Όλοι κανονίζουν τήν επόμενη μοιρασιά χωρίς εμάς,γιά εμάς;
    Τί πρέπει νά περιμένουμε απο'δώ καί πέρα,τί πιστεύεις ότι θά γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτές τις εξελίξεις έχει όλο και λιγότερη νομιμοποίηση σε ότι κάνει από εδώ και πέρα ο Σουλτάνος. Μπορεί να έχει σιωνιστές ή ό,τι άλλο από πίσω του που τού λένε τί να κάνει, όμως είναι διχασμένος στο ποια ατζέντα να ακολουθήσει. Την δική τους ή της προσωπικής του παραφροσύνης και μεγαλομανίας;
      Είναι ο αδύναμος κρίκος των παγκόσμιων εξελίξεων. Γι αυτό θα αρχίσουν όλα από το Αιγαίο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει φτάσει στην Άγκυρα με μια ήττα στην τσέπη του, που για εγχώρια κατανάλωση μπορεί να την εκτονώσει σε κανένα Καστελόριζο ή δεν ξέρω πού αλλού. Αλλά και όλα να τα δώσει από αύριο κιόλας στην σύγκρουση με τον Χαφτάρ.. εις βάρος του είναι.
      Αυτό δεν λέμε ότι περιμένουμε τόσον καιρό; "Το ατύχημα", "την τσαπατσουλιά ενός άφρονος";
      ΑΪΝΤΕ ΝΑ 'ΡΘΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

      Διαγραφή
  2. Βρε Κώστα με πιάνει το παράπονο!
    Γιατί άλλοι λαοί να έχουν τους "Χαφτάρ" και μεις τους χάφτες;;
    Βρυκόλακας μας μούντζωσε;;
    Υ.Γ.
    Τα 600 χιλιόμετρα ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο για μένα ειδικά σήμερα...
    Είχατε τουλάχιστον συμμετοχή;;
    Γιατί στα αντίστοιχα δικά μας ...σκέτη απογοήτευση!
    Λαός για πολλές φάπες μιλάμε!
    Και όπως πάει θα τις φάει σίγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην έχεις καμία αμφιβολία ότι θα επαληθευτείς κι εσύ, αγαπητή μου Δανάη, γι αυτές τις "φάπες" που λες.
      Αλλά και στο "βρυκόλακας" μέσα έπεσες στην παρούσα κατάσταση 🤣

      Ζητώ συγνώμη που ξεχάστηκα και νόμιζα ότι είσαι κάτοικος Αθηνών.
      Συμμετοχή.. εγώ υπολόγισα τον κόσμο πάραπάνω από 1500 άτομα. Και πήγαινα με την ανησυχία μην δω μόνο 500.

      Όπως και νά 'χει.. είπα να μην με πάρει από κάτω οποιαδήποτε απογοήτευση σήμερα.. και αποζημιώθηκα γιατί το φιάσκο του Συντάγματος ήταν τίποτα μπροστά στο tea party φιάσκο της Μέρκελ 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  3. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς……….
    Τρεις και ο Κούκος
    Ει ει < αρχαία ελληνική εἰ
    (υποθετικό) εάν, αν
    ει δυνατόν απόδοση: εάν μπορεί να γίνει
    ή
    Μολών λαβέ
    «μολὼν λαβέ» (=«αφού / εφόσον έρθεις, πάρ'τα» ή κατά την πιο γνωστή μετάφραση «έλα να τα πάρεις»)
    Ει και Μολών λαβέ αν μπορείς έλα να τα πάρεις ….!!!!!!!
    Γιατί αν μπορείς μόνο τον κούκο θα βρεις!!!!!
    Ο Κούκος είναι πτηνό της οικογενείας των Κοκκυγιδών, Το είδος είναι γνωστό στις περιοχές εξάπλωσής του, από δύο κύρια στοιχεία που το αφορούν: πρώτον, το χαρακτηριστικό δισύλλαβο κάλεσμά του, στο οποίο οφείλει την ονομασία του (βλ. Ονοματολογία) και, δεύτερον, την σπάνια για την ομοταξία -(πτηνά)- ηθολογία του, που εκφράζεται μέσω του παρασιτισμού του στις φωλιές άλλων πτηνών.
    Ο κούκος –το πτηνό- είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ελευθερίας (μην κοιτάτε που εμείς τον έχουμε κλείσει, και καλά, σε ένα ξύλινο ρολόι σαλονιού για να μας λέει την ώρα). Όταν λοιπόν γεννήσει τα αυγά του, δεν τα κρατά για να τα εκκολάψει, αλλά τα εναποθέτει σε φωλιές άλλων πουλιών, τα οποία δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά των αυγών και θεωρούν πως πρόκειται για δικά τους. Για το λόγο αυτό τα εκκολάπτουν και, ακόμη και όταν γεννηθούν τα μικρά, οι μάνες συνεχίζουν να τα θεωρούν δικά τους. Βλέπετε το δέσιμο της μητέρας με τα μικρά προκαλείται ακαριαία.
    Οι κούκοι νεοσσοί όμως αρχίζουν να πετούν από τη φωλιά τους άλλους νεοσσούς – και ενίοτε αφανίζουν όλα τα υπόλοιπα μικρά, γιατί δε θέλουν να μοιράζονται το φαγητό που φέρνουν οι γονείς. Εξαιτίας αυτού μεγαλώνουν γρηγορότερα. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως ο ενηλικιωμένος πλέον κούκος δε διστάζει να εκδιώξει από τη φωλιά ακόμη και τους θετούς του γονείς, που τον ανέθρεψαν. Το καταφέρνει μιας και είναι πιο μεγαλόσωμο είδος από αυτούς. Μια ακόμη απόδειξη του πόσο εγωιστικά, αχάριστα και μοναχικά είναι σαν πουλιά. Δεν είναι τυχαία η φράση «θα μείνεις μόνος σαν τον κούκο».
    Θα μου πείτε τώρα πως το παράκανα με το National Geographic και έχει καταντήσει το άρθρο γραπτό ντοκυμαντέρ. Δεκτό. Αλλά ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα τις αναγωγές στο ανθρώπινο είδος. Δεν νομίζω πως είναι μόνο στη φύση των κούκων να ζούνε παρασιτικά. Οι περισσότεροι θα βρούμε ανάλογα παραδείγματα στους κύκλους μας με μεγάλη ευκολία.
    https://www.thinkfree.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    οπότε σε αυτήν την χώρα μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι οι κούκοι κου-κου εεεε το ρολόι και οι ρόλοι μέσα στην φωλιά του σπιτιού μας …άρα μόνο τρεις και ο κούκος ,,,, ει, αν, προκαλέσουν τους ΘΕΟΥΣ τότε θα πουν μας κόστισε ο κούκος αηδόνι"
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν λίγο είπα για τους ποιοι είναι οι κούκοι αλλά και εμείς οι ΜΠΟΥΦΟΙ δεν πάμε πίσω έως καταλάβουμε την ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ
    Τον ξέρουμε τον μπούφο? Από που βγήκε η πρόταση : «είσαι μπούφος» ή «κοιτάει σαν μπούφος»
    Είναι διαδεδομένη η γνώμη πως το πουλί μπούφος είναι κουτός … Ο μπούφος όμως είναι αρκετά έξυπνος . Κατορθώνει πολύ εύκολα να εξασφαλίζει την τροφή του και να αποφεύγει τους διώκτες του . Η εντύπωση που σχηματίστηκε ότι είναι κουτός , ξεκινά από το ότι το πουλί αυτό είναι νυχτόβιο, την ημέρα δε τα μάτια του δεν το βοηθάνε να βλέπει και μένουν σχεδόν απλανή …
    ΜΠΟΥΦΟΣ ή ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

    Δεν είναι επίσης τυχαίο πως επιλέχθηκε (την δεκαετία του 1960), ως σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Εκδόσεων σχολικών διδακτικών Βιβλίων (1).
    Ψιλά γράμματα αυτά για τους περισσότερους βέβαια, και εν κατακλείδι δεν γνωρίζω κατά πόσο ο συγκεκριμένος συμβολισμός του Ο.Ε.Δ.Β., ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα....

    Όπως επισημαίνει μάλιστα ο δάσκαλος Γιώργιος Τρούλης (2) στην πραγματικότητα το πτηνό που χρησιμοποιούσε ως σήμα του Ο.Ε.Δ.Β, δεν είναι μία Κουκουβάγια αλλά ένας.... Μπούφος.

    Αυτό είναι εύκολα διακριτό στην εικονογράφηση των δύο αυτών πτηνών. Στο κεφάλι του μπούφου σχηματίζεται ένα είδος αυτιών από φτερά, εν αντιθέσει με την κουκουβάγια, στης οποίας το κεφάλι δεν υπάρχει αντίστοιχος σχηματισμός.



    Αυτή τη λεπτομέρεια την γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες, αφού το αρχαίο Αθηναϊκό τετράδραχμο του 5ου αιώνα π.Χ. φέρει την εικόνα της κουκουβάγιας χωρίς αυτά τα «αυτιά».
    http://ethniki-paideia.blogspot.com/2014/01/blog-post_16.html
    ο δρόμος δεν έχει τέλος ΟΤΑΝ …..Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ
    use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπέρασμα ηλιθίου:
      "Ενας μπούφος δεν φέρνει την άνοιξη"

      χαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Φίλε μου use your illusion,
      Σε ευχαριστούμε διά την πτηνολογίαν και όχι μόνον..
      Δεν παίζεσαι.. μάς έφτιαξες σήμερα!

      Διαγραφή
  5. http://enaasteri.blogspot.com/2020/01/blog-post_97.html?m=1

    Εδώ διαβάζουμε άλλο ένα εξευτελιστικο κείμενο για την κωμωδία του Βερολίνου. Προέρχεται από τον αξεπέραστο και πάντα μέσα στους υπολογισμούς του, Γιώργο Αδαλη. Έχει επανειλημμένως βάλει τα γυαλιά σε επώνυμους "οικονομολόγους" κι ας είναι απλώς ένας κομπιουτερας οικονομο-μέτρης.
    Διακωμωδεί το φιάσκο, όπως έκανε και ο Διόδοτος από χθες βράδυ, μόνο που εμείς δεν έχουμε τις γνώσεις του Αδαλη, να τα ατενισουμε και υπό ενεργειακό πρίσμα τα καθ'εκαστα. Εν ολίγοις αντιλαμβανομαστε ότι το Βερολίνο εξελίχτηκε σε tea party-waste of time, γιατι Και οι 6 αδελφές πετρελαϊκές εταιρείες διαχειριστριες του πλανήτου, με επιτελικη βάση τους τον Καναδά.. ούτε αυτές έριξαν ένα τηλέφωνο στην αδαη παρέα του Βερολίνου, να δώσουν κάποια σχετικη οδηγία.

    Συνέδριο μπουφων από κάθε άποψη 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα !Στον θείο αρέσουν οι μπούφοι ;
    Δράκο ,δράκο τον καυμο μου
    τον μέτραω και πονώ
    Κι'ειναι το παράπονο μου
    πότε ψοφιο θα σε δω !
    Αχαχαχαχα !
    Άρχισε το χοντρό, ορατό πια νταβαντουρι.
    Έχει να φαη μαπες η νεοταξιτικη ψευτοκυβερνηση...οοοουυυυ !
    δεν θα προλάβαινη να τις μετραη.
    ΕΥ...έχουμε ένα ποτήρι....κανόνισε βγάλε και κάνα κεφαλοτύρι σαχανακι ,μην το πάμε ξεροσφυρι κάτω !
    Χαχαχαχα !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή