«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο πόλεμος στο μέλλον και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

του Πολυχρόνη Ναλμπάντη*, πηγή: geoeurope.org

Οι παγκόσμιες προκλήσεις γενικά είναι πάντα ασταθείς και απρόβλεπτες. Δεν είναι μόνο η επαναβεβαίωση των κρατικών απειλών, αλλά και ο ρυθμός της αλλαγής των, που συνδέεται με τη μόνιμη και κλιμακούμενη τεχνολογική επανάσταση, σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιασμό των κινδύνων από μη-κρατικούς δρώντες, που επιδεινώνει το αυξανόμενο φάσμα της απειλής.
Η έκθεση «Global Trends 2030, “Alternative Worlds”», του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, προβλέπει μια αυξανόμενη διάχυση της ισχύος σε περιφερειακά ανταγωνιστικά κράτη και μη-κρατικούς φορείς. Η Τουρκία, γειτονική και συμμαχική χώρα της Ελλάδας, ενεργεί ως αναθεωρητικό και ανταγωνιστικό κράτος στην περιφέρειά της, η οποία παραβιάζει συστηματικά τη διεθνή τάξη και τις διεθνείς συνθήκες...

 

Παράλληλα, το στρατηγικό και επιχειρησιακό περιβάλλον των στρατιωτικών δυνάμεων επηρεάζεται από τα συνεχή εξοπλιστικά προγράμματα των κρατών, την καινοτομία του εκσυγχρονισμού των πλατφόρμων μάχης, τις απειλές στον κυβερνοχώρο, ενώ η ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη είναι οι νέες μελλοντικές προκλήσεις. Το επιχειρησιακό περιβάλλον, το οποίο κινείται προς το 2035, θα χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλή δυναμική και πολυπλοκότητα και η «φύση του πολέμου» διευρύνεται πέρα από τις παραδοσιακές φυσικές περιοχές σύγκρουσης: ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Το επιχειρησιακό περιβάλλον θα συνεχίσει πλέον να αλλάζει με τέσσερις θεμελιώδεις και αλληλένδετους τρόπους: οι αντίπαλοι να προκαλούν την παγκόσμια τάξη σε όλους τους τομείς (domains), όπως: ξηρά, θάλασσα, αέρας, διάστημα, κυβερνοχώρος και ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, το δε πεδίο μάχης να γίνεται όλο και πιο θανατηφόρο, η επιχειρησιακή πολυπλοκότητα να αυξάνεται παγκοσμίως και η αποτροπή επιθετικών πράξεων να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Μέχρι τα τέλη του 2020, οι στρατοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν μεγάλους αριθμούς τηλεχειριζόμενων και ημιαυτόνομων ρομπότ οχημάτων εδάφους, βελτιστοποιημένων για συγκεκριμένα καθήκοντα, όπως: η ανίχνευση, η ασφάλεια, οι μεταφορές στο πεδίο μάχης και η λογιστική υποστήριξη. Επιπλέον, τα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη θα είναι σε συνεχή υπηρεσία εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιθετικών προσβολών ακριβείας. Τα ρομποτικά αυτά αυτόνομα συστήματα θα εκτελούν τις «ανιαρές ή πληκτικές, επικίνδυνες ή βρώμικες» στρατιωτικές αποστολές, με την αύξησή τους ή την αντικατάσταση των ανθρώπινων χειριστών και θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση του στρατιωτικού προσωπικού από επικίνδυνα ή εχθρικά περιβάλλοντα.

Η υλοποίηση μιας προσέγγισης ανθρώπου/μηχανής, ρομποτικής, αυτόνομων συστημάτων και τεχνητής νοημοσύνης, ενδέχεται να αντιπροσωπεύσει ως το μεγαλύτερο και μοναδικό βήμα αλλαγής και καινοτομίας για τη δομή δυνάμεων της χερσαίας δύναμης, που έχει αναληφθεί ποτέ. Έτσι, μια πολύ ικανή και βιώσιμη χερσαία δύναμη μάχης μπορεί να αποτελείται από 250-300 ανθρώπους στρατιώτες και μερικές χιλιάδες ρομποτικά συστήματα διαφόρων μεγεθών και λειτουργιών περί το 2030-2035. Επιπλέον, η ισορροπία μεταξύ επίθεσης/άμυνας φαίνεται ότι θα ταλαντεύεται έντονα υπέρ της άμυνας.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (UCAVs), οι υπερηχητικοί πύραυλοι, τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας (όπλα λέιζερ υψηλής ενέργειας και ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα) και η σημαντική αύξηση της ικανότητας του αισθητήρα θα χρησιμοποιούνται σε συνθήκες άρνησης/απαγόρευσης πρόσβασης στους τομείς: ξηρά, θάλασσα, αέρας και διάστημα και θα αντιπροσωπεύουν μια μετατόπιση προς τα πίσω, δηλαδή προς το επιθετικό πλεονέκτημα, μετά από την πολυετή αμυντική πρόοδο στην τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων και των οπλικών συστημάτων.

Στρατιωτικοί και θεωρητικοί του πολέμου έχουν γράψει για τις αρχές και τα χαρακτηριστικά του για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια. Παρόλο που οι συγκεκριμένες αρχές πολέμου διαφέρουν με την πάροδο του χρόνου, η αρχή του ελιγμού υπήρξε σταθερή αλλά και μια σημαντική έννοια, η οποία αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τον πόλεμο από τις πρώτες καταγεγραμμένες ιστορικές μάχες.

Η έννοια του ελιγμού περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση δυνάμεων στην περιοχή επιχειρήσεων συνδυάζοντας την κίνηση των στρατευμάτων με τα πυρά για την επίτευξη μιας πλεονεκτικής θέσης σε σχέση με τον εχθρό. Στοιχεία της θεωρίας πολέμου του ελιγμού εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα γραπτά του Sun Tzu και εφαρμόστηκαν από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, στη μάχη των Λεύκτρων το 371 π.Χ. Στη σύγχρονη περίοδο, ειδικότερα, στον πόλεμο του Ιράκ το 1991, παρατηρείται ότι, οι ιρακινές δυνάμεις προσβλήθηκαν γρήγορα, θεαματικά και συνολικά από μια κοινή διακλαδική δύναμη, χρησιμοποιώντας, κυρίως πρώτης γενιάς δικτυο-κεντρικές τεχνολογίες και επιχειρησιακές έννοιες. Στον επόμενο πόλεμο του Ιράκ το 2003, οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία των οπλικών συστημάτων, εστίασαν τις επιχειρήσεις στην επίτευξη «κυριαρχίας-dominance» σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, μέσω της εφαρμογής νέων επιχειρησιακών εννοιών, όπως: κυρίαρχος ελιγμός, εμπλοκή ακριβείας, πλήρης προστασία των στρατιωτικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς και εστιασμένη διοικητική μέριμνα.

Ενώ, την περίοδο εκείνη, η αμερικανική στρατιωτική σκέψη υλοποίησε τις νέες επιχειρησιακές έννοιες στο πεδίο της μάχης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις/Israel Defence Forces (IDF) εφήρμοσαν μια διαφορετική επιχειρησιακή προσέγγιση, όσον αφορά τον ελιγμό της χερσαίας δύναμης, που ονομάστηκε «απροθυμία ελιγμού – maneuver reluctant».


Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου στο Λίβανο, το 2006, παρουσιάστηκε η δυσκολία λήψης απόφασης από τους κυβερνητικούς φορείς αποφάσεων του Ισραήλ για την εκτόξευση επιθετικών ελιγμών από τις χερσαίες δυνάμεις. Επιπλέον, πέντε έως οκτώ έτη αργότερα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως, οι επιχειρήσεις Operations Cast Lead, Pillar of Defense and Protective Edge, σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν, για να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος, μόνο με τη χρήση πυρών ασφαλείας-standoff fires, (πυρά που εκτοξεύονται από αποστάσεις μεγαλύτερες από το βεληνεκές των εχθρικών όπλων), χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι ισραηλινές δυνάμεις, και φαινόταν τούτο να ήταν η καλύτερη εναλλακτική λύση.

Η γενική τάση, κατά την άποψη του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, ήταν να επενδύσει μόνο το «ουσιώδες ελάχιστο» από τις χερσαίες δυνάμεις και ξαφνικά φαινόταν αυτό να έχει μια λογική στο εσωτερικό του στρατιωτικού οργανισμού. Μια συζήτηση σχετικά με την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ του ελιγμού των χερσαίων δυνάμεων και των αεροπορικών επιδρομών, διεξάγονταν εδώ και χρόνια στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Η «απροθυμία του ελιγμού» ήταν μια έννοια αρκετά συνηθισμένη στις συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του ισραηλινού στρατού. Στην πραγματικότητα, οι στρατιωτικές, στρατηγικές, τεχνολογικές και κοινωνικές συνθήκες εκείνων των δεκαετιών οδήγησαν τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σε μια διαδικασία, ώστε να αποβάλλουν τον ελιγμό της χερσαίας δύναμης από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις στρατηγικές έννοιες.

Τον Μάιο του 2014, ο στρατηγός Guy Tzur, διοικητής των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επόμενοι πόλεμοι και οι προκλήσεις που θα θέτει ο εχθρός εναντίον του κράτους του Ισραήλ και για να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός των επιχειρήσεων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, έπρεπε οι ισραηλινές δυνάμεις να είναι σε θέση να παρέχουν μια πληρέστερη απάντηση, με βάση όλα τα «εργαλεία» που είχαν στη διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένου του ελιγμού των χερσαίων δυνάμεων. Έτσι, έλαβε την απόφαση για μια ευρεία διαδικασία στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού και αποφάσεων, με τίτλο «Land Ahead».

Η έννοια «Land Ahead» σχεδιάστηκε για να παράγει πραγματικά τον ελιγμό συνδυασμένων δυνάμεων, στους οποίους οι τομείς επεξεργασμένων στρατιωτικών πληροφοριών, αέρος, πληροφορικών συστημάτων, επικοινωνιών και τεχνολογιών, μαζί με την παρουσία χερσαίων δυνάμεων στο εχθρικό έδαφος και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη, να δημιουργούν συνέργιες, καθιστώντας πολύ δύσκολο για τον εχθρό να προσαρμοστεί στην ταχύτητα των επιχειρήσεών τους. Επίσης, βελτίωσε την ικανότητα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ώστε να εκτελούν ελιγμούς σε βάθος, όπως υπαγορεύονταν πλέον από τη νέα τους στρατιωτική στρατηγική, χρησιμοποιώντας προηγμένες δικτυο-κεντρικές δυνατότητες.

Το σημερινό στρατιωτικό δόγμα του «κυρίαρχου ελιγμού-dominant maneuver» χρησιμοποιεί αποφασιστικά την ταχύτητα, το συντριπτικό επιχειρησιακό ρυθμό και εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, η «ακρίβεια εμπλοκής-precision engagement» των στρατιωτικών δυνάμεων επιτυγχάνεται με τη διασύνδεση αισθητήρων. Ο κυρίαρχος ελιγμός είναι η πολυδιάστατη εφαρμογή των πληροφοριών και των δυνατοτήτων ευκινησίας για την ανάπτυξη και εμπλοκή ευρέως διασκορπισμένων διακλαδικών, χερσαίων, εναέριων, θαλάσσιων και διαστημικών δυνάμεων για την επίτευξη των ανατιθέμενων επιχειρησιακών αποστολών.

Από την άλλη πλευρά, η πολυχωρική μάχη – multi-domain battle, μια πρόσφατη επιχειρησιακή έννοια, με στρατηγικές, επιχειρησιακές και τακτικές επιπτώσεις, αφορά στην εξέλιξη των συνδυασμένων όπλων για τον 21ο αιώνα και περιγράφει πώς οι χερσαίες δυνάμεις, ως μέρος της διακλαδικής δύναμης, θα επιχειρούν, θα μάχονται και θα εκστρατεύουν επιτυχώς σε όλους τους τομείς: ξηρά, θάλασσα, αέρας, διάστημα, κυβερνοχώρος και ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, εναντίον αντιπάλων κατά την περίοδο 2025-2040. Όμως, η πολυχωρική μάχη δεν είναι καινούρια. Ενώ ως επιχειρησιακή έννοια, πράγματι αποτελεί μια νέα ειδική ορολογία, πάντα υπήρχε στην πολεμική σύγκρουση. Οι αρχαίοι Αθηναίοι χρησιμοποίησαν το πανίσχυρο ναυτικό τους για να ελιχθεί η χερσαία δύναμη και να επιτύχουν ένα αρχικό πλεονέκτημα έναντι των Σπαρτιατών στην ξηρά, κατά την επιδρομή στη Σφακτηρία (425 π.Χ.) και στη συνέχεια κατά την εκστρατεία στη Σικελία, στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (415-413 π.Χ.).

Έτσι λοιπόν, ο πόλεμος σήμερα χαρακτηρίζεται από έναν επίμονο ανταγωνισμό «πλήρους φάσματος», ενώ η ελευθερία των στρατιωτικών δυνάμεων να επιχειρούν στον χρόνο και στον χώρο της επιλογής των, αντιμετωπίζει την όλο και περισσότερο αύξηση των ολοκληρωμένων συστημάτων μάχης εδάφους, θαλάσσης, αέρος και διαστήματος, που επιχειρούν, μερικές φορές, από απόσταση χιλιάδων χιλιόμετρων.

Οι μελλοντικοί αντίπαλοι και εχθροί θα επιτίθενται στη στρατιωτική δύναμη, όχι μόνο στον τομέα της ξηράς, αλλά σε όλους τους άλλους τομείς. Τέτοιες εχθρικές δυνάμεις θα χρησιμοποιούν νέες ή τρέχουσες ώριμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των ρομποτικών και των αυτόνομων συστημάτων ή των μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων. Οι εχθρικές δυνάμεις θα έχουν την ικανότητα να πολεμούν σε περιβάλλοντα δυσμενή για τις δυνάμεις μας ή τις συμμαχικές δυνάμεις, όπως τα πυκνά αστικά περιβάλλοντα, τα υπόγεια περιβάλλοντα ή στον τομέα του κυβερνοχώρου.

Ως εκ τούτου, για τον 21ο αιώνα θα είναι οι έννοιες περί της «πολυχωρικής μάχης» και του «κυρίαρχου πολυχωρικού ελιγμού» ως κεντρική επιχειρησιακή αρχή.
Ο κυρίαρχος πολυχωρικός ελιγμός επιδιώκει να αναιρέσει τη στρατηγική του αντιπάλου και να καταστρέψει τις αδυναμίες του, μέσω αποφασιστικών επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς από τη διακλαδική δύναμη μάχης ή τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν σε περιοχή μείζονος βάθους με ελιγμό και πυρά.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει έλλειψη στρατηγικού βάθους, έχει έναν εκτεταμένο ορεινό ηπειρωτικό όγκο, μία σχετικά στενή θαλάσσια λωρίδα, που τη διαχωρίζει από μια άλλη πολύ διεσπαρμένη νησιωτική εδαφική περιοχή και μία γραμμική αμυντική διάταξη των ενόπλων της δυνάμεων. Το σημαντικό αυτό εσωτερικό γεωγραφικό μειονέκτημα, παράλληλα, με τον εκτεταμένο γεωγραφικά αμυντικό χώρο μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, καλούνται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και οι Κλάδοι (Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία) να το αντιμετωπίσουν με το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλης υψηλής και στρατιωτικής στρατηγικής.

Η ελληνική χερσαία δύναμη πρέπει να είναι ικανή να δημιουργήσει «παράθυρα ανωτερότητας», όχι μόνο στον τομέα της ξηράς, αλλά και σε άλλους τομείς. Η ανάπτυξη οπλικών συστημάτων αντι-πρόσβασης (anti-access) και απαγόρευσης περιοχής (area-denial)/ (A2/AD) από τη χερσαία δύναμη, σημαίνει ότι η διακλαδική δύναμη μπορεί να μάχεται, να ελίσσεται και να νικά τους αντιπάλους. Χρησιμοποιώντας μια σειρά χερσαίων πυρών μεταξύ των τομέων και εκτέλεσης βαθέων ελιγμών, η εκτέλεση πολυχωρικής μάχης θα επιτρέψει στον διοικητή της διακλαδικής δύναμης να κυριαρχήσει σε στοχευόμενους τομείς. Με τον τρόπο αυτό, θα εξουδετερώσει τις ικανότητες των αντιπάλων σε περιοχές απαγόρευσης και αντι-πρόσβασης, που χαρακτηρίζεται και το επιχειρησιακό περιβάλλον Ελλάδας – Κύπρου.

Όσον αφορά την άμυνα της Ελλάδας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις –και πράγματι όλα τα στοιχεία της άμυνας της χώρας– πρέπει να παραμείνουν ικανές και έτοιμες για διεξαγωγή πολέμου υψηλής ή χαμηλής έντασης. Παράλληλα όμως, πρέπει να βελτιώσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες, που πιθανόν να χρειαστούν και να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον όχι μόνο για να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν νικηφόρα την τουρκική απειλή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να είναι συναφείς με τους Συμμάχους και να φέρουν το είδος των στρατιωτικών δυνατοτήτων, που χρειάζονται.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε περίπτωση σύγκρουσης χαμηλής ή υψηλής έντασης στο επιχειρησιακό περιβάλλον Ελλάδας-Κύπρου πρέπει να διεξάγουν αρχικά, αμυντικές επιχειρήσεις, τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι κράτος status quo, που στοχεύουν στην απορρόφηση της εχθρικής στρατιωτικής ισχύος, ενώ στη συνέχεια πρέπει να ανακτούν την επιθετική πρωτοβουλία και την αντιεπιθετική ικανότητα στο συντομότερο δυνατό χρόνο, αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε αμυντική στάση, θέτοντας τις προϋποθέσεις για «κυριαρχία» στο πολυχωρικό πεδίο μάχης. Οι τρεις αυτές εναλλακτικές πηγές δόγματος άμυνα/επίθεση/αποτροπή πρέπει να μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία: την κινητικότητα (maneuver-mobility) και την προβολή δύναμης/ισχύος πυρός αντί μιας σύγκρουσης φθοράς.

Πρόσφατα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στα μέλη του Κοινοβουλίου της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναδιοργανώσουν τη δομή των δυνάμεών τους επικεντρώνοντας στην τεχνολογική υπεροχή και τη χρήση σύγχρονων συστημάτων πληροφοριών, συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, καθώς και για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Συνεπώς, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απαιτείται να έχουν υψηλή ταχύτητα δράσης, κινητικότητα, ευκινησία, φονικότατα, ακρίβεια προσβολής, υπεροχή πληροφοριών, ολοκληρωμένη προστασία των στρατιωτικών δυνάμεων και επικεντρωμένη διοικητική μέριμνα (εφοδιασμός), για τη διεξαγωγή πολυχωρικής μάχης και κυρίαρχου πολυχωρικού ελιγμού σε βάθος, υποστηριζόμενες από δίκτυο-κεντρικές επιχειρήσεις στο επιχειρησιακό περιβάλλον της Ελλάδας – Κύπρου – ανατολικής Μεσογείου, καθώς επίσης σε κοινές επιχειρήσεις με Συμμάχους.

Γενικά, οι στρατιωτικές δυνάμεις στο μέλλον θα πολεμήσουν σε πιο θανατηφόρα πεδία μάχης, σε υποβαθμισμένες συνθήκες, καθώς οι προσαρμογές των εχθρών και η προμήθεια προηγμένων τεχνολογιών θα επιτρέψουν την επιτυχή διακοπή και την άρνηση των πλεονεκτημάτων μας. Πρέπει να είναι σε θέση να προβάλουν αποτελεσματικά την ισχύ, λειτουργώντας σε όλους τους τομείς, με την πολυχωρική μάχη και τον κυρίαρχο πολυχωρικό ελιγμό. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναπτύξουν δημιουργικές προσεγγίσεις, προκειμένου να επιτύχουν νικηφόρα επιχειρησιακά αποτελέσματα σε μελλοντική ένοπλη σύγκρουση και σε ένα πολυχωρικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε, ότι ο πόλεμος είναι, μετά από όλα, ανθρώπινη προσπάθεια. Ενώ οι έννοιες, «πολυχωρική μάχη» και «κυρίαρχος πολυχωρικός ελιγμός», σε πολλά πεδία, μπορεί να απαιτούν νέες τεχνολογίες, η πιο εκπληκτική συνέργεια θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες επαγγελματίες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί να αναπτύξουν αφενός τη στρατιωτική τους οργάνωση και εκπαίδευση, και αφετέρου να χρησιμοποιήσουν το στρατιωτικό δόγμα και την τεχνολογία για να νικήσουν σε μελλοντικές συγκρούσεις.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε σταυροδρόμι. Το μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον, η μετεξέλιξη της «πολυχωρικής μάχης» και του «κυρίαρχου πολυχωρικού ελιγμού» ως νέες επιχειρησιακές έννοιες στη στρατιωτική εκπαίδευση και την τακτική απαιτούν την κατανόηση, τη δημιουργικότητα και την ανατροφοδότηση.



*Υπτγος (ε.α) Πολυχρόνης Ναλμπάντης: Είναι συνεργάτης-ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και στο Ιnstitute for Security & Defence Analysis/I-SDA. Επίσης, αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2019), κάτοχος Master of Philosophy (MPhil) του King’s College/ London University και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων (2008-2009), Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (2006-2007) και Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (2002-2003). Επίσης, διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ (2004-2006) και υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών του ΕΠΥΕΘΑ/ΥΠΕΘΑ (1999-2001). Τέλος, είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και τη συγγραφή του θεσμικού κειμένου «Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ) 2005», με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του νέου στρατηγικού δόγματος της Ελλάδας «Αμυντικό-Αποτρεπτικό» και του θεσμικού κειμένου του ΥΠΕΘΑ, «Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση/ΑΣΑ 2001», διακλαδικότητα στις Ελληνικός Ένοπλες Δυνάμεις.


proelasi.org

16 σχόλια:

  1. Ε ΟΣΟ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΥΡ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΟΥ;ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΙΚΟΝ ΕΛΙΓΜΟΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ....

    ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ;ΚΑΛΑ;ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΚΑΤΙ;ΗΤΑΝ ΛΥΩΜΕΝΟ ΣΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΚΑΡΩΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ CIA,ΠΟΥ ΥΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΜΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΚΙ ΕΤΡΕΧΕ Ο ΚΟΝΤΟΚΙΝΕΖΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ ΑΡΩΝΗΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ/ΑΡΣΕΝΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ.

    ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ!
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΊ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΜΑΥΡΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΔΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ " ΕΙΔΑ" ΜΙΑΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΑΠΡΟΦΙΔΩΝ.ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝ,ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ "ΕΔΕΙΞΑΝ" ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΎΜΒΟ. ΑΠΟ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΛΑΣΠΗ.ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΖΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΨΥΧΗ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΚΑΙ ΝΑΙ: KARMA IS A BEAUTIFUL BITCH!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΩΡΙΚΑ.

    ΟΣΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ "ΠΟΛΥΧΩΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ" ΚΑΙ "ΙΝ ALL DOMAINS" ΔΙΧΩΣ "MANEUVER RELUCTANCE "KAI ΜΕ "PRECISION ENGAGEMENT " ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ "DOMINANT MANEUVER " ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΙ AΠΟ " MANEUVER MOBILITY" ΔΕ;

    ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ;

    ΠΕΦΤΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ....

    ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΞΈΧΑΣΕΣ;
    ΕΓΩ;ΟΧΙ.
    ΟΥΤΕ ΚΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ...
    ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΙ Η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΡΚΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΣΧΟΛΕΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ LONDON MAZI ME ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ.


    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΔΕΙΣ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΣΚΩΛΗΚΕΣ.

    ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ.

    ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΙΡΑΝ,ΡΩΣΣΙΑ-ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΜΙLABS ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗΣ DARPA,KAI ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

    Η "ΧΟΝΓΚ" ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΔΡΑΚΩΝ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ:ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑ ΜΟΥ ΈΔΕΙΞΑΝ ΣΤΟ...ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ, ΠΩΣ:ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ=LIQUIDATION OF CORPSES.

    HTAN AΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΙΑ ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΥΡΗ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΚΙ ΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΑΡΟΝ ΤΥΜΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΥ.

    ΔΕΣ ΤΟ ΣΑΝ "ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΠΑΙΑ" ΠΟΛΕΜΟΥ.Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΝ "ΣΕΤ" ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΤΙ ΕΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ : ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΈ ΚΑΙ ΣΕΤ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ.

    ΕΚΑΨΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ.
    ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΆΝΙ ΚΑΙ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΨΕΥΔΗ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΜΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SOCIOPATHS.

    Ε ΟΧΙ!
    ΩΣ ΕΔΩ!
    ΤΩΡΑ Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΝΑΙ.ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΤΩΡΑ.
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙ Ο "ΑΝΟΥΒΙΣ" ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ θεϊκές ψυχές ΣΑΣ.

    ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ΝΑΙ!!! Ο ΑΝΟΥΒΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟ, Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ. Ο ΜΠΙΛΑΛ, ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  3. ΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;ΠΟΙΑ ΣΚΙΤΣΑ;ΣΤΕΙΛΤΑ ΜΟΥ
    ΝΑ ΤΑ ΔΩ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=3wg4r51AOxE

      TO KOΜΙΚ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΠΙΛΑΛ.
      ΆΚΡΩΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ. ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΆΛΛΑ.

      ΝΕΦΕΛΊΜΙΑ ΛΈΜΕ! .. 🙂

      Διαγραφή
    2. ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ (ΚΑΙ Η ΣΑΡΛΟΤ ΡΑΜΠΛΙΝΓΚ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟ)

      Διαγραφή
    3. KI EΔΩ Η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΤΩΝ VENUS ΩΣ ΤΡΕΪΛΕΡ HD

      https://www.youtube.com/watch?v=7qVTTXev3ss

      Διαγραφή
  4. Η ΡΙΤΑ λεει "οι Ρωσσοι δεν ξεχνανε". Σωστα, κι' ενας Ρωσσος που μας το θυμιζει καθημερινα ειναι κι' αυτος.

    https://uploads.disquscdn.com/images/e3af9615ff9021c5a30d781f9b81f7288191f85dc5579286590922d8fed6b67a.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ;

    ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΛΥΣΣΑΛΈΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΛΙΔΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΣΠΕΤΣΝΑΖ ΤΟΝ ΟΛΕΞΑΝΤΡ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΈΝΟΣ ΑΠΟ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΦΟΛΙΔΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΗΜΑ:ΑΠΟΘΑΝΕΤΩ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΦΟΛΙΔΟΦΥΛΩΝ.ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΊΣΤΗΚΑ...

    ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΡΩΣΣΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΑΗΓΙΩΡΓΗΔΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ.

    Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΗΣ ΡΑΣΙΣΚΙ ΦΕΝΤΕΡΑΤΣΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ,ΜΑΖΙ ΜΕ 200 ΣΠΕΤΣΝΑΖ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ DNA ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΙΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΛΕΙΨΑΝΑ.

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ,Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ,Ο ΗΡΑΚΛΗΣ,Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΗΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΤΟΥ.
    Η ΔΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΞΑΝΘΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ" ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΊΩΤΗ.

    ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΧΑΝΕ ΕΝΑΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΔΟΥΛΙΚΑ.ΑΙΣΧΟΣ!

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ/ΠΕΡΣΕΑ/ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΕΡΕ Ο ΣΠΕΤΣΝΑΖ ΠΩΣ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΉ.

    ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΠΙΛΑΛ ΚΙ Ο "ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΟΝ ΔΟΧΕΙΟΝ" ΠΑΤΗΡ ΑΥΤΟΥ.

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

    ΚΙ ΟΙ ΡΩΣΣΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ.Η ΚΩΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ;ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ,ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ.

    "ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣ ΕΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥΣ".

    ΑΓΙΑ ΡΩΣΣΙΑ;
    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ομως, σε ολες τις ελληνορθοδοξεα προφητιες λεγεται πως δεν θα προλαβουν να χαρουν για πολυ τη νικη τους.
      Κριμα. Μακαρι να βλεπαμε ρωσο Οικουμενικο πατριαρχη

      Διαγραφή
  6. ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥΛΙ Μ';

    MADE BY TAVISTOCK ΠΙΝΤΙ Μ';

    ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ:ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΚΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΦΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΕΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΣΣΩΝΟ ΑΓΓΕΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΊΟΥ ΚΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ🤨🤔😏😠 ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΥΠΟΥ ΑΡΜΕΝΗ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΛΙΔΕΣ,ΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΛΙΕΜΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ;;ΟΥΤΕ ΝΤΟΠΑ ΣΥΡΙΖΟΚΑΡΑΝΙΚΑ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΟΤΙΖΕ Ο ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΣ ΕΜΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ;;!;

    ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟΥΛΗ ΜΟΡΦΟΥ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΤΖΥΜΠΡΟΥ...
    ΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ:ΑΓΙΕ Μ' ΧΡΥΣΟΦΟΡΕ ΗΜΕΙΣ ΘΕΛΩΜΕΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΩΜΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΥΦΥΗΣ ΓΡΑΦΙΑΣ:ΑΛΛΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝΕ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΠΑΛΙ....

    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ:ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΚΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΒΡΙΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΖΥΜΠΡΙΩΤΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥ/ΕΦΡΑΊΜ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝΕ;ΑΛΛΑ Τ'ΟΣ ΠΆΝ'.... ΠΟΥ'ΛΕΓΕ ΚΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ.

    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟΎΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΥΠΝΩΣΙΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΠΥΘΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ;
    ΤΩΡΑ ΩΣ ΖΑΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΜΑΣΣΩΝΙΚΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΗ..ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ🖕🖕.

    ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΚΑ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 'ΒΛΈΠΩ ΠΩΣ ΞΗΓΙΕΤΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ...

    "ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΤΥΠΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΥΜΑΚΙ ΣΟΥ ΠΑΠΑ;ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΩ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΧΕΡΑ".

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΜΟΥ;
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΓΙΑΥΙ ΤΟΤΕ ΘΑ'ΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ.

    ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΌΤΗΤΑ ΜΟΥ.

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΠΑΘΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΟΒΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΟΡΔΕΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

    ΓΙΑΤΙ;
    ΩΣ ΕΛΛΑΝΙΑ ΕΙΜΑΙ Ε ΛΕΥ ΘΕ ΡΗ!

    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!
    ΔΕΝ ΕΊΣ'ΑΥΤΌΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ....

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΓΗ ΠΥΡΙΧΙΑΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΩΛΟ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ.

    ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;; ΠΟΥ ΔΕΚΑ ΠΡΟΦΗΤΑΔΕΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΝΟΥΝΕ.ΚΙ ΕΚΑΤΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ ΧΡΥΣΑΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ: Η ΕΛΛΑΣ ΚΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΣ.

    ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ;
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΠΟΙΟΙ;
    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

    ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΓΡΑΠΤΗ ΠΛΕΥΡΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΤΗΝ "ΜΗΝ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟΑΙΜΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕΣ"

    ΚΑΛΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΡΩΣΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΡΘΙΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟΝ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΟ ΜΠΑΡΤΟΛΟΜΕΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΚΕΣ ΜΑΣΣΩΝΙΚΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΆ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ ΓΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! 🤣

      ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ (ΕΝΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΡΟΖΓΟΥΕΛ ΝΤΕ!):

      Ε-ΛΕ-ΦΘΕ-ΡΙ-Α

      ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΦΘΟΓΓΟ ΚΑΙ ΤΟ Φ, ΤΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ (ΕΣΕΝΑ ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑ ΧΑΧΑΧΑ).
      ΟΣΟΙ ΔΕ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ Φ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛ-ΕΥ-ΘΗΡΊΑ! 🙂

      Διαγραφή
    3. χρυσή τομή φ = 1,618 στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΈΧΝΗ

      ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ (ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ) ΓΝΩΣΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE

      Διαγραφή
  7. ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!

    ΘΗΡΙΑΑΑΑ!

    ΕΒΛΕΠΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ.

    ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο WEST POINT ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΜΈΓΑ.

    ΑΝ ΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Η ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΗΛΙΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΛΟΔΕΧΟΜΑΙ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΑΤΩΝ, ΦΤΥΝΩ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΜΟΥ.ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ Η ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΝΕΙΡΟ...

    ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΩ ΚΟΙΜΆΜΑΙ.....

    Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΙLAB THΣ DARPA.MAZEΨΑΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΌΖΩΑ ΖΩΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

    ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΟΠΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ;

    Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΙ...ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΝΕΛΈΗΤΑ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή