«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ 3 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ή ΑΦΟΡΟΥΝ άλλες ΙΩΣΕΙΣ?..



ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: 1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ 4ΧΡΟΝΟ. 2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΆΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΤΤΙΚΟΝ”. 3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ “ΣΩΤΗΡΙΑ” ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ




Μεταφέρθηκε από την Κόρινθο αγοράκι με συμπτώματα του ιού
Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε 4χρονο αγοράκι από την Κόρινθο.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς το Νοσοκομείο Κορίνθου δεν ανήκει στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, προκειμένου να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και να υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί, αν όντως πάσχει από κορωνοϊό ή γρίπη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365.gr, το αγοράκι μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο της Κορίνθου με υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα του παιδιού συν το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα με τους γονείς του στην Ιταλία, έκανε τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κορίνθου να στείλουν το περιστατικό στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο κορωνoϊός και τα δύο νέα κρούσματα

Σε καραντίνα τέθηκαν σήμερα δύο άνδρες, οι οποίοι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικό» αντίστοιχα, με συμπτώματα ύποπτα για κορωνoϊό. Η μία περίπτωση αφορά 25χρονο Ουκρανό ναυτικό, ο οποίος έφθασε το πρωί της Τρίτης στη χώρα μας με πλοίο και ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνoϊό. Δείγμα του ασθενούς έχει σταλεί για έλεγχο και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι είχε σταλεί δείγμα του ασθενούς για εξέταση και τα αποτελέσματα αναμένονταν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άνδρα από τον Πειραιά, ο οποίος διακομίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο έταιρο νοσοκομείο αναφοράς για κορωνoϊό, το «Αττικό».

“Έτοιμοι για λουκέτο σε σχολεία, θέατρα, γήπεδα και Μέσα Μεταφοράς αν χρειαστεί” λέει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Στο ερώτημα πότε θα ενεργοποιηθούν απάντησε ότι λαμβάνουμε τα μέτρα μας για το χειρότερο δυνατό σενάριο αλλά δεν θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα αν δεν χρειαστεί.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα ότι εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.

Όπως είπε, στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων.

Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του Υπουργού Υγείας, συναρμόδιων Υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων.

Όπως  επισημάνθηκε από τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο κορονοϊός, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τον κορονοϊό

Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού. Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό προχωρούμε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα  στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.


 makeleio.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ .ΕΛΕΓΧΟΣ ...ΠΟΥ ΡΕ ;; ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΚ ;;
    ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ....ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ.
    ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΚ .ΕΜΑΣ ΘΑ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ;;;
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΥΤΟ !
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΑΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΡΓΗ !
    ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ .
    ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ .
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΡΥΤΣΑΦΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ !
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΓΩΝΤΑΙ ΕΞΩ !
    ΘΕΛΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ SEEBIRG NA ΚΥΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ .
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΧΡΑΠΑ ΧΡΟΥΠΑ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΑ ΝΑ ΚΛΑΓΚΙΖΟΥΝ .
    ΤΟΜΑΡΙΑ ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΡΓΚ ! ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ ;;
    Η ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΛΕΟΣ ;;
    ΜΑΣ ΒΛΑΣΘΗΜΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
    ΝΤΟΡΑ ...ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ !.
    ΑΛ ΑΝΟΙΧΤΟΠΟΔΗ ... ΤΖΕΦΡΑΚΟ ! .ΜΑΡΔΟΧΑΙ ;; ΜΠΕΝ ;;ΤΣΑΡΛΣ ;; ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ;; ΠΑΚΗ ;;
    ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ ;;
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΦΑΓΙ ΣΤΑ ΟΡΚ ;;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ....
    ΤΡΙΧΕΣ ,ΤΡΙΧΩΔΕΙΣ ,ΤΡΙΧΑΤΕΣ ,ΟΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ! ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΝΙΑΜΕΡΑ .
    ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ .
    Ο ΠΕΤΣΑΣ ΤΟ ΞΕΡΑΣΕ .ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ .
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΘΑ ΣΥΓΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ,ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
    ΤΗΝ ΡΩΜΗ ,ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ;;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ! ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!
    ΠΟΣΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ;; ΟΙ ΠΟΘΑΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ;; Ο ΡΟΚ ,Ο ΠΟΛ ;;
    Ο ΤΖΩΡΤΖ ;; Ο ΠΗΤΕΡ ;; Ο ΧΕΛΜΟΥΤ ;;
    Ο ΧΙΛΑΡΙ ;; Ο ΜΠΑΜΙΑ ΦΑΤΣΟΥΛΑΣ ;; Ο ΤΖΩΝ ;; Ο ΝΤΙΚ ;;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή