«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Για να μην γίνει η Κρήτη άλλη μια Λέσβος...

8 σχόλια:

  1. Βασικα ΟΛΟ το πρασινονησι και εσχατως συριζονησι επρεπε να γινει ενα απεραντο χοτσποτ και μετα να ενωθει με τη Λιβυη, μπας και γλυτωναμε αλλα που τετοια τυχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείτε .Το καλοβλεπουν οι χαζαρο ισραηλίτες.
      Το προτιμάτε ;
      Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλετω.
      Ή κάθε ένας έχει την πορδή του για μοσχολιβανο.
      Αστούς !θα δούνε και αυτοί του κώλου τους την γλύκα.
      ΠΟΤΗΡΙ.
      ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΓΕΥΤΟΥΝ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΟΝΤΑΙ.
      ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΣΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΙΑς ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΕΡΑΝ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ..
    ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΙΖΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.
    ΕΑΝ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.
    ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Β' ΤΡΟΠΟ ΕΜΠΕΡΕΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ, ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΣΤΟΧΟ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΠΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας, οικοδεσπότα!

    Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει, μά κόκκαλα τσακίζει.

    Άκου, "όπως κάποια νησιά της Ελλάδας"!!! ...Κι όχι: "όπως κάποια ΑΛΛΑ νησιά της Ελλάδας ΜΑΣ"! (Δηλαδή, ρέ λεβέντη της αφίσας, εσύ εννοείς πως η Κρήτη είναι νησί πχ του Οξαποδουήλ, κι όχι της Ελλάδας; )

    Σα να μου φαίνεται πως το κείμενο της αφίσας γράφτηκε απ' αυτά τα εξαγορασμένα δίποδα του νησιού, τους αυτονομιστές! Όθεν, ο συντάκτης της αφίσας καί οι ομόφρονές του, να πάνε να γ@μηθούν. (Από τους αραπάδες του 6ου Στόλου - το λέω, γιά να μην ψάχνουν επιβήτορες καί χάνουν χρόνο στο ψάξιμο.)

    Είχαμε που είχαμε τα βάσανά μας, η αυτονόμηση της Κρήτης μας έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποια κοπέλια ονειρεύουνται αυτονομίσεις..γουστάρουνε το οθωμανικό 🤣

      Διαγραφή
  4. > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ζ. Πολυζωίδη Προέδρου ΠΕΚΩ για την πρώτη ομαδική μήνυση κατά λαθροεποικισμού στις 24/4/20

    > https://www.youtube.com/watch?time_continue=346&v=wPpwzhuqWEw&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από λίγες ημέρες προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι στο βραδινό Δελτίο ειδήσεων Ένας Χάρτης για δύο δευτερόλεπτα..

    Ο Χάρτης απεικόνιζε την Ιταλία την Ελλάδα την Κύπρο και την Τουρκία..

    Τέσσερις χώρες.. (Κύπρος πάντα Ελληνική δεν ξεχνώ τα αδέλφια μου)

    Όμως αντί για τέσσερεις ονομασίες είχε πέντε..

    Πάνω από την Ιταλία, έγραφε Ιταλία , Πάνω από την Κύπρο, Κύπρος , Πάνω από την Τουρκία, Τουρκία και πανω απο την Ελλάδα μας εγραφε , Ελλάδα ψηλά και Κρήτη χαμηλότερα..

    Δύο δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, το μήνυμα είχε περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή