«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ [βίντεο]

Σημ.Διόδοτου: Στην εκπομπή συμμετέχει ο αγαπητός μας καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.),  κ. Γεώργιος Π. Παύλος






το είδαμε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικο και ελπιδοφορο το video και οι συνομιλητες!!!!Πραγματι ο πρωτογενης τομεας σε μια χωρα με τοσο πολυποικιλο γεωγραφικο και καλλιεργητικο αναγλυφο θα μπορουσε να απογειωσει την οικονομια και να γυρισει την μπανκα!!!! Και να ενδυναμωση αφανταστα την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και εντελει την δημοκρατια που πληττεται βαναυσα ΚΑΙ λογω των κρατικων εξαρτησιογονων και εννοω κρατικους μισθους,επιδοματα, κρατικα συντεχνειακα προνομια και καταχρηστικες υπερσυνταξεις!!!!........ Ομως ας μη γελιομαστε!!!! ΤΤΙΠΟΤΑ απολυτως ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να γινει ΑΝ δεν μεταρρυθμισθει και δεν αλλαξει ΔΡΑΣΤΙΚΑ  η διοικητικη μηχανη του κρατους.Και αν το μισθολογικο κοστος του δεν ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ και δεν δουλεψει η ουσιαστικη παραγωγη διοικητικου εργου !!!! Οταν ειναι γνωστο οτι το κρατος λειτουργει αυτιστικα, απροσαρμοστα και εντελλει ΕΧΘΡΙΚΑ προς την γενικοτερη οικονομια την αγορα και τις επενδυσεις. Και ενα απο τα πιο σημαντικα κομματια της ελευθερης ανταγωνιστικης οικονομιας εντελως ερμαιο της προσφορας και της ζητησης ειναι και η πρωτογενης παραγωγη. ΜΟΝΟ αν συνδεθει η κρατικη μηχανη με τα αποτελεσματα της οικονομιας και των επενδυσεων ισως μπορεσει κατι να γινει!! Με ολιγοπωλιακες τραπεζες- καρτελ που φορτωνουν τις ζημιες τους στους φορολογουμενους και ξεκαρφωτες - αθροες-κομματικες προσληψεις στο δημοσιο ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να γινει και θα πρεπει να το ξερουμε ολοι χαριν της αληθειας!! Κρατικες συντεχνειες συντηρουμενες απο τους φορολογουμενους(διαβαζε ελευθερη οικονομια) που πετροβολουν μανιοκαταθλιπτικα τις επενδυσεις και ταυτοχρονα μοσχοπληρωνονται απο το κρατος ειναι το καρφος εν οφθαλμω της κοινωνιας και της οικονομιας.ΚΑΝΕΝΑΣ κλαδος της οικονομιας δεν θα μπορεσει να αναπτυχθει οταν οι συντεχνειες αυτες με την πρωτη επιτυχια θα σπευσουν να εξαργυρωσουν τα οποια οφελη δολοφονωντας την συνεχεια και την διαρκεια!! !!! !!! ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!!!!!! Οπως και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΣΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ. Κανενας δεν μπορει να παραβλεπει οτι η κρατικη μηχανη οχι μονο δεν δουλευει, οχι μονο ειναι βαριδιο για τις επενδυσεις αλλα και συνιστα εμποδιο και ονειδος για τους παραγωγικους Ελληνες που την αιματοδοτουν ταυτοχρονα καταναγκαστικα και χωρις κανενα αποτελεσμα. Σαν να μην εφταναν αυτα το κρατος-αποστημα ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ(εμμεσως πλην σαφως) με λυσσωδη επιμονη και εμμονη στην ιδιωτικη πρωτοβουλια και στην αναπτυξη!!!Αν και χρηματοδοτειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απ αυτην!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή