«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Φωτιά παίρνει η Μεσόγειος.Έρχεται πόλεμος και Ισραήλ-Λιβάνου αφότου το Ισραήλ ενέκρινε γεωτρήσεις σε θαλάσσιο μπλοκ που διεκδικεί ο Λίβανος…



Η ισραηλινή κυβέρνηση εγκρίνει την εξερεύνηση φυσικού αερίου σ’ επίμαχη περιοχή με τον Λίβανο….

Αρθρογράφος της ιστοσελίδας «Ισραηλινή Άμυνα» αναμένει ότι θα ξεσπάσει σύγκρουση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, αφού η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την εξερεύνηση φυσικού αερίου στο Block Alon de, δίπλα στο Block 9 στην αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή με τον Λίβανο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την εξερεύνηση φυσικού αερίου στο “Alon D”, το πρώην μπλοκ 72, το οποίο θα πυροδοτήσει τη σύγκρουση Ισραήλ με τον Λίβανο, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα “Ισραηλινή άμυνα”.

Το θαλάσσιο οικόπεδο που αναφέρεται βρίσκεται δίπλα στο περίφημο Λιβανέζικο “Block 9” και η ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε εδώ και χρόνια να χορηγήσει άδεια εξερεύνησης σ΄αυτό το μπλοκ λόγω του φόβου της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τον Λίβανο.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι προσπάθειες της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν σε μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ ως προς αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz ενέκρινε την έναρξη διαδικασίας ανταγωνισμού, για τη χορήγηση αδειοδότησης για εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Block 72 (πρώην Alon D), στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ στα βόρεια σύνορα.

Σε προκαταρκτικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως στο οικόπεδο, εντοπίστηκε μια δεξαμενή φυσικού αερίου παρόμοια γεωλογικά με άλλες δεξαμενές φυσικού αερίου στην περιοχή, όπως σε Karish και Tamar.

Εκτός από το “Alon D” υπάρχουν επίσης το “Alon F”, δύο παρακείμενα οικόπεδα που βρίσκονται στη βάση της θαλάσσιας διαφωνίας μεταξύ Λιβάνου και “Ισραήλ”. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “Daily Star” του Λιβάνου, αναμένεται να ξεκινήσει η αναζήτηση φυσικού αερίου στο “Block 9” στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η αναζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τη γαλλική εταιρεία “Total” προς όφελος της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Η Total διεξήγαγε μια γεώτρηση στο” Block 4 “φέτος, αλλά δεν βρήκε δεξαμενές φυσικού αερίου όπως υπάρχουν σ’ Ισραήλ και την Κύπρο….

Μια πρόσθετη πρόκληση για τη διασυνοριακή διαμάχη μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ είναι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, γνωστός ως “νόμος του Καίσαρα”, ο οποίος επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιαδήποτε οντότητα υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ -Ασάντ στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ιστότοπο «Άμυνα Ισραήλ». Αυτός ο νόμος μπορεί να αποτρέψει τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο φυσικού αερίου του Λιβάνου εάν αποτελεί μέρος των εσόδων από την έρευνα ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ.

Ο ίδιος ο ιστότοπος λέει, στην πραγματικότητα, ότι όλοι όσοι εργάζονται με το αέριο του Λιβάνου, θεωρητικά, μπορούν να βρεθούν υπό αμερικανικές κυρώσεις ή εκβιασμό.

Προσθέτει, το «Ισραηλινή άμυνα», όπως και για το «Ισραήλ», οποιοδήποτε εμπόδιο στο λιβανικό αέριο είναι ένα δίκοπο σπαθί. Από τη μία πλευρά, η έλλειψη χρηματοδότησης του Λιβάνου είναι η έλλειψη χρημάτων για τη Χεζμπολάχ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η κατάρρευση της λιβανικής οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο και επιβάρυνση στα βόρεια σύνορα. Επίσης, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίσουν να παίζουν με τον Λίβανο, που διψά για μετρητά μέσω των κυρώσεων που απορρέουν από τον «νόμο του Καίσαρα», ο Λίβανος μπορεί να απελευθερώσει τον «περιορισμό» στη Χεζμπολάχ και να βλάψει τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα με τον Λίβανο και Συρία.

Από αυτή την άποψη, υπάρχει μια «εύθραυστη ισορροπία», σύμφωνα με τον ιστότοπο, όπου εάν το “Ισραήλ” κέρδιζε τα μπλοκ των “Alon D”, “Alon F”, “Block 4” και “Block 9” η τεταμένη ηρεμία στα σύνορα θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Το Υπουργείο Ενέργειας του Λιβάνου ανακοίνωσε την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων κοντά στο Λίβανο,ενώ ο αρχηγός ΓΕΣ Ισραήλ Aviv Kochavi επιθεώρησε στο βορρά ασκήσεις του τάγματος “Icht”, που στόχος τους ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα δυνάμεων να πολεμήσουν στο Λίβανο. Ο αρθρογράφος του ιστότοπου επεσήμανε ότι ο Ισραηλινός ΓΕΣ δήλωσε “Σύμφωνα με όσα είδα εδώ, το επίπεδο είναι αξιόμαχο και απευθύνεται φυσικά προς το κεντρικό πεδίο μάχης στο Βορρά – Χεζμπολάχ, Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας”.almayadeen 28/6/20

dimpenews.com

Δείτε επίσης: H Τουρκία αποσταθεροποιεί και το Λίβανο.Χρηματοδοτεί ομάδες ”αγανακτισμένων”…..


thesecretrealtruth

1 σχόλιο:

  1. Θα ριξουν πυρηνικα στις αποθηκες του ιραν και συρια.ο θεος να μας λυπηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή