«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αρχίζει να κοχλάζει η κοινωνία, ζήτημα χρόνου η ανατροπή της εικόνας των δημοσκοπήσεων.

του Στρατή Μαζίδη



Η πολιτική εικόνα που παρουσιάζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα Μ.Μ.Ε. δίνει την εντύπωση μιας πολιτικής κυριαρχίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις αλλά περισσότερο στην πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Δυστυχώς λοιπόν φαίνεται ότι αρκετά προβλήματα έχουν αρχίσει να υποβόσκουν στην ελληνική κοινωνία. Το κοριτσάκι που λιποθύμησε στη Ρόδο από την πείνα ενώ μάθαμε ότι έχει γίνει και διακοπή ρεύματος στο σπίτι τους και αυτό γιατί η μητέρα του που εργαζόταν στον τουρισμό λόγω του κλεισίματος της Ελληνικής οικονομίας ελέω πανδημίας δεν έχει τα χρήματα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας της δικής της και του παιδιού της. Ακούσαμε επίσης την ιστορία του 52χρονου εργαζόμενου στον τουρισμό ο οποίος δεν έχει εργασία και βέβαια κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με έξωση από το σπίτι του αφού έχει πλέον καθυστερήσει αρκετά ενοίκια.


Μέσα σε αυτό το σκηνικό ήρθε σε επαφή μαζί μου μία γυναίκα η οποία βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη κατάσταση ζητώντας ορισμένες πληροφορίες. Μητέρα δύο παιδιών και χήρα ενός ανθρώπου που δεν άντεξε από το φιλότιμο του να ζει με τα χρέη τα οποία του δημιουργήθηκαν μετά από μία πραγματικά πολύ άτυχη στιγμή που είχε στη ζωή του. Το χρέος εδώ και χρόνια δεν μπορούσε πια να εξυπηρετηθεί, έχει εκτιναχθεί και πλέον η οικογένεια φοβάται πως κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι της. Πόσοι ακόμη συνάνθρωποί μας βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις;

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι πολύ απλά αυτά διαμορφώνουν το σκηνικό. Υπάρχει πολύς κόσμος αυτό το χειμώνα ο οποίος θα πεινάσει γιατί πάρα πολύ απλά το καλοκαίρι δεν εργάστηκε. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το στομάχι είναι πιεστικός σύμβουλος καθώς επίσης και το περιεχόμενο που ψαχουλεύει το χέρι όταν μπαίνει στην τσέπη.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι ελάχιστη και αποκαρδιωτική. Αυτά τι σημαίνουν; Πολύ απλά ότι πλησιάζει η φτώχεια καλπάζοντας προς το μέρος μας, το οποίο ούτως ή άλλως ήταν βομβαρδισμένο τοπίο ώστε όποιος τυχόν είχε γλιτώσει από τα προηγούμενα μνημονιακά κύματα αυτή τη φορά να μην αντέξει σχεδόν κανένας. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ανησυχία του κόσμου για σειρά θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, τα ζητήματα με την Τουρκία κ.ο.κ.

Συνεπώς η κυριαρχία του κυρίου Μητσοτάκη είναι επί του παρόντος αδιαμφισβήτητη ωστόσο παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία προσωρινότητας.

Όταν η πείνα και το κρύο του χειμώνα θα αρχίσουν να μας χτυπούν την πόρτα τότε θα είναι και η ώρα που θα καταλάβουμε ότι όποια πολιτική κυριαρχία του σημερινού πρωθυπουργού θα έχει πλέον ημερομηνία λήξης.



freepen.gr

thesecretrealtruth 

8 σχόλια:

  1. Έλα να κάνουν το ολισθημα !
    Έλα να ακούω γδουπους στο χώμα !
    ΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ !
    ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ,ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΛΊΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΆΚΙ ,ΕΤΣΙ ,ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ....ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΌΒΕΤΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΛΛΗΝ ΓΙΩΝΑΣ ΙΩΝΑΣ ΩΝΑΣΗΣ, ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΧΘΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ.
    Ε ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙΣ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΩΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ.
    ΕΣΥ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΤΡΑΓΙΚΕ ΤΥΠΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ; Η ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ;
    Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΜΕΡΑ.
    ΟΙ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΩΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΖΟΛΑ ΕΣΚΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.
    ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΣΠΕΡΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΟΝΤΑΙ;
    ΕΥΓΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟ ΠΟΡΝΕΙΑΣ, ΜΑΦΙΟΖΩΝ, ΤΖΟΓΑΔΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΤΙ ΕΙΠΕΣ; «Γκρεμίζοντας αυτά τα παλιά, άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο».
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΘΛΙΒΕΡΕ ΤΥΠΕ, ΤΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΟΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕ ΤΥΠΕ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ, ΑΦΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΙΩΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΜΠΕΝ ΣΑΛΟΜ.
    ΒΕΒΗΛΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ04 Ιουλίου, 2020 11:10

    https://uploads.disquscdn.com/images/0231f2a83285d719a33eeb8bec8c38b457a92bea37b3a91f7913091031fafb30.jpg?w=800&h=710

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία μύτη και φαρδιά !
      ΓΑΜΩ το μου !τι έχω πάθει ;
      Βλέπω συνέχεια Μητσοτάκηδες με άλλη μύτη.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  4. To (Πακιστανικό) Κράτος Δικαίου στην Πρέβεζα
    Ο 40χρονος Πακιστανός. που χτύπησε βάναυσα και βίασε μια 84χρονη στην Πρέβεζα, στις 21 Ιουνίου, πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Πρέβεζας και παρουσιάστηκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με την συνήγορο του για να απολογηθεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της 84χρονης.
    Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι «είχαν ερωτική σχέση» και ότι «ο ίδιος ούτε την βίασε, ούτε την χτύπησε», και αφέθηκε και πάλι ελεύθερος.
    Ο πακιστανός , που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών, το Μάρτιο του 2019 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού της ίδιας γυναίκας! Τότε, είχε τρυπώσει στη μονοκατοικία της από τον κήπο και την είχε χτυπήσει προσπαθώντας να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή, αλλά οι φωνές της προκάλεσαν την επέμβαση γειτόνων που τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν τότε στην Αστυνομία.
    Για το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού και του βιασμού δεν μπόρεσα να μάθω αν παραμένει «σε κωματώδη κατάσταση».
    http://deltio11.blogspot.com/2020/07/to.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους πασαλειβης με λίπος φάλαινας και του αμολας στην Φαλκονέρα.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή