«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σκεπτόμενος άνθρωπος ή υπάκουη μάζα;

γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς



Όλοι μας, λίγο πολύ, ασχολούμαστε με αυτά που φαίνονται. Τι γίνεται όμως μ' εκείνα που δεν φαίνονται αν κι είναι μπροστά στα μάτια μας; Αναφέρομαι στα υποσυνείδητα μηνύματα που περνάνε μέσα από απλές διαδικασίες.
 

Πολλές φορές θα έχουμε συλλάβει τον εαυτό μας να κλείνει το στόμα μας με το χέρι μας, όταν μας ξεφεύγει κάτι άπρεπο. Κάποια λέξη ή κάποια φράση. Είναι μία αυτόματη - μηχανική διαδικασία του εγκεφάλου προκειμένου να μας σταματήσει από κάτι αισχρό ή άπρεπο που έφυγε ή πρόκειται να φύγει από το στόμα μας.
 

Η χρήση της «μάσκας» αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς: στο να κινηθεί αυτόματα ο εγκέφαλος ώστε να μην πούμε αυτό που δεν πρέπει. Κι αυτό που δεν πρέπει να ειπωθεί, δεν είναι άλλο από αυτό που θα ταράξει τα γαλήνια νερά της υπακοής.
 

Το Σύστημα μας θέλει υπάκουους. Όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν μεθοδικά και σταθερά προς αυτό το σημείο. Μας αύξησαν τις «ανάγκες» με τέτοιο τρόπο ώστε να θέλουμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Περισσότερα μαραφέτια που κάνουν τη ζωή μας πιο «εύκολη». Στην πραγματικότητα όμως μας κρατούν σκλάβους. Περισσότερα μαραφέτια, σημαίνει περισσότερα χρήματα. Περισσότερα χρήματα σημαίνει είτε αιματηρή οικονομία από είδη πρώτης ανάγκης, είτε δάνεια. Και σ' αυτό βοηθάει ο ανταγωνισμός. 

Ας μου επιτρέψετε 2 απλά παραδείγματα:
 

1. Πριν από μερικά χρόνια, στα δημόσια σχολεία, τα παιδιά πήγαιναν με ποδιά. Στη συνέχεια, αυτή καταργήθηκε. Έτσι ξεκίνησε ο ανταγωνισμός της ένδυσης και της υπόδησης. Τα σχολεία μετατράπηκαν σε πασαρέλες λιλιπούτειων «μοντέλων» που φορούσαν (και φοράνε) γνωστές μάρκες που άλλα παιδιά αδυνατούν να έχουν για οικονομικούς λόγους. Έτσι ξεκίνησε ο ανταγωνισμός. Τα παιδιά μεγάλωσαν με αυτόν τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας μία ανταγωνιστική κοινωνία. Ανταγωνιστική σε άχρηστα πράγματα... Οι γονείς αναγκάζονται να κάνουν «το σκατό τους παξιμάδι» (συγγνώμη για την έκφραση) ώστε να ικανοποιήσουν τις ανταγωνιστικές ανάγκες των παιδιών τους.
 

2. Πρόσφατα, στα σχολεία, ξεκίνησαν μεθοδευμένα, να διδάσκουν τα παιδιά ότι έχουν ΜΌΝΟ δικαιώματα. Δεν έλεγαν ΟΎΤΕ ΛΈΞΗ για τις υποχρεώσεις τους. Τα παιδιά, μετατράπηκαν σε εχθρούς των γονιών, απαιτώντας όλο και περισσότερα. Οι σχέσεις γονέων - παιδιών, θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμη ζώνη, παρά οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι σπάνε οι παραδοσιακοί δεσμοί της οικογενείας. Αυτοί οι δεσμοί που μας κρατούσαν ανέκαθεν ισχυρούς ως Έθνος. 

Πλέον, δεν έχουν σημασία οι δεσμοί αίματος. Σημασία έχουν τα «δικαιώματα». Κι οι γονείς, όμηροι του «εκπαιδευτικού» συστήματος, παλεύουν να ικανοποιήσουν αυτά τα «δικαιώματα», αφού αυτό το σύστημα τους αφαιρεί κάθε δικαίωμα πάνω στα παιδιά, καθιστώντας ως «αυθεντίες» καθηγητές και δασκάλους.
 

Σε όλο αυτό το... «μακελειό», οι γονείς (και όχι μόνο) καλούνται να αντιμετωπίσουν ΜΌΝΟ προβλήματα. Προβλήματα που το Σύστημα τα «λύνει» με ΈΝΑΝ τρόπο: ΑΓΌΡΑΣΕ! Αγόρασε ρούχα, αγόρασε μαραφέτια, αγόρασε εκπαίδευση (φροντιστήρια), αγόρασε, αγόρασε, αγόρασε... Αγορά= χρήμα. Χρήμα = χρόνος. Για την ακρίβεια, όσο περισσότερο χρήμα χρειάζεται κάποιος, τόσο λιγότερος προσωπικός χρόνος του μένει. Για το Σύστημα, απαγορεύεται να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου. Για να είμαι πιο ακριβής: απαγορεύεται να σκέφτεσαι. Επιβάλλεται ΜΌΝΟ να εκτελείς. Να εκτελείς εντολές.
 

Απαγορεύεται να ακούς τις «Σειρήνες» που σου λένε να μην ακολουθείς το Σύστημα.
Απαγορεύεται να βλέπεις ό,τι σε κάνει να σκέφτεσαι, βάζοντας το μυαλό σου σε λειτουργία.
Απαγορεύεται να μιλάς ενάντια στο Σύστημα. Και για να πετύχουν αναίμακτα αυτό το τελευταίο, μας φόρεσαν φίμωτρα...
 

Με κύριο όπλο την πλύση εγκεφάλου με κάθε μέσο και κυρίως με τα ΜΜΕ, επιβάλλουν την υπακοή. Κι όταν βρίσκονται αντίθετες φωνές, τότε χρησιμοποιούν «ταμπέλες»: φασίστες, συνωμοσιολόγοι, ανεύθυνοι κλπ. Εκείνη η «ταμπέλα» που «φοριέται» πολύ τώρα τελευταία, είναι εκείνη του «κινδύνου για τη δημόσια υγεία». Στην πραγματικότητα, ΜΌΝΟ μία λέξη χρειάζεται να αλλάξουμε, ώστε η «ταμπέλα» αυτή να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αρκεί να αλλάξουμε τη λέξη «υγεία» με τη λέξη «υπακοή». Γιατί, όσοι εναντιονόμαστε στο Σύστημα, στην πραγματικότητα είμαστε «κίνδυνοι για τη δημόσια υπακοή». Είμαστε εκείνοι που θέλουμε σκεπτόμενους ανθρώπους κι ΌΧΙ υπάκουη μάζα. Κι αυτό τους τρομάζει.
 

Η «μάσκα» βλέπετε, εκτός του ότι μειώνει το ποσοστό οξυγόνου που εισπνέει ο χρήστης της ( συνεπάγεται μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία), βοηθάει ώστε να λειτουργεί υποσυνείδητα ο χρήστης στο να σιωπά. Να μη μιλά. Να μην αντιδρά.
 

Και τώρα είναι η ώρα, για όλους εμάς, αλλά και για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά ν' αποφασίσει:
 

Σκεπτόμενος άνθρωπος ή υπάκουη μάζα;


Τhe New Black - Muzzle & Blinkers (φίμωτρα και παρωπίδες)



4 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο κειμενο. Kαντε και μια αναρτηση για το athens pride.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά που θα κάνουμε και τζάμπα διαφήμιση στα τσίρκουλα της αποπλάνησης και της ανωμαλίας!
      Είδατε το βίντεο τους; Δείχνει 12 με 15 διαφορετικά άτομα που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι προβληματικά, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που χρίζουν επιμέλειας ψυχιάτρου.
      ΚΙ ΟΜΩΣ.. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ -ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚΗΔΕΣ- ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΠΕΡΙ ΣΤΡΕΪΤ ΚΑΙ ΓΚΕΪ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΆΛΛΟ ΑΚΡΟ! ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Π@@ΣΤΗΔΕΣ.. Ε ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

      ΑΛΛΆ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΑΝ ΤΑ ΝΔ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΘΟΝΙΑ.. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ.. ΟΧΙ ΕΜΑΣ.. ΑΛΛΆ ΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΙΣΛΑΜΟ-ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.

      ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΡΩΤΑΣ:

    Και τώρα είναι η ώρα, για όλους εμάς, αλλά και για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά ν' αποφασίσει:

    Σκεπτόμενος άνθρωπος ή υπάκουη μάζα;

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣA ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΑΘΕΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΚΟΥΗ ΜΑΖΑ ΣΚΛΑΒΩΝ.

    ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕΤΑΞΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
    OI ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ,
    ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΤΤΟΥ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕΤΑΞΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΤΟ 1% ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ.

    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως όμως κάπου σε όλο αυτό, φταίμε κι εμείς; Εμείς που είτε με τις πράξεις μας, είτε με την απραξία μας, αφήσαμε αυτό το τέρας να γιγαντωθεί;
      Όπως και να 'χει, η ουσία είναι ότι φτάσαμε εδώ αγαπητέ Ηλία. Να θυμάσαι ένα πράγμα:
      Το Σύστημα παρουσιάζεται ως λέων. Στην πραγματικότητα όμως είναι μυρμήγκι. Αυτό το Σύστημα, μπορεί να εξαφανιστεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αρκεί οι λαοί να αφήσουν κατά μέρος τις τεχνητές ανάγκες, να κοιτάξουν τις ουσιαστικές και όλοι μαζί να το ρίξουμε. Ευτυχώς για εμάς, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να γκρεμιστεί αυτό το ανουσιούργημα. Χαίρομαι που αποφάσισες να είσαι Ελεύθερος. Διότι υπέρτατο όλων των αγαθών, η Ελευθερία. Αλλά, όπως ορθά ομολογεί ο Ανδρέας Κάλβος: «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία»...

      Διαγραφή