«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Συννεφάκι με φωτάκι... (βίντεο)


Το πρώτο λοκντάουν του Νοεμβρίου λοιπόν απόψε φίλοι μου..

Μένω κέντρο Αθήνα. Με παίρνει κατά τις 9 στο τηλέφωνο ο φίλος ΗΛΙΑΣ+++ και μού λέει: "Για βγες στο μπαλκόνι σου ρε Κώστα, που βλέπει δυτικά προς Ελευσίνα, και πες μου τί βλέπεις".

Βγήκα στο μπαλκόνι και είπα "ουάου!", αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα εξαιρετικά περίεργα πραγματάκια στον ουρανό, από αυτό το μπαλκόνι.. 

Αυτό λοιπόν που είδα, ένα σύννεφο -το υπολόγισα πάνω από την Ελευσίνα- που αναβόσβηνε -σωστότερα "παλλόταν"- σε πορτοκαλί απόχρωση σαν να είχε λαμπάκι μέσα του, γυρνάω και λέω στον Ηλία ότι "μπα.. αποκλείεται να μπορέσει να αποτυπωθεί σε βίντεο, με το κινητό".

Όμως κατά τις 11 (δύο ώρες μετά), ξαναβγαίνω στο μπαλκόνι και το συννεφάκι (συννεφάκι φαινόταν σε εμένα, αλλά μάλλον ήταν τόσο μεγάλο που μπορεί να σκέπαζε όλη την Ελευσίνα) ήταν εκεί ακόμα! 

"Γιά να το τραβήξω με το κινητό, να δω, θα φανεί τίποτα;" σκέφτηκα.

Κι έτσι τράβηξα αυτό που θα δείτε πιο κάτω. Η αλήθεια είναι πως το πορτοκαλί χρώμα δεν ήταν τόσο έντονο όσο δυο ώρες πριν, αλλά το αναβόσβημα (παλμός) είχε τον ίδιο ρυθμό. Μάλιστα κατεύθυνα την κάμερα δεξιά και αριστερά για λίγο, για να δείτε ότι δεν αναβόσβηναν άλλα σύννεφα πέραν αυτού, αν και όλα τα νέφη πάνω από την Αθήνα είχαν έτσι κι αλλιώς μια ελαφρά πορτοκαλί απόχρωση, καθότι βροχοσύννεφα. 

Επίσης.. (ναι ξέρω.. το βίντεο είναι πολύ κακό σε ποιότητα και τα χαλασμένα πίξελ δημιουργούν συχνά εσφαλμένες εντυπώσεις, ..αλλά θα το πω) ζωντανά έβλεπα καθαρά ένα παλλόμενο σύννεφο, αλλά στο βίντεο φαίνεται κι ένα μακρουλό σκούρο αντικείμενο μέσα του.

Γι αυτό.. έβαλα στο βίντεο και την κατάλληλη μουσικούλα..  🙂

Enjoy...

 

K-T

 

 


 

5 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ 3 Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΠΑΛΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ.
    ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

    ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ 4ος ΟΡΟΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ.
    ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ , ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευσίς - Έλευσις Ηλία μου..!

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2017/11/blog-post_19.html#more

      Διαγραφή
  2. Τα λαμογια στη μπουζου (την γαλαξιακη ομως την καλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν κάτσει με αλάρμ και περιμένουν....χαχαχ έρχεται ραβδί που λέει και ο Αρίστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ08 Νοεμβρίου, 2020 22:43

    ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ,ΘΑ ΕΛΕΓΕ :
    ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΗ.ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .ΚΑΚΟΧΡΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ .
    ΦΩΤΟΝΙΑ ;.........;;;;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή