«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Let's Rock!!!


Το πορτοκαλί χρώμα στην φωτογραφία δεν είναι πραγματικό, ο ακόλουθος των Q όμως που την επεξεργάστηκε, θέλει να μάς πει τί χρώμα θα έχουν τα ρούχα των εχθρών του Τραμπ και εχθρών του αμερικανικού έθνους, σε λίγο καιρό που θα υπάρχει συνωστισμός στο Γκουαντάναμο.. 🤣


The Kinks - All day and all of the night 


 

Rolling Stones - Harlem Shuffle 


 

Dire Straits - Sultans Of Swing 


 

The Doors - L.A. Woman 


 

Led Zeppelin - Whole Lotta Love 


 

Deep Purple - Perfect Strangers 


 

Pink Floyd - Another Brick In The Wall (PULSE live) 


 

Rory Gallagher - Shadow Play 


 

Stevie Ray Vaughan - Superstition 


 

Rare Earth - Get Ready 




 

ZZ Top - Gimme All Your Lovin' 


 

Patti Smith and Joan Baez ' 'People Have The Power' 


 

The Kinks

Το μετέφερε πολύ σωστά ο botilia στο παρακάτω σχόλιο της αναρτήσεως: Το ξεκίνημα της αγγλικής ποπ-ροκ, όπως οι Beatles, Rolling Stones κ.ά.

Τhe Doors, Joan Baez

Επίσης πολύ καλή η αναφορά του botilia περί γενιάς αμφισβήτησης, αμερικανικής έκρηξης της ροκ, με ρίζες από παραδοσιακή μπλουζ, protest song και το κυριότερο: ποίηση των beetniks (ειδικά ο Τζιμ Μόρισσον των Doors εξέφρασε με όλο του το είναι την κουλτούρα που τού είχε εμφυσηθεί, από ποίηση του Μπωντλαίρ και αποκωδικοποίηση της κοινωνικής μηχανικής που είχε πετύχει ο Άλντους Χάξλεϋ, μέχρι τον βασιλέα της beatnik λογοτεχνίας, τον Τζακ Κέρουακ και το κορυφαίο του βιβλίο "Στο δρόμο"-μηδενιστικό και απελευθερωτικό συνάμα).

Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Rory Gallagher, Rare Earth, Patti Smith, S.Ray Vaughan

70'ς. Αγάπη των νέων σε βιρτουόζους ηλεκτρ.κιθάρας, ντραμς κλπ, ροκ με επικά, μυθολογικά, κοινωνικά, διασκεδαστικά, χορευτικά (ΖΖ Τοp) κ.ά στοιχεία. Η δε Πάττυ Σμιθ άνοιξε στην Αμερική το δρόμο και για αμερικανικό πανκ.

Στην Μ.Βρεττανία, Ρωσία, Γερμανία άρχισε να εμφανίζεται από το 1977, το πανκ, σαν μουσική επανάσταση (κατά των ακαδημαϊκών συγκροτημάτων Pink Floyd, Genesis, Emerson Lake & Palmer κ.ά., μπάντες από μουσικές σχολές που κατάντησαν το κοινό "καθιστικό", απλό ακροατή σαστισμένο από τη μαεστρία επιτηδευμένων συνθέσεων), κοινωνική επανάσταση, αναρχία, ανεπιτήδευση (παίρνω κι εγώ μια κιθάρα και μια ντραμς και βγάζω τα εσώψυχά μου).

Dire Straits

Παράλληλα με το πανκ (το οποίο μετεξελίχθηκε σε υψηλές ποιότητες τύπου The Cure, Siouxsie & the Banshees κ.ά.), κυριάρχησε από το 1977 μέχρι και το 1987, και το soft rock (Dire Straits, Toto, Camel, Supertramp κ.ά., με στοιχεία από τις προηγούμενες δεκαετίες), συνέχισε όμως και το ποιοτικό hard rock (Deep Purple, Rainbow, Dio κ.ά.), και το progressive rock συνέχισε (οι Pink Floyd πουλάνε μέχρι και σήμερα ασταμάτητα). Ξεκίνησε επίσης και το heavy metal, δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις με σατανιστικά στοιχεία (που ελόχευαν από παλιά σε μπάντες όπως Rolling Stones, Led Zeppelin).

To ερώτημα που τίθεται σήμερα, είναι να μελετούμε πιο προσεκτικά και το πολιτικό υπόβαθρο των καλλιτεχνών, στο πόσο εντέχνως μπορεί μέσα από τους στίχους τους και την στάση τους, να μάς οδηγούν σε νεοταξικές παγίδες.
Προτίμησα να βάλω στα κλιπ το "The Wall" από λάιβ που απουσιάζει ο Ρότζερ Γουώτερς, γιατί τον έχω σιχαθεί με την αριστερή/νεοταξική του στάση (όταν τον είδα δε, να κάνει σκάιπ με τον Βαρουφάκη, πήγα να ξεράσω).
Αλλά και η Τζόαν Μπαέζ πιθανόν να ψηφίζει σήμερα Μπάιντεν. Και ο Τζον Λένον (ο δημιουργός του πολυπολιτισμικού (μην χ€σω) "Imagine", σίγουρα Μπάιντεν θα ψήφιζε. Μην μιλήσω για REM, U2 κ.ά. ξεπουλημένα "δημοκρατο-αριστερά" σκ@τά..

Let's Rock λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες, αλλά κάπως επιλεκτικά. Μακρυά από πονηρούληδες καλλιτέχνες που θέλουν να μάς απομακρύνουν από τα στάνταρ του υγιούς πολιτισμού, που είναι η πατρίδα, οι παραδόσεις, η θρησκεία, η οικογένεια, το δίκαιο του τίμιου επιχειρηματία. 


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ


31 σχόλια:

  1. Ε ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ,
    ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/ey9MHQoY2Vg
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.
    ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ PLAΥSTASION NA ΠΑΙΖΕΤΕ, Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;
    OΣΟΙ ΠΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΣΥΝΟΠΤΙΤΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zωή και κότα λέμε..
      Μήπως θά 'ταν καλύτερα να τούς κάνουν ό,τι εκείνοι έκαναν σε παιδάκια..;

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΡΠΕΤΙΚΟΥΣ ΒΡΩΜΟΚΩΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΑΡΥΠΟΙΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ.

      ΑΛΛΗ ΒΙΝΤΕΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΑΤΖΗΙΕΡΕΜΙΑ.
      https://youtu.be/UEoIsBrYua0

      Διαγραφή
  2. https://theflagreport.com/nomikoi-trump-ethniki-synomosia-gia-notheia-apo-tous-dimokratikous-senario-i-vouli-ton-antiprosopon-na-eklexei-ton-proedro-kathe-politeia-echei-mia-psifo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνὠμην παιδιά αλλά αμερικανικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ.Τα έθνη είναι βιολογικές και συνάμα πολιτιστικές οντότητες. Οι USA,όπως λίαν προσφυώς έχει λεχθή είναι μία επιχείρηση που λειτουργεί ως ομόσπονδο κράτος.
    Ούτε καναδικό, ούτε μεξικανικό έθνος κλπ υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκάδες Ιστορικοί θα διαφωνήσουν μαζί σας. Από την δεκαετία του '60 και μετά το Βιετνάμ, άρχισε να δημιουργείται εθνική συνείδηση στις ΗΠΑ. Άπαξ και είχαν, έστω και μισθοφορικά, εκστρατεύσει σε πολέμους εκτός ΗΠΑ, μαύροι, πορτορικάνοι, μεξικάνοι, εβραίοι, Έλληνες, Ιρλανδοί (οι δε Ιρλανδοί ήταν οι περισσότεροι, γουστάρουν να πολεμάνε). Το ομόαιμον και ομόθρησκον μπορεί να μην υπήρχαν, αλλά το ομόγλωσσον και ομόνοον φαίνεται ότι αρκούσαν να συσταθεί άγραφα ένα νέο έθνος, το αμερικανικό.

      Διαγραφή
    2. Θα προτιμούσα να μου απευθύνεσαι στον ενικό.
      Η δεκαετία του ΄60 ανήκει εισέτι στο παρόν. Αντικείμενο της ιστορικής μελέτης δύο τουλάχιστον γενεές πριν, ήτοι 60 έτη.
      Έχω συγγενείς Έλληνες που πολέμησαν στο Βιετνάμ, θείοι εκ Σικάγου.
      Συμπαθείς οι Ιρλανδοί, πρώτη εμπειρία τους με τον Νέο Κόσμο η εξορία τους από τους Άγγλους και η δευτέρα μετά τον λιμό του 1849-51.
      Οι μαύροι ενετάχθησαν σε μεικτά στρατιωτικά τμήματα κατά τον πόλεμο της Κορέας.Οι πορτορικάνοι είναι στην πλειοψηφία τους λευκοί, ισπανικής κυρίως καταγωγής με κάποιο ποσοστό Άγγλων και Δανών. Οι λεγόμενες πορτορικάνικες συμμορίες της Ν.Υόρκης και ετέρων πόλεων αποτελούνται από νέγρους ισπανοφώνους.
      Μεξικάνοι στην πλειοψηφία τους μιγάδες, γνωστοί ως μουλάτος κατ΄εφημισμόν ισπανόφωνοι ή λατίνοι.
      Οι Εβραίοι πρωτοστάτησαν στο αντιπολεμικό κίνημα κατά του πολέμου του Βιετνάμ, διότι ήσαν συντεταγμένοι υπέρ της Σοβιετικής Ενώσεως, δικό τους δημιούργημα.Γνωστός ο αντιπολεμικός τραγουδοποιός Μπομπ Ντύλαν κατά κόσμον Ρόμπερτ Άλλεν Τσίμερμανν.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμο 22 Νοεμβρίου, 2020 11:11
      Τα μόνα έθνη που έχει η Αμερικανική Ήπειρος είναι οι Ινδιάνοι, Αζτέκοι, Μάγιας, Ίνκας, που ακόμα και σήμερα υφίστανται γενοκτονία από τους εισβολείς/κατακτητές.

      Το υποτιθέμενο αμερικάνικο "έθνος" είναι κουρελού, όπως είπε κι ο Άγιος Παΐσιος. Είναι απλώς μαζώματα απ' όλον τον κόσμο, με κοινή υπηκοότητα και κοινά συμφέροντα. Τα κοινά συμφέροντα με κανέναν τρόπο δεν σχηματίζουν εθνική συνείδηση, αλλοιώς δεν θα υπήρχαν η Τσάινα Τάουν, το Χάρλεμ, η Αστόρια, η Μικρή Ιταλία και τα εκατοντάδες γκέτο. Είναι απλώς το πρώτο μεγάλο μασονικό πείραμα για την πολιπολιτισμική κοινωνία-αχταρμά. Η ΕΣΣΔ είναι το δεύτερο, η Τουρκία το τρίτο και η Ε.Ε. το τέταρτο. Πέμπτο δεν θα υπάρξει, παρά μόνον αν πάψει να υπάρχει η ανθρωπότητα και αντικατασταθεί από σάιμπορκς.

      μνκ

      Διαγραφή
    4. Πολύ καλές πληροφορίες!
      Ο καθένας είχε τούς λόγους του, όμως σήμερα όλοι αυτοί ψήφισαν κατά 80% (πράγμα που έχει αποδειχτεί) έναν πατριώτη. Τον Τραμπ.
      Απέχουμε πολύ από αυτούς, εμείς οι κάτοικοι της Ελλάδος που υποτίθεται ότι στην πλειοψηφία μας έχουμε έντονη εθνική συνείδηση.

      Διαγραφή
  4. Ο Ηλίας μας ταξιδεύει με τα βίντεο που ανέβασε στην νεότητά μας. Ακολουθώντας την χρονική σειρά, το πρώτο βίντεο αφορά την αγγλική ποπ μουσική. Αυτά που ακολουθούν μας μεταφέρουν στην ροκ, που χρωματίστηκε περισσότερο από την αμερικανική συμμετοχή. Η ποπ μεσουράνησε από το 1967 μέχρι το 1970. Μετά το 1970 εκδηλώθηκε το φαινόμενο της ροκ, που διήρκησε μέχρι το 1973. Η ποπ συνδέθηκε εκείνη την εποχή με τα πάρτυ των teenagers. Ήταν μια ξένοιαστη μουσική, που διασκέδαζε, εκφράζοντας την φρεσκάδα και τον ξένοιαστο χαρακτήρα της εφηβικής ηλικίας, χωρίς να προωθεί κάποιον προβληματισμό. Κάποιοι φίλοι, που δεν γνώριζαν αγγλικά, νόμιζαν ότι η λέξη τηνέιτζερ, σημαίνει κάποιον που φοράει μπλουτζήν, ή παντελόνια "καμπάνα" και ακούει μουσική των Μπήτλς. Στην συνέχεια όμως η ροκ μουσική έκφρασε πλέον μια νεολαία, που είχε αφήσει πίσω της την πρώιμη εφηβική ηλικία και αναρωτιόταν ενδόμυχα ποιο μπορεί να είναι το νόημα της ζωής. Στηριγμένη στις στέρεες ρίζες της παραδοσιακής μπλουζ μουσικής. του protest song και της ποίησης των beetniks ανέπτυξε η ροκ μια αντικομφορμιστική αύρα, αναδυόμενη μέσα στην περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ. Προώθησε προθέματα με κεντρικό άξονα την ειρήνη και την ελευθερία (peace and freedom). Σε αυτήν την αύρα δόθηκε μεγαλύτερη δόνηση με την hard rock.
    Για να αντιμετωπίσει η ελίτ τα επικίνδυνα μηνύματα γι αυτήν ενός υγιούς αντικομφορμισμού, οδήγησε την νεολαιίστικη μουσική μέσω των δισκογραφικών εταιρειών στην χαβούζα της κραιπάλης των ναρκωτικών και στα σατανολατρικά αίσχη του heavy metall. Το hard διαφέρει από το heavy, όπως διαφέρουν οι γυμνασμένοι μεις από το λίπος.
    Στην πορεία κατάφερε η μουσική σκηνή να πάρει την ρεβάνς εκτοπίζοντας αρκετά τα σκουπίδια, με την εμφάνιση της τζαζ ροκ και την επανενεργοποίηση της τζαζ μουσικής. Τα δυο αυτά είδη προϋποθέτουν σημαντικές γνώσεις μουσικής και αισθητική παιδεία. Οι τζαζ κατάργησε τον διέγερση του χορού, καθώς οι ακροατές της την ακούν καθιστοί (όχι όμως καθισμένοι). Αυτή η "αταραξία" οδήγησε κάποιους στην εσωστρέφεια της μουσικής των μουσικών, που είναι η ησυχία, δηλαδή το "σκάπτε ένδον". Καθότι δεν μπορεί να λάβει χώρα η όποια ουσιαστική εξωτερική ανατροπή χωρίς εσωτερική αναζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέχομαι και το Ηλίας σαν όνομα, ωραίο είναι 🙂

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑ ΕΓΩ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΛΛΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣ.
      ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕΝΤΟΝΙ,
      ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕ, ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΦΙΛΕ.
      ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ.
      ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΕΥΓΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΣ.
      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ.
      ΗΛΙΑΣ.+++

      Διαγραφή
    3. Και με αφορμή το σχόλιό σου αγαπητέ Μποτίλια, πρόσθεσα ένα κειμενάκι στην ανάρτηση.

      Διαγραφή
  5. Κώστα τα σέβη μου! Βάζεις την επικαιρότητα στην σωστή της διάσταση με τα ευστόχως επιλεγμένα soundtrack...
    Κάποιοι πιστέψανε πως επιβάλλοντας μάσκες θα φράξουν την πνοή της ζωής, αλλά αυτή η πνοή σαν ποτάμι που ξεχειλίζει θα σαρώσει τα πάντα στο ορμητικό πέρασμά της...

    https://www.youtube.com/watch?v=nupPY5Kh1hg
    Αν και δεν τους πολύ ακούω, λόγω στίχων το καταθέτω... για αυτούς που πρέπει να πάνε και περιμένουν στην ουρά για Γκουαντάναμο...
    Αργύρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Αργύρη! Να είσαι καλά!
      Είσαι απόλυτα σίγουρος πάντως, ότι ο Foxmoor δεν γουστάρει Μπάιντεν..; 🙂

      Διαγραφή
  6. Ροκεντρολ γουος φαρ του σλοου..χεβυ μεταλ ις δε λο.γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε φιλαράκι, γουστάρω. Γνωρίζω, ότι η μουσική δεν μπορεί να φυλακίζεται σε σχήματα. Υπάρχουν χέβυ μέταλλ κομμάτια, που είναι άψογα. Εσάς ψάχνουμε: Την γενιά που θα μας αποδομήσει και θα μας πετάξει στο καναβάτσο, γιατί η ζωή πάντοτε προχωράει.

      Διαγραφή
  7. Ταύρε, ως Κώστα..., επανέρχομαι σχετικά με τον Foxmoor... Γι΄αυτό σου είπα πως δεν τους πολυακούω, δεν θα έλεγα πως τον παρακολουθώ και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω περαιτέρω για την συγκεκριμένη πολιτική επιλογή του...Αν είναι πάντως, κρίμα, γιατί υποτίθεται πως μέσω της μουσικής του πάει κόντρα στην ΝΤΠ... Για να πω και την αλήθεια δεν με ενδιαφέrε και ποτέ ιδιαίτερα ο τύπος.. το κομμάτι το έβαλα λόγω στίχων για το Γκουαντάναμο...

    https://www.youtube.com/watch?v=Y9vjgVNcDks
    Εδώ μάλλον είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα...
    Αργύρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Αργύρη!
      Σαφέστατα! Δεν υπάρχουν πιο δικοί μας από τους Terror X Crew, και ειδικά ο Αρτέμης! (στιχουργικά)

      Για τους active member, από προσωπική πείρα, γνωρίζω κι άλλα πράγματα, αλλά ας το πάρει το ποτάμι. Πάντως δεν είναι τόσο καλά παιδιά όπως φαντάζονται οι οπαδοί τους..

      Διαγραφή
  8. Τελικά εδώ μέσα η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη. Να είσαι καλά οικοδεσπότη Κώστα Ταύρε. Φαντάζομαι πως στο άκουσμα των ευοίωνων γεγονότων που έπονται θα γίνει τρελό πάρτι εδώ μέσα !!! Πόσο δίκιο έχεις για εκείνους που σήμερα θα ψήφιζαν Μπάιντεν!!! Ιδιαίτερα για τον Λέννον είναι απόλυτα σίγουρο…Από τότε δεν τον πήγαινα καθόλου, άσε κι εκείνα τα καραγιοζιλέ κρεβατώματα που έκανε – και καλά για την ειρήνη στον κόσμο- μαζί με εκείνο το ελεεινό θηλυκό πυθίκι του. Το δε imagine ήταν και είναι ο ύμνος της παγκοσμιοποίησης…αγάπες και λουλούδια ανακατεμένα με ξερατά…μπλιαχ.
    Έχω όμως κι ένα παράπονο, ξέχασες αυτούς τους λατρεμένους Νότιους πατριώτες:
    Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama - 7/2/1977. https://www.youtube.com/watch?v=6GxWmSVv-cY&ab_channel=LynyrdSkynyrdonMV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aναστασία μου,

      το imagine ήθελα να γράψω και κατά λάθος έγραψα Let it be. Ευτυχώς που το ανέφερες. Το διόρθωσα.

      Τους πιο αγαπημένους μου από όλους, τους Lynyrd Skynyrd, δεν τούς ανέφερα γιατί έχω αρκετές αναρτήσεις με αυτούς:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/search/label/Lynyrd%20Skynyrd

      Και ακριβώς πάνω σε αυτούς θα βασίζεται το πάρτυ που είπες. Με σημαίες Νοτίων, Σταυρούς, κουμπουριές κι άλλα ωραία χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και έχω απολαύσει τις παλιότερες αναρτήσεις σου με τους Lynyrd Skynyrd. ΄Έχω μάλιστα κολλήσει με το gimme back my bullets !!! Xαχαχα

      Διαγραφή
  9. Αντιφά: Δεν θέλουμε τον μπάιντεν, θέλουμε εκδίκηση!!!
    Reaction to Biden’s ‘win’ shows that leftists will never be happy, because they always want to play the victim
    An angry black man yelled into a megaphone: “For all of you f***ng journalists, for all of you white liberals who have been celebrating, getting drunk off your asses about Biden winning this election, you are all a bunch of f***ng fools!”
    https://www.rt.com/op-ed/507297-biden-win-leftists-play-victim/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
    Ο Τραϊανού έχει γράψει ένα κείμενο με τίτλο " Ο Τράμπ και οι συμμορίες των ακτών" και λέει πως του κλέψανε τη νίκη. Το έχεις υπόψιν σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία αγαπητέ Παναγιώτη! Θα ρίξω μια ματιά.

      Διαγραφή
  11. Dave McGowan, Center for an informed America, the strange but mostly true story of Laurel canyon and the birth of the hippie generation. Ο πατέρας του καριόλη σατανομασονου Μόρισον ήταν ο ναύαρχος του false flag στον κόλπο τονκιν του Βιετνάμ .Όλα τα ξεσκισμένα υποπροϊόντα της μεταπολεμικής διαπαρανόησης έχουν γεννηθεί από σατανομασονους , είναι και αυτοί σατανομασονοι κακοποιημένοι βρεφόθεν mk ultra monarch programme και στα σατανικά μπουρδελομαγαζα οπου εμφανίζονται ασκούν μαύρη μαγεία κατά των ανυποψίαστων αφελών θιασωτών ακροατών τους . Σατανομασονοι ανεξαιρέτως, από την πορνη Μπαέζ έως την τζοπλιν , από τον σιχαμερό ξάδελφο του Μπους τον κροσμπυ έως τον ατάλαντο αρχισατανα αρχηγό τους τον ΙΡΑΝΟΜΗΔΟ ΑΛΒΑΝΟΚΑΥΚΑΣΙΑΤΗ Ζαππα. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα είναι τραννυ διεμφυλικα, ο Έλβις ήταν τραννυ γυναίκα .
    Οστις διαθέτει πελώριους αδένες ξεστραβώνεται με κάτι τι λίγο περισσότερο από χιλιάδες σελίδες.
    DAVE MC GOWAN ένας ΜΑΓΚΑΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τα της οικογένειας Μόρισσον κ τα υπόλοιπα. Στην περίπτωση Joplin έχω αμφιβολίες. Γιατί την βγάλαν από τη μεση με νοθευμένη ιρωινη;

      Διαγραφή
  12. Διαφωνώ με τις απόψεις που έχουν κατατεθεί εδώ σχετικά με τον Τζων Λέννον, ιδιαίτερα σχετικά με την Yoko Ono, καθώς και με αρκετές αναφορές στο έργο που κατέθεσε ο Ανώνυμος φίλος. Μια πρώτη απομυθοποίηση σχετικά με τις απόψεις που επικρατούν για τον Μπομπ Ντύλαν επιχείρησα σε προηγούμενη ανάρτηση. Επειδή η αντίστοιχη επιχειρηματολογία είναι αδύνατον να χωρέσει σε σχόλιο, αλλά και επειδή έχω υποσχεθεί μια αναφορά στον Τζιμ Μόρισον, κρατάω τις αντιρρήσεις μου ίσως για κάποια μελλοντική ανάρτηση.
    Κατά τα άλλα, το βιβλίο του Dave McGovan είναι αναμφίβολα μια χρήσιμη τροφή για σκέψη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι θα δεχθούμε σώνει και καλά όλα όσα ισχυρίζεται, πριν τα περάσουμε από κόσκινο κριτικής.

    Επίσης, βλέπω τελείως διαφορετικά το ζήτημα της εθνογένεσης στις ΗΠΑ, από ότι οι αντιρρήσεις, που εκφράστηκαν σε αμφισβήτηση της άποψης σου. Επειδή όμως αυτό το θέμα έχει εκτεταμένο θεωρητικό χαρακτήρα, που ξεπερνάει το συγκεκριμένο ζήτημα στις ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας το ζήτημα της εθνογένεσης καθ' εαυτό (βλέπε και θεωρία του Φαλμεράιερ, επιγεννητική, φυλετική συγκρότηση και εξέλιξη κλπ.) δεν τοποθετήθηκα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή