«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Zack Hemsey - The Way..

..only one way...

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 https://www.youtube.com/watch?v=67zrBI4IVHs



9 σχόλια:

  1. Σουν Τζου – Η Τέχνη του Πολέμου (Αποσπάσματα):
    Αρχή του πολέμου είναι να παρακολουθείς την κατάσταση του εχθρού, για να έχεις το πλεονέκτημα στην μάχη.
    Αποκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς να δώσεις μάχη. Γιατί το αποκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας δεν είναι να δώσεις εκατό μάχες και να κερδίσεις και τις εκατό. Αποκορύφωμα είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς να δώσεις ούτε μία μάχη.
    Ο στρατηγός είναι ο προστάτης της Πολιτείας. Εάν η προστασία αυτή αγκαλιάζει τα πάντα, η Πολιτεία θα είναι σίγουρα δυνατή. Εάν είναι ελλειπής η Πολιτεία θα είναι σίγουρα αδύναμη.
    Όταν χωρίς να έχει στρατιωτικές γνώσεις, συμμετέχει στην διοίκηση του στρατού, αυτό προκαλεί μεγάλη σύγχυση στους αξιωματικούς. (Ένας στρατός δεν διοικείται σύμφωνα με τους κανόνες της εθιμοτυπίας)
    Αυτός του οποίου οι στρατηγοί είναι ικανοί και δεν δέχονται τις παρεμβάσεις του ηγεμόνα θα νικήσει.
    Ένας στρατός, τώρα, μπορεί να παρομοιαστεί με το νερό. Γιατί όπως το νερό αποφεύγει τα ψηλά και στοχεύει στα χαμηλά, έτσι κι ένας στρατός αποφεύγει την δύναμη και στοχεύει στην αδυναμία του αντιπάλου.
    Ως εκ τούτου, οι ικανοί στρατηγοί υποτάσσουν τον εχθρικό στρατό χωρίς να δώσουν μάχη. Κυριεύουν τις πόλεις του χωρίς να εξαπολύσουν επίθεση και ανατρέπουν τους ηγεμόνες τους χωρίς παρατεταμένες επιχειρήσεις.
    Στόχος σας είναι να περιέλθουν άθικτα στην εξουσία σας όλα όσα σκεπάζει ο ουρανός. Έτσι ούτε τα στρατεύματα σας θα καταπονηθούν και τα οφέλη σας θα μεγιστοποιηθούν. Αυτή είναι η τέχνη της επιθετικής στρατηγικής.
    Όποιος θέλει να εκφοβίσει τους γείτονές του, το κάνει προκαλώντας τους ζημιές. (Τσία Λιν: «Οι τρόποι για να το επιτύχει κανείς αυτό είναι πολλοί: Μπορεί να δελεάσει τις σημαντικότερες προσωπικότητες, ώστε η χώρα να μείνει χωρίς συμβούλους. Ή να στείλει δόλιους ανθρώπους να διαβρώσουν τον διοικητικό της μηχανισμό. Ή να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις, που θα αποξενώσουν τον ηγεμόνα από τους υπουργούς του. Ή να στείλει επιδέξιους τεχνίτες, για να ενθαρρύνουν τον λαό να ξοδέψει τα πλούτη του, ή να στείλει μουσικούς χορευτές και όμορφες γυναίκες, που θα αλλάξουν τα έθιμα του).
    Εάν κάποιος με ρωτήσει: ¨Πώς να χειριστώ έναν καλά οργανωμένο εχθρικό στρατό που ετοιμάζεται να μου επιτεθεί;¨ Θα απαντήσω: ¨Πάρε του κάτι που ιδιαίτερα αγαπά και θα υποκύψει στις επιθυμίες σου.¨
    Υπάρχουν πέντε είδη μυστικών πρακτόρων που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει: οι ντόπιοι, οι εσωτερικοί, οι διπλοί, οι αναλώσιμοι και οι επιζήσαντες.
    Όταν τα όπλα σας είναι αδρανή και ο ζήλος μειωμένος, όταν η δύναμη έχει εξαντληθεί και το χρήμα ξοδευτεί, οι γειτονικοί ηγεμόνες θα επωφεληθούν από την κατάσταση σας για να δράσουν. Και ακόμα και αν έχετε σοφούς συμβούλους, κανείς τους δεν θα μπορέσει να καταστρώσει ικανοποιητικά σχέδια για το μέλλον.
    Όταν οι τιμές ανεβαίνουν ο πλούτος του λαού εξανεμίζεται. Όταν ο πλούτος εξανεμίζεται οι χωρικοί υποχρεώνονται να καταβάλλουν έκτακτες εισφορές.
    Έτσι με μειωμένη δύναμη και εξαντλημένους πόρους, τα νοικοκυριά στις κεντρικές πεδιάδες θα περιέλθουν σε απόλυτη ένδεια και τα επτά δέκατα του πλούτου τους θα εξανεμιστούν.
    https://kupdf.net/download/eta-tau-epsilon-chi-nu-eta-tau-omicron-upsilon-pi-omicron-lambda-epsilon-mu-omicron-upsilon-sun-tzu_58d027b6dc0d60ec39c346d6_pdf
    Μετά από αυτά συγκρίνετε τι κάνουν οι τούρκοι και τι οι ελληνόφωνοι (και όχι φυσικά έλληνες) κυβερνήτες…
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://twitter.com/i/status/1340811822975344642

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://twitter.com/i/status/1340046075021946880

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιερός - ολοκληρωτικός πόλεμος μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα !.
    Ο κόσμος την έχει πάρει χαμπάρι την δουλειά.
    Κάθε λεπτό που περνά ,είναι εις βάρος των χαζαρο ΚΑΜΠΑΛΟ ΜΑΦΙΟΖΩΝ
    ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ :
    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ .
    ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΦΡΑΟΥ ΧΕΣΕΝ ;
    ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΛΑΝΕ ΡΕ ΟΙ ΠΟΘΑΜΕΝΟΙ ;
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ :
    "Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ,Ο ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ,Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΕΤΣΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΤΕΤΣΙ ,ΣΤΟΥΠΕΤΣΙ ".
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΙ ΤΗΣ ,ΔΕΙΤΕ ΑΥΝΗ ,ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝΤΕ.
    ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ;
    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΟΦΙΟΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΨΟΦΙΑ ΦΙΔΙΑ ;
    ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ.
    ΤΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΩ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΑΛΟΓΑ.
    ΕΝΑ ΚΛΩΝΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΑΜΑ ΞΈΡΑΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ,ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΌ.
    ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΦΙΜΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΣΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΔΆΣΚΑΛΟ ΣΟΥΜΑΝ ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΛΛΗ ΤΑΞΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ,ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΝΩ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ,ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ,ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΎΣ...

    https://www.movieworldmap.com/filming-locations/the-argonath/

    "Frodo,the Argonath!Long have I desired to look upon the kings of old.My kin".

    Argonath=ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ!!!!

    ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ.ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΩΣΤΑ,ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ....
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΩΝ ΑΡΓΚΟΝΑΘΣ...ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΚΡΥ ΑΡΧΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ ΠΟΔΙ.ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ,ΟΙ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ=ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ Τ-URUK HAI.OΛΑ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΤΥΦΛΩΣΑΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.

    Ο ZACK HEMSEY ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ.ΒΛΕΠΕΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ....


    ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ "ΞΩΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΧΙΡΡΙΜ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΠΕΡΤΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ...

    ΜΠΟΥΡΔΕΣ!ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΜΑΣ....
    ΗΤΑΝ ΣΗΜΑ.ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΙΕΡΟΝ.ΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΚΙ ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΙ="ΞΩΤΙΚΑ"....

    ΕΙΜΕΘΑ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΕΙΜΕΘΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

    ΤΟ "ΔΟΡΥ" ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ...

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και νομίζεις δηλαδή ότι κι εγώ τυχαία έγραψα με κόκκινο..

      ..only one way...

      ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

      🙂

      💙

      Διαγραφή
  7. Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ MATRIX ΕΝΩ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή