«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ι.Ν.Αγίων Πάντων Καλλιθέας, 31.01.2021. Συνάντηση του "Κρυφού Σχολειού" με ομιλητή τον κ. Μελέτη Μελετόπουλο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ Λυκειάρχη της Ιονίου Σχολής με θέμα "Η γεωστρατηγική σκέψη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη".

Σχόλιο Διόδοτου: Θεωρείστε την παρούσα ανάρτηση του ιστολογίου μας, ως φόρο τιμής στους ηρωικούς μας πεσόντες των Ιμίων. Έχετε να μάθετε ΠΟΛΛΑ από αυτή την ομιλία, όπως και να διδαχτείτε πολλά, ώστε να αξιολογήσετε όπως πρέπει τα κατάπτυστα ανθελληνικά σχέδια που εκπονούνται μέσω δήθεν εορτασμών του '21, καθώς και να δώσετε την κατάλληλη μάχη ως πατριώτες, στα επερχόμενα. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ldP-mCp0mRg&feature=youtu.be 



13 σχόλια:

  1. Το βίντεο δεν ανοίγει.Το εμετικο γτβ το κατατασει απορρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μού δείχνει σαν να το έριξαν τελείως. Όμως όντως το έχει κάνει ο κύριος Μελετόπουλος απόρρητο για να το προστατέψει.
      Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρω το αρχείο από τον ίδιο τον κο καθηγητή, για να το αναρτήσω ξανά.

      Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. "Το κρυφό σχολειό μας", Δρ. Μελέτης H. Μελετόπουλος: Η γεωστρατηγική σκέψη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

      https://www.youtube.com/watch?v=lYo5b-hhCxQ

      Αυτό είναι;
      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
    3. Μέσα σε δύο λεπτά , ο με Την Βοήθεια Της Υπεραγίας μας Θεοτόκου , απελευθερωτής των Ελλήνων Κολοκοτρώνης , αποδομεί όλην την παραφιλολογία των αντίχριστων εχθρών των Ελλήνων που θέλουν το Βυζάντιο (όπως και κάθε τι Ελληνικό) δικό τους και όχι Ελληνικό όπως είναι !!!

      Στο 10΄ του εξαιρετικού βίντεο. Ευχαριστούμε κ. Κώστα. Ο Θεός να σας έχει καλά. Το κρυφό σχολειό (…”””””που δεν υπήρξε””””” κατά τους εχθρούς των Ελλήνων , τους ίδιους που λένε πως το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνικό) και πάλι σε δράση.

      Λέει λοιπόν ο καθηγητής στο βίντεο.

      Όταν ο Αγγλος Χάμιλτον ήρθε στην Ελλάδα το 1824 και επισκέφτηκε τον Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο τον ρώτησε.
      “Ποίοι είστε εσείς;”
      Ο Κολοκοτρώνης του απάντησε.
      “Είμαστε οι στρατιώτες του Βασιλέως μας”.
      “Ποίος είναι ο Βασιλεύς σας” ; ρωτά ο Χάμιλτον.
      Λέει ο Κολοκοτρώνης :
      “ Ο Βασιλεύς μας εσκοτώθη και εμείς οι στρατιώται του πήραμε τα βουνά. Απο τότε ειρήνη δεν κάναμε. Κάστρα μας είναι η Μάνη και το Σούλι”.

      Δηλαδή του απάντησε :
      Εγω (ο Κολοκοτρώνης) εκπροσωπώ τον Βασιλέα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Βυζαντινή αυτοκρατορία. Από τότε που έπεσε η Πόλη, δεν ειρηνεύσαμε ποτέ με τους Τούρκους , δεν αποδεχθήκαμε ποτέ την Οθωμανική κυριαρχία , πολεμάμε εναντίον της τετρακόσια χρόνια…"

      Και έτσι απαντά ακόμα και σήμερα ο Κολοκοτρώνης σε όλους όσους αμφιβάλλουν για την
      το Ελληνοχριστιανικό Βυζάντιο , που πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικό μας , κατάδικό μας Ελληνικό και Χριστιανικό θα είναι.

      Αυτά βέβαια , τα λόγια του Κολοκοτρώνη, δεν μας τα μαθαίνουν σε κανένα Ελληνόφωνο αριστερό σχολείο. Γιατί άραγε;

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ 'Δεξιά Ελλάς', πολύ γέλασα μόλις είδα το σχόλιό σας. Γιατί κάναμε μαζί την ίδια αναζήτηση στη γκουγκλ και το βρήκαμε σε άλλο λογαριασμό.

      Διαγραφή
    5. Όσον αφορά το δεύτερο σχόλιο σας αγαπητέ 'Δεξιά Ελλάς', να σάς πω πως κι εγώ έχω πει ότι "Κρυφό σχολειό δεν υπήρξε", αλλά με άλλη έννοια. Γιατί υπήρξαν φανερά, κανονικά σχολεία δηλαδή. Τα οποία ήταν πολλές εκατοντάδες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και τα είχε φτιάξει ο ίδιος ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

      Διαγραφή
    6. και ομως υπηρξε το κρυφο σχολειο....υπαρχει η μαρτυρια του Στεφανου Κανελλου γιατρου στο επαγγελμα,φιλου του Ρηγα και του Κοραη,που σε επιστολη του 1822 σε γερμανο θεατρικο συγγραφεα μιλαει για το κρυφο σχολειο...την επομενη χρονια ο Κανελλος θα σκοτωθει στην μαχη της Κρητης....αυτα απ το βιβλιο του αειμνηστου Δασκαλου Σαραντου Καργακου...Σουλα

      Διαγραφή
    7. Η ευρύτερη Ελλάδα ήταν ήδη σκλαβωμένη γύρω στα 200-250 χρόνια πριν την γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος ίδρυσε σχολεία στην Ήπειρο και την Μακεδονία, όχι σ' όλη την Ελλάδα.

      Στα τελευταία 50-100 χρόνια πριν την Επανάσταση, υπήρχαν κάποια φανερά ελληνικά σχολεία σε μεγάλες πόλεις, ως αποτέλεσμα μεγάλης εύνοιας και παραχώρησης του Σουλτάνου. Ήταν τόσο λίγα, που έγιναν ονομαστά.

      Στα μικρά μέρη όμως, που οι ραγιάδες ήταν κάτω απ' την αυθαιρεσία του τοπικού Αγά, υπήρχαν και παραϋπήρχαν Κρυφά Σχολειά. Πήγαιναν τα παιδιά στον τοπικό παπά ή καλόγερο για να μάθουν τα λεγόμενα "κολυβογράμματα", καλυπτόμενα υπό την δήθεν θρησκευτική εκπαίδευση, πράγμα που οι Τούρκοι σεβόντουσαν διότι το συνέχεαν με τα δικά τους Ιεροδιδασκαλεία (μεντρεσέδες).

      Αναφέρεται πως ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο νονός του Αγίου Παϊσίου, δίδασκε τα παιδιά του χωριού. Έβαζε ένα παιδί στο παράθυρο να κρατάει τσίλιες κι άμα πλησίαζε κανένας Τούρκος, έπιαναν τις προσευχές. Μόλις απομακρυνόταν, το γύριζε πάλι στην ιστορία.

      Σε άλλα μέρη, όπου η εξουσία ήταν πιο στυγνή, τα παιδιά πήγαιναν στον παπά κρυφά, μέσα στη νύχτα, ακόμα και σε σπηλιές, εξ ου και το περίφημο "φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα, γράμματα σπουδάματα, του Θεού τα πράματα". Διότι του Θεού τα γράμματα ήταν το αναγνωστικό τους, με τα εκκλησιαστικά βιβλία μάθαιναν γραφή και ανάγνωση. Μέχρι και πριν τον Β΄ΠΠ, στα χωριά πολλών περιοχών, τον Παπά τον αποκαλούσαν Δάσκαλο κι ας είχε σχολείο και διορισμένο δάσκαλο το χωριό.

      (συνεχίζεται)

      μνκ


      Διαγραφή
    8. Κρυφά σχολειά υπήρχαν στην Μακεδονία τον καιρό του Μακεδονικού Αγώνα κι όταν έπιαναν οι Κομιτατζήδες τις δασκάλες, τις περνούσαν από φρικτά βασανιστήρια.

      Κρυφά σχολειά υπήρχαν στην Αλβανία, από τότε που προσαρτήθηκε η Βόρειος Ήπειρος με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας το 1913, μέχρι και το 1992 που άνοιξαν τα σύνορα και οι δάσκαλοι στέλνονταν στα μπουντρούμια άμα τους τσάκωναν.

      Διαχρονικά, σε όλα τα κρυφά σχολειά, η πέτρα του σκανδάλου, που εξαγρίωνε τους αλλόφυλους κατακτητές, ήταν η Ελληνική Ιστορία. Ακόμα και στην Κύπρο, που οι "πολιτισμένοι" Άγγλοι υποστήριζαν τα σχολεία, μέχρι το 1959 που κηρύχθηκε η Ανεξαρτησία, η ιστορία διδασκόταν με τσιλιαδόρο.


      Από το 1998 έως το 2004, που ο γυιός μου πήγαινε στο Δημοτικό, το σπίτι μου ήταν κρυφό σχολειό, στο οποίο "φοιτούσαν" και δυο συμμαθητές του, τα μόνα ελληνάκια της τάξης του. Ο Διευθυντής, που ήταν σημιτάνθρωπος, έσκιζε τα ρούχα του, διότι του χάλαγα τον πολυ-"πολιτισμικό" του παράδεισο και την γνωστική και διανοητική υποβάθμηση που επέβαλε στους μαθητές. Κι εγώ του έλεγα να μου κάνει μύνηση. χα-χα...

      Ακόμα και τώρα, που φιμώνουν τα παιδιά και τα απελπίζουν με την τηλεμαλάκυνση, η μόνη πραγματική λύση θα ήταν να κάνουν, οι Έλληνες, τα σπίτια τους κρυφά σχολειά.
      Αλλά, είναι τόσο αποτυφλωμένοι πιά, που, ενώ ο Τιτανικός βυθίζεται, αυτοί ακόμα ονειρεύονται πτυχία και διορισμούς και καριέρες κι ανησυχούν "μην χάσει το παιδί την χρονιά του", στο εκπαιδευτήριο των αποβλακωμένων αυριανών σάιμποργκς.


      μνκ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητή φίλη ΜΝΚ,

      ξεδιάλυνες το θέμα όπως πρέπει. Σε ευχαριστούμε ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
  2. Αυτή την στιγμή στις Η.Π.Α επιβληθεί στρατιωτικός νόμος & δεν έχουν πολιτική διοίκηση.

    http://ermionh.blogspot.com/2021/01/blog-post_76.html

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ κο ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή