«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ποιος είναι αυτός ο κυριούλης ;


 

 Λοιπόν.. αυτόν τον κυριούλη.. ποια ντραμς τον είδε και δεν τον φοβήθηκε..


Είναι ο (λευκός) Πάπας της ντραμς (αν θεωρήσουμε ως μαύρο τον Billy Cobham). 

Είναι ο Ginger Baker, ντράμερ του ιστορικού ροκ συγκροτήματος Cream (Jack Bruce, Eric Clapton, Ginger Baker).

Eδώ.. μάς δίνει ένα μαθηματάκι στην ντραμς, ένα μήνα πριν αποδημήσει εις τόπον χλοερόν (στα 80 του), Οκτώβριος 2019:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Mf5u1FN0cWU 


 

Το συγκρότημα Cream κράτησε μόνο 3 χρόνια, από το 1966 έως το 1968. Έβγαλε 4 άλμπουμ, αλλά αποτελεί θρύλο της ροκ μέχρι σήμερα. Οι τρεις μουσικοί ακολούθησαν πολύ καταξιωμένες καριέρες.

Εδώ.. σε μία επανένωσή τους το 2005 για μία σειρά συναυλιών (το κοινό παθαίνει mindblowing-έκρηξη στον εγκέφαλο με το σόλο του Μπέικερ):

GINGER BAKER DRUM SOLO - MINDBLOWING !!!! 



 Εδώ.. ακούμε μία μεγάλη επιτυχία των Cream, σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα κλάσσικ-ροκ τραγούδια στην Ελλάδα:

Cream - White Room


 

Και τώρα θα σάς "κουφάνω" λίγο.. 🙂

Το κομμάτι που θα ακούσετε ηχογραφήθηκε το 1989, με βασικούς μουσικούς τον Μπέικερ στην ντραμς, τον Μπίλλ Λάσγουελ στο μπάσσο και τον Νικ Σκοπελίτη στην κιθάρα. Οι δύο τελευταίοι έχουν μεγάλες καριέρες και δισκογραφία πάνω σε αφρο-ασιατικά ακούσματα, μετά τζαζ και ροκ φίλτρων.

Ενδιαφέρον ορχηστρικό, βασισμένο στο ρεμπέτικο "Καίγομαι καίγομαι, ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.." του Σταύρου Ξαρχάκου.

https://www.youtube.com/watch?v=wMG0oQnPPOg 


 

2 σχόλια: