«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

''Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ αναπαύσω υμάς.."

 γράφει ο ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ-ΤΑΥΡΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΔΙΗΝΕΚΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

 

ΠΕΡΙ ΜΑΡΙΝΗ Ο ΛΟΓΟΣ.

 http://www.oodegr.com/neopaganismos/dogma/Marinis1.ht

 

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ....... 

http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/ioudas1.htm

 

ΑΡΚΕΤΑ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΙΗΣΟΥ.

 

''Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών;

Συ εί ο Θεος ο ποιών θαυμάσια μόνο.''

 

ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ 400 ΧΡΟΝΩΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΣΕΩΝ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΙΣΤΟΥΝ (ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

 

 


 

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΙΣ ΑΛΗΘΗΣ, ΤΡΟΠΟΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΩ ΑΝΘΡΩΠΟΝ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ ΟΝ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ, ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥ-ΖΕΙΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΥΜΩΝ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ'', ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ", ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΙΔΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ, ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ.

ΤΟΤΕ, ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΔΑΣΚΕ ''ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ'' [ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΑ=ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΝΤΟΣ], ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ, ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕ ΤΙΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ''ΘΕΟΥΣ'' ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ''ΙΕΡΟΥ', ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, ΛΕΩΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΔΟΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΟΓΕΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

ΤΟΝ ΣΟΦΙΣΤΗ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΘΕΙΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ''ΘΕΟΙ'' ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΗΣΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΔΙΩΧΘΗ ΑΓΡΙΩΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΗΣΑΝ ΩΣ ''ΑΙΡΕΤΙΚΑ'', ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΟΤΙ Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΟΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΥΡΕΣ ΜΑΖΕΣ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΑΝΗ, ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΨΙΜΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΙΟΤΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

 


 

ΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ Ζ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

 

ΕΠΡΑΞΑΝ ΩΣ ΟΙ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΓΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΖΩΣΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ. ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΕΠΙ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

 

ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 2:10-12

 

10 ινα εν τω ονοματι ιησου παν γονυ καμψη επουρανιων και επιγειων και καταχθονιων

 

11 και πασα γλωσσα εξομολογησηται οτι κυριος ιησους χριστος εις δοξαν θεου πατρος

 

12 ωστε αγαπητοι μου καθως παντοτε υπηκουσατε μη ως εν τη παρουσια μου μονον αλλα νυν πολλω μαλλον εν τη απουσια μου μετα φοβου και τρομου την εαυτων σωτηριαν κατεργαζεσθε

 


 

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΠΗΞΑΜΕ ΑΠΟ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΚΑΛΟ, ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΑΖΟΝΤΑΣ, ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΨΥΧΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΑΦΡΩΣΕΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ;

 

''Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ αναπαύσω υμάς, ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν. Διότι πράος είμι και ταπεινός την καρδία και ευρήσετε ανάπαυση εις τας ψυχάς υμών''.

 

ΙΔΟΥ Η ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ, Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

 

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 50 ΡΗΤΟΡΕΣ......

 


 

 

Οι λόγοι της Αγίας στάθηκαν αφορμή να στραφούν οι 50 ρήτορες προς το Χριστιανισμό. Έξαλλος ο αυτοκράτορας διέταξε να ριφθούν στην πυρά και η Αγία φυλακίστηκε και βασανίστηκε.

Οι 50 ρήτορες παρουσιάζονται ενώπιον της Αγίας και ο σπουδαιότερος από αυτούς αμφισβητεί τη θεότητα του Ιησού υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε οι αρχαίοι φιλόσοφοι ονόμασαν ή τίμησαν αυτόν: «Λοιπόν, μη παρασυρόμενη από την απάτη επιμένεις εις τον Εσταυρωμένον ως Θεόν, τον οποίον ουδείς εκ των παλαιών δεν τον ονόμασε σοφό, ούτε εγνώριζε αν ονομαζόταν Θεός». Στην απάντησή της η Αγία χρησιμοποιεί τις γραπτές προφητείες των αρχαίων φιλοσόφων, όπως του Διοδώρου, του Πλουτάρχου, του Ομήρου, του Ορφέως, του Σοφοκλέους και ως αποκορύφωμα δύο χρησμούς της Σίβυλλας και του Απόλλωνος, οι οποίοι αφήνουν κυριολεκτικά άναυδους του 50 ρήτορες.

Οι δύο χρησμοί καταγράφονται στην Γ’ εκδοχή του Μαρτυρίου της Αγίας (Μαρτυρολόγιον του Σινά σελ. 100- 133) αλλά και σε ένα χειρόγραφο από περγαμηνή του 12ου αιώνος το οποίο φυλάσσεται στη Μονή Δοχειαρίου του Άγιου Όρους. Οι ρήτορες αναφέρουν στην Αγία ότι ουδέποτε διάβασαν στα βιβλία τους για κάποιον Εσταυρωμένο Θεό.

Η απάντηση της Αγίας είναι καταπέλτης:

«Το ότι ο Εσταυρωμένος, είπε, δεν έτυχε να τιμηθεί από κανέναν από τους παλαιούς δεν θα έπρεπε να δαπανώμεν τον χρόνο μας, ούτε να το πολυεξετάζομεν, ούτε να κάνωμε ερεύνας δι΄αυτών με ανθρωπίνους λογισμούς διότι είναι ο αληθινός θεός του ουρανού και της γης, της θαλάσσης, του ηλίου, της σελήνης, των άστρων και δημιουργός όλου του ανθρωπίνου γένους ακατάληπτος, ανεξερεύνητος, απέραντος, ανεξιχνίαστος, άρρητος.

Διά να σου αποδείξω τα σχετικά μ’ αυτόν με τη βοήθεια των δικών σου, διότι έτσι η απόδειξής μου θα είναι απολύτως έγκυρη, πρόσεξε τι αποκαλύπτει ξεκάθαρα, η πιο σοφή απ’ όλας τας γυναίκας, Σίβυλλα, διά την κατά σάρκα γέννησή του, διά την πρόνοιάν του δι’ ημάς, και διά την αμέτρητόν του φροντίδα.

Αν θέλεις ας ακούσουμε τα ίδια της τα λόγια: «ύστερα από πολύν καιρό θα φτάσει κάποιον εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».

Πρόσεξε και τον αληθινό μάντη Απόλλωνα, που έχει ξεχάσει την συνηθισμένη του ασάφια και τα αμφιλεγόμενά του και φανερώνει γυμνή την αλήθεια χωρίς τη δικήν του βούλησιν. Λέγει αυτός: «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος.

Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, όλα υποφέρων από τους θνητούς, δηλαδή τον σταυρόν, την ύβριν, την ταφήν. Αυτός κάποτε από τα μάτια έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμιν θεϊκήν.

Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσε, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».

Αυτά διηγείται ο Θεός σου. Διότι είναι συνάναρχος μ΄αυτόν που τον εγέννησε και αιώνιος αρχή και ρίζα και πηγή όλων των αγαθών, όλα τα δημιούργησε χωρίς να υπάρχουν πριν και όλα τα κοσμεί και τα διακρατεί και τα διαπερνά και με το δικό του χέρι εδημιούργησε ημάς τους ανθρώπους και πολλούς δρόμους ήνοιξε διά την σωτηρία μας».

 

 


 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ''ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΡΑΣΑ'', ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ, ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΕΡΑ ΕΥΧΗ, ''ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ, ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ''.

ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ,ΚΥΡΙΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕΚΥΡΩΜΕΝΟΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΕΥΟΝΤΩΝ.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.

 

ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΤΡΙΑΣ ΑΓΙΑ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΜΑΣ ΕΡΩΤΑ, ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΝΕΟΝ, ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΝ

 

''Το έλεός σου, Κύριε, καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου''.

ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ.

 

 

ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΝ ΜΟΥ ΥΙΟΝ, ΣΤΟΝ ''ΒΕΝΙΑΜΙΝ'' ΚΑΙ ''ΒΑΤΡΑΧΙ'' ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΟΤΕ.

ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΟΥ.

ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

 

 

17 σχόλια:

  1. Τα σεβη μου στρατιώτη του Θεού κ καλε φιλε. Ευχομαι το ατόπημα σου να φτασει στα αυτιά και τα μάτια ολων των Ελλήνων και να χτυπήσει φλέβα όπως χτύπησε και σε μένα.

    Bladerunner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος!!!

    Κράτα αδελφέ το πυρηνικό όπλο που λέγεται νοερά προσευχή ως που να έλθει το Άγιο πνεύμα και να συγκρατήσει τον νουν σου.!!


    Ολύμπιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα.
    Κώστα παλαιότερα σήκωσες ολόκληρα άρθρα για να σταματήσει η διαμάχη λεγομενων χριστιανών ορθοδοξων και λεγομενων δωδεκαθεϊστών....αυτό το άρθρο νομίζεις προάγει την γεφύρωση του χάσματος;
    Μπορώ να γράψω πολλά μα δεν θα μπω στην διαδικασία....οποιος ενδιαφέρεται πραγματικά ας σπαταλήσει χιλιάδες ώρες αναζήτησης και διασταύρωσης όπως έκανα εγώ κι ας βγάλει τα συμπεράσματα του...
    Ένα πράγμα μονο...ο αρθρογράφος είναι μονολιθικά μονόπλευρος,κάτι που συνεπάγεται για κάποιον που είναι οπαδός κάποιου δόγματος και αυτό είναι δικαίωμα του.

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΓΙΑ "ΔΙΑΜΑΧΕΣ" ΜΙΛΟΥΣΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ.

      ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΙΗΝΕΚΗΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΧΕΣΩ "ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ" (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ) ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ 40%. Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ!.. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

      ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΆ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ. ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΕΝ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ...ΑΛΛΆ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ... ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ; ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014
      ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΝ, Ο ΚΑΡΛ ΣΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      Σε προηγούμενο άρθρο του Θεόδοτου είχαμε αναφερθεί σε έναν μυστηριώδη όρο, 'το Κατέχον', που υπάρχει στην επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ''Προς Θεσσαλονικείς β΄, 6-7'' : «, …καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε• εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ. Τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας• μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται»

      (= Και τώρα ξέρετε τι είναι το κατέχον, εκείνο δηλαδή που τον εμποδίζει, ώστε να φανερωθεί όταν έλθει ο καιρός του. Η μυστική δύναμη της ανομίας είναι ήδη επί το έργον. Αυτό όμως θα γίνεται μόνο εωσότου φύγει από τη μέση αυτός που τώρα είναι το εμπόδιο».

      Τι είναι λοιπόν το 'Κατέχον' και σε τι στέκεται εμπόδιο; Είναι μία κατάσταση η οποία εμποδίζει την επικράτηση της 'ανομίας', δηλαδή όλων εκείνων των δυνάμεων που εναντιώνονται στην Χριστιανή διδασκαλία και προετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου: Εκείνου που θα «νομιμοποιήσει όλα τα παράνομα».
      ...
      «Χωρίς το Κατέχον δεν θα υπήρχαμε πλέον»: Εκεί οδηγούν την ανθρωπότητα.

      http://theodotus.blogspot.com/2014/06/blog-post_7.html

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
    3. Αναλογίσου....οι Έλληνες εθνικοί όπως αυτοαποκαλούνται κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να ασκήσουν την λατρεία τους σε κανέναν ναό τους γιατί θεωρούνται αρχαιολογικοί χοροι και γιατί το ανιερατείο των παπάδων τους πολεμάει με λύσσα και τόσα χρονια έχει πετύχει να μην ανεγερθεί επίσημα κάποιος ναός που να μπορούν να ασκήσουν την λατρεία τους.
      Βασικά με τον Ιησού δεν έχω κανένα πρόβλημα...πρόβλημα έχω με αυτούς που τον εμπορεύονται......
      Ο Αλέξανδρος που συνέχισε ουσιαστικά το έργο του Φιλίππου έπραξε άριστα που κατέλυσε την περσική αυτοκρατορία μα δυστυχώς οι επίγονοι του στις περισσότερες των περιπτώσεων ήσαν ανάξιοι συνεχιστές του.
      Τώρα για αυτόν τον Μαρίνη που λες αν προλάβω ίσος ψάξω λίγο.
      Όσο για τον αγιασμό που λες...τι να σου πω,δεν ήμουν ποτε αυτόπτης μαρτυρας εξορκίσου.Σε χριστιανικό περιβάλλον μεγάλωσα....γνωρίζω και να ξεματιάζω...μα δεν το πράττω αρκετά χρονια από τότε που θεωρώ τον εαυτό μου άθρησκο γιατί δεν ανήκω σε κανένα ποίμνιο και κανένα μαντρί...(αρχιμανδρίτης)......

      Απλός ανώνυμος σχολιαστής

      Διαγραφή
    4. Απλέ ανώνυμε, αγόρίνα μου , τράβα κύλα χελώνες , ρέ παλικάρι μου, όπως λέμε στο χωριό μου!!

      Διαγραφή
    5. akarnan,αγόρίνα μου,παλικάρι μου(χωρίς ρε),σαφώς και δεν με ενδιαφέρει γιατί και με ποιο σκοπό ασχολείστε με τα βραδύποδα ερπετά στο χωριο σου.Να πάρε εδώ μπας και σε ενδιαφέρει κάτι.......;)

      https://www.youtube.com/watch?v=tttxv9CKvo8

      http://vagiablog.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

      Απλός ανώνυμος σχολιαστής

      Διαγραφή
  4. Ευγε άριστα , ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, Ο Τριαδικός Θεός μας να σε φωτίζει να γράφεις Αλήθειες.
    Αυτοί που πολεμούν Τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας, με το δωδεκάθεο , ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,
    είναι τόσο Ελληνες όσο είναι και οι δημιουργοί του κομμουνισμού.
    Μην σε προβληματίζει το ότι δεν το καταλαβαίνουν όσοι πραγματικοί Ελληνες ασπάζονται τις απόψεις τους. Το ίδιο ακριβώς δεν συμβαίνει και με όσους ασπάζονται τον κομμουνισμό;
    Είναι ακριβώς το ίδιο.

    Εάν θέλεις διάβασε το παρακάτω και γράψε μου την άποψη σου.

    "Ενα κείμενο του καθηγητή του ΑΠΘ Παύλου Ευθυμίου το οποίο αναλύει γιατί οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης είναι... Ελληνίδες, μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η υπεύθυνη επικοινωνίας για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη Αννα Παναγιωταρέα.
    Η αναπαραγωγή του κειμένου του πανεπιστημιακού συζητήθηκε και σχολιάστηκε με κάποιους να κάνουν λόγο για μια θεωρία ρατσιστική και έτσι η κυρία Παναγιωταρέα μετά από λίγες ώρες αποφάσισε να «κατεβάσει» την ανάρτηση που είχε κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook εξηγώντα, φυσικά, και τους λόγους για τους οποίους έκανε κάτι τέτοιο.

    Η πρώτη ενάρτηση της Αννας Παναγιωταρέα

    «Ο καθηγητής Παύλος Ν. Ευθυμίου, μας έστειλε στον πανεπιστημιακό διάλογο του ΑΠΘ, το σημείωμα που θα διαβάσετε για τις Καρυάτιδες.
    Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης αποκαλύπτουν την καταγωγή τους και κλείνουν στόματα!
    Στην ιατρική ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.
    Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο..."

    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/172712/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%87%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

    ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, κ Κώστα και λοιποί φίλοι , έχετε προσέξει τα δάχτυλα των ποδιών στις Ιερές Εικόνες που απεικονίζουν Τον Τριαδικό Θεό μας (στην εικόνα Της Αγίας Τριάδος που θέλουν να αντικαταστήσουν με την φιλοξενία του Αβραάμ) και φυσικά τις πάμπολλες άλλες εικόνες Του Ιησού Χριστού μας και των Αγίων μας;
    Εάν τα δάχτυλα στις Καρυάτιδες αποδεικνύουν την καταγωγή τους , γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τις Ιερές εικόνες ;

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ07 Φεβρουαρίου, 2021 22:47

      ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
      ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
      ΠΑΝΤΩΣ, Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ.
      ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΕΙΔΑ ΜΑΣΣΩΝΙΚΗ ΠΟΔΙΑ.
      ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΧΛΕΥΑΖΕ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ;
      Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η "ΠΟΔΙΤΣΑ", "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΑΠΛΑ, ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ, ΤΡΩΜΕ ΚΟΨΙΔΙΑ".
      Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.
      ΑΛΗΘΗΣ Η ΨΕΥΔΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
      ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΨΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.
      ΟΠΩΣ Ο ΜΑΡΙΝΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΥΛΕΣ juchin ΚΑΙ boaz, ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ, ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΙ'ΑΥΤΗ.
      ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΖΩΗ, ΝΑ ΛΕΩ "ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΩ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΕΚΤΟΣ ΛΑΜΠΡΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ.
      ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ, ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕ.
      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝ'ΟΛΙΓΟΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ.
      ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Α'39 ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
      ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
      ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
      ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ "ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΓΑΠΩ", ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ".
      ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΛΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΧΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 06:00 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΣΕ ΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ.
      ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ "ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ", ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
      ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΕΝΩ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΓΙΝΟ ΤΟΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΑΓΙΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΟΥ ΡΟΝΤΙΟΝΩΦ.
      ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ, Ή ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ.
      ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ Η ΛΑΘΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΚΡΙΤΗ.
      ΟΛΟΝΩΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.
      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  5. Κατά Ματθαίον (ι΄ 32–33, 37–38, ιθ΄ 27–30)
    Εἶπεν ὁ Κύριος· πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ένα μεγάλο μπράβο,δεν θα προσθέσω ρήσεις άλλων αρχαίων σχετικά με την διαπίστωση του ενός Θεού διότι ήταν διαρροή στην ουσία η καλύτερα διαρροές με συνέπειες από το ιερατιου.
    Δυστυχώς ο γιο της ανομίας όλα αυτα τα χιλιάδες χρόνια κατάφερε να διαφθείρει ξανά και ξανα πολλούς αποστόλους του Θεού στον άνθρωπο, στον Ελληνα,τον φύλακα του πραγματικού Θεού που το ιερατείο φυλάκισε ξανά και ξανά γιατί ο πόλεμος καλά κρατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για τον Έλληνα.
    Η ηθική του Αριστοτέλη δεν προετοίμασε αλλά ξεκαθάρισε τον έννομο και καθαρό λόγο του Ιησού Χριστού από την παραφθορά του Δελφικου ιερατείου,οπως συμβαίνει στις μέρες μας στην Ελλάδα και αιώνες τώρα στην ρωμαϊοκαθολικη εκκλησία από τους μαύρους λάτρεις του Κρόνου,Βααλ,Εωσ....
    Οι Έλληνες αργά ή γρήγορα, με τά πόνου και ταλαιπωρίας ή μή, θα αντιληφθούμε την χάρη του Θεού,του Ιησού Χριστού,του Αγίου πνεύματος, της Παναγίας, όλων των αγίων πατέρων μας, και του στρατιώτη του Χριστού δούκα του ελληνισμού και υπερασπιστεί της ορθής δόξας του Θεού θα αναστήσει τον λόγο του κυρίου και θα επιτρέψει στον Έλληνα να κάνει μια πραγματική παγκόσμια αποστολική διακονία και να διδάξει εκ νέου τον λόγο του κυρίου ο καιρός γαρ εγγύς για το μέγα θαύμα η αναλαμπή είναι κοντά στο χέρι μας είναι να αναβληθεί η αποκαλυψη τα δεινά ελπίζω αυτή την φορά να μας γίνουν πραγματικό μάθημα,τα παθοι και οι αμαρτίες μας ο Χριστός με την χάρη του Θεού θα τα θεραπεύσει
    ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ, ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους χριστιανούς αναγνώστες του blog:
    Ο Χριστός δεν συμβιβάζεται με τον κόσμο.
    Όπως η Αλήθεια δεν συμβιβάζεται με το ψεύδος, η αγνότητα με τη βρωμιά, το Φως με το σκότος.

    «Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5)

    Οι ξένοι ανακαλύπτουν το θησαυρό της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης.
    Το παρακάτω δημοσιεύτηκε προχθές στο προφίλ του πατριώτη και ένθερμου χριστιανού, ιδρυτή του gab.com(λαϊκό-χριστιανικό αντίπαλο δέος της big tech):

    «Ο Χριστιανισμός δεν ήρθε για να συνταξιδέψει μαζί με τις άλλες θρησκείες ή να συνυπάρξει ειρηνικά μαζί τους και να μάθει να τα πηγαίνει καλά με αυτές. Ήρθε για να διαλύσει τις ψεύτικες δοξασίες μια για πάντα».
    +Γερων Αθανάσιος Μυτιληναίος


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου, εισάκουσον μου Κύριε.
    Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου. Πρόσχες τη φωνή της δεήσεώς μου, εν τω κεκραγέναι με προς σε. Εισάκουσόν μου, Κύριε.
    Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιον σου. έπαρσις των χειρών μου, θυσία εσπερινή, εισάκουσον μου Κύριε. Κύριε ἁμαρτάνων οὐ παύομαι, φιλανθρωπίας ἀξιούμενος οὐ γινώσκω, νίκησόν μου τὴν πώρωσιν, μόνε Ἀγαθέ, καὶ ἐλέησόν με. Κύριε, καὶ τὸν φόβον σου πτοοῦμαι, καὶ τὸ πονηρὸν ποιεῖν οὐ παύομαι, τίς ἐν δικαστηρίῳ τὸν δικαστὴν οὐ πτοεῖται; ἢ τὶς ἰαθῆναι βουλόμενος, τὸν ἰατρὸν παροργίζει ὡς κᾀγώ; Μακρόθυμε Κύριε, ἐπὶ τῇ ἀσθενείᾳ μου σπλαγχνίσθητι, καὶ ἐλέησόν με.
    Οἴμοι! τὶ ὁμοιώθην ἐγώ, τῇ ἀκάρπῳ συκῇ, καὶ πτοοῦμαι τὴν κατάραν σὺν τῇ ἐκκοπῇ, ἀλλ' ἐπουράνιε γεωργὲ Χριστὲ ὁ Θεός, τὴν χερσωθεῖσάν μου ψυχήν, καρποφόρον ἀνάδειξον, καὶ ὡς τὸν ἄσωτον Υἱόν, δέξαι με καὶ ἐλέησόν με.
    Τὰ πλήθη τῶν πταισμάτων μου πάριδε Κύριε, ὁ ἐκ Παρθένου τεχθείς, καὶ πάσας ἐξάλειψον τὰς ἀνομίας μου, λογισμόν μοι παρέχων ἐπιστροφῆς, ὡς μόνος φιλάνθρωπος, δέομαι καὶ ἐλέησόν με.

    == https://www.youtube.com/watch?v=auz9L3XE5nk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ)ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και η αγάπη είναι ένα εργαλείο....σημασία έχει πως το χρησιμοποιείς....;)
      Μαχαίρι κόβει ψωμί....μαχαίρι κόβει λαρύγγι....
      Υπάρχει η αγάπη της γάτας που από το πολύ σφίξιμο πνιγει τα παιδιά της.....
      Υπάρχει ο στίχος του ποιητή {αγάπες σε κυκλώνουνε και στο μαντρί σε χώνουνε....}
      Βεβαια υπάρχει και η ανιδιοτελής αγάπη που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ανώτερη όλων!!!

      https://www.youtube.com/watch?v=8OCbyPXEqqQ

      Απλός ανώνυμος σχολιαστής

      Διαγραφή
  10. Οι θρησκείες ποτέ δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε ελληνικές. Οι θεοί ήταν παγκόσμιοι όπως λέγανε και πολλοί αρχαίοι συγγραφείς. Ο Ποσειδώνας είναι θεός των ατλάντων, εχθρών των Αθηναίων. Στον Όμηρο ο Απόλλωνας ο Άρης και άλλοι θεοί, μάχονται με φανατισμό τους Αχαιούς που ακόμα δεν έχουν ονομαστεί ακριβώς Έλληνες, εκτός από την στρατιά του Αχιλλέα, στο πλευρό των Τρώων, Θρακών, Αιθιόπων, Αμαζόνων, κ.λ.π. Στους περσικους πολέμους το μαντείο των Δελφών, δεν είναι ακριβώς με τους Έλληνες, και δίνει απροκάλυπτα στην αρχή τουλάχιστον, χρησμούς υπέρ των Περσών. Οι θεοί δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ελληνικοί, άλλο αν μεταγενέστεροι μύθοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας προσπάθησαν να τους οικειοποιηθουν. Τα σύγχρονα δήθεν παγανιστικά κινήματα των τελευταίων δεκαετιών, είναι αναμφισβήτητα υποκινουμενα από μασονικές στοές, που ελέγχονται από τον διεθνή σιωνισμό, και είχαν σαν στόχο την διάβρωση του πληθυσμού αυτού του χώρου, για αυτό και οι πιο πολλοί από τους δήθεν ηγέτες του νεοπαγανιστικου χώρου είναι συνήθως αριστεριστές. Ο λευκός-ορθοδοξος-ρωμιος-άνθρωπος αν θέλει να επιβιώσει, είναι προορισμένος, να γίνει ο ίδιος θεός εξολοθρεύοντας θρησκείες, ιερατεια και δαιμονικους θεούς, και να καταλάβει το σύμπαν, που του έδωσε ο πραγματικός δημιουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή