«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Νεγροφρένεια, εποικισμός...

                                                                                         Διαβάστε:

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ: Στην Ελλάδα η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον για να συζητήσει τη διαχείριση της μετανάστευσης και, ειδικότερα, τις συνθήκες υποδοχής στα ελληνικά νησιά.  



 


 

 

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

    Ο άνωθεν ορισμός της "νεγροφρένειας" μου θυμίζει τη διάγνωση των ψυχιάτρων γιά τους παρανοϊκούς· ότι, δηλαδή, έχουν ανακατέψει την υποκειμενική τους πραγματικότητα με την αντικειμενική.

    Ή, όπως το έθεσε ένας φίλος, στον σκληρό δίσκο της γκλάβας τους έχουν κάνει μόνον ένα partition πέρα-πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα επίσης, φίλτατε Εργοδότα!

      Ο Θεός να βάλει το χέρι του να τούς διαχωρήσουμε μία κι έξω με τον πλανήτη! Όπως λέει δηλ. ο Αριστόμαχος: Εκτέλεση και στον κλίβανο, και τις στάχτες τους εκτός ατμόσφαιρας Γαίας, στο Διάστημα δηλαδή, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, να αποφευχθεί περαιτέρω μόλυνση.

      Διαγραφή
  2. Απο την στιγμή που επιτρέπουμε την συστηματική
    κατεδάφιση του οικοδομήματος, χωρίς πρόληψη και
    καμμία αντίδραση, οι "πολιτικοί μας" συνεχίζουν
    ανενόχλητοι να εξωφλούν τα γραμμάτιά τους άφοβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η νέα μόδα που ξαναγυρίζουν όλες τις ταινίες του 50, 60, 70 που ήταν επιτυχίες με μαύρους ηθοποιούς! Άσε που η google κάθε τρεις και λίγο κάνει αφιερώματα σε μαύρους "επιστήμονες" (που κανείς δεν τους ξέρει ούτε καταλαβαίνεις τι ανακάλυψαν), "συγγραφείς" (που δεν τους έχει διαβάσει κανείς, ούτε λένε πόσα βιβλία πουλήσανε) κ.ά.
    Πάντως οι καθηγητές ενός από τα δημοφιλέστερα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο (Οξφόρδη) μας λένε πως οι μουσικές κορυφαίων συνθετών όπως ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν πρέπει να εκλείψουν επειδή φέρνουν στην επιφάνεια την «λευκή υπεροχή»!
    Αφού χαρακτήρισαν τον Όμηρο ως ρατσιστή και κατάργησαν την διδασκαλία των ομηρικών επών, παρέλαβαν την μουσική!
    Ταμ- ταμ μέχρι να δύσει ο ήλιος…
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάζες είναι όλοι, που και που πασπαλίζουν λίγη καστανή ή λευκή ζάχαρη, για να κοιμούνται τα γκοιμ
      θύματα τους, τους εκμεταλλεύονται όπως και τους ομοφυλόφιλους
      στο τέλος στα τραγικά θα το καταλάβουν, εκεί δεν θα γίνει διαχωρισμός, ούτε θα περνάει ο λόγος εγώ ήμουν δικός σας , στο πηγάδι όλοι

      Διαγραφή
  4. Θερμη υποδοχη επεφυλαξαν στο κοντολαιμικο εβραιοπουλο Μηταρακη, οι κατοικοι της Λεσβου!!! Αρχισαν να ξυπνουν οι νησιωτες μας!!! Καλιο αργα, παρα ποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερωμένο στον Γαϊδουράκη:
    https://www.youtube.com/watch?v=9Je3xrjAYdc

    ΑπάντησηΔιαγραφή