«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κόφτε το, ρέ άσχετοι, με το ΝΑΤΟ!

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


 

Μαλακίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν.

Το τί έχει περάσει απ’ τα μάτια μου αυτές τις μέρες, σχετικά με το θέμα «Τουρκία στο ΝΑΤΟ», δέ λέγεται.

  • Οι Γάλλοι στρατηγοί λένε δεν πάει άλλο, η Τουρκία πρέπει να φύγει απ’ το ΝΑΤΟ!
  • Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι θα πετάξουν την Τουρκία έξω απ’ το ΝΑΤΟ!
  • Κτλ κτλ κτλ.

Τα οποία, βέβαια, τ’ αναπαρήγαγαν εδώ μετά χαράς διάφοροι αρδ· συνήθως κομματόσκυλα, που θέλουν να μας δείξουν πόσο καλά τα πάει το γκουβέρνο του κουκλοχαιρετάκια στα εθνικά θέματα.

Λοιπόν, ηλίθιοι, ακούστε καί βάλτε το καλά στην κεφάλα σας την άδεια: ΔΕΝ προβλέπεται αποβολή κράτους-μέλους στο καταστατικό της συγκεκριμένης συμμορίας. Δεν προβλέπεται ούτε κάν αναστολή της ιδιότητας κράτους-μέλους, ένεκα ποινής.

(Αυτά επίσης δεν προβλέπονται στην ετέρα συμμορία της «Ε»Ε, αλλά προβλέπονται στον Οηέ. Όθεν, μή μπερδεύετε τη βούρτσα με την απαυτήν, ώ «έγκυροι» καί «έγκριτοι» ΤΡΙΣΑΣΧΕΤΟΙ αρδ.)

Άρα, η τουρκίτσα θα κάτσει στο ΝΑΤΟ όσο γουστάρει, καί δεν μπορεί να τη διώξει κανείς. Όσοι παγκοσμίως (στρατηγοί καί μή) αναμασάνε τα περί διωξίματος, είναι άλλο τόσο ηλίθιοι, όσο κι οι αρδ οι δικοί μας· ή, έστω, συνειδητοί ψεύτες προπαγανδιστές. (Αφού οι αναγνώστες τους / ακροατές τους είναι ζά καί καταπίνουν αμάσητα τα πάντα, λογικό είναι.)

Το μόνο που προβλέπεται, είναι η οικειοθελής αποχώρηση κράτους-μέλους.

Κάτι ακόμη: η τουρκίτσα δεν είναι κορόϊδο να σηκωθεί να φύγει, διότι στο ΝΑΤΟ (καί στην «Ε»Ε) οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοψηφία, όχι πλειοψηφία. Δηλαδή, πρέπει να συμφωνήσουν άπαντες, γιά να γίνει κάτι. Θεωρητικώς, τουλάχιστον… ως επίφαση δημοκρατικότητας.

Βέβαια, στην πράξη, τη δεκαετία του 1940 καί την του 1950, οι -εμπνευστές του ΝΑΤΟ- ηπαπαραίοι είχαν κατά νούν ότι θα εκβίαζαν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, ώστε πάντα να περνάει το δικό τους – ήτοι, «ναί» με …δημοκρατική ομοψηφία. Αλλά, άλλες εποχές εκείνες. Η Ευρώπη ήταν κατεστραμμένη, καί όλοι οι υπόλοιποι πρώτον αναγνώριζαν τη δύναμη του ισχυρού της εποχής, καί δεύτερον είχαν φοβηθεί (ή έκαναν πως φοβόντουσαν) τον «κομμουνιστικό κίνδυνο του Σιδηρού Παραπετάσματος», άρα συμφέρουσα γι’ αυτούς ήταν μονάχα η σύμπλευση με τις ηπαπάρα. Σήμερα, όμως, πάπαλα αυτά τα μεγαλεία. Διότι ακόμη κι εμείς βάλαμε βέτο γιά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Τί σημαίνουν όλ’ αυτά στην πράξη;

Ότι η τουρκίτσα, ναί μέν έχει χωθεί πλέον στην αγκαλιά της Κίνας, ναί μέν έχει στρέψει οριστικά τα νώτα στη Δύση, αλλά θα συνεχίσει να κάθεται μέσα στο (άχρηστο γι’ αυτήν) ΝΑΤΟ καί θα προωθεί τα συμφέροντά της με το βέτο, όποτε κρίνει σκόπιμο. Καί, προσέξτε: εκεί μέσα έχει τις πλάτες της γερμανίτσας, συν τη σταθερή συμμαχία χαλβανών καί σκοπιανών. (Δες εδώ, αναγνώστη μου, τα κράτη-μέλη.) Άρα, έχει κάθε λόγο να τα κάνει όλα πουτάνα, όποτε το κρίνει σκόπιμο. Κορόϊδο είναι, ν’ αφήσει τέτοιο όπλο απ’ τα χέρια της; Κι αν αυτή συμφωνήσει φαινομενικώς σε κάτι εναντίον των συμφερόντων της, θα προβάλει (χαρτζηλικωμένο) βέτο πχ η χαλβανίτσα! (Καί, βεβαίως, εννοείται, ισχύει καί το αντίστροφο: το βέτο της τουρκίτσας μπορεί να χρησιμεύσει ως «λαγός» της γερμανίτσας.)

Σιγά μή φύγει, δηλαδή!!! Μην είσαστε αφελείς.

Τώρα, βέβαια, εδώ θ’ αντιτάξουν πολλοί ότι οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα την εξαναγκάσουν την τουρκίτσα σε οικειοθελή αποχώρηση, διότι είναι η μόνη επιλογή γι’ αυτές.

Σιγά να μήν!

  • Τα συμφέροντα πχ της Ρενώ στην τουρκίτσα τα ξέρει καλά ο μανωλάκης, άσχετο το πόσο φωνάζει.
  • Τα συμφέροντα πχ του γκρούπ Φολκσβάγκεν στην τουρκίτσα, τα ξέρει καλά η γερμανίτσα. (Σκεφθήτε καί λίγο… Στην εποχή των ρομπότ στη βιομηχανία, κρατάνε εργοστάσια στην τουρκίτσα οι Δυτικοί γιά «φτηνά εργατικά»; Το αλισβερίσι των γεωπολιτικών συμφερόντων -με αμοιβαία «δωράκια»- δεν παίζει, δηλαδή; )
  • Καί ούτω καθ’ εξής, καί γι’ άλλους «επενδυτές» στο συγκεκριμένο κράτος.
  • Οι ηπαπαραίοι, πάλι, δεν θα διστάσουν να της προσφέρουν την Ελλάδα στο πιάτο, ως τελευταία απέλπιδα προσπάθεια γιά να τη φέρουν πίσω. Άλλως τε, το κάνουν συνεχώς τώρα τελευταία – στα φανερά. (Μόνο που διαφωνώ με το τίμημα: δεν θα είναι μονάχα η απενεργοποίηση των S-400, όπως διάβασα κάπου. Πολύ φτηνό.)

Ειδικά γιά το τελευταίο: να φάνε σκατά, όσοι τολμούν να μιλάνε γιά «φιλελληνισμό» των ηπαπάρα. Αν γνωρίζανε Ιστορία, θα ξέρανε ότι οι ηπαπάρα ουδόλως πρωτοτυπούν στον ανθελληνισμό του είδους αυτού: παρόμοιο «δώρο» έταξε στην τουρκίτσα ο πολύς Άντονυ Ήντεν, μεσούντος του Β’ ΠΠ, γιά να βγεί αυτή στον πόλεμο στο πλευρό των άγγλων. Καί …θά ‘βγαινε η τουρκίτσα… αν δεν διέβλεπε -πολύ σωστά- ότι η ουσιαστική νικήτρια του Β’ ΠΠ θα ήταν η γερμανίτσα. Γι’ αυτό αρνήθηκε την πρόταση του «συμμάχου» μας. Αλλοιώς…

[Παρένθεση: Η πλάκα είναι πως -μ’ αυτά καί μ’ αυτά- της τουρκίτσας της άνοιξε η όρεξη, καί προς στιγμήν σκέφτηκε ν’ αρπάξει το «δώρο» της …από μόνη της, καί ναπαναγαμηθούν οι -απασχολημένοι σε αμέτρητα πολεμικά μέτωπα- άγγλοι! Μόνο που οι γερμαναράδες αντέδρασαν αμέσως, αυξάνοντας τις φρουρές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε πλήρη πολεμική σύνθεση, καί θέτοντας τις μονάδες τους σε άμεση πολεμική ετοιμότητα!!! Τους ψιθύρισε των τουρκαλάδων καί δυό φωνήνεντα ο φόν Πάπεν, καί το έλαβαν το μήνυμα οι κουτοπόνηροι γείτονες.

Είπαμε… γεωπολιτικώς, πακέτο με τα Στενά πάει κι ο θαλάσσιος διάδρομος του ανατολικού Αιγαίου. Ξέραν οι γερμαναράδες. Δεν υπερασπίστηκαν τη Μυτιλήνη έναντι της τουρκίτσας γιά τα ωραία μας τα μάτια τα δικά μας.]

Άρα, τέλος καί το επιχείρημα του εξαναγκασμού της τουρκίτσας σε οικειοθελή αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Τώρα, θα μου πείς… τί κάθεσαι κι ασχολείσαι, ρέ φίλος, με τις μαλακίες καί τις ανιστορησίες των (διαδικτυακών καί μή) αρδ; πρώτη φορά είναι που γράφουν κείμενα κλάνοντας, ή τελευταία;

Δυστυχώς, δεν είναι μονάχα αυτοί· τις ίδιες ηλιθιότητες αναμασούν καί κατά τεκμήριο σοβαροί (διαδικτυακοί) γραφιάδες, κι εκεί ακριβώς βρίσκεται ο κίνδυνος. Μ’ ενοχλεί που σχεδόν άπαντες έχουν βαλθεί ν’ αποβλακώσουν τον λαό μας, προσφέροντάς του ψεύτικες ελπίδες.

Πάντως, όσους το επιχειρούν (είτε το επιδιώκουν συνειδητώς, είτε όχι), θα τους περιποιούμαι δεόντως.


ergdhmerg.wordpress.com

 

15 σχόλια:

  1. Έτσι είναι και θα δώσω και σαιτ που προωθεί αυτού του τύπου ειδήσεις ξεκίνησε ως δήθεν πατριωτικό και εξακολουθεί να το παίζει όμως είναι άλλο ένα συστημικο μέσο προπαγάνδας και το όνομα αυτού πενταποσταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πχ να μην συκοφαντουμε κιόλας σαιτ, όπως :5...stagma.gr 🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Φούλη, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν πρέπει να συκοφαντούμε
      1. μπλογκ
      2. σάιτ
      ..αλλά εμείς των μπλογκ μπορούμε να τα χώνουμε σε κάποια διάσημα σάιτ όπως προνιούς και μακελειό που μάς κατακλέβουν θέματα. Όπως επίσης στο 5πόσταγμα που συνηγορεί με το αφήγημα της κυβέρνησης περί χιλιάδων (!) κρουσμάτων κ θανάτων κ.άλλες μπούρδες.

      Διαγραφή
    3. 5ποσταγμα και Μάκ.. Λειό τα διαβάζω συνέχεια, δε σημαίνει ότι και τα υιοθετώ!! Απλά ότι έχουν ροή ειδήσεων, το ξέρω ότι δε είναι παρθένο γέννηση, άσε για τον Μάκ με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ τρομοκράτησεως

      Διαγραφή
    4. Ειρωνικά για να γελάσουμε περί "συκοφαντίες" το έγραψα

      Διαγραφή
  2. Καραϊσκάκικο λεξιλόγιο υιοθέτησε και ο Εργοδότης : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έγινε κι αυτός του σοροπιού και του μπινελικιού, σαν εμένα, τον Αριστόμαχο και τη Σούλα.. 🤣

      Διαγραφή
    2. 20.06 οχι καραισκακικο,Ελληνικοτατο εχεις προβλημα;;;;Σουλα

      Διαγραφή
    3. ΩΩΩΩΩ γιές. Βρίσε για να μην σε πάρει από κάτω. Καρατσεκαρισμένο.
      Δουλεύει και αντίστροφα δηλαδής Για να μην σε πάρει από κάτω βρίσε.
      Άλλο ύβρις άλλο βρισιά . Ντάαααξ;

      Astillais

      Προσφορά στην Διοδοτοσύναξη: https://www.youtube.com/watch?v=rGatzQ_RQEc

      Διαγραφή
    4. Η κυρία έχει πολλή πλάκα. Γουστάρω!

      Διαγραφή
  3. Παρακαλώ την Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Ν ΣΑΣ
    Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια γιαυτό και θα σκοντάφτει συνεχώς και συνεχώς
    Τι λένε και διαφημίζουν;
    Πως εμβολιάστηκαν πολλοί. Ναι;
    Γιααααα να δούμε (είναι αυτό που λένε μελετώντας τον εχθρό)
    Όλο το άρθρο εδώ:https://www.real.gr/koinonia/arthro/poedin_yperbainei_to_80_to_pososto_ton_emboliasthenton_ygeionomikon-735905/
    Τι λέει ο τίτλος;
    ΠΟΕΔΗΝ: Υπερβαίνει το 80% το ποσοστό των εμβολιασθέντων υγειονομικών
    Μμμμάλιστα. Το βλέπει αυτό ο γρηγοδιαβαστάκιας (γιατί μετά θέλει να δή και το σαρβίβορ -ίσως- αλλά και γιατί δεν έχει χρόνο (δεν έχει χρόοοονο; ποιός του τον πήρε;)
    Το βλέπει λοιπόν αυτό και δεν κάνει τον κόπο να διαβάση τα παραμέσα
    Τιιιιι λέει όμως παραμέσα;
    Αντε να τα πω εγώ για εσας
    Ή μάλλον γιατί να τα πω;
    Θα τα αντιγράψω
    Κι αν γίνη το σχόλιο σεντόνι και παπλωματοθήκη;
    Ε ναι θα γίνη λιγουλάκι, όποιος θέλει διαβάζει όποιος δεν θέλει δεν διαβάζει
    __________________-
    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό, σήμερα, του υγειονομικού προσωπικού, υπερβαίνει το 80%, όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό, όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους».
    _____________
    Παρατήρηση δική μου, Το 80% των εμβολιασθέντων έγινε εεεεεεε όταν λέμε εμβολιασθέντων εννοούμε και αυτούς που είναι στις λίστες και αυτούς που έχουν αντισώματα και αυτούς που δεν επιτρέπεται να εμβολιασθούν για ιατρικούς λόγους
    Ναι ρε φίλε ,Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά λες κάτι ψεμματάκια κι αν σε πιάσουν τα ελληνικά HOAXES ποιός σε ξεπλένει μετά
    Γελάει βέβαια ο πηγή απεμπε. διότι γνωρίζει πως τα χόαξις είναι δικά του
    Δεν μπορεί να σκεφθή ο ,μάλθαξ, πως άμα στραβοπατήση μια φορά νομοτελειακά θα σκοντάψη την δεύτερη και θα γκορδοκυλλήση την τρίτη και φαρμακερή
    Παμ παρακάααατ, Ξανααντιγράφω Απεμπεεεεε είναι αυτό θέλει στοργή και καθέρμ
    _______________
    Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ότι 62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται, με ιατρικές οδηγίες, ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).
    ___________-
    Ώωωωωπα ρε πηγήαπεμπεεεε, πως το 80 έγινε 62 και για πε υπάρχουν και περιπτώσεις που δε ενδείκνυται ο εμβολιασμός; Αλήθεια; Που αλλού το λέει για να μάθω κι εγώ διότι δεν μου τόπε κάποιος "ειδικός" π.χ. ευαγγελάτος
    Τώρα αν τόπε και δεν το είδα εσείς εκεί μέσα που την τεχνολογία την παίζεται στο μικρό σας δαχτυλάκι θα μου στείλευε το λινκάριον. Ευχαριστώ απεμπέεεεε μου(τς)
    Και πάμε στο τελευταίο φορ τουνταίη (ντετς ντέτς γαϊδαρέλο μου)
    _________________
    Περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.
    ______________
    Και ρωτάω εγώ η σκατούλα.
    Μέσα σ΄αυτόν τον όλεθρο και τον πανικό μόνο το 10% έχουν νοσήση;
    Και αφού έχουν νοσήση και παρακολουθούν τα αντισώματά τους πά να πή πως γιατρεύτηκαν
    Ναι;;;
    Συμπέρασμα
    Με τούτα και με κείνα, αν όντως ο κόσμος εμβολιαζόταν τόσο μαζικά όπως λένε θα αναγκαζόταν να λένε τόσες μ@λακίες μαζωμένες;
    Άμα δεν σας κάνει κόπο για ακούστε:
    https://www.youtube.com/watch?v=VP1HxcZi0GY
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ. Στον πελοποννησιακό πόλεμο του Θουκυδίδη γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην ισσοροπία δυνάμεων.

    Στον σύγχρονο κόσμο διαβάζουμε για την ισσοροπία Νας ή θεωρία των παιγνίων. Η ισσοροπία Νας είναι μια φθηνη αντιγραφή του ελληνικού προτύπου , που δεν παύει όμως να εφαρμόζεται στην οικονομία , στην πολιτική , στην γεωστρατηγική και μάλιστα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο απο το 2001 ("Τρομοκρατια") και έπειτα στους γνωστούς πολέμους , δημιουργώντας κάθε φορά άλλες ισσοροπίες δυνάμεων.

    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η λογική εξέλιξη των πραγμάτων , ισως , είναι πολύ διαφορετική από οσό έχουμε την δυνατοτήτα να γνωρίζουμε εκτός και αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω.

    Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η Τουρκία θα τεθεί εκτός ΝΑΤΟ όμως πιστεύω , ότι η Ελλάς θα κυρήξει κάποια στιγμή πτώχευση. Τώρα αν πετάξουν εμάς απο το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ή την Τουρκία ή και τους δύο είναι ένα σενάριο. Εαν υπάρξει πραξικόπημα στην Τουρκία που θα επιτρέψει επίθεση στην Ελλάδα που θα επιτρέψει με την σειρά της επίθεση της Ρωσίας στην Τουρκία δίχως συνέπειες εφόσον θα επιτεθεί σε μια μη νομιμη κυβερνηση , πάλι είναι ένα σενάριο και πολύ καλό μάλιστα.

    Οι ισσοροπίες είναι πολύ λεπτές και τις εφαρμόζουν πλέον ΟΛΟΙ!! Αν κάποιος παίκτης αποφασίσει να αλλάξει την στρατηγική του αυτή τη στιγμή και από δω και πέρα , θα γίνουμε ένα παγκόσμιο Βιετνάμ..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αν πετάξουν εμάς απο το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ή την Τουρκία ή και τους δύο"

      Μάλλον δεν διάβασες / δεν κατάλαβες τίποτε από το κείμενο. Εκτός αν κάνεις πλάκα.

      Το να μας εξωθήσουν σε οικειοθελή αποχώρηση, ναί, παίζει. Όμως, με όση πιθανότητα έχει να μας κάτσει το τζόκερ. Ή καί μικρότερη.

      Δεν αλλάζουν στρατηγικοί σχεδιασμοί 80 ετών, ειδικά γιά ν' αφήσουν ελεύθερη την κότα με τα χρυσά αυγά.

      Διαγραφή
    2. Όχι , δεν αστειεύομαι καθόλου και το κείμενό σου το διάβασα πολλές φορές πριν σου απαντήσω διότι θεώρησα ότι τα επιχειρήματά σου βασίζονται όλα και μόνο στην λογική. Όπως σου έγραψα , η λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Το να μας αποβάλλουν από το νάτο ή την ευρωζώνη όπως επίσης το να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και εκεί θέλω να καταλήξω , δεν έχει να κάνει με την λογική εξέλιξη αλλά με συνομωσιά ( μευαξύ μας ). Αυτό εννοώ. Μία συνομωσία που έχει να κάνει και με την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδος και έξοδος από την ευρωζώνη. Αν εννοείς κότα με χρυσά αυγά την Ελλάς , εχεις δίκιο μόνο που πλέον τους ανήκει και δε μένει παρα να κατασχέσουν ως λάφυρο και την περιουσία των Ελλήνων μέσω ΑΑΔΕ για να τελειώνει το πανυγήρι.. Έγραψα επίσης για ισσοροπία δυνάμεων και όχι στρατηγικούς σχεδιασμούς. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή