«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ !!!


 

Λέγεται Αμερική αλλά δεν λέγεται Αμερική, καθ ότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν
 βαφτισμένος Όμηρος. Μικρό τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.
 
Η συμπαθέστατη Γερμανία. Αυτοί αυτοαποκαλούνται Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας= πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.
 
Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.
 
Ιταλία, είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δεί πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.
 
Ισπανία. Ο ι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana , και σωστά την αποκαλούν έτσι αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον κακόμορφο Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.
 
Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.
 
Η Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.
Λίγο πιο κεί είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.
 
Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.
 
Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .
 
Και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα.
 
Ευρώπη ηταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu(δύω).
 
Ήταν ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι που μια μέρα βγήκε στην εξοχή να μαζέψει λουλούδια και εκεί συνάντησε τον Δία με την γνωστή αδυναμία στις όμορφες κοπέλες. Φυσικά, δε του πέρασε απαρατήρητη
 
Φιλιππίνες, Πολυνησία, Ιρλανδία ( εκ τής Ίριδος), Δανία (εκ τών Δαναών, Ποσει- Δα-ών), Γαλλία εκ τού Γαλάτη γυιού τού Ηρακλέους καί πολλά άλλα... Ακόμη καί η κατάληξις στάν εις όλα τά κράτη τής Ανατολής είν' εκ τού Ίστημι καί παραπέμπει εις αυτό πού στέκεται ως Κράτος. Ελληνικά Όλα ! κι ου χί ελληνοποιημένα εξ ελληνολάγνων. 
 
Όσον κι εάν τούς Πονάει. Τό παρεδέχθησαν άπαντες εκ τής υφηλίου. Totum grecorum est - " Τ' άπαντα είναι τών Ελλήνων"

 

ΠΗΓΗ 

sinomosiologos.blogspot.com 

 

5 σχόλια:

  1. Αν όλος ο πλανήτης είναι Ελλάδα πέφτει βαρύ το φορτίο στις πλάτες μας
    δείτε:https://www.youtube.com/watch?v=GmuRe43PObo
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ... ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΡΥΧΕΙΟ...Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ...ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...


    ΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΚΟΤΙΣΘΕΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕΙ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιέεεεπ σε τσάκωσα
      Όταν γκρέμισαν του δίδυμους μάζεψαν μπάζα
      Όταν βρήκαν τον αστρολάβο-μηχανισμό των αντικυθήρων φωτίστηκαν διάνοιες
      Αστρολάβος εεε , μια σκατίτσα πράμα.
      Μην με παραξηγας που κολλάω απάνω σου, είναι που ψάχνω ΦΩΣ
      Astillais

      Διαγραφή
  3. ΛΙΣΑΒΟΝΑ [ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ 2 ``ΣΣ''- ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ``ULISSES''- OΔΥΣΣΕΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΟ]. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ].
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ... ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ``ΟΜΕΡ'']... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΔΡΟ ΟΛΑΓΙΑ [ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΗΣ ΙΣΠΑΝΟΣ] ....ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    www.youtube.com/watch?v=ijFGzeKNvRg
    www.youtube.com/watch?v=qaCwPlxbD-8
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή