«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

«Να είμαστε ανοιχτοί, παρά το παρελθόν»

 Άρθρο του Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 22 Ιουνίου 2021, στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Η δημοσίευσή του συμπίπτει χρονικά με την 80ή επέτειο από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου - Μετάφραση: Διόδοτος


 

22 Ιουνίου 2021

Να είμαστε ανοιχτοί, παρά το παρελθόν


Στις 22 Ιουνίου 1941, ακριβώς πριν από 80 χρόνια, οι Ναζί, έχοντας κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ. Για τον σοβιετικό λαό άρχισε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος - ο πιο αιματηρός στην ιστορία της χώρας μας. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το οικονομικό δυναμικό της χώρας και τα πολιτιστικά της αγαθά υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Είμαστε υπερήφανοι για το θάρρος και τη σταθερότητα των ηρώων του Κόκκινου Στρατού και των εργατών του εσωτερικού μετώπου που όχι μόνο υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, αλλά έσωσαν την Ευρώπη και τον κόσμο από την υποδούλωση. Παρά τις προσπάθειες να ξαναγραφούν οι σελίδες του παρελθόντος που γίνονται σήμερα, η αλήθεια είναι ότι οι Σοβιετικοί στρατιώτες ήρθαν στη Γερμανία όχι για να εκδικηθούν τους Γερμανούς, αλλά με μια ευγενή και μεγάλη αποστολή απελευθέρωσης. Κρατάμε ιερή τη μνήμη των ηρώων που πολέμησαν κατά του ναζισμού. Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τους συμμάχους μας στον αντιχιτλερικό συνασπισμό, τους συμμετέχοντες στο κίνημα της Αντίστασης και τους Γερμανούς αντιφασίστες που έφεραν πιο κοντά την κοινή μας νίκη.

Έχοντας ζήσει τη φρίκη του παγκόσμιου πολέμου, οι λαοί της Ευρώπης κατάφεραν ωστόσο να ξεπεράσουν την αποξένωση και να αποκαταστήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Έθεσαν μια πορεία ολοκλήρωσης προκειμένου να τραβήξουν μια τελική γραμμή κάτω από τις ευρωπαϊκές τραγωδίες του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα. Και θα ήθελα να τονίσω ότι η ιστορική συμφιλίωση του λαού μας με τους Γερμανούς που ζουν τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά της σύγχρονης ενωμένης Γερμανίας, έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση μιας τέτοιας Ευρώπης.

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι ήταν οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έγιναν "πρωτοπόροι" της συνεργασίας με τη χώρα μας στα μεταπολεμικά χρόνια. Το 1970, η ΕΣΣΔ και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σύναψαν τη "συμφωνία του αιώνα" για τη μακροπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία έθεσε τα θεμέλια για εποικοδομητική αλληλεξάρτηση και δρομολόγησε πολλά μελλοντικά μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Ελπίζαμε ότι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν μια κοινή νίκη για την Ευρώπη. Φαινόταν ότι χρειαζόταν λίγη ακόμη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Σαρλ ντε Γκωλ για μια ενιαία ήπειρο - όχι καν γεωγραφικά "από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια", αλλά πολιτιστικά και πολιτισμικά "από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ".

Ακριβώς με αυτή τη λογική κατά νου - τη λογική της οικοδόμησης μιας Μεγάλης Ευρώπης ενωμένης με κοινές αξίες και συμφέροντα - η Ρωσία προσπάθησε να αναπτύξει τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους. Τόσο η Ρωσία όσο και η ΕΕ έχουν κάνει πολλά σε αυτή την πορεία.

Όμως έχει επικρατήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Βασιζόταν στην επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία ήταν η ίδια ένα κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου. Άλλωστε, δημιουργήθηκε ειδικά για την αντιπαράθεση εκείνης της εποχής.

Η κίνηση του μπλοκ προς τα ανατολικά - η οποία, παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε όταν η σοβιετική ηγεσία πείστηκε στην πραγματικότητα να αποδεχθεί την ένταξη της ενωμένης Γερμανίας στο ΝΑΤΟ - ήταν αυτή που μετατράπηκε στον κύριο λόγο για τη ραγδαία αύξηση της αμοιβαίας δυσπιστίας στην Ευρώπη. Οι προφορικές υποσχέσεις που δόθηκαν εκείνη την εποχή, όπως "αυτό δεν στρέφεται εναντίον σας" ή "τα σύνορα του μπλοκ δεν θα πλησιάσουν προς εσάς", ξεχάστηκαν γρήγορα. Όμως, είχε δημιουργηθεί ένα προηγούμενο.

Και από το 1999, ακολούθησαν άλλα πέντε "κύματα" επέκτασης του ΝΑΤΟ. Δεκατέσσερις νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προσχώρησαν στον οργανισμό, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις ελπίδες για μια ήπειρο χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Είναι ενδιαφέρον ότι για το γεγονός αυτό είχε προειδοποιήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Egon Bahr, ένας από τους ηγέτες του SPD, ο οποίος πρότεινε μια ριζική αναδιάρθρωση ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας μετά τη γερμανική ενοποίηση, με τη συμμετοχή τόσο της ΕΣΣΔ όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά κανείς στην ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη δεν ήταν πρόθυμος να τον ακούσει εκείνη την εποχή.

Επιπλέον, πολλές χώρες τέθηκαν ενώπιον της τεχνητής επιλογής να είναι είτε με τη συλλογική Δύση είτε με τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα τελεσίγραφο. Η ουκρανική τραγωδία του 2014 είναι ένα παράδειγμα των συνεπειών στις οποίες οδήγησε αυτή η επιθετική πολιτική. Η Ευρώπη υποστήριξε ενεργά το αντισυνταγματικό ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία. Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Γιατί ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό; Τότε ο νυν πρόεδρος Γιανουκόβιτς είχε ήδη αποδεχθεί όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Γιατί οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα και οι ευρωπαϊκές χώρες το υποστήριξαν με ασθενή καρδιά, προκαλώντας τη διάσπαση της Ουκρανίας και την απόσυρση της Κριμαίας;

Όλο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας έχει πλέον υποβαθμιστεί σημαντικά. Οι εντάσεις αυξάνονται και οι κίνδυνοι μιας νέας κούρσας εξοπλισμών γίνονται πραγματικοί. Χάνουμε τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η συνεργασία - και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα που όλοι αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι τρομερές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειές της.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Και το πιο σημαντικό, ποια συμπεράσματα πρέπει να βγάλουμε από κοινού; Ποια διδάγματα της ιστορίας θα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας; Νομίζω, πρώτα και κύρια, ότι ολόκληρη η μεταπολεμική ιστορία της Μεγάλης Ευρώπης επιβεβαιώνει ότι η ευημερία και η ασφάλεια της κοινής μας ηπείρου είναι δυνατή μόνο μέσα από τις κοινές προσπάθειες όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Διότι η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Και έχουμε επίγνωση της άρρηκτης πολιτιστικής και ιστορικής μας σύνδεσης με την Ευρώπη.

Είμαστε ανοιχτοί σε ειλικρινή και εποικοδομητική αλληλεπίδραση. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ιδέα μας για τη δημιουργία ενός κοινού χώρου συνεργασίας και ασφάλειας από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος θα περιλαμβάνει διάφορες μορφές ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Επαναλαμβάνω ότι η Ρωσία είναι υπέρ της αποκατάστασης μιας συνολικής εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη. Έχουμε πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αυτά περιλαμβάνουν την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση, την ενέργεια, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την τεχνολογία, την επίλυση κλιματικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Ο κόσμος είναι ένας δυναμικός χώρος, που αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και απειλές. Απλώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουβαλάμε το βάρος των παρεξηγήσεων, των σκληρών συναισθημάτων, των συγκρούσεων και των λαθών του παρελθόντος. Είναι ένα βάρος που θα μας εμποδίσει να επικεντρωθούμε στις τρέχουσες προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μας πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτά τα λάθη και να τα διορθώσουμε. Κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στην ήπειρο χωρίς διαχωριστικές γραμμές, έναν κοινό χώρο για δίκαιη συνεργασία και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, για την ευημερία της Ευρώπης και του κόσμου συνολικά.


thesaker.is

 

 

22 σχόλια:

  1. http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202010020002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πρόκειται για Διάταγμα της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 28.09.2020 αριθ. 1555 "Σχετικά με την έγκριση των κανόνων για τη χορήγηση επιχορηγήσεων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη λειτουργία του Κέντρου Συντονισμού Ρωσίας-ΝΑΤΟ".

      Τα προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί τα εξής:

      (στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών)

      Η συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας εγκαινιάσθηκε επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης το 1997, με την υπογραφή της Ιδρυτικής Πράξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Το 2002, ιδρύθηκε το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NATO Russia Council-NRC), σκοπός του οποίου είναι η καθιέρωση ενός κύριου μηχανισμού για την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των 29 κρατών μελών της Συμμαχίας και της Ρωσίας επί ζητημάτων ασφαλείας αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παρά το γεγονός ότι, μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Ουκρανία (2014), το ΝΑΤΟ διέκοψε κάθε συνεργασία με την Ρωσία (συμπεριλαμβανομένου και του Συμβουλίου NRC), στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης που τηρεί το ΝΑΤΟ με την Ρωσία (άμυνα και αποτροπή από την μία πλευρά και διάλογος από την άλλη), το NRC επαναλειτούργησε το 2016 και διεξάγονται περιοδικές συναντήσεις σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, κατά τις οποίες συζητούνται ζητήματα που άπτονται της κρίσεως στην Ουκρανία, της κατάστασης στο Αφγανιστάν, των υβριδικών απειλών και διενεργούμενων νατοϊκών και ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων.

      Ωστόσο, η πρόσφατη οριστική κατάρρευση της Συνθήκης INF στις 2.8.19 έχει επιβαρύνει έτι περαιτέρω τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Εν προκειμένω, η Συμμαχία υιοθέτησε πακέτο μέτρων έναντι της ανάπτυξης του ρωσικού χερσαίου πυραυλικού συστήματος SSC-8, ενώ η Μόσχα ανακοίνωσε τη λήψη συμμετρικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της επίσπευσης παραγωγής νέων οπλικών συστημάτων.

      Διαγραφή
  2. Οι ρωσικές αρχές αναπτύσσουν ένα νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται η εμφύτευση μικροϋπολογιστών στον εγκέφαλο των ανθρώπων για άμεση μετάδοση πληροφοριών από εξωτερικές συσκευές. Ο Kommersant γράφει για την ιδέα της αποκοπής πολιτών.

    Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το έγγραφο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών (RAS) μαζί με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, και εγκρίθηκε επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο. Ο Πούτιν ανέθεσε στον Πρωθυπουργό Mikhail Mishustin και τον Αρχηγό Προσωπικού της Προεδρικής Διοίκησης Anton Vaino να κάνουν το έργο.
    https://lenta.ru/news/2021/06/22/chip/


    Στη Ρωσία, δεν θα είναι δυνατό να αποφευχθούν οι διακρίσεις στο πλαίσιο του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, καθώς άτομα χωρίς ανοσία δεν θα μπορούν να εργαστούν, δήλωσε ο γραμματέας του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    https://www.kommersant.ru/doc/4868290


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δεύτερη πηγή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν πρόσκειται στην αντιπολίτευση ή όχι, ώστε να πάρω μια ιδέα αν είναι αντικειμενικά όσα λέει ή συκοφαντεί κατά των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης Πούτιν για τον ρωσικό λαό.

      Ότι οι παγκοσμιοποιητικές και μετανθρωπικές ατζέντες των δύο αδελφοτήτων (λευκής και μαύρης) έχουν αρκετά σημεία τους ίδια, αυτό είναι γνωστό. Τουλάχιστον η μαύρη αδελφότητα είναι κατά της εθνολογικής αλλοίωσης και της κατάργησης συνόρων.

      Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=mdo3xYktbB4
    ΚΩΣΤΑ ΕΝΑ SUKHOI T-57 ΠΟΣΑ F-35 ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ...


    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ TO SUKHOI LIGHT...
    https://www.youtube.com/watch?v=3n76W0UwzbI

    YΓ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΖΗΤΑΝΕ SUKHOI...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΤV...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ENA SUKHOI...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι πόσα Сухой διαθέτουν ....10, 20 ;

      Διαγραφή
  4. Το δευτερο κομματι του μηνυματος, του Ρωσσου Προεδρου, στεκεται ΕΝΑΤΙΟΝ τις βλεψεις και της γεωπολιτικης αρχης της Αγγλιας !!

    Η Αγγλια μαχεται με νυχια κι με δοντια, εδω και ΑΙΩΝΕΣ, να κινηθουν με οποιον τροπο γινεται ωστε να μεινει η Ρωσσια μακρια απο την Ευρωπη κι την Ευρωπαικη οικογενεια !!

    Οπως ειχε θεσει ενας Αγγλος διπλωματης, sir Halford MacKinder, ειχε δηλωσει.
    Οποιος ελεγχει την HEARTLAND & RIMLAND, ελεγχει την γωπολιτικη ροη ολης της υφηλιου.

    HEARTLAND = εννοειται οτι ο MacKinder, αναφερεται στο τεραστιο μεγεθος της ευρασιας κι απω ανατολης, το οπποιο καλυπτεται κατα πλειονοτητα απο την σημερινη Ρωσσια.
    Ενω η αναφορα σε RIMLAND, εννοειται η γεωγραφικη περιοχη περιμετρικα της Ρωσσιας, βλεπε κατω ανατολη & Ασια.

    Συγκεκριμενα.
    Η πιο κατω παραγραφος απο την ομιλια του ρωσσου Προεδρου, ΞΕΚΑΘΑΡΑ, τασσεται εναντιον της Αγγιλκης εξωτερικης πολιτικης:

    " Ελπίζαμε ότι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν μια κοινή νίκη για την Ευρώπη. Φαινόταν ότι χρειαζόταν λίγη ακόμη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Σαρλ ντε Γκωλ για μια ενιαία ήπειρο - όχι καν γεωγραφικά "από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια", αλλά πολιτιστικά και πολιτισμικά "από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ".

    Ακριβώς με αυτή τη λογική κατά νου - τη λογική της οικοδόμησης μιας Μεγάλης Ευρώπης ενωμένης με κοινές αξίες και συμφέροντα - η Ρωσία προσπάθησε να αναπτύξει τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους. Τόσο η Ρωσία όσο και η ΕΕ έχουν κάνει πολλά σε αυτή την πορεία.
    "


    υ.γ.
    Εχοντας γνωση τι εστι Αγγλια για τον Ελληνισμο κι τα Ελληνικα συμφεροντα, πρεπει να ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ που η Ρωσσια σηκωνει αναστημα εναντιον των διεθνων τραπεζητων της πολης του Λονδινου !

    eksothen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!
      Και μην τα παίρνουμε και πολύ σοβαρά τα άρθρα του Πούτιν που δημοσιεύει κατά καιρούς σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. Έχω πείρα..
      Και κάνει όπως εγώ επίσης. Είναι τζέντλμαν προς τα φίδια ενώ τούς την έχει στήσει να τούς μαμήσει...

      Διαγραφή
    2. Σωστοτατος αγαπητε Κωστα.

      Λεει πολλα - και μερικες στιγμες πραττει κιολας - για ξεκαφορμα κι ΜΟΝΟ ο Βλαδιμηρος.

      με βαθμο ΑντιΣυνταγματαρχη, απολυθηκε απο το γραφειο εξωτερικων υποθεσεων (foreign Intelegince) της KGB στον Δυτικο τομεα, βλεπε Ανατολικη Γερμανια.

      Και προσεξες πως εκανε την αναφορα του προς τον πρωην Γαλλο Προεδρο
      charles de Gaulle ;;
      Κατα εμε - αναζητει περισσοτερη προσεγγιση απο την Γαλλια (ηδη εχουν θετικες σχεσης - εξ αποστασεως)κι συναμα ριχνει αδιαφορια προς την Γερμανια.

      Γατα ο κοντος με την γραβατα...χιχιχι

      eksothen

      Διαγραφή
    3. Χεερτλαντ είναι η καρδία γή;
      Astillais

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=lalmhXbLXAE
      🤣

      Διαγραφή
    5. @ Astillais

      Ναι, η αυστηρη εννοια της λεξης αυτης - HEARTLAND - σημαινει η γη της καρδιας. Η λεξη καρδιας χρησιμοποιειται μεταφορικα να εννοηθει, πως εκεινος ο γεωγραφικος χωρος η περιοχη αυτη αφορα την ουσια το αποσταγμα ενος συγκεκριμενου πολιτισμου μιας πολιτισμικης ταυτοτητας ενος συγκεκριμενου λαου.

      παραδειγμα:
      The heartland of America, δλδ, η Καρδια της Αμερικης.
      Εδω αναγνωριζουμε κι προσδιοριζουμε μια συγκεκριμενη πολιτισμικη ταυτοτητα ενος συγκεκριμενου λαου. Εδω εννοειται απο τους ιδιους τους Αμερικανους πως το heartland of America, βρισκεται στον Νοτο των ΗΠΑ κι εχει να κανει με λαους που ταξιδεψαν απο τα διαφορα εθνη της Ευρωπης.

      Ο πιο κατω συσνδεσμος, εχει μια εκθεση του Αγγλου διπλωματη Sir H. MacKinder:

      Heartland and Rimland in Eurasian History
      https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/106591295600900302?journalCode=prqa

      υ.γ.
      Και λογο το οτι η πρωην Ρως κι νυν Ρωσσοι εχουν εγκατασταθει σε ενα τεραστιο γεωγραφικο χωρο της απω ανατολης κι Ευρασιας, η Καρδια της Ευρασιας ΕΙΝΑΙ - δοξα τον καλο Θεο - κι θα παραμεινει οχι απλα Ρωσσικη αλλα κυριως ΕΥΡΩΠΗ !!!


      eksothen

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Εksothen,

      μπράβο σας! Το ψάξατε πολύ όμορφα το θέμα.
      Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο όρος heartland εκπέμπει και μια ζεστασιά, όπως ακριβώς και ο αμερικανικός όρος homeland (<=> πατρίδα)

      Διαγραφή
  5. Κάτι σαν τελευταία προειδοποίηση μοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

    Επιχείρηση "Μπαρμπαρόσσα"!... Κι έλεγα, ποιός θα τη θυμηθεί! Ναζιγερμανίτσα εναντίον ΕΣΣΔ, 22 Ιουνίου 1941. Ακριβώς 80 χρόνια από τότε.

    Λοιπόν, γιά όσους έχουν περιέργεια: αστρολογικώς, εάν η επίθεση γινόταν στις 21 Ιουνίου, θα είχε επιτυχία. Στις 22 παραμόνευε η καταστροφή των ναζί, όπως κι έγινε.
    Αναρωτιέμαι εάν υπήρξε κάποιο άτομο, που να καθυστέρησε την επίθεση κατά 24 ώρες... Αυτό είναι ένα από τα πολύ γοητευτικά μυστήρια της Ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσεις Εργοδότα μου..!!!
      Μάς υπενθυμίζεις και το μεταφυσικόν του πράγματος.

      Καλό καλότατον ΣΚ!

      Διαγραφή
  7. ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΝΔ ΑΝΤΙΠΟΥΤΙΝΙΚΆ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ..!

    ΤΟΝ ΠΟΎΛΟ ΑΡΜ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως μπαινουν απο την πρεσβεια;;

      20ευρο βλεπεις. Κατι ειναι κι αυτο....χεχεχε

      αστα να γραφουν τα δικα στους για να τους γλεντησουμε.


      eksothen

      Διαγραφή
    2. Κάποια ναι, τα έχω αναρτήσει, όπως θα θυμάσαι, γι αυτό τον λόγο, για "να τούς γλεντήσουμε". Κάποια όμως δεν θέλω, γιατί παρ'όλο το γλέντι που θα υποστούν 🙂, θα περάσει όμως η διατεταγμένη προπαγανδιστική άποψη σε κάποια μάτια για να τα βλάψει· να σπείρει αμφιβολίες εκεί που δεν υπήρχαν· να διαβάλλει.. τον Πούτιν στην προκείμενη περίπτωση.

      Διαγραφή
    3. Σωστος !

      eksothen

      Διαγραφή
  8. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ;;;;;;;;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ;;;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή