«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μελέτη: Όλοι οι κάτοικοι της Γαλλίας έχουν ίχνη βαρέων μετάλλων στον οργανισμό τους - Έλληνες.. μην έχετε αυταπάτες ότι μόνο στην Γαλλία συμβαίνει αυτό...


Σύμφωνα με μελέτη του γαλλικού οργανισμού δημόσιας υγείας Santé publique France (PHF), όλοι οι κάτοικοι της Γαλλίας έχουν ίχνη βαρέων και επιβλαβών μετάλλων, όπως αρσενικό, χρώμιο ή χαλκό, στον οργανισμό τους. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η συγκέντρωση αυτών των ουσιών στο ανθρώπινο σώμα θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. 

Κάθε 7 χρόνια περίπου, η μελέτη Esteban (μελέτη υγείας για το περιβάλλον, τη βιοπαρακολούθηση, τη σωματική δραστηριότητα και τη διατροφή) επιτρέπει τη συλλογή, μακροπρόθεσμα, πολύτιμων δεδομένων για την ανάπτυξη μιας πιο σφαιρικής θεώρησης της υγείας, η οποία συνδέει το περιβάλλον, τα τρόφιμα, τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και τις χρόνιες ασθένειες στη Γαλλία.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Esteban εντόπισε επιβλαβή στοιχεία στον γαλλικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρος, χρώμιο, νικέλιο - ο πλήρης κατάλογος των βαρέων μετάλλων είναι 27 μονάδες και είναι ανησυχητικός, λένε τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού LCI. Στη μελέτη συμμετείχε ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό πάνελ 1104 παιδιών και 2503 ενηλίκων, μεταξύ Απριλίου 2014 και Μαρτίου 2016. Γεωγραφικά, τα άτομα εξετάστηκαν σε όλη τη χώρα και ταξινομήθηκαν ανάλογα με τον τύπο του τόπου που ζούσαν.

Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση βαρέων μετάλλων στον οργανισμό των Γάλλων αυξάνεται συνεχώς, φθάνοντας συχνά σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στη Βόρεια Αμερική. Μετά από δύο χρόνια εργασίας των ερευνητών του Esteban, κατέστη δυνατό για πρώτη φορά να εκτεθεί ένα ευρύ φάσμα βλαβερών μετάλλων σε εθνικό επίπεδο σε παιδιά και όχι μόνο σε ενήλικες. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η μόλυνση φαίνεται να είναι καθολική, καθώς τα αποτελέσματα αφορούν "όλους τους ενήλικες και τα παιδιά" στη Γαλλία και διαπίστωσαν ότι, ανάλογα με την ουσία, 97 έως 100% των βαρέων μετάλλων βρέθηκαν στον οργανισμό. Τα περισσότερα από τα εντοπισμένα μέταλλα μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες ασθένειες, ανοσοανεπάρκεια και ακόμη και καρκίνο.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες το γεγονός ότι τα επίπεδα μόλυνσης του οργανισμού από μέταλλα αυξάνονται, με εξαίρεση το νικέλιο και τον υδράργυρο. Η συγκέντρωση αρσενικού, καδμίου και χρωμίου στον οργανισμό των ενηλίκων Γάλλων έχει αυξηθεί από την προηγούμενη μελέτη του 2006-2007. Ακόμα χειρότερα, οι αριθμοί αυτοί υπερβαίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν καθοριστεί από τις υγειονομικές αρχές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το αρσενικό, τον υδράργυρο και τον μόλυβδο. Το κάδμιο είναι ακόμη πιο κρίσιμο, καθώς σχεδόν το 50% των Γάλλων ενηλίκων υπερβαίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της Anses. 

Το κάδμιο έχει ταξινομηθεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο και ως αναπαραγωγική τοξική ουσία σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει τοξική επίδραση στα νεφρά, το σκελετό, το αναπνευστικό σύστημα. Παρόλο που εμφανίζεται στη φύση, η δημόσια υγεία στη Γαλλία ανησυχεί κυρίως για την παρουσία του στα γεωργικά προϊόντα. Το κάδμιο είναι ένα από τα κύρια συστατικά των φωσφορικών πετρωμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ενεργά για την παραγωγή φωσφορικών λιπασμάτων, ένας από τους κύριους καταναλωτές των οποίων παραμένει η Γαλλία, αναφέρει η μελέτη Esteban.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κύρια πηγή πρόσληψης καδμίου για τα παιδιά στη Γαλλία είναι, παραδόξως, τα δημητριακά πρωινού. Γενικότερα, τα τρόφιμα "επηρεάζουν [και ειδικότερα τα ψάρια και τα θαλασσινά] τη συγκέντρωση αρσενικού, καδμίου, χρωμίου και υδραργύρου". Προειδοποιούν για τους κινδύνους του καπνίσματος, ακόμη και του παθητικού καπνίσματος. 

Τέλος, η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα επίπεδα εμποτισμού είναι τακτικά υψηλότερα στη Γαλλία από ό,τι σε άλλες χώρες. Με εξαίρεση το νικέλιο και το χαλκό, τα επίπεδα που μετρήθηκαν για ενήλικες και παιδιά είναι "υψηλότερα" στη Γαλλία από ό,τι "στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού" που αναλύθηκαν (Ευρώπη και Βόρεια Αμερική). Τα μέσα επίπεδα καδμίου είναι, για παράδειγμα, διπλάσια στη Γαλλία από ό,τι στους γείτονές μας.

 

Pierre Duval

 

observateurcontinental.fr 

 

18 σχόλια:

  1. Υπαρχη αρθρο του ηλια καλλιωρα διεθνολογου και πολυ πιστου ανθρωπου απο αγιορειτη ασκητη οτι μπορουμε να καθαριστουμε απο ολα αυτα με καθαρο μπεντονιτη η πρασινο αργιλο.ενα κουταλακι του γλυκου σε ενα ποτηρι νερο και το πινουμε.υπαρχη αρθρο του στην τρικλοποδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγα χρονια πριν, νομιζω οτι ειχε κανει μια εκπομπη το BBC γι' αυτο και μαλιστα για την ερευνα τους χρησιμοποιηθηκαν Ελληνες που ζουςαν εδω και εκαναν εξετασεις σε ξενα εργαστηρια και βρεθηκαν με βαρεα μεταλλα!!! Επισης ειχε γινει ειδικη αναφορα για το τσιγαρο και ειχαν διαπιστωσει οτι η ατμοσφαιρα ειδικα της Αθηνας ηταν τοσο επιβαρυμενη που το τσιγαρο δεν ηταν τιποτε μπροστα σ' αυτα που εισπνεουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας εύκολος και αναίμακτος τρόπος μετρήσεως είναι η ιριδοσκόπηση - ιριδοδιαγνωστική.
    Ως γνωστόν η ίρις δεν αλλάζει (στα βασικά χαρακτηριστικά ) ποτέ των ποτών.
    Πότε αλλάζει όμως;
    Όταν υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις.
    Η ίρις είναι το τέλειο βιομετρικό εργαλείο
    Να γιατί ιριδοσκοπούν στις τράπεζες.
    Η ίρις των εμβολιασμένων έχει μελετηθή;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοχω ξαναπει το ξαναλεω μια φορα ακομη, μ' αρεσει πολυ ο τροπος που σκεφτεσαι!!!

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά. Ελπίζω να δίνω και κάποια μέθοδο σκέψης.
      Astillais

      Διαγραφή
  4. Τρομάζουν οι συνέπειες της πανδημίας: «Ραγδαία αύξηση της πείνας το 2020 και μαζική ανεργία» λέει η Oxfam
    https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/1000678_tromazoyn-oi-synepeies-tis-pandimias-ragdaia-ayxisi-tis-peinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι βλεπουν τ' αυτια μου και τι ακουν τα ματια μου και οχι, δεν τα μπερδεψα!!!

    https://m.facebook.com/groups/258788609298075/permalink/338989721277963/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ζεόλιθος (και ειδικά της Θράκης) καθαρίζει εκτός από βαρέα μέταλλα και δηλητηρίαση απο ραδιενεργές ακτινοβολίες (πχ όσοι έχουν κάνει ακτινοθεραπείες) και άλλες τοξίνες. Δυστυχώς είναι πανάκριβος για καθημερινή μακροχρόνια χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εναλλακτικος, βλεπω!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΖΕΟΛΙΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΗ ΚΑΝΑΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ.
      ΔΠ

      Διαγραφή
  7. Καλα η κακα νεα για πτωματοφαγους;;;

    https://www.zougla.gr/kosmos/article/to-f8ino-kreas-pe8ane-zito-ta-akriva-xirina-ke-ta-mosxaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι ξιφίες συσσωρεύουν υδράργυρο, οι τόνοι κάδμιο, τούτο λόγω της ρυπάνσεως των θαλασσών και ωκεανών.
    Αυτά τα είδη ανήκουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδος με αποτέλεσμα να εξαντλούν τα όρια του βιολογικού τους κύκλου και ως εκ τούτου να καθίστανται αποθήκες και βαρέων μετάλλων.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε πολύ γενικές γραμμές
    Τα φίλτρα της θάλασσας είναι μεταξύ άλλων και τα μύδια
    Τα φίλτρα των ελών είναι οι ευκάλυπτοι και το πεντάνευρο
    Τα φίλτρα των ακτινοβολιών είναι ο άνθρακας
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάλι το κάπνισμα φταίει !!!! Για να προλάβω πολλούς απο τους συνδαιτημόνες, ξέρω οτι το κάπνισμα κάνει κακό. Αλλά είναι επιλογή μου και πάντα σέβομαι τον διπλανό μου αν ενοχλείται. Απλά δεν καπνίζω δίπλα του. Ούτε μέσα στο σπίτι μου καπνίζω.

    Όμως σκεφτείτε οτι οι παθητικοί καπνιστές κατηγορούν τους καπνιστές οτι τους κάνουν κακό με τον καπνό που παράγουν. Όταν όμως όλοι μας παθητικά αναπνέουμε όλα αυτά που ψεκάζουν τόσα χρόνια, ποιόν κατηγορήσαμε ; ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Γράφω το παραπάνω κυρίως για να επισημάνω οτι στην τροφική αλυσίδα, έχουν παρεισφρήσει ουσίες που δεν γνωρίζουμε. Πολλές απο τις οποίες έρχονται απο τα chemtrails. Εκτός αν πιστεύετε οτι δεν μας ψεκάζουν, σαν αυτόν τον δημοσιογράφο που πήρε ένα μονοκινητήριο και έψαχνε ο δόλιος που είναι τα αεροπλάνα που ψεκάζουν !! Και υπήραν και άνθρωποι που τον ψήφισαν και μπήκε και στη βουλή !!

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ξέρω, μιλάς γι αυτόν τον εμετό, τον @αλάκα με το τσαντάκι στην πλάτη, τον ποτάμη, τον Θεοδωράκη.
      Μαζί με τον άλλο @αλάκα ήταν μαζί μέσα στο μονοκινητήριο, τον "μέγα" αστροφυσικό μας τον Γραμματικάκη, το καρα-ξεπουλημένο νεοταξικό ραμόλι, που στη συνέχεια έγινε βουλευτής του ποτάμη.
      Και μπροστά στα μούτρα μας έλεγαν κι οι δυο: "Μάς ψεκάζουν..;; Χαχαχα"

      Έχουν εξαφανιστεί τώρα κι οι δυο. Ή τούς έφαγε καμιά καταπακτή που λέει κι ο Αριστόμαχος, ή τούς ψέκασαν μία κι έξω.

      Διαγραφή