«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Pink Floyd - The Last Concert ( Gilmour, Waters, Mason, Wright )

David Gilmour / Roger Waters / Nick Mason / Richard Wright , London 2 July 2005 


 



22 σχόλια:

  1. Οι Φιλόσοφοι της Ρόκ!...

    Τα λόγια είναι φτωχά να τους περιγράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να πρωτοπείς..
      Και η στάση τους σε αυτά που ζούμε σήμερα, με την υγειονομική δικτατορία των νεοταξιτών, είναι η απολύτως ορθή.
      ΚΑΙ μεγάλοι φιλέλληνες επίσης!
      Δεν έπεσα έξω σε τίποτα από αυτά που έχω πει γι αυτούς κατά καιρούς.
      Εντάξει.. με εξαίρεση το κραξιματάκι που είχα ρίξει στον Γουότερς πρόπερσι, που έκανε skype σε κάλεσμα του Μπαρουφάκη με ένα ν :)

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ROGER ΣΤΟΝ ΖΟΥΚΕΜΠΕΡΓΚ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ANOTHER ΒRICK IN THE WALL ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ..

      Διαγραφή
    3. Για πες..για πες..!!!
      Ή δώσε λινκ..

      Διαγραφή
    4. ΚΩΣΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΛΙΝΚ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΕ GUNNERS DREAM..ΜΑΓΙΚΟ!
      TOGETHER WE STAND,DIVIDED WE FALL
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΕ! ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΤΑΥΡΕ! ΜΕΡΑΚΛΗΣ! ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ GIF ΜΕ ΒΙΝΥΛΙΟ DARK SIDE OF THE MOON ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ LIVE AYTO OI PINK FLOYD ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΤΟΥΣ.

      «...IT'S NOT EASY BANGING YOUR HEART AGAINST SOME MAD BUGGER'S WALL...»

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε φίλε μου, από εφέτος αυτοί οι μπάσταρδοι να αρχίσουν να τρώνε φάπες και ραβδιά και να δούμε επιτέλους κανέναν από δαύτους με χειροπέδες. Αν περάσουν όλα αυτά που κάνουν.. έτσι θα μάς πηγαίνουν συνέχεια.. και χειρότερα.
      Γι αυτό.. Ραβδί!

      Διαγραφή
  3. "Θα χορεψεις γερο μ' θελεις δεν θες......"!!!

    https://m.facebook.com/groups/258788609298075/permalink/339845124525756/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιστευω το μεγαλυτερο ροκ συγκροτημα της βρετανιας,[να τολμησω να πω ολων των εποχων] χωρις να εχω τις απαραιτητες μουσικες γνωσεις,πρωτοποριακο στις συνθεσεις,στους στιχους,ακομη και στα εξωφυλλα των δισκων τους,θεαματικες συναυλιες...τι να πει κανεις για ενα τετοιο ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ...τους λατρευω οπως και τη μουσικη τους....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη εκτος, του γιατρου, του αστυνομικου, του ινφλουενσερ, ......................!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσθετω το λινκ του προηγουμενου σχολιου:

    https://m.facebook.com/groups/258788609298075/permalink/339543597889242/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μαριος προειδοποιει και πληροφορει!!!

    https://m.youtube.com/watch?v=dKV2aS9MYiM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΣΤΑ,ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ FLOYD ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ROGER ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΖΟΥΚΕΜΠΕΡΓΚ.ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ANOTHER BRICK IN THE WALL ΕΝΑΝΤΙ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ,ΟΜΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ROGER ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..Α ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ CONCEPT ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΛΜΠΟΥΜ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα περιμένω να μάς πείτε τί τού απάντησε ο Γουώτερς..

      Διαγραφή
    2. The founding member of the rock band, 77, revealed the social media company asked to use the 1979 song, "Another Brick in the Wall, Part 2," for an Instagram ad.
      Rolling Stone reported that Waters said the offer was for "a huge, huge amount of money."
      "It arrived this morning, with an offer for a huge, huge amount of money," Waters revealed. "And the answer is, 'F—k you. No f—in' way.'"
      He added, "I only mention that because this is an insidious movement of them to take over absolutely everything. I will not be a party to this bull—t, [Mark] Zuckerberg."
      Water then called Zuckerberg a "little prick" who became "one of the most powerful idiots in the world."
      https://www.foxbusiness.com/lifestyle/roger-waters-slams-mark-zuckerberg-rejecting-facebooks-offer-pink-floyd-song
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    3. Αντιγόνη μου σε ευχαριστούμε!

      Το μεταφέρω λίγο στα ελληνικά, για τους υπόλοιπους αναγνώστες:

      Ο μουσικός Roger Waters κατηγόρησε τον Mark Zuckerberg αφού απέρριψε την προσφορά του Facebook να χρησιμοποιήσει ένα τραγούδι των Pink Floyd.

      Το ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος, 77 ετών, αποκάλυψε ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του 1979, "Another Brick in the Wall, Part 2", για μια διαφήμιση στο Instagram.

      Το Rolling Stone ανέφερε ότι ο Waters είπε ότι η προσφορά ήταν για "ένα τεράστιο ποσό χρημάτων".

      "Έφτασε σήμερα το πρωί, με μια προσφορά για ένα τεράστιο, τεράστιο ποσό χρημάτων", αποκάλυψε ο Waters. "Και η απάντηση είναι, "άϊ @αμίσου, με τίποτα!".

      Και πρόσθεσε: "Το αναφέρω αυτό μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για μια ύπουλη κίνησή τους να καταλάβουν απολύτως τα πάντα. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτές τις μαλακίες.

      Ο Waters δήλωσε σε εκδήλωση υπέρ του Julian Assange την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε το αίτημα μέσω επιστολής που φέρεται να προέρχεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή του Facebook.

      "Και όμως θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram πιο ισχυρά από ό,τι είναι ήδη, ώστε να συνεχίσουν να λογοκρίνουν όλους εμάς σε αυτό το δωμάτιο και να εμποδίσουν αυτή την ιστορία για τον Τζούλιαν Ασάνζ να βγει στο ευρύ κοινό, ώστε το ευρύ κοινό να πει: "Τι; Όχι. Όχι άλλο", είπε.

      Στη συνέχεια, ο Water αποκάλεσε τον Zuckerberg "μικρό αρχίδι" που έγινε "ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο".

      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχα...
      Εσύ μπορείς να γράφεις ελεύθερα, εγώ σκεφτόμουνα τι να γράψω, να βάλω παπάκια...
      Πάντως τον "στόλισε" πολύ ωραία!
      Αντιγόνη

      Διαγραφή