«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ασκός του Αιόλου-Windbag of Aeolus


ο Ασκός του Αιόλου. Το ντοκιμαντέρ, που είναι το αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης. 

Με αφορμή την αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα και την ασύστολη χορήγηση αδειών σε πολυάριθμες εταιρείες εγκατάστασης αιολικών, η ομάδα παραγωγής επιδίωξε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αλλά και να καταγράψει την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές αυτές, καθώς και να μεταφέρει στο κοινό με κάθε λεπτομέρεια τις ευρύτερες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των λεγόμενων επενδύσεων «πρώτης προτεραιότητας». 

Ο Ασκός του Αιόλου ευελπιστεί να αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια των κατοίκων όλων των περιοχών, που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται με πείσμα ενάντια στην υφαρπαγή και την ιδιοποίηση γης και φυσικών πόρων, για να εκφράσουν ευρύτερα την αντίθεσή τους στην καταστροφή των βουνών τους και για να φέρουν στο φως τα πραγματικά κίνητρα που τους κάνουν να εναντιώνονται στα μεγαθήρια και τις πολυεθνικές της «πράσινης τεχνολογίας» των ανεμογεννητριών. 

Η ομάδα παραγωγής έκανε προτεραιότητά της να αποδείξει την αλήθεια των φωνών αυτών μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα και να σπάσει τη σιωπή που είχε επιβληθεί από τα ΜΜΕ, να βοηθήσει το κοινό να πληροφορηθεί και να συζητά σε βάθος το τι ακριβώς συμβαίνει με τον ενεργειακό σχεδιασμό της πράσινης ανάπτυξης, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα. Σχεδιασμό που όπως φάνηκε δεν είχε στόχο, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, την μείωση των ρύπων, την ελάττωση της χρήσης του λιγνίτη. 

Η πράσινη ανάπτυξη και ο τρόπος που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα σε τούτο τον τόπο, δεν συνιστά τίποτε άλλο από ένα απέραντο τραπέζι, στρωμένο με λουκούλλεια γεύματα για μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες-μεγαθήρια. Οι μόνοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, που ολοκληρώθηκε χάρη στην εθελοντική δουλειά όλων των μελών της ομάδας παραγωγής, ήταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς και φορείς και σύλλογοι.


https://www.youtube.com/watch?v=DOYWmxr4GsM


 

9 σχόλια:

  1. ΕΦΙΑΛΤΑΚΗΗΗΗ..... ΣΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ ΡΑΒΔΊ!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/1010409_empeirognomonas-kaiei-tin-kyvernisi-ton-agnoise-pliros-kai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράσινη ανάπτυξη κ "Πράσσειν Άλογα"!
    Τι θα πεί αιολικά πάρκα; οτι καταστρέφουν το πράσινο της Φύσης κ το αντικαθιστούν με μεταλλικά τέρατα; τότε ας τα αποκαλλούν "Μεταλλικά πάρκινκ"..
    Μαρko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμήθηκα τι έγραφε τις προάλλες ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ και σήμερα διεπίστωσα απο άρθρο στην ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ του γεωκών ότι είναι δικός τους μπείτε και δείτε τι λέει ο υποτιθέμενος γέροντας για τους λαθροεισβολείς...
    ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΚΤΟΡΆΚΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΈΣ ΚΛΩΤΣΙΈΣ!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι πράκτορες. Αυτά πιστεύουν, αυτά λένε. Γιατί ο Η. Καλλιώρας στο βιβλίο του, τί λέει; Τα ίδια λέει! Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στην αναλαμπή της ορθοδοξίας. Και οι βιωματικές πηγές τους είναι κάποιοι αγιορείτες. Πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια όλοι στον πλανήτη θα γίνουν ορθόδοξοι. Κατά βάση, διεθνιστές είναι, όπως και οι ΚΚΕδες. Και το ενωτικό τους στοιχείο είναι ο Χριστός. Τι Χριστορθόδοξοι, τι Μαρξορθόδοξοι.

      Διάβασα το κείμενο του Κύπριου, 65άρη, Γεώργιου Κων., αλλά δεν βρίσκω κάτι το επιλήψιμο. Είχα κάνει πολλές συζητήσεις μαζί του και με άλλους, από την εποχή που η «Τρικλοποδιά» είχε ανοιχτά σχόλια (πριν τα κλείσουν, εξαιτίας του τουρκόφιλου Δημήτρη ARCO). Όλοι τους τα ίδια λένε, λιγο-πολύ.

      Ο Κουρήτης το είχε συνοψίσει καλύτερα από όλους. Το θέμα είναι πόσο ποσοστό Ελληνικότητας νιώθεις μέσα σου. Πχ. ο AFAIA είναι/νιώθει 100% Έλλην και καθόλου Χ.Ο. Η Καλλιόπη Σουφλή νιώθει πολλή Ελληνίδα και αρκετά Χριστιανή. Ο Γεωκών νιώθει περισσότερο Χ.Ο. και λιγότερο Έλλην. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι Χ.Ο. που δεν καταλαβαίνουν καθόλου τον λόγο της έμφασης στη φυλή. Κι όπως όλοι τους αγαπάνε την Ελλάδα.

      Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Χ.Ο. Η παρούσα θρησκεία είναι ενωποιό στοιχείο. Αλλά οι θρησκείες πάνε και έρχονται, ενώ η Ελλάδα μένει. Πρώτα η Ελλάδα. #MAGGA (Make Greece Great Again)

      Διαγραφή
  4. κοινοβολευτικη ασυλια, you know...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεμογεννήτριες και Γερμανικα φωτοβολταϊκά στοίχησαν 13,5 δις και θα καλύψουν το 5% των αναγκών της χωρας , αν φυσάει και αν εχει ηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξέρετε πόσο εύκολα γίνονται σταυροί τα φτερά τους, οι κολώνες γεμίζουν κισσούς η φύση τις καλύπτει, και φαίνονται σταυροί παντού, όπως φαίνονται οι κορυφές των πανύψηλων φοινίκων στην Καραιβική πάνω από ένα πράσινο χαλί;;;
    να μην απελπιζόμαστε
    ένα γύρισμα το φτερό θέλει, θαρθει η ώρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή