«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Οργάνωση διακίνησης μωρών στη μαύρη αγορά αποκαλύφθηκε από πολίτη στην Κίνα. Γονείς πουλάνε νεογέννητα.

 γράφει ο Shawn Lin - μετάφραση: Διόδοτος


 

Ένας πολίτης αποκάλυψε τη μαύρη αγορά της Κίνας που περιλαμβάνει την εμπορία και την πώληση νεογέννητων μωρών με το πρόσχημα της υιοθεσίας μετά από μια ετήσια εθελοντική μυστική έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Paper, μια κινεζική κρατική ψηφιακή εφημερίδα, ένας πολίτης έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια καταπολέμησης της εμπορίας. Ο πολίτης, η Zhengyi Shangguan, εντάχθηκε σε μια ομάδα WeChat για τη διακίνηση μωρών υποκρινόμενη μια στείρα γυναίκα που επιθυμούσε μια κόρη. Μετά από παρατεταμένη μυστική εργασία, η Shangguan κέρδισε σταδιακά την εμπιστοσύνη του μεσάζοντα και αργότερα θεωρήθηκε κατάλληλος αγοραστής.

Στην ομάδα WeChat υπήρχαν περίπου 100 μέλη, αποτελούμενα από άτομα από διάφορες πόλεις και επαρχίες της Κίνας. Λόγω της ευαίσθητης αναγνώρισης του λεξιλογίου του WeChat, η ομάδα συχνά διαλύεται και επανασυντίθεται. Τα νέα μέλη πρέπει να δηλώνουν με σαφήνεια τις ανάγκες τους ή να διαγράφονται από την ομάδα συνομιλίας.

Η Shangguan μπόρεσε να αναγνωρίσει τους κρυπτογραφημένους όρους που χρησιμοποιεί η ομάδα για να αποφύγει την αναγνώριση λεξιλογίου. Για παράδειγμα, η αργκό "bao" αντιπροσωπεύει το "μωρό". Το αγγλικό γράμμα "S" αντιπροσωπεύει την "αποστολή για υιοθεσία" και το "L" αντιπροσωπεύει την "αποδοχή της υιοθεσίας". Τα δύο αγγλικά γράμματα αντιστοιχούσαν στην πώληση και την αγορά.

Στις 11 Ιουνίου, η Shangguan έλαβε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στο WeChat που υποδηλώνει ότι ένα κοριτσάκι θα ήταν διαθέσιμο, ακολουθούμενο από μια τηλεφωνική συνομιλία. Το μέλος που επικοινώνησε με τη Shangguan ήταν η κα Zhu, μία από τους φερόμενους ως ενορχηστρωτές.

Η Zhu είπε ότι το κοριτσάκι αναμενόταν να παραδοθεί γύρω στις 20 Ιουλίου σε νοσοκομείο και η τιμή θα ήταν 17.000 δολάρια. Στη συνέχεια εγγυήθηκε την υγεία του μωρού με καθαρό γενετικό ιστορικό και προσφέρθηκε να είναι εκεί σε όλη τη διαδικασία του τοκετού. Για να διαλύσει περαιτέρω τις ανησυχίες των αγοραστών, η Zhu πρότεινε επίσης ότι η πληρωμή θα μπορούσε να γίνει την ημέρα της παράδοσης, αλλά θα γινόταν δεκτή μόνο η πληρωμή σε μετρητά.

Επιπλέον, η Zhu δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν συνιστάται η προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης, διότι αυτό μπορεί εύκολα να αποκτηθεί στη συνέχεια. Ωστόσο, εάν ζητηθεί, το πιστοποιητικό γέννησης θα κόστιζε επιπλέον 6.000 δολάρια. Εξήγησε ότι η απόκτηση πιστοποιητικού γέννησης κατά τη στιγμή της παράδοσης θα απαιτούσε από τη βιολογική μητέρα να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του αγοραστή για την εγγραφή του μωρού, κάτι που δεν είναι ιδανικό, διότι αν η βιολογική μητέρα γνωρίζει ποιος είναι ο αγοραστής, μπορεί να αποφασίσει να αναζητήσει το παιδί της στο μέλλον. Σύμφωνα με την Zhu, θα ήταν ανησυχητικό να γνωρίζει ότι η βιολογική μητέρα θα μπορούσε να βρει το παιδί της μια μέρα.

Μετά από διεξοδική επικοινωνία, η Shangguan έμαθε ολόκληρη τη διαδικασία παράδοσης και τις λεπτομέρειες της συναλλαγής: Η έγκυος γυναίκα συνήθως εισάγεται στην αίθουσα τοκετού του νοσοκομείου το πρωί. Για τις επόμενες τρεις ημέρες, το νεογέννητο θα φροντίζεται από τις νοσοκόμες και θα ελέγχεται για ασθένειες και ελαττώματα. Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, το μωρό είναι έτοιμο να πάρει εξιτήριο. Κατά την έξοδο, οι νοσοκόμες θα παραδώσουν το μωρό απευθείας στη Zhu. Αφού εισπράξει την πληρωμή, η Zhu παραδίδει το μωρό στον αγοραστή μαζί με μια "επιστολή συναίνεσης για υιοθεσία" υπογεγραμμένη από τη βιολογική μητέρα - οπότε η συναλλαγή ολοκληρώνεται.

Η Zhu φάνηκε να είναι λεπτομερής στις δραστηριότητές της και μάλιστα παρείχε στην αγοραστή συμβουλές εκ των προτέρων. Πρότεινε ότι είναι καλύτερο να προσποιηθείτε ότι είστε έγκυος μήνες πριν από τη συναλλαγή. Διαφορετικά, οι φίλοι και οι γείτονες μπορεί να αμφισβητήσουν όταν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παιδί. "Μπορεί να ρίξει μια σκιά στο μέλλον του παιδιού" αν δεν γίνει σωστά, δήλωσε η Ζου, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης ifeng που υποστηρίζεται από το Πεκίνο.

Για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία, η Zhu ισχυρίστηκε ότι είχε διασυνδέσεις στα τοπικά νοσοκομεία και ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες γενικά έκαναν τα στραβά μάτια. "Πρέπει να ξοδεύεις ό,τι πρέπει να ξοδέψεις για να λειτουργήσουν τα πράγματα", πρόσθεσε η Zhu και υπέδειξε ότι υπάρχει και άλλο προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση.

Ο Zhu ισχυρίστηκε ότι έχει αποφοιτήσει με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και ήταν τυπικά δασκάλα. Αφού ξαναπαντρεύτηκε, δεν μπόρεσε να συλλάβει και ξεκίνησε το 10ετές ταξίδι της για να αποκτήσει παιδί και κατά λάθος μπήκε στην επιχείρηση εμπορίας ανθρώπων. Ο μεσάζων στην ομάδα WeChat τη βοήθησε κάποτε να βρει παρένθετη μητέρα και οι δύο τους έγιναν συνεργάτες.
 

theepochtimes.com 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου