«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 γράφει ο ΔΟΝΕΥΣ

 "Μια αναλυτική έρευνα που δεν θα μάθετε στα συμβατικά μέσα.."


 

Είμεθα πανάρχαιοι Πελασγοί! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που φέρουμε διάφορες ονομασίες κατά το φύλο (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς, Αρκάδες, Μινωίτες, Μυκηναΐοι, Μακεδόνες κλπ ) τρία υπήρξαν τα κύρια γενικά ονόματα του γένους των Ελλήνων:
Πελασγοί ( εκ του Πελασγού) , Γραικοί ( εκ του Γραικού ) και Έλληνες ( εκ του Έλληνος ) Και θα ήτο περιττόν να τονίζουμε την καταγωγή μας αν οι «καλοθελητές»δεν προέβαιναν στον άγριο τεμμαχισμό και ακρωτηριασμό του ενδόξου Γένους μας, με σκοπό να το αφανισουν αριθμητικά και να το κάνουν νήπιο ηλικιακά.

ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΣΜΕΝ

Ο Πελασγός

Ητο υιός του Διός και της Νιόβης, αυτόχθων πάππος του Θεσσαλού [Και όχι Ινδοευρωπαίος εκ του πουθενά, ή εξ Ασίας και Αφρικής όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αμαθείς ή κακόβουλοι κονδυλοφόροι] Η ετυμολογία του Πελασγός προέρχεται α/ εκ του πάλαι +γέγαα =γίνομαι παλιός β/ εκ του «Πέληον Αργος»=παλαιός γέρων(εξ ου και Αργος Πελασγικόν) γ/ εκ του πελαργός=ταξιδευτής δ/ εκ του περάω=περνώ θάλασσαν (μετανάστης, θαλασσοπόρος ) ε/ εκ του πλάζω=περιπλανώμαι δια θαλάσσης( λαός της θάλασσας) στ/ εκ του πέλας=πλησίον+άγω(οδηγώ, ηγούμαι μεταφέρω στους γειτονικούς λαούς) Όλα τα ετυμολογικά στοιχεία του ονόματος Πελασγός οδηγούν στον πανάρχαιο, ανήσυχο και τολμηρό λαό της θάλασσας που μεταναστεύει και ταξιδεύει (όπως ο πολύπλαγκτος Οδυσσεύς) Οι πρώτοι Πελασγοί ήσαν Αρκάδες που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και από εκεί ορμώμενοι προσήγγισαν στις γειτονικές ακτές(Ιταλία, Μικρά Ασία, Μεσόγειο κλπ )

Ο Γραικός

Ητο προκατακλυσμιαίος ήρως, υιός του Θεσσαλού και δισέγγονος του Πελασγού που ήκμασε προ του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνος . Ετυμολογείται εκ του «γραίος =γεραιός ή γηραιός εκ της ΅γης + ρέωΆ ή ΅γη +έραΆ»[ Ο Κωνστ. Οικονόμου εξ Οικονόμων στο « Περί γνησίας Προφοράς» σελ.335 γράφει: «Γραικός είναι άνθρωπος τον μεν σώμα στερρός , κραταιός, το δε γένος γηραιός, ήτοι παλαιός, αρχαιόγονος, πρεσβυγενής και γεράσμιος» Για τον Έλληνα γράφει ότι είναι εκ του έλα, είλη, ήλιος, σέλας πάντα σημαίνονται το ταχυκίνητον και πολυέλικτον φως »(Αεροπορική Ιδέα , άρθρο Αννας Τζιροπούλου-Ευσταθίου τ.40 2004)] Πάντως η κοιτίδα μας είναι η Θεσσαλία με επίκεντρο τον Όλυμπο.

Ο Έλλην

Ητο υιός του Δευκαλίωνος και είναι μετεξέλιξη εκ της γενιάς των Πελασγών και Γραικών «Έλλην, γόνω μεν ην Διός, λόγω δε Δευκαλίωνος» Και η χώρα που κατοικούσαν οι Έλληνες ωνομάσθη Ελλάς, «πρότερον Πελασγία καλουμένη» [Ηρόδ. Β! 56] Ετυμολογικές εκδοχές α/ Ελλάς= η φωτεινή καθέδρα,(σελ+ελλά) β/ Ελλάς=ο φωτεινός λίθος(σέλ+λας) Κατά τον Αριστοτέλη το όνομα της πήρε από την Δωδώνη της Ηπείρου , όπου ζούσαν οι Σελλοί και οι καλούμενοι τότε Γραικοί και νυν Έλληνες . Το Πάριον Μάρμαρον γράφει: «Έλληνες ωνομάσθησαν , το πρότερον Γραικοί καλούμενοι» Η ονομασία ΅ΠελασγοίΆ είναι γενική και περιλαμβάνει μια ευρύτερη ομάδα που ξεκίνησε μεν από την ίδια περιοχή με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος (την Ελληνική Χερσόνησο και τις πέριξ του Αιγαίου ακτές) αλλά ξαπλώθηκε στην σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο και συν τω χρόνω πήρε διαφορετικά ονόματα. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Πελασγοί με διάφορα ονόματα είναι διεσπαρμένοι σε κάθε γωνιά του πλανήτου.



Στην τολμηρή φιλοδοξία μας να σχολιάσουμε, ερμηνεύσουμε εκ νέου και αποκωδικοποιήσουμε την Ιλιάδα, αναλαμβάνουμε τούτο το δύσκολο έργο. Εκείνο κυρίως που θα επιδιώξουμε είναι να σχολιάσουμε τα στρατιωτικές αντιλήψεις της εποχής του Τρωικού πολέμου σε σχέση με τις επικρατούσες σήμερον. Επίσης να συγκρίνουμε τις ιδέες και δοξασίες της εποχής του Ομήρου με αυτές της εποχής μας, ελάχιστα χρόνια πριν από την 3η Χιλιετία.
Η προσπάθειά μας αυτή δεν εκπηγάζει από κάποια προγονοπληξία, ή αρχαιολαγνία, αλλά από την σκέψη ότι τα αρχαία Ελληνικά κείμενα δίνουν όλες τις απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα. Βοηθούν τους νέους να καταλάβουν τι σημαίνει ζωή, που πηγαίνουν, πως πρέπει να αγωνίζονται και πως να ξεπεράσουν τα σημερινά τους αδιέξοδα.


Η αρχαία ελληνική γραμματεία δείχνει τον λόγο, για τον οποίον πρέπει να ζη κανείς και να έχη ελπίδες και σκοπό στην ζωή. Έτσι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας στην ψυχοπνευματική ανόρθωση του Ελληνισμού που τόσο έχει εξουθενωθή και στερηθή από τα νάματα των προγονικών πνευματικών θησαυρών του. Διότι έχουμε παρατηρήσει ότι οι λαοί που έχουν βασίσει την παιδεία των στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη προχώρησαν προς τον ορθολογισμό και αποκολλήθηκαν από τις σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και τα δόγματα.Αντίθετα το Ελληνικό γένος και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που κατοικεί στην Ελλάδα, ζη ακόμη στο μισοσκόταδο, καθόσον η Ελλάδα δεν μπόρεσε να συμβαδίση με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, ούσα υπόδουλος στον Τούρκο δυνάστη επί 400 περίπου χρόνια.

 Η διαφορά αυτή φάσεως μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών και της Ελλάδος μεταφράζεται σε διαφορετική Λογική και κοσμοθεώρηση, μολονότι δεν μας βρίσκει πάντα σύμφωνους η Ευρωπαϊκή ωφελιμιστική και υλιστική αντίληψη περί της ζωής, πολύ περισσότερο η πρόσφατη αγοραία αντίληψη περί της ζωής. Εκρίναμε λοιπόν σκόπιμο να αρχίσουμε από τον θείο Όμηρο, διότι αναμφισβήτητα, είναι ο πρώτος ποιητής στον κόσμο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι μόνον ο ποιητής των Θεών αλλά και ο Θεός των ποιητών. Επομένως είναι φυσικό να αρχίση κανείς από τον Έλληνα Θεό-και όχι από τον Ιουδαίο Γιαχβέ-τον όμορφο Δία και τους συντρόφους του. Περί της καταγωγής του Ομήρου και της εποχής που συνέθεσε τα δύο μνημειακά αριστουργήματα της ποίησης, δεν είναι τίποτα θετικά γνωστό. Γιατί τα Έπη του Ομήρου είναι το απαύγασμα της Ελληνικής Σκέψης που έρχεται απο τα βάθη της Ιστορίας και την αχλύ της αρχέγονης Προϊστορίας. Και ναι μεν λέγεται ότι επτά πόλεις ερίζουν την καταγωγή του ποιητή, διεκδικούσαι η κάθε μια την αιωνία δόξα.

 


Ωστόσο περισσότερον επιμένουν εις τους ανεξακρίβωτους τίτλους των εκ μεν των νήσων, η Λέσβος, εκ δε των άλλων πόλεων η Σμύρνη, η οποία ακόμη και «Μελισσογενή» τον αποκαλεί. Και φυσικά δεν εννοούμεν τους προσωρινούς κατακτητές της σημερινής Μικράς Ασίας σαν προπάτορες του Ομήρου -όπως η Τουρκική προπαγάνδα θέλει να παριστάνη- αλλά τα ένδοξα Ελληνικά φύλα της Ιωνίας που τον εξέθρεψαν και του έβαλαν στο στόμα το πνευματικό «Νέκταρ». Εν προκειμένω πρέπει να σημειώσουμε την αντίφαση, κατά την οποία το Τουρκικό κράτος από την μιά μεριά εκμεταλλεύεται εθνολογικά, ιστορικά και κατ’ άλλους πολλούς τρόπους την Αρχαία Ελληνική κληρονομιά της περιοχής, ενώ από την άλλη εχθρεύεται θανάσιμα τον Ελληνισμό σαν Ιδεολογία και πράξη Ανθρωπισμού και Δημοκρατίας θεωρώντας την αντίπαλο του. Το τουρκικό «εθνοκράτος» οικειοποιήθηκε την λαμπρή ιστορία της πολυφυλετικής Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι έφθασε στο σημείο να αποκαλή τον Όμηρο «Ομέρ» και να τον θεωρή πνευματικό πρόγονο των Τούρκων ταταρομογγόλων της κεντρικής Ασίας. Οι Έλληνες της Σμύρνης προτού εκδιωχθούν βίαια υπό των Τούρκων από τις πανάρχαιες πατρογονικές των εστίες, τον αποκαλούσαν «Μελισσογενή» διότι έλεγαν ότι κατοικούσε παρά τας όχθας του ποταμού Μέλητος, αλλά όλα ταύτα χάνονται στα βάθη της προϊστορίας και καλύπτονται από την αχλύ των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ετών του Ελληνικού βίου. Οι Έλληνες πάντοτε γνώριζαν -από την απωτάτη εποχή του παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού του Διός έως του Μ. Αλεξάνδρου- ότι η ανάπτυξη και η ευδαιμονία αποκτώνται μόνον όταν λαμβάνουν την οικουμενική των διάσταση. Εγνώριζαν δηλαδή ότι δεν μπορεί ένα έθνος να υπάρξη για πολύ καιρό ελεύθερο, όταν περιβάλλεται από βαρβάρους, ούτε μπορεί να διαφυλάξη την ύπαρξη του κλινόμενο στον εαυτόν του. Τούτο μας εδίδαξε ο Μεγαλέξανδρος.

Ωστόσο δεν είναι Μυθολογία, δηλαδή παραμύθια όπως πίστευαν ορισμένοι στο παρελθόν, είτε από άγνοια είτε από κακή προαίρεση. Πρόκειται για βιωμένη και υπό κωδική μορφή Ιστορία και αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώραν, όπως απέδειξαν περίτρανα οι ανασκαφές υπό τον Σλήμαν στην Τροία. Η χρονολογία δεν είναι απόλυτα γνωστή και πρέπει να αποκρυπτογραφηθή από τους ειδικούς. Πάντως, ο Τρωικός Πόλεμος ανάγεται σύμφωνα με σύγχρονες τεκμηριωμένες απόψεις πολύ πριν του 1350 π.Χ., ίσως και την 3 ή 4ην Χιλιετίαν, το δε περιεχόμενον των Επών και οι Πελασγικές του εκφράσεις μαρτυρούν ότι αυτά ίσως ανάγονται σε πολύ παλαιότερες εποχές Εκείνο πάντως που είναι υπερβέβαιον είναι ότι ο Όμηρος ήτο Έλλην -προφανώς εκ Μικράς Ασίας- ενώ υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν ακόμη και το όνομα του, το οποίον ισχυρίζονται ότι σημαίνει «Λαϊκό Τραγούδι», καθ’ όσον τα Έπη ήσαν άθροισμα ωδών που εψάλλοντο η μία μετά την άλλη και τόπους και κατά καιρούς Αλλά δεν ήσαν μόνον ο Όμηρος Έλλην την καταγωγή και το γένος αλλά και όσοι έλαβον μέρος στον πόλεμο τούτο ήτοι: Αργείοι, Μυρμηδόνες, Τρώες, Θράκες, Λύκιοι, Κάρες, Παίονες, Φοίνικες κ.λπ. Επρόκειτο δηλαδή για τον πρώτο Μεγάλο Εμφύλιο Πόλεμο στην ανθρώπινη Ιστορία μεταξύ των Ελληνικών φυλών και ταυτοχρόνως και για την πρώτη μεγάλη υπερπόντια αποβατική εκστρατεία για την τιμωρία τω ν Τρώων για την αρπαγή της ωραίας Ελένης και την επιστροφή της στην Σπάρτη.

 


Επειδή όμως όλοι οι πόλεμοι ντύνονται ανέκαθεν με κάποιο ιδεολογικό μανδύα, ίσως να μην ήτο η πραγματική αιτία της εκστρατείας αυτής τα μάτια της ωραίας Ελένης, αλλά η μεγάλη στρατηγική αξία των Στενών που ήλεγχαν και ελέγχουν τις γραμμές ναυσιπλοίας από και προς τον Εύξεινο Πόντο καθώς και τις χερσαίες από την Ευρώπη προς την Μικρά Ασία και τανάπαλιν. Βέβαια ένας σοβαρός λόγος πρέπει να ήτο και τα αμύθητα πλούτη της Τροίας, που συνήσπισαν τους Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδος και των νησιών εναντίον των Τρώων. Η εκστρατεία στην Τροία αποτελεί την πρώτη Συμμαχική Επιχείρηση της Ιστορίας κάτω απο την ηγεσία του βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα. Το είδος αυτής της επιχείρησης είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολη ακόμη και σήμερα και απαιτεί μακρούς και λεπτούς διπλωματικοστρατιωτικούς χειρισμούς μεταξύ των πολυάριθμων Ελληνικών φύλων, ώστε να οδηγήσουν εγκαίρως τις στρατιωτικές και ναυτικές των δυνάμεις στους λιμένες αναχώρησης για την Τροία. Η Συμμαχική Απόβαση στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1943 και η τελευταία στον Κόλπο το 1991 κατέδειξαν το μέγεθος των δυσκολιών αυτών των επιχειρήσεων ακόμη και σήμερα. Ο θρύλος θέλει τον Όμηρο τυφλό πλανόδιο τραγουδιστή. Αυτός σχεδίαζε τους στίχους του είτε εξ ιδίας αντιλήψεως, όντας σύγχρονος της εκστρατείας των Ελληνικών δυνάμεων στην Τρωάδα -κάτι δηλαδή σαν πολεμικός ανταποκριτής όπως θα λέγαμε σήμερα- είτε όντας πολύ μεταγενέστερος των γεγονότων επί τη βάσει των όσων ήκουσε να θρυλούνται εκ παραδόσεως από στόμα σε στόμα. 


Το βέβαιον είναι ότι ο κεντρικός κορμός της ιστορίας είναι ιστορικό γεγονός αποδεδειγμένο άλλωστε εκ των ανασκαφών στην Τροία και στην Ελλάδα. Αλλά κι αν κάποιος θεωρή τα Έπη υπερβολές δεν έχει παρά να γυρίση μερικές δεκαετίες πίσω στα ηρωικά Έπη του 1940-41, του 1912-13, του 1922 για να μην περιπλανηθούμε στην πλούσια σε ηρωικά κατορθώματα Ελληνική Ιστορία, αρχαία και νεώτερη. Τίποτα έκτοτε δεν έφθασε στην πνευματική παραγωγή της Ανθρωπότητος, ούτε πρόκειται να προσεγγίση ποτέ σε ύψος τον Όμηρο. Επομένως πρέπει να είμαστε φυλετικά υπερήφανοι γιατί βγάλαμε έναν Όμηρο, και να αποτελή για μας παράδειγμα δημιουργικότητος και αγωνιστικότητος, αντί να μιμούμεθα δίκην πηθίκων και να αντιγράφουμε με στειρότητα τα ξένα πολιτιστικά πρότυπα. Δυστυχώς λόγω του ανεπαρκούς εκπαιδευτικού μας συστήματος -για να μην πούμε του σκοπίμως διαβρωμένου από τα γνωστά ημεδαπά και ξένα κέντρα εξουσίας- τα Ελληνόπουλα στερούνται Κλασσικής Παιδείας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πλατύνουν την διάνοια των, να οξύνουν την αντίληψη των, να δυναμώσουν την Αυτοπεποίθηση των, να πραύνουν και ημερέψουν την ψυχή των και να γιγαντώσουν το Φρόνημα και την Αυτογνωσίαν των.

Βέβαια δεν πρέπει να λησμονηθή η σπουδαία προσπάθεια ορισμένων διανοουμένων, που αντιπαλεύοντας το παρόν ανθελληνικό, αντιπαραγωγικό και φθοροποιό ρεύμα των καιρών μας κατορθώνουν να φέρουν και πάλι στο φως της δημοσιότητος τα Ελληνικά πνευματικά έργα εντελώς αφιλοκερδώς και συχνά με σημαντική οικονομική ζημία των. Το αυτό συμβαίνει και με ορισμένους εκλεκτούς εκδοτικούς οίκους που τολμούν να εκδώσουν σύγχρονους μελετητές αρχαίων κειμένων, περισσότερο από πάθος και μεράκι παρά προς χάριν του κέδρους.

Η Ιλιάς, όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες, είναι ένα λίαν περιωρισμένο επεισόδιο, που αρχίζει όχι από την αρπαγή της ωραίας Ελένης υπό του Πάριδος από τα ανάκτορα του Μενελάου στήν Σπάρτη, ούτε και από την συγκέντωση του Ελληνικού Στόλου στην Αυλίδα, αλλά ούτε καν από την αρχή του 10ετούς αυτού πολέμου, αλλά από το τελευταίο επεισόδιο της τιτανομαχίας των Αχαιών με τους Τρώες και καταλήγει στον θάνατο του Πατρόκλου και του Έκτορα. Ουσιαστικά περιγράφονται το επεισόδιο της χολώσεως του Αχιλλέως και της αρνήσεως του να συμμετάσχη αυτός ο αήττητος βασιλεύς με τους Μυρμιδόνες του στην καταστροφική και αμφιταλαντευόμενης έκβασης μάχη. Τούτο στοίχισε πάμολλες απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα και παρ’ ολίγον να κρίνη κατά τρόπον ολέθριο για τους Αχαιούς την έκβαση του πολέμου. Η μάχη κρίθηκε από το λάθος του Έκτορα να σκοτώση τον Πάτροκλο, γεγονός που εξόργισε τον θείο Αχιλλέα και έλυσε την «λευκή απεργία» του από το πεδίο της μάχης .Ο φόνος του Πατρόκλου στην σύγχρονη εποχή θα μπορούσε να παρομοιασθή με την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, γεγονός που εξώθησε την Αμερική να βγη στον Β΄ ΠΠ υπέρ των Συμμάχων. Γιατί από την στιγμή που ο Αχιλλεύς ενεργοποιήθηκε στον πόλεμο τούτο, η Νίκη των Αχαιών με τις ωραίες κνημίδες και ο θάνατος του ηρωικού Έκτορος ήτο πλέον δεδομένη.

Για την Οδύσσεια δεν θα μιλήσουμε στο παρόν. Μόνον θα περιορισθούμε να πούμε ότι σ'αυτήν περιγράφεται ο αιώνιος Έλλην, το γνήσιον αυτό τέκνον της θάλλασας και των μεγάλων περιπετειών και περιπλανήσεων. Επίσης στο Επος αυτό θα διαπιστώσουμε το πολυμήχανον της φυλής μας, κάτι που οι εχθροί και άσπονδοι «φίλοι» μας σήμερα θέλουν να μας το στερήσουν και να κάνουν τους σύγχρονους Έλληνες να ξεχάσουμε την φυλετική μας ταυτότητα και πολιτιστική και πνευματική μας κληρονομιά. Τέλος πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθή το οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού, που τιμά την αξιοπρέπεια του ατόμου, προωθεί την ιδέα του Ανθρωπισμού, ανεξαρτήτως φυλής, χωρίς να κάνη εξαιρέσεις σε φίλους και εχθρούς, σε «εκλεκτούς λαούς» και παρακατιανούς, σε Ελληνες και ξένους.
 
 


 Το μεγαλείο του Ομήρου είναι ότι πουθενά δεν θα συναντήσουμε καταφρόνηση του αντιπάλου ή προτίμηση υπέρ φίλων και σε βάρος των εχθρών. Πάνω απ’ όλα τιμά την ανδρεία των Ηρώων, την Αξιοκρατία, ενώ δεν χαρίζεται ακόμη και στους Θεούς, τους οποίους κατεβάζει συχνα απο τον Όλυμπο και τους φέρνει κοντά στους θνητούς ανθρώπους, ενώ παράλληλα θεοποιεί τους Ήρωες με μιά σχέση συντροφικότητας προς τους Θεούς. Αυτή η σχέσηγ εξανθρωπίσεως του Θείου και θεοποιήσεως του Ανθρώπου είναι άγνωστη σε άλλες λατρείες. Για παράδειγμα, ο Θεός στην Ιουδαϊκή θρησκεία κάνει ακόμη και ρατσιστικές δικρίσεις υπέρ του Λαού του, ενώ εχθρεύεται θανάσιμα και μισεί τους αντιπάλους, για τους οποίους παραγγέλλει τα πιό αποτρόπαια κακουργήματα. Ο Όμηρος μολονότι δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «Δημοκρατία», εν τούτοις την κάνει καθημερινή πράξη μεταξύ του Ελληνικού στρατεύματος, με τις συχνές Συνελεύσεις προς λήψη αποφάσεων μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την κριτική και αμφισβήτηση -ακόμη και του αρχιστρατήγου του Εκστρατευτικού Σώματος- του ένδοξου βασιλιά Αγαμέμνονα.

 
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 

 
Γηγενείς οι Έλληνες

Μυστήριο καλύπτει την καταγωγή των Ελλήνων, αφού ως τώρα έχουν διατυπωθή οι πιο αντιφατικές, και συχνά αντιεπιστημονικές θεωρίες, με προεξάρχουσα την δήθεν θεωρία περί Ινδοευρωπαίων [ΙΕ], οι οποίοι κατήλθαν από τον Βορρά. Είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι οι Έλληνες είναι γηγενείς και αυτόχθονες. Και είναι αυτόχθονες διότι όλα τα βιολογικά, ανθρωπολογικά, ιστορικά, εθνολογικά και αρχαιολογικά συμπεράσματα συνηγορούν περί τούτου.

Ο Ηρόδοτος γράφει (Κλειώ 58) τα εξής: «Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν την ίδια γλώσσα, αλλά αποδυναμώθηκαν μετά τον χωρισμό τους από τους Πελασγούς, και ξεκινώντας αρχικά από ένα μικρό πυρήνα, έφτασαν στους τεράστιους αριθμούς που αντιπροσωπεύουν τώρα με την ενσωμάτωση διαφόρων ξένων εθνών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι Πελασγοί. Δεν πιστεύω ότι οι Πελασγοί, ένας βαρβαρικός λαός, έγινε ποτέ πολυάριθμος ή ισχυρός». Ωστόσο η διαφορά έθνους κατά τον Ηρόδοτο σημαίνει διαφορά φυλής μάλλον, παρά έθνους όπως το θεωρούμε σήμερον.

Και αντιγράφω ένα άλλο απόσπασμα του (Κλειώ 56) που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: «Οι έρευνες έδειξαν ότι οι Λακεδαιμόνιοι ήταν δυνατότεροι από τους Δωριείς και οι Αθηναίοι από τους Ίωνες. Αυτοί οι δυο, από τους οποίους οι πρώτοι κατάγονταν από τους Πελασγούς, ενώ οι άλλοι από τους Έλληνες». Ποιος όμως πιστεύει ότι οι Λακεδαιμόνιοι δεν ανήκαν στο Ελληνικό έθνος; Κατά τον Ηρόδοτο το Αθηναϊκό έθνος ήτο Πελασγικό, και Πελασγοί ήσαν και οι πρώτοι Αρκάδες και οι κάτοικοι του Κρότωνα και της Τροίας και άλλων πόλεων. Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε πολλά φύλα (Δρύοπες, Λέλεγες, Πελασγοί, Καύκωνες, Θράκες, Τηλεβόες κλπ) οφείλεται στον βαθύ γεωγραφικό διαχωρισμό τους, που και ακόμη και σήμερα δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας σε ορισμένες εποχές του έτους. Συνεπώς, ούτε από βορρά κατήλθαν στην Ελλάδα, ούτε Σλαύοι εξελληνισθέντες είναι οι Έλληνες -όπως υπεστήριζε παλαιότερον ο Φαλμεράϊερ- ούτε τέλος προήλθαν από την Αγγλία, ανοησίες που διετύπωσε στο «μυθιστόρημά» του το 1842 ο Λόρδος Μπούλβερ Λύττον, και συνηγόρησε με αυτές και ο Γερμανός επιστήμων Μύλλερ. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Οι Ευρωπαίοι προέρχονται από τους Αιγαίους Πελασγούς Πρωτοέλληνες, αλλά αυτό δεν το ανέχεται ο εγωισμός των που θέλουν πάση θυσία να συμμετέχουν στον λαμπρότερο πολιτισμό που έφτιαξε ο άνθρωπος ως τώρα. Είναι απίθανον να είχαν ξένη προέλευση οι Έλληνες διότι προ των περιόδων των παγετώνων, ως προανεφέρθη, ολόκληρος η Βόρεια Ευρώπη, η πέραν του Δουνάβεως και εντεύθεν του κάτω Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή-μηδέ της βορείας Περσίας και των Ινδιών εξαιρουμένων- εκαλύπτοντο από παγετώνες. Αλλά και μετά την τήξη των παγετώνων τα πεδινά μέρη εκαλύφθησαν από ύδατα και λάσπη. Επομένως, ήτο αδύνατον να ζήσουν, και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν πολιτισμό στις περιοχές της Μεσευρώπης οι υποτιθέμενοι ΙΕ ή Άριοι και αργότερον να τον μεταφυτεύσουν στους Αιγαίους Πελασγούς. Διότι οι τελευταίοι είχαν το προνόμιο να ζουν στην πλέον εύκρατη περιοχή του κόσμου, να «κολυμπούν» στην Μεσόγειο Θάλασσα και να επικοινωνούν με όλους τους λαούς του τότε γνωστού κόσμου. Και τότε φυσικά δεν υπήρχον οι σημερινές πηγές ενέργειας, για να στηρίξουν οι βόρειοι πολιτισμό, όπως συμβαίνει σήμερον με την σύσταση του τεχνολογικού πολιτισμού.

Οι Πολυταξιδεμένοι Πελασγοί

Ο Πελασγός είναι τόσο παλιός ώστε φέρεται, σύμφωνα με την μυθολογία, ως υιός του Ποσειδώνος. Ο συμβολισμός αυτός είναι σύμφωνος με την θαλασσινή καταγωγή του Ελληνικού έθνους και την ναυτοσύνη των Ελλήνων. Αλλά και ο Ίναχος, ο «πρώτος άνθρωπος της Πελοποννήσου», ήτο υιός των Ωκεανού και της θαλασσινής θεάς Τηθύος. Δεν υπήρχον τότε άλλοι προηγμένοι άνθρωποι, που να ταξιδεύουν όχι μόνον θαλασσίως αλλά δια ξηράς βορείως ή ανατολικώς του Δουνάβεως. Πώς όμως έμαθαν οι Αρχαιοέλληνες Αιγαίοι Πελασγοί να ταξιδεύουν;

Μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος βρέθηκαν ξεκομμένοι στα νησιά από την φυλή και τους συγγενείς των και επιθυμούσαν διακαώς να ξεφύγουν από αυτήν την απομόνωση. Έτσι έμαθαν να θαλασσοπορούν, πρώτα πάνω σε κορμούς δένδρων και έπειτα σε πλοιάρια. Οι Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια συνδέονται στενότατα με την θάλασσα και κυριολεκτικά αλωνίζουν το Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα. 

Από το Αιγαίο και τα Μικρασιατικά παράλια εισχώρησαν προοδευτικά και ακτινοειδώς-εν είδη βεντάλιας-προς βορράν, ανατολάς, νότον και δυτικά και εκπολίτισαν τις υποανάπτυκτες φυλές, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες το επέτρεψαν. Τότε τα θαλάσσια ταξίδια ήσαν σχετικώς ευκολότερα και πιο ασφαλή εν συγκρίσει με τα χερσαία. Μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος είναι φυσικό οι πέριξ του Αιγαίου νομάδες να μετακινήθηκαν προς βορράν και ανατολάς προς εξεύρεση βοσκοτόπων για τα ποίμνια των. Αυτοί εισχώρησαν στις αποστραγγιζόμενες πεδιάδες μετά την υποχώρηση των υδάτων. Τέτοιες παλινδρομικές μετακινήσεις -άγνωστον πόσες- ασφαλώς συνέβησαν στην διάρκεια των χιλιετιών υπό την πίεση των αναγκών των πληθυσμών της εποχής. Όμως το κύριο ρεύμα μετανάστευσης ήτο σταθερά προσανατολισμένο από την περιοχή του Αιγαίου και της Χερσονήσου του Αίμου προς βορράν, νότον, ανατολάς και δυσμάς, διότι οι έποικοι ανεζήτουν νέες κενές και παρθένες εκτάσεις, αρχικά για την κτηνοτροφική και βραδύτερα για την γεωργική τους εκμετάλλευση. Εξ άλλου η τάση αυτή προς μετανάστευση συνεχίζεται ως την εποχή μας (μεταναστευτικά κύματα προς Αμερική, Αυστραλία κλπ).Πάντως στην αρχή ζούσαν βίον νομαδικόν, όπως ακριβώς και οι Σαρακατσαναίοι της Πίνδου, οι οποίοι μπορούμε να πούμε ότι είναι οι γνησιότεροι και αρχαιότεροι Πρωτοέλληνες «Ευρωπαίοι», απόγονοι των Πελασγών.

Εξ Αιγηίδος ο Πολιτισμός

Εκ της Αιγηίδος ξεκίνησαν όλοι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι παρουσιάζονται βραδύτερον στις γύρω περιοχές της Μικρασίας, του Καυκάσου και της Μεσογείου ως τον Δούναβη με διάφορες ονομασίες, μεταφέροντες μαζί και τον πολιτισμό τους. Είναι φυσικά αδύνατον να προσδιορισθή πόσα χρόνια πέρασαν μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος, μέχρις ότου διαμορφωθούν σε φυλές οι διάφορες αυτές ομάδες που διεσώθησαν στα παράλια ή μετεκινήθησαν στα ενδότερα. Κατά τις μαρτυρίες των Αιγυπτίων ιερέων της Σάϊν προς τον Σόλωνα, όπως αναφέρει ο Πλάτων στον «Τίμαιο», από τους Αρχαιοέλληνες Αιγαίους πήραν τον πολιτισμό. Τούτο καταφαίνεται και από τις επιδόσεις των στην ναυσιπλοία, αλλά και στις τέχνες (προηγμένη Κυκλαδίτικη τέχνη αγαλματιδίων). Τα προπαγανδιστικά μυθεύματα περί αφίξεως Φοινίκων και άλλων («Μαύρη Αθηνά», Μπερνάλ), εκτός του ότι στερούνται λογικής και επαρκούς τεκμηρίωσης έχουν επιστημονικά καταπέσει, αφού και ο ίδιος παρεδέχθη ότι το κίνητρο του ήτο το κέρδος και η προσέλκυση της προσοχής. 

Το πολλαπλά διαφημισθέν αφήγημα του Μεσοποταμίου Γιλγαμές, το οποίο θέλησαν να παρουσιάσουν σαν απόδειξη της παλαιάς πνευματικής ανάπτυξης των διαφόρων λαών της Μεσοποταμίας, είναι πολύ νεώτερο και κακότεχνο κατασκεύασμα, συντεθέν βάσει Ελληνικών παραδόσεων και μύθων. Πρόκειται πράγματι περί κακότεχνης αντιγραφής των αναφερομένων περί του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος, ο οποίος ας σημειωθή, είναι παλαιότερος του κατακλυσμού του Νώε, εάν έγινε φυσικά κι αυτός. Γιατί όλα τα γραφόμενα περί του κατακλυσμού του Νώε είναι τερατώδη, αντιεπιστημονικά και προσιδιάζοντα μόνον σε λαό που δεν είχε ιδέα περί της θαλάσσης και της ναυσιπλοϊας.

Αντίθετα από τα κείμενα των Ορφικών περί του κατακλυσμού του Ωγύγου πιστοποιείται ότι κανένας άλλος αρχαίος λαός δεν έχει παλαιότερες αναμνήσεις και επιστημονικές μαρτυρίες και ούτε έχει σημειώσει πνευματικές εκδηλώσεις και άλλες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις (λ.χ. αστρονομικές παρατηρήσεις 11.000 ετών π.Χ.) όπως αυτές που περιέχονται στα αρχαία Ελληνικά κείμενα. Όπως μας πληροφορεί ο Έρμαν Ντίλς [«Προσωκρατικοί», Κεφ. Ορφεύς, σελ. 3] οι Αιγαίοι Αρχαιοέλληνες έγραφον τις παρατηρήσεις των αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν επί λεπτών σανίδων, λίθων ή οστράκων (γραφή Δισπηλιού, Γιούρων, Αλοννήσου κλπ),γεγονός που μαρτυρεί ότι ήσαν εχέφρονες άνθρωποι (Homo Sapiens). Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι γιατί είχαν αγνοήσει ή παραμερίσει τόσο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία οι νεώτεροι δήθεν «σοφοί» ερευνητές της Δύσεως;

 Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός, διότι η Ελληνική Προϊστορία καίει και προτιμούν να την αγνοούν, να την παραμερίζουν και όταν βγαίνη τυχαίως στην επιφάνεια να την αποσιωπούν ή να την παραχαράζουν ακόμη. Διότι στην περιοχή αυτή κατοικούσαν εχέφρονες άνθρωποι όχι προ 10, 20 χιλιετιών -όπως ισχυρίζονται για την Μεσοποταμία οι γνωστοί Φοινικιστές ή προ 35-40.000 ετών των Αφροκεντριστών- αλλά προ 100, 800.000 ετών, αλλά και εκατομμυρίων ετών, όπως απέδειξαν οι έρευνες των Πετραλώνων, της Τρίγλιας και της Πτολεμαΐδος, υπό του ανθρωπολόγου-αρχαιολόγου κ. Άρη Πουλιανού. Επομένως οι Αμερικανικές έρευνες στο σπήλαιο Φράχθυ της Ερμιονίδος, οι οποίες έφεραν στο φως στοιχεία του πολιτισμού προ 25 χιλιάδων ετών, έρχονται να αποδείξουν την ύπαρξη και την συνέχεια της αναπτύξεως του ανθρώπου στον Ελλαδικό χώρο. Τα κενά που σήμερον υπάρχουν σε μακρές περιόδους της ιστορίας δεν σημαίνουν αρνητική ύπαρξη ζωής, αλλά μάλλον έλλειψη συστηματικών ερευνών στην περιοχή αυτή.

Ο Πολιτισμός των Ρωμαίων

Ο εκπολιτισμός είναι πανάρχαιος και ανάγεται από την εποχή των Ετρούσκων και Τυρσηνών. Όμως ο κυρίως πολιτισμός των Ρωμαίων πριν αρχίσουν την αυτοκρατορική τους πορεία άρχισε κυρίως μετά την κατάκτηση της Ελλάδος (180-120 π.Χ), δηλαδή από την εποχή του Καίσαρος. Προηγουμένως οι φυλές της Κεντρικής και Βορείου Ιταλίας ήσαν σχετικά πρωτόγονες και άξεστες, δεν γνώριζαν την γραφήν και εσυνήθιζαν ακόμη και την ανθρωποφαγία και ανθρωποθυσία σε παλαιότερες εποχές. Επομένως, τον πολιτισμό και την γραφή όλοι οι Ευρωπαίοι την χρεωστούν στους Πελασγούς και Κρήτες Πρωτοέλληνες. Η Λατινική γραφή είναι κι αυτή Ελληνική (Χαλκιδικό αλφάβητο) και ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός είναι αντίγραφο -συχνά κακέκτυπο- του Ελληνικού Πολιτισμού. Έτσι αποδεικνύεται η πανάρχαια κοινή καταγωγή των κατοίκων της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης (Τεύτονες, Γαλάτες, Σουάβοι, Σάξωνες, Ίβηρες κλπ) από τους Αιγαίους Πρωτοέλληνες. 

Οι λαοί αυτοί διατηρούν ακόμη ονομασίες ορισμένων θεών της Αρχαίας Ελλάδος, λέξεις ή ρίζες λέξεων της αρχικής μητρικής των γλώσσας, ή μάλλον του γλωσσικού ιδιώματος των το οποίο ανήκει στην Ελληνική (Ινδοευρωπαϊκή) ομογλωσσία. Επειδή συν τω χρόνω αυτοί ήρθαν σε επιμειξία με άλλους λαούς, αλλά και λόγω διαφορετικών κλιματολογικών και πολιτιστικών συνθηκών, ήτο επόμενον να διαφοροποιηθούν και να απομακρυνθούν αναγκαστικά από την αρχική πολιτιστική των κοιτίδα, του Αιγαίου. Άλλοι εξ αυτών στις νέες των πατρίδες εκβαρβαρίστηκαν ή αφομοιώθησαν για να επιβιώσουν και παρέμειναν ανεξέλικτοι, όπως τους ανευρίσκουμε μετέπειτα κατά την ιστορική περίοδο, διασκορπισμένους σε διάφορες χώρες του βορρά σε φυλές (Κιμμέριοι, Σκύθες, Γέτες, Αριμασποί, Γέλωνες, Μασαγέτες, Βουδίνοι, Αγριππαίοι, Ισηδόνες, Σαρμάτες, Δάκες κ.ο.κ.). Αυτοί εξελίχθησαν αργότερα υπό την επίδραση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και δημιούργησαν τα γνωστά έθνη του βορρά και της Ανατολής. Εκείνους που εισχώρησαν ανατολικότερα και εκείθεν της λίμνης Βαϊκάλης, τους ανευρίσκουμε κατόπιν ως Υπερβορείους ( ή ως Γκιλάκους).

Στην Ιαπωνία έφθασε προ αμνημονεύτων χρόνων μια λευκή φυλή, οι Αϊνού (=Ίωνες), ενώ συναντώμεν διάσπαρτες λευκές φυλές στην Ασία και Άπω Ανατολή. [Βλέπε Τόμ. «ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» «Γενική Εισαγωγήν» όπως και «Γενική Εισαγωγή» στο Δεύτερο βιβλίο του Ιωάν. Πασσά «ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ» και τα σχόλια στους «Ύμνους του Ορφέως»]. Οι Τούρκοι είναι ένα μωσαϊκό λαών στην πλειοψηφία των αυτοχθόνων που ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή. Οι Τούρκοι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία που κατήλθαν σαν νομάδες από τα υψίπεδα της Κεντρικής Ασίας, από την περιοχή του Αλτάϊ, στην Μεσόγειο. Οι τελευταίοι είναι Ταταρομογγολικής καταγωγής και έμειναν άξεστοι και απολίτιστοι από της εγκαταστάσεως τους στην Μικρά Ασία ως σήμερον. Η φυλή αυτή αποτελούσε την ιθύνουσα τάξη της Οθωμανικής Τουρκίας, αλλά και της σημερινής Κεμαλικής Τουρκίας.

Η Καταγωγή των Ευρωπαϊκών Λαών

Κατά τον Αθαν.Σταγειρίτη [«ΩΓΥΓΙΑ», Τόμ. Β του Αθαν.Σταγειρίτη, Εκδ. Βιέννης 1808] η καταγωγή όλων των φυλών -και φυσικά των νεωτέρων Εθνών της Βορείου, Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και οι λευκοί της Ρωσσίας και Κεντρικής Ασίας- προέρχονται από το Αιγαίον, και συγκεκριμένα από τον Ελληνικό πολιτιστικό χώρο, και όχι από τους ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους [Βλέπε Διόδ. Σικελιώτη, Βιβλ. Α, Στράβωνα, «Εισαγωγή» και Συρέ «Οι Μεγάλοι Μύσται», Καρλάυλ «Οι Ήρωες» (Οντίν) και Σαρλ Μπερλίτζ «Τα Μυστήρια από ξεχασμένους Κόσμους»]. Η εξέταση των λεγομένων Αριανών γλωσσών, όπως πραγματικά ομιλούνται σήμερον διαθέτουν πολυάριθμα Πελασγικά στοιχεία, τα οποία αναμφισβήτητα προέρχονται από την Πελασγική των κοιτίδα, τα Βαλκάνια, την Κάτω Ιταλία και την Μ. Ασία.

 Όταν η ίδια ρίζα βρίσκεται σ’ όλες τις γλώσσες ή στις περισσότερες από αυτές, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι το αντικείμενο που υποδηλούται δια της ρίζας ταύτης, ήτο κοινό για τους προγόνους των, οι οποίοι είχαν κάποτε τον ίδιο πολιτισμό. [Για παράδειγμα η λέξη «Άξων», υπάρχει παρεφθαρμένη σ’ όλες τις λεγόμενες αριανές γλώσσες, διότι οι λαοί αυτοί γνώριζαν όλοι την βοήλατη άμαξα. Ορισμένοι την βελτίωσαν και της έβαλαν ακτίνες στο διάβα του χρόνου, ενώ άλλοι διατήρησαν τον παραδοσιακό τροχό εκ κορμού δένδρου. Άρα διαφοροποιήθησαν. Με την πρόσθεση λοιπόν νέων λέξεων αρχίζει η διαφοροποίηση της γλώσσας και της ταυτότητας των λαών]. Έτσι έγινε βαθμιαία η διαφοροποίηση των φυλών εκ της αρχικής των καταγωγής. Τελικά παραμένει η κοινή καταγωγή σαν μύθος. Ο μύθος λ.χ της Ατλαντίδος, ο οποίος σχετίζεται με την πανάρχαιη δραστηριότητα της Ελληνικής φυλής, όπως δείχνουν τα διάφορα ευρήματα, υπήρξε κάποτε πραγματικότης. Όχι όμως και ο τεχνητός «μύθος» περί των Ινδοευρωπαίων.

Ο Μύθος των Ινδοευρωπαίων

Η κάθοδος φυλών από Βορρά και Ανατολών στην Ελληνική Χερσόνησο, για να εκπολιτίσουν τους δήθεν άξεστους Αιγαίους, δεν ευσταθεί ούτε επιστημονικά, αλλά ούτε από λογικής απόψεως, διότι οι Αιγαίοι ήσαν αποδεδειγμένα ναυτικός και στο έπακρον πολιτισμένος λαός που ταξίδευε, από την χαραυγή της Προϊστορίας του, όχι μόνον στην Μεσόγειο, αλλά και στους Ωκεανούς. Αν δεχθούμε τις δοξασίες περί «Ινδοευρωπαϊστών», τότε θα έπρεπε κανονικά να είχαν βρεθή κάπου τα ίχνη τους, ο ανώτερος πολιτισμός τους, η γλώσσα τους και τέλος τα ιστορικά πνευματικά μνημεία που θα άφηναν πίσω στην αρχική των κοιτίδα. Τέτοιο πράγμα όμως δεν έχει βρεθή. Τίποτα απολύτως δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη τους.

 Αντίθετα, συνεχώς έρχονται στο φως νέες συντριπτικές αποδείξεις και ατράνταχτα τεκμήρια από τον Ελληνικό χώρο και εκτός αυτού-στις χώρες που ταξίδευσε-που επιβεβαιώνουν ότι οι Αιγαίοι Πρωτοέλληνες μετέδωσαν πρώτοι τον πολιτισμό τους σ’ όλους τους λαούς του τότε γνωστού κόσμου. Βέβαια, όλες αυτές οι αντιεπιστημονικές και δογματικές θεωρίες του παρελθόντος έχουν προ πολλού καταπέσει, αλλά επανέρχονται κάθε φορά με καινούργιο περιτύλιγμα στην επικαιρότητα από το «επιστημονικό» κατεστημένο της διεθνούς εξουσίας. Γιατί αυτός ο μύθος βολεύει την διαιώνιση της εξουσίας τους. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια έξαρση του φαινομένου τούτου. Παντού επιδιώκουν να μειώσουν την αξία και την συμβολή του ανυπέρβλητου Ελληνικού παράγοντα στην δημιουργία του παγκόσμιου Πολιτισμού [Βλέπε «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ», Τόμ. «ΕΛΛΑΣ» της Εγκυκλοπ. «ΗΛΙΟΣ», του Ιωάννη Κουμάρη]. Αρκεί να επαναλάβουμε ότι "όταν οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τον Παρθενώνα, οι πρόγονοι των σημερινών Άγγλων ζούσαν μέσα στα σπήλαια ή στα ανήλια δάση, ενώ πλείστοι απ’ αυτούς και άλλοι βόρειοι λαοί, ήσαν ακόμη ανθρωποφάγοι ή έκαναν ανθρωποθυσίες» [Στράβων, βιβλ.VI, σελ. 226, 21] [Ανέκαθεν το θαρραλέο και ανήσυχο Βρεταννικό έθνος συμπεριφέρθηκε αλαζονικά και σαν κατακτητής στην Ελλάδα, μιμούμενο τους δήθεν ξανθούς Ινδοευρωπαίους αποικιοκράτες και εκπολιτιστές]. Ακόμη και στην γειτονική μας Ιταλία, ακόμη και κατά την κλασσική εποχή, εθυσίαζαν παίδες στην εορτή των Κομπιταλίων και Λαραλίων, και μόλις επί Βρούτου κατηργήθη το έθιμον τούτο.[«ΩΓΥΓΙΑ» του Αθαν. Σταγειρίτη, Β. Τόμ. σελ.480].




Επομένως, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική η τόσο κραυγαλέα παραποίηση και διαστροφή της Ιστορίας και Προϊστορίας των Ελλήνων. Δωδωναία η Λατρεία των Δρυίδων. Σύμφωνα με παλαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, διεπιστώθη ότι κατά την Μινωική περίοδο οι Κρήτες θαλασσοπόροι μετέφεραν στην Μεσόγειο "Κασσίτερο" από την Αγγλία. Όμως δεν πήγαιναν με άδεια χέρια εκεί. Τους μετέδιδαν τον ανώτερο Κρητομινωϊκό πολιτισμός τους. Πρόσφατα, ανεκαλύφθησαν στην Αγγλία προϊστορικές Ελληνικές εγκαταστάσεις, οι οποίες φανερώνουν ότι οι πρωτόγονοι και καθυστερημένοι λαοί της Αγγλίας δέχθηκαν την επίδραση των Ελλήνων και συν τω χρόνω εκπολιτίσθησαν. Έτσι αποδεικνύεται ότι η πανάρχαια λατρεία των Δρυίδων στην Βρεταννία είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, και μετεφέρθη εκεί προ αμνημονεύτων χρόνων. Η Ελληνική Προϊστορία παρουσιάζει πράγματι ένα εκπληκτικό μυστήριο και μια σαγηνευτική πρόκληση για αυτόν που θα προσπαθήση να την αποκρυπτογράφηση και να εμβαθύνη σ’ αυτήν. Η αυτοχθονία των Ελλήνων έχει αποδειχθή με ατράνταχτα τεκμήρια από διαπρεπείς ανθρωπολόγους, όπως ο Ιωάν. Κουμάρης [Βλέπε άρθρον «Φυσική Ανθρωπολογία» Ιωάν. Κουμάρη, Α. Μέρος, Τόμος «ΕΛΛΑΣ», Εγκυκλοπ. «ΗΛΙΟΣ» και Αλέξη Σίνου «Η Γεωγραφική Ενότης του Ελληνικού Μεσογειακού Χώρου» Μέρος Α. Σελ. 94-95, Μέρος Β. Σελ.179-182 κλπ].

Ο Ευρωπαίος «Αρχάνθρωπος» των Πετραλώνων

Αδιάσειστα τεκμήρια της γηγενούς προέλευσης του Έλληνα έφερε εσχάτως εις φως ο διεθνούς κύρους ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με την ανακάλυψη του «Ευρωπαίου Αρχανθρώπου των Πετραλώνων Χαλκιδικής» και του «Κυνηγού Ελεφάντων της Πτολεμαίδος» για τον οποίο θα μιλήσουμε σε άλλο κεφάλαιο. Ο Ορφεύς λέγει: «ήδ’ όσον Αιγύπτω ιερόν λόγον εξελόγχευσα», δηλαδή στην Αίγυπτο και στην Λιβύην, εδίδαξα,(εξελόγχευσα=εξεγέννησα) τον ιερόν λόγον [«Αργοναυτικά» των «Ορφικών» στίχ. 42-44 και 102 Εκδ. Λειψίας TAUCHNIZIT 1829]. [Τυγχάνει ευνόητον ότι το «εξελόγχευσα» δεν σημαίνει ότι «εδιδάχθην», όπως υπεστήριξαν αμαθέστατοι και κακοηθέστατοι συγγραφείς]. 

Επομένως, η απόδειξη αυτή κονιορτοποιεί κάθε άλλη παλαιά και νεώτερη δογματική θεωρία, οι εμπνευστές των οποίων δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις τεκμηριώσουν με στοιχεία. Είναι γνωστόν ότι κατά την 8 ην χιλιετίαν π.Χ. ελάμβανε χώραν μεταφορά Οψιανού Λίθου με πλοία από την νήσο Μήλον του Αιγαίου πελάγους στην Αργολίδα, όπως απέδειξαν τα ευρήματα οψιανού λίθου στο σπήλαιο του Φράγχθη της Αργολίδος. Άρα οι Αιγαίοι από τότε θαλασσοπορούσαν. Αλλά και στον χώρον της Ανατ. Μεσογείου οι Πρωτοέλληνες Μινωίτες και Μυκηναίοι κυριαρχούν από αμνημονεύτων χρόνων. [Πανάρχαιοι Αχαιοί Κρήτες και Κύπριοι οι αρχαιο-Φοίνικες και οι Φιλισταίοι και «Παλαισάτι», διέσχιζαν την Μεσόγειο για να εγκατασταθούν στην Παλαιστίνη].

Αυτόχθονες οι Έλληνες

Ο Ισοκράτης το διαλαλεί ότι: «Είμαστε αυτόχθονες. Δεν διώξαμε άλλους που ήσαν εδώ, ούτε ήρθαμε από αλλού να την καταλάβουμε έρημη από πληθυσμό, ούτε είμαστε μιγάδες και ανακατεμένοι με άλλα έθνη, αλλά προερχόμεθα από καλό και γνήσιον έθνος, ώστε γεννηθήκαμε σ’ αυτήν εδώ την γην, την κατέχουμε και διαβιούμε όλον τον καιρό. Ασχέτως αν όλον τον 20ον αιώνα η διεθνής εξουσία ραδιουργεί σε βάρος του Ελληνισμού και με την χρησιμοποίηση της Τουρκίας σαν «πολιορκητικό κριό» επιδιώκει την έξωση του Ελληνικού Γένους από τις πανάρχαιες πατρογονικές του εστίες (Μικρά Ασία, Κύπρος, Αιγαίο, Μακεδονία, Ηπειρο). [Η διεθνής εξουσία και οι εδώ υπηρέτες και διεκπεραιωτές της θέλουν να μας επιφέρουν ανάμειξη και να μας μεταβάλουν σ’ ένα άθλιο συνονθύλευμα, ώστε να απωλέσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Προς τούτο συμβάλουν και ορισμένοι «γραικύλοι» και δήθεν.
 
 
 

37 σχόλια:

  1. https://greek-dutch-truth.blogspot.com/2021/10/niki-ajax-me-4-0-me-55000-opadous.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή έρευνα Δονεύ. Καλό είναι να αναπαραχθεί και αλλού. Αδύνατα σημεία το πομπώδες ύφος, επίσης πολύ Σταγειρίτης, πολύ Πασσάς και πολύ Μερτς. Από την επιστημονική κοινότητα τα συγκεκριμένα έργα θεωρούνται φιλολογικά. Για Μπέρλιτς και λοιπούς δεν σχολιάζω καν.

    Κάποιες ενστάσεις.

    -τον Ελληνισμό σαν Ιδεολογία και πράξη Ανθρωπισμού και Δημοκρατίας.

    Στα 6000 χρόνια γνωστής ιστορίας μόνο κάποιους αιώνες υπήρξε δημοκρατία στον ελληνικό χώρο και αυτό ήταν διευρυμένη ολιγαρχία με φυλετικά κριτήρια και κατοχής γης στην αρχή και μετά βάλαν και επαγγελματικές τάξεις. Το κυρίαρχο πολίτευμα ήταν πολεμική αριστοκρατία και ιερείς στα προϊστορικά βασίλεια και μετά αυτό πήρε διάφορες τάσεις αλλά ήταν πάντα στη βάση του ολιγαρχικό ακόμα και στα έσχατα χρόνια του ελληνικού κόσμου με την αγροτική αριστοκρατία των μακεδόνων και τις διάφορες τυρρανίες και ολιγαρχίες. Ιστορικά το ελληνικό πολίτευμα είναι βασικά αριστοκρατικό-ολιγαρχικό. Και η δημοκρατία όπως την είδαμε δεν ήταν των μαζών.Η δε ελληνικού τύπου βασιλεία δεν είχε καμία σχέση με τις ανατολικού τύπου δεσποτείες ή μετέπειτα ευρωπαϊκές μοναρχίες.

    -Πάντως, ο Τρωικός Πόλεμος ανάγεται σύμφωνα με σύγχρονες τεκμηριωμένες απόψεις πολύ πριν του 1350 π.Χ., ίσως και την 3 ή 4ην Χιλιετίαν

    Η επιστημονικη άποψη ήταν 1100-1200, τώρα το χουν ρίξει ακόμα πιο πρόσφατα, 9ο-8ο αιώνα.

    -Ο Όμηρος μολονότι δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «Δημοκρατία», εν τούτοις την κάνει καθημερινή πράξη μεταξύ του Ελληνικού στρατεύματος, με τις συχνές Συνελεύσεις προς λήψη αποφάσεων μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την κριτική και αμφισβήτηση -ακόμη και του αρχιστρατήγου του Εκστρατευτικού Σώματος- του ένδοξου βασιλιά Αγαμέμνονα.

    Μην μπερδεύουμε την ελευθερία και την ατομικότητα με το πολίτευμα. Δεν ήταν δημοκρατία. Ο Θερσίτης τιμωρήθηκε. Το επίθετο ένδοξος στον Αγαμέμνονα δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί. Ο Πίνδαρος νομίζω τους Αργείτες τους λέει μέθυσους, κλέφτες και συκοφάντες και γενικά θεωρούνταν πολεμόχαροι. Η κοιτίδα της Πατριαρχίας στην αρχαιότητα θεωρείται το Άργος απο τις φεμινίστριες. Και οι πολεμοχαρείς Μακεδόνες απο κει προήλθαν. Δραματουργικά στυγερός και αιματηρός θεωρείται ο κύκλος των Ατρείδων με ζητήματα ύβρεως κτλ. Κατάρες είχε ο Οίκος των Ατρείδων. Και του Αχιλλέα του πήρε το γκομενάκι με το έτσι θέλω ο Αγαμέμνονας.

    -να φέρουν και πάλι στο φως της δημοσιότητος τα Ελληνικά πνευματικά έργα εντελώς αφιλοκερδώς και συχνά με σημαντική οικονομική ζημία των. Το αυτό συμβαίνει και με ορισμένους εκλεκτούς εκδοτικούς οίκους που τολμούν να εκδώσουν σύγχρονους μελετητές αρχαίων κειμένων, περισσότερο από πάθος και μεράκι παρά προς χάριν του κέδρους.

    Οι εκδοτικοί οίκοι μπορεί να το φυσάνε οι ιδιοκτήτες τους και να το κάνουν από χόμπυ και οι διαννοούμενοι να το κάνουν χαριστικά για να τους εκδώσουν οι οίκοι τα βιβλία τους.

    -Επομένως, ήτο αδύνατον να ζήσουν, και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν πολιτισμό στις περιοχές της Μεσευρώπης οι υποτιθέμενοι ΙΕ ή Άριοι και αργότερον να τον μεταφυτεύσουν στους Αιγαίους Πελασγούς.

    Για την τελευταία γεωλογική εποχή ανθρωπολογικά αυτοί όλοι εκεί στην Ευρώπη, πχ το 7000 που εμείς εμφανίσαμε δείγματα πολιτισμού, ήταν σε ημιάγρια κατάσταση τότε και με υπολέιμματα ακόμα νέαντερνατλ και βασικά δεν κατοικούνταν οι περισσότερες περιοχές. Η θεωρία και για ινδοευρωπαίους και για άριους εντοπίζει την κοιτίδα τους στην Ασία. Καμία σχέση με Ευρώπη τότε. Πολύ μετέπειτα πήγαν στην Ευρώπη λένε.

    -Κατά τις μαρτυρίες των Αιγυπτίων ιερέων της Σάϊν προς τον Σόλωνα, όπως αναφέρει ο Πλάτων στον «Τίμαιο», από τους Αρχαιοέλληνες Αιγαίους πήραν τον πολιτισμό

    Οι πρώτοι φαραώ είχαν προέλευση απ τη Νουβία. Οι πρώτες βασιλικές ταφές που βρέθηκαν ήταν νουβικές, δηλαδή σημερινό Σουδάν.Tο φαραωνικό μοντέλο του Βασιλιά-Ήλιου Θεού δεν συναντάται πουθενά στον ελληνικό κόσμο. Άρα είναι υποκειμενικό τι πήραν, πως το πήραν και πότε το πήραν γιατί μιλάμε για 4 χιλιάδες πΧ που εμφανίστηκε αυτός ο πολιτισμός εκεί.Σε μας βάση της ευρέως παραδεδεγμένης προϊστορικής χρονολόγησης δεν είχε εμφανιστει ούτε ο κυκλαδικός πολιτισμός τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bougas

      ".. πολύ Σταγειρίτης, πολύ Πασσάς και πολύ Μερτς. Από την επιστημονική κοινότητα τα συγκεκριμένα έργα θεωρούνται φιλολογικά. Για Μπέρλιτς και λοιπούς δεν σχολιάζω καν."

      Καταρχάς όταν λέμε "επιστημονική κοινότητα" θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τι εννοούμε. Τους μπιστήμονες που βρίσκονται στις εταιρικές χορηγίες και τους Επιστήμονες που εργάζονται για την Επιστήμη.
      Ευτυχώς σήμερα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν, στο πετσί τους την διαφορά.

      Ποια λοιπόν "επιστημονική κοινότητα" θεωρεί Σταγειρίτη, Πασσά, Μερτζ "φιλολογία" ;;;;
      Η "μπιστημονική κοινότητα" που για αιώνες μας δίδασκε ότι η Ιλιάδα του Ομήρου ήταν παραμύθι ;;
      Μέχρι να την καταξεφτιλίσει, την "μπιστημονική κοινότητα", ο Σλήμαν;;

      Την "μπιστημονική κοινότητα" που έως πρόσφατα μας διαβεβαίωνε ότι τα Έπη του Ομήρου γράφτηκαν το 800 π.Χ. ενώ τρώει, η "μπιστημονική κοινότητα" τη μία ξεφτίλα μετά την άλλη με τις συνεχείς ανακαλύψεις, ανασκαφές, Γραμμική Α ,Γραμμική Β κλπ.που επιβεβαιώνουν απόλυτα τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που μας τα έχουν αφήσει παρακαταθήκη;;;

      Την "μπιστημονική κοινότητα" που αδυνατεί και το βουλώνει να μας εξηγήσει γιατί λέγεται Αίγυπτος και όχι "αχλαμπουχλ" ή κάπως έτσι;;;
      Γιατί λέγεται Ινδία και όχι "νινινι" ή κάπως έτσι;;;
      Γιατί λέγεται Ινδονησία και όχι "γινιγινι" ή κάπως έτσι;;;
      Γιατί λέγεται Ιαπωνία (δλδ. Ιωνία) και όχι "νννν" ή κάπως έτσι;;;
      Γιατί λέγεται Αμαζόνιος και όχι "χογ" ή κάπως έτσι;;;
      Γιατί λέγονται Ιεροσόλυμα και όχι "χβψβ" ή κάπως έτσι;;;
      Πάρε ένα οποιοδήποτε σημείο στο πλανήτη και δύσκολα δεν θα βρεις ένα στοιχείο που να μη φωνάζει την Απόλυτη Ελληνική Κυριαρχία.
      Αυτά λοιπόν η "μπιστημονική κοινότητα" που λαμβάνει χορηγίες από τις εταιρείες προσπαθεί να μας αποκρύψει και καθόλου δεν την ενδιαφέρει που καταξεφτιλίζεται κάθε λίγο και λιγάκι.

      Ή το γελοίο κατασκεύασμα, την "ινδοευρωπαική θεωρία", ενός μπεκρή άγγλου δικαστή στις Ινδίες, που στη συνέχεια έγινε "ινδογερμανική" από ένα άλλο Γερμανό λαμόγιο για να παρηγορηήσουν το κόμπλεξ τους ότι όπου γύριζαν έβλεπαν Ελλάδα;;
      Και στην συνέχεια πήραν αυτή τη γελοία παντελώς ανυπόστατη κουρελού τον "ινδοευρωπαισμό" τα {{αόρατα αφεντικά}} (που άπαντες γνωρίζουν ποιοι είναι) στην απέλπιδα προσπάθεια τους να αποκρύψουν την Απόλυτη Ελληνική Πλανητική Κυριαρχία.
      Την ανυπόστατη "ινδοευρωπαική θεωρία" που κάθε λίγο η "μπιστημονική κοινότητα" μεταφέρει την "κοιτίδα" της..από την Ασία στην Ευρώπη κλπ. Σε λίγο θα μας πουν για τη Σελήνη.

      Την ανυπόστατη "ινδοευρωπαική θεωρία" που η "μπιστημονική κοινότητα" ουδεποτε κατάφερε να παρουσιάσει ένα πετραδάκι της, έστω ένα.

      Για ποια Αίγυπτο ομιλείς;;
      Γνωρίζεις πως ονομάστηκε Αίγυπτος;;
      Το Έλληνα Αίγυπτο τον γνωρίζεις;;

      Λοιπόν για να μη μακρυγορουμε στους κάτωθι συνδέσμους βρίσκονται τα βιβλία του Ι.Πασσά και της Ενριέττας Μερτζ που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι και όταν απελευθερωθεί η Ελλάδα θα διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία.

      *** Η αληθινή προϊστορία - Ιωάννης Πασσάς

      https://www.protoporia.gr/passas-iwannhs-h-alh8inh-proistoria-9780007199310.html

      ***Τα Ορφικά - Ιωάννης Πασσάς -

      https://www.protoporia.gr/passas-iwannhs-ta-orfika-9780007199303.html

      ***Το έγκλημα της επιστήμης - Ιωάννης Πασσάς

      https://www.protoporia.gr/passas-iwannhs-to-egklhma-ths-episthmhs-9780007199297.html

      ***Οίνωψ Πόντος -Ενριέττα Μερτζ

      https://booksandtoys.gr/%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%88-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82.html#null

      ***ΑΤΛΑΝΤΙΣ / MERTZ HENRIETTE

      https://www.politeianet.gr/books/mertz-henriette-nea-thesis-atlantis-19099

      Διαγραφή
  3. - (λ.χ. αστρονομικές παρατηρήσεις 11.000 ετών π.Χ.) όπως αυτές που περιέχονται στα αρχαία Ελληνικά κείμενα. Όπως μας πληροφορεί ο Έρμαν Ντίλς [«Προσωκρατικοί», Κεφ. Ορφεύς, σελ. 3] οι Αιγαίοι Αρχαιοέλληνες έγραφον τις παρατηρήσεις των αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν επί λεπτών σανίδων, λίθων ή οστράκων (γραφή Δισπηλιού, Γιούρων, Αλοννήσου κλπ),γεγονός που μαρτυρεί ότι ήσαν εχέφρονες άνθρωποι (Homo Sapiens).

    Αστρονομικές ζωγραφιές υπήρχαν σε όλους τους νεολιθικούς οικισμούς, παντού, δεν λένε κάτι παραπάνω. Δεν υπήρχε ένδειξη γραφής τότε. Το Δισπηλιό είναι το 7 χιλιάδες πΧ και δεν έχει διαβαστεί απ όσο ξέρω. Οι αστρονομικές παρατηρήσεις του 11000 πΧ θέλουν τεκμηρίωση και τι τύπου παρατηρήσεις είναι γιατί μπορεί να είναι και απλές ζωγραφιές.

    - Διότι στην περιοχή αυτή κατοικούσαν εχέφρονες άνθρωποι όχι προ 10, 20 χιλιετιών -όπως ισχυρίζονται για την Μεσοποταμία οι γνωστοί Φοινικιστές ή προ 35-40.000 ετών των Αφροκεντριστών- αλλά προ 100, 800.000 ετών, αλλά και εκατομμυρίων ετών, όπως απέδειξαν οι έρευνες των Πετραλώνων, της Τρίγλιας και της Πτολεμαΐδος, υπό του ανθρωπολόγου-αρχαιολόγου κ. Άρη Πουλιανού.

    Αυτά όλα δεν ήταν homo sapiens ανθρωπολογικά. Οπότε το εχέφρονες είναι σχετικό. Ας πούμε στα Πετράλωνα δεν υπάρχει καμία ένδειξη πολιτισμού, ίσως κάποια κοκκάλινα ή ξύλινα υποτυπώδη εργαλεία, νομίζω ούτε καν αυτά, δεν θυμάμαι τώρα καλά. Και στην Αφρική έχουν βρεθεί ανθρωποειδή σε τέτοιες εποχές, δεν λέει κάτι αυτό.

    -ή μάλλον του γλωσσικού ιδιώματος των το οποίο ανήκει στην Ελληνική (Ινδοευρωπαϊκή) ομογλωσσία.

    Εδώ έχουμε χοντρή αλχημεία. Βαφτίζουμε την ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία ελληνική. Αυτό θέλει πολύ μεγάλη γλωσσολογική, παλαιοντολογική και αρχαιολογική τεκμηρίωση για να σταθεί. Δεν μπορούμε να το πετάμε έτσι. Το 4 χιλιάδες προ Χριστού που υποτίθεται πήγαν οι Ινδοευρωπαίοι στην Ευρώπη αυτοί οι νεολιθικοί οικισμοί είχαν κάποια γλώσσα σαν βάση.Για να πούμε ότι αυτή η γλώσσα είναι των Πελασγών ή των Κρητών πρωτοΕλλήνων πρέπει να το τεκμηριώσουμε. Ακόμα και να μην πήγαν ποτέ φύλα απ την Ασία εκείνη την περίοδο και να ήταν γηγενείς πληθυσμοι από την παλαιολιθική περίοδο και πελασγοί πρέπει να τεκμηριώσουμε τη γλωσσική σχέση.

    ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΎΣΗ.

    - Ο μύθος λ.χ της Ατλαντίδος, ο οποίος σχετίζεται με την πανάρχαιη δραστηριότητα της Ελληνικής φυλής, όπως δείχνουν τα διάφορα ευρήματα, υπήρξε κάποτε πραγματικότης. Όχι όμως και ο τεχνητός «μύθος» περί των Ινδοευρωπαίων.

    Επιστημονικά υπάρχουν στοιχεία για τους ινδοευρωπαίους (όπως πχ η ομογλωσία που αναφέρθηκες), για την Ατλαντίδα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πλην μίας αναφοράς στον Πλάτωνα και μετά από χιλιετίες το ξαναανέφεραν οι Ιησουίτες και η Μπλαβάτσκυ που γενικά έβρισκε χαμένες ηπείρους από μυστικές διδασκαλίες υποτίθεται. Δεν υπάρχει κανένα αξιολογήσιμο εύρημα για την Ατλαντίδα. Και δεν λέω ότι συμφωνώ με τους Ινδοευρωπαίους.

    -Έτσι αποδεικνύεται ότι η πανάρχαια λατρεία των Δρυίδων στην Βρεταννία είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, και μετεφέρθη εκεί προ αμνημονεύτων χρόνων.

    H λατρεία των δρυίδων ήταν μονοθεϊστική και ήταν κελτική. Πρέπει να το τεκμηριώσεις σοβαρά αυτό που λες. Συνήθως οι εποικισμοί που γινόντουσαν στην προϊστορία δεν ασχολούνταν με τέτοιες παρεμβάσεις στους ντόπιους πληθυσμούς.

    -Αδιάσειστα τεκμήρια της γηγενούς προέλευσης του Έλληνα έφερε εσχάτως εις φως ο διεθνούς κύρους ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με την ανακάλυψη του «Ευρωπαίου Αρχανθρώπου των Πετραλώνων Χαλκιδικής»

    Ξεφεύγουμε εδώ. Αυτό ήταν ανθρωποειδές. Δεν ήταν χόμο σάπιενς και πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι είχε κάποια ελληνική εθνική ή πολιτιστική ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα

      Γεια σου boy με την όρεξη να δακτυλογραφείς, πράγμα που βαριέμαι αφόρητα.

      Περί δημοκρατίας, περί δημοκρατίας στον Όμηρο, περί "ένδοξου" Αγαμέμνονα, περί Δισπηλιού, κ.ά.. σκέφτηκα ακριβώς τα ίδια πράγματα όσο διάβαζα το άρθρο, σχεδόν ταυτόσημα με τις δικές σου παρατηρήσεις.

      Στο θέμα των Κελτών Δρυίδων όμως.. δεν νομίζω να είχα ενστάσεις. Αν συναντούμε στην σκωτσέζικη Ιστορία του Γουίλιαμ Γουάλας, τόσα κοινά στοιχεία πασιφανούς σχέσης με τον Αλέξανδρο (Αττική λέξη "σκότος" και μετά Σκωτία, σάρισες στο στράτευμα , κ.ά..), γιατί και η λατρεία των Δρυίδων να μην είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, το οποίο είναι συνυφασμένο με την Μυρτάλη Ολυμπιάδα την μητέρα του Αλέξανδρου..
      Επίσης: Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους χάρτες η Υπερβορεία απεικονιζόταν γενικά ως χερσόνησος ή ένα νησί πέρα από τα εδάφη της Γαλλίας, δηλ.Βρετανία,Νορβηγία, Σουηδία.

      Ουφ.. κουράστηκα και με αυτά τα λίγα που έγραψα. Πάω για ύπνο, γιατί έχω ξυπνητήρι στις 7.
      Τα λέμε boy μου κι αύριο. Xαίρομαι που είσαι σε αυτή την ανάρτηση. Σε περίμενα..

      ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!

      Διαγραφή
    2. Επειδή είχαν ένα τελετουργικό κάτω απ τη βελανιδιά οι δρυίδες...α πήραν τη θρησκεία της Δωδώνης επειδή εμείς είχαμε αποικίες, κάναμε εμπόριο κασσίτερου.
      Όταν στη Δωδώνη μπορεί να μην ήταν βελανιδιά αλλά οξιά και όταν η ονομασία μπορεί να έχει άλλη προέλευση λατινική, σανσκριτική, οτιδήποτε.
      Επίσης α έχει ελληνικά τοπωνύμια...είχε ελληνικες αποικίες. Μπορεί τα τοπωνύμια αυτά να είναι ομογλωσία μη ελληνική. Επίσης πολλές ελληνικές ρίζες που βλέπουν κάποιοι δεν είναι ελληνικές. Τι αρχαιολογικά στοιχεία έχουμε για αποικίες εκεί πέρα ή εμπορικούς σταθμούς και πότε; Πήγαν λέει πρωτοέλληνες ναυτικοί.
      Ναι αλλά ο Καίσαρας λέει οι Γαλάτες δρυίδες είχαν μυστική γραφή στα ελληνικά και λέγανε diaspater. Το dispater ηταν αρνητική θεότητα για τους ρωμαίους, αυτοί δεν είχαν επίσημα γραφή και οι Γαλάτες δεν έχουν καμία σχέση με τι έγινε αν έγινε στις Βρετανικές νήσους. Εδώ είναι το χοντρό μαγείρεμα. Οι Γαλάτες ήταν άλλος αποκισμός εκεί πέρα και ελληνική γραφή να χρησιμοποιούσαν μυστικά, δεν αποδεικνύει αυτό τίποτα για τις ελληνικές ρίζες του δρυιδισμού στη Βρετανία. Αυτά έγιναν εποχή σιδήρου, τα άλλα έγινα εποχή χαλκού.

      ΔΕΝ μπορείς έτσι να πείσεις σε ένα επιστημονικό συνέδριο ή σε ένα paper επιστημονικό. Όταν δε τα λες με απόλυτη κατάφαση και στόμφο κατατάσσεσαι σε άλλη κατηγορία.

      "Πρόσφατα, ανεκαλύφθησαν στην Αγγλία προϊστορικές Ελληνικές εγκαταστάσεις, οι οποίες φανερώνουν ότι οι πρωτόγονοι και καθυστερημένοι λαοί της Αγγλίας δέχθηκαν την επίδραση των Ελλήνων και συν τω χρόνω εκπολιτίσθησαν. Έτσι αποδεικνύεται ότι η πανάρχαια λατρεία των Δρυίδων στην Βρεταννία είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, και μετεφέρθη εκεί προ αμνημονεύτων χρόνων".

      ΠΩΣ αποδεικνύεται ότι εκπολιτίστηκαν απο μας και τους μεταδώσαμε τη θρησκεία; Τι πα να πει προ αμνημονεύτων χρόνων; Αν ένα γεγονός δεν είναι προσδιορισμένο χρονικά και τοπικά δεν υπάρχει στην ιστορική επιστήμη. Τι προϊστορική ανακάλυψη φοβερή είναι αυτή στην Αγγλία που αποδεικνύει όλα αυτά τα πράγματα, γιατί δεν μας τι λες. Είναι απ το μαντείο της Δωδώνης λόγω ενός τελετουργικού που είχαν στη βελανιδιά ή λόγω της ονομασίας που μπορεί να μην είναι καν ελληνική.Πολύ Δαυλός στυλ όλα αυτά, τον φάγαμε τον Δαυλό στη μάπα 30 χρόνια, διαφωτιστήκαμε, όλος ο πλανήτης είναι ελληνικός, εντάξει.

      Δεν τα λέω αυτά για να κατηγορήσω τον αρθρογράφο, κατά τα άλλα η έρευνα ήταν εξαιρετική. Και μπορεί να έχει και δίκιο για τους Δρυίδες.

      Διαγραφή
  4. TO ΨΑΞΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    -γιατί και η λατρεία των Δρυίδων να μην είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, το οποίο είναι συνυφασμένο με την Μυρτάλη Ολυμπιάδα την μητέρα του Αλέξανδρου..

    Δεν λέω ότι δεν είναι αλλά θέλει τεκμηρίωση αυτό. Δεν μπορούμε να το πετάμε έτσι. Το ταξίδι του Πυθέα του Μασσαλιώτη ας πούμε έγινε το 300 πΧ, δεν έγινε το 3000 πΧ που λένε κάποιοι ελληνοκεντρικοί συγγραφείς. Και γενικά δεν έχει καμία σχέση με τις ήδη πιθανόν προϋπάρχουσες εκεί ελληνικές εμπορικές βάσεις. Αμφισβητείται κιόλας.
    Κασσιτερίδες νήσοι το λέει ο Ηρόδοτος και αναφέρεται σε κάποιον Αδαμάκριτο που πήγε εκεί χωρίς κανένα στοιχείο. Από τα τοπωνύμια όμως της Σκωτίας και κάποια αρχαιολογικά ευρήματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εκεί έγινε κάποιος αποικισμός με σκοπό την εμπορία κασσίτερου για κατασκευή κράματων χαλκού... Και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης και ο Στράβων και ο Απολλόδωρος νομίζω αναφέρονται στις κασσιτερίδες νήσους χωρίς όμως να εξηγούν ακριβώς που γινεται η εξόρυξη του κασσίτερου. Λογικά πρέπει να ήταν στις Βρετανικές νήσους, εκεί ήταν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα και λόγω αυτής της δραστηριότητας να αναπτύχθηκαν και άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Μπορεί όμως να ήταν και στην Ιβηρική. Αλλά δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία.
    Και στοιχεία πότε έγιναν αυτά, αυτά μπορεί να έγιναν και στο τέλος της εποχής του χαλκού γιατί τότε βρίσκουμε κρατερώματα στον ελλαδικό χώρο που είναι άλλου τύπου προσμείξεις που δεν προέρχονται από την Ασία, δηλαδή το 1200-1000πΧ.
    Για να φτάσουμε σε σημείο να πούμε ότι είχαμε επιρροή στη θρησκεία τους μετά από 1000-2000 χρόνια έχει πολύ δρόμο και αρχαιολογική αξιολόγηση. Τα τοπωνύμια συναντώνται στα παράλια, είναι τυπική περίπτωση αποικισμού. Κι αν δεχτούμε μη ελληνικής προέλευσης ομογλωσία δεν έχει καμία αξία αυτό το κριτήριο για ελληνική παρουσία.
    Μη γνωστού ιστορικά αποικισμού όπως είναι ο πρώτος αποικισμός ας πούμε. Αλλά κι εδώ υπάρχουν θέματα σοβαρά... μπρούτζινα κράματα βρίσκουμε στην πρωτοελλαδική ΙΙ περίοδο πχ 2600-2200 πΧ. Η αρχαιολογική έρευνα δείχνει στοιχεία ότι αυτός ο μπρούτζος εισαγόταν αυτούσιος σαν κράμα από την Ασία κυρίως, Αφγανιστάν, Μικρά Ασία, Ουζμπεκιστάν και τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Δεν υπάρχει σύνδεση αρχαιολογική με την Βρετανία σε αυτή την περίοδο, ούτε βέβαια κάποια ιστορική αναφορά. Ορείχαλκο βρίσκουμε στην Κρήτη στην ύστερη εποχή του χαλκού, πιθανόν λοιπόν να πήγαν μινωίτες εκεί το 1700-1500πΧ, τι σχέση έχουν αυτοί με το μαντείο της Δωδώνης, γνωστή ιστορικά. Στη Δωδώνη οξιά ήταν το ιερό δένδρο μάλλον. Βεβαίως ήταν πολύ αρχαίο μαντείο, της εποχής του χαλκού, 2500πΧ τουλάχιστον.
    Όλα αυτά μπορεί όμως να ήταν και πρώιμος Α αποικισμός αν έγιναν στο τέλος της εποχής του χαλκού. Δεν μπορούμε να ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως κάποιος φτάνει να συμπεραίνει ότι δώσαμε μέχρι και τη θρησκεία στους δρυίδες; Το συμπεραίνει με συγκριτική θρησκειολογία, το συμπεραίνει με αρχαιολογικά ευρήματα; Επίσης υπάρχουν και χρονικές ασυνέπειες φοβερές. Πρώτες αναφορές για τους δρυίδες είναι το 200πΧ, αυτό το εμπόριο στις Κασσιτερίδες αν γινόταν γινόταν πριν 1000-2000 χρόνια από αυτή την εποχή. Και δεν ξέρουμε τίποτα για την θρησκεία των δρυίδων παρά ότι ήταν σαμανισμός και μαγεία, μάλλον ήταν μονοθεϊστική και δεν είχαν σχέση με το κέλτικο πάνθεον, ήταν ένα είδος σαμανιστικής μυστικιστικής θρησκείας μίας ελίτ τάξεως. Δεν είχαμε τέτοιους σαμανισμούς στην Ελλάδα, ίσως οι ορφικοί να πλησίαζαν σ αυτό.

    Επειδή υπήρχε μια βελανιδιά στο μαντείο της Δωδώνης και αν ήταν βελανιδιά και κάποιοι ρωμαίοι είπαν οι Γαλάτες είχαν ελληνική μυστική γραφή που επισήμως δεν είχαν γραφή και έλεγαν diaspater να πούμε ότι εμείς τους δώσαμε τη θρησκεία και πότε σε ποια εποχή; Και οι Ρωμαίοι έγραφαν όλο ψέματα για τους δρυίδες, ο Καίσαρας τα γραφε αυτά. Ο dispater ήταν θεός του κάτω κόσμου στη Ρώμη. Και τι σχέση έχουν οι Γαλάτες της ρωμαϊκής εποχής με τις κασσιτερίδες νήσους πριν 1500 χρόνια; Αποδεικνύει αυτό ότι εμείς τους δώσαμε τη θρησκεία;

    Η επίσημη εκδοχή διεθνώς ποικίλει άλλοι λένε ότι είναι η λατινική η προέλευση του ονόματος, dru+vid, αυτός που βλέπει καλά, άλλοι λεν απ το σανσκριτικο druma, άλλοι απ το γαλλικο druiah, αλλοι λένε durd. Έχουν κατηγορηθεί για ανθρωποθυσίες μαντικής και εξιλασμού οι δρυίδες και οι ρωμαίοι τους κυνηγούσαν. Αυτά μπορει να ήταν και προπαγάνδα βέβαια. Δεν άφησαν τεχνουργήματα, δεν έγραφαν. Ήταν δυνατοί μυστικιστικά, μαγείες και μαντείες κάναν, αλλά δεν μπορούμε να πετάμε έτσι ότι τους δώσαμε τη θρησκεία λόγω μιας βελανιδιάς που μπορεί και να μην ήταν βελανιδιά.

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ. Και τους κατηγορούσαν πολύ οι Ρωμαίοι...o Mέρλιν υποτίθεται ήταν δρυίδης μάγος.
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/pagan/dryidismos1.htm
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος! Σαν άρθρο μέσα σε άρθρο. Και μάς έδωσες αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία.
      Νά'σαι καλά boy, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: Θηλυκος βρυκολακας Παγωνη. Τρομοκρατει τους φουκαραδες Εληνες μερα-νυχτα απο τα βοθρο-πορνο-καναλα. Να την δεις τη νυχτα να σου παγωσει το αιμα. Κε ομως . . . σε αυτα τα φρικτα σκουπιδια υπακουν οι σκλαβοι νεο-εληνες //
    Κοντευει κε η Κομπρα Μπακογιανη μετα τον εμβολιασμο (το κακοηθες μυελωμα ινε ενα απο τα ΕΚΑΤΟ συμπτωματα του θανατηφορου εμβολιου). Ψοφος κακος απο αυτά που διαφημιζουν κε πουλανε. Ενας-ενας ψοφανε στη Δρακουλο-Φαμηλια. Κε κλαααμα τα πορνο-βοθρο-καναλα. ΨΟΦΟΣ ΚΑΚΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΕ ΨΟΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΚΕ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ. Αμα δεν δωσει το μισο Αιγαιο στους Τουρκους, δεν ψοφαει //
    Κοντευει κε η Φωφη η χοντρουλα (οτι εμεινε απο το Πασοκ) μετα τον εμβολιασμο (αλα ντρεποντε να το πουν). Θα αναλαβει ο πρασινος βρυκολακας Γιωργακης της Μαμακας, ο οποιος το 44% το εκανε 4% κε τωρα θα το κανει ΜΗΔΕΝ. Εβαλε Αμετη-Μωχαμετη να ρημαξει τελειως οτι εκανε ο πατερας του //
    Παει κε η 37χρονη υγιεστατη μητερα 3 παιδιων, πεντε μερες μετα το θανατοφορο εβραηκο εμβολιο //
    Παει κε ο 45χρονος στη Λαρισα μετα το εμβολιο. Κατερευσε καταμεσις του δρομου.
    Παει κε ο 32χρονος στην Καρδιτσα, μια εβδομαδα μετα το θανατηφορο εμβολιο.
    Αυτά ινε που γνωριζουμε. Υπαρχουν δεκαδες καθε μερα που δεν γνωριζουμε.
    Θα παει κανας εγκληματιας δημοκρατης φυλακη? Ε οχι βεβαια. Μην τρελαθουμε κιολας. Πανε οι εγκληματιες δημοκρατες φυλακη?? Ας ινε καλα η ξευτελισμενη δικαιοσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ.. που κουτρουβαλιάστηκα!
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Kαλημέρα boy!!!

      Διαγραφή
  7. Εχω την εντυπωση οτι οι ελληνες πρεπει να τεκμηριωνουν 100% για ολα οσα ισχυριζονται ενω οι βαρβαροι απλά δογματιζουν.
    καλημερα σας.
    καλη δυναμη , συγχαρητηρια στον αρθρογραφο και τους σχολιαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φίλη μου η Φωτεινή ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από το σχόλιο σου που μού είπε "Πού μένεις να σού στείλουμε τουλούμπες!" 😂😂😂

      Διαγραφή
  8. Tuluba στην θρησκεία και στην πολιτική δεν μας ενδιαφέρει η εύρεση της αλήθειας. Στην επιστήμη όμως μας ενδιαφέρει. Οποτε ότι εγώ λίγο μεθοδολογικά επέκρινα κάποια θέματα, ήταν για να καταλάβουμε αυτούς τους διαχωρισμούς.
    Εννοείται ότι εμείς θα λέμε προς τα έξω ότι όλος ο πλανήτης είναι ελληνικός, αδιάφορον αν αυτό αληθεύει.

    Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τον αρθρογράφο. Να γράψει ένα άρθρο-μελέτη για την ελληνικότητα της θρησκείας των Δρυίδων που να μπορεί να σταθεί επιστημονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν υπηρετούσα την Πατρίδα, στο μακρυνό 1987 - 1989, βρέθηκα στην Χίο. Γύρισα όλη τη Βόρεια ορεινή Χίο λόγω πυρκαϊών και σε ένα χωριό (δεν θυμάμαι το όνομά του) υπήρχε μια πέτρινη μεγάλη πλάκα που ανέφερε το χωριό ως τόπο γέννησης του Ομήρου.

    Τα δύο ποιήματά του είναι πραγματικά ΕΠΗ. Ειδικά για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ έχω την άποψη οτι κρύβει μηνύματα που ακόμα ΔΕΝ τα έχουμε αποκωδικοποιήσει. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν τρείς τρόποι "εικονοποίησης" της ανάγνωσης του ποιήματος :

    1. Το ταξίδι και τα μέρη να βρίσκονται ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ και ΙΟΝΙΟ
    2. Το ταξίδι και τα μέρη να βρίσκονται ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ και την ΑΜΕΡΙΚΗ
    3. Το ταξίδι και τα μέρη να βρίσκονται ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

    Εξαρτάται απο τη φαντασία του καθενός όταν αρχίσει να το διαβάζει, που θα τοποθετήσει τόσο τα "μέρη" όσο και τους "ανθρώπους" που αναφέρονται μέσα σε αυτό. Επίσης, επειδή τα ποιήματά του αποτυπώθηκαν γραπτά πολλά χρόνια μετά απο τον ίδιο, έχω την αμυδρά υποψία οτι εκτός απο το κείμενο, παίζει τεράστιο ρόλο και ο ήχος απαγγελίας. Δυστηχώς δεν ξέρω απο μουσική, αλλά, όπως και στη ΜΥΘΩΔΙΑ, τα κλειδιά ΔΕΝ είναι μόνο στο στίχο, αλλά και στο ηχόχρωμα των λέξεων.

    Όσο αφορά τον Τρωικό πόλεμο, δεν ήταν μόνο γήινος εμφύλιος. Ήταν εμφύλιος και μεταξύ των Ολυμπίων, οι οποίο διάλεξων "πλευρά". Και φυσικά ΔΕΝ έγινε για "μια γυναίκα". Ακόμα και σήμερα τα στενά είναι μήλον της έριδος, εκτός εάν στην πραγματική αιτία κρύβεται κάτι άλλο που δεν έχει να κάνει με συμβατική εξήγηση.

    Επίσης, μια μικρή διευκρίνηση όσο αφορά τη λέξη "ξένος", τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η λέξη "ξένος" εννοεί ΕΛΛΗΝΑ ο οποίος ΔΕΝ είναι απο το ίδιο μέρος με κάποιον άλλον (και έτσι είναι ξένος). Για τον ΜΗ Έλληνα υπάρχει η λέξη "αλλοδαπός". Απο την αρχαιότητα έως και σήμερα ισχύει αυτό ! Οι αρχαίοι μας συγγραφείς και ιστορικοί, όταν γράφουν "ξένος" εννοούν Ελληνικό φύλο. Απλά έχει καθιερωθεί (όπως και σε πολλές άλλες λέξεις), ξένο να εννοούμε τον αλλοδαπό.

    Τέλος, πιστεύω οτι αν ποτέ υπήρχε μια ΑΛΗΘΙΝΗ έρευνα στο DNA των ανθρώπων, θα μέναμε με το στόμα ανοικτό με το πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ κατοικούν στη Γαία (ειδικά στην Τουρκία). Όσο αφορά τον "ινδοευρωπαίο" εγώ τον λέω "ινδοευρω-πέο".

    Αγαπητέ Μπουγά, υποκλίνομαι στις γώσεις σου, αλλά κυρίως στο μνημονικό σου. Πού τα θυμάσαι όλα αυτά βρε θηρίο !!! Θέλω περισσότερη ώρα να διαβάσω τα σχόλιά σου από ό,τι έκανα να διαβάσω το κείμενο. Και το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να σε αντικρούσω σε πολλά, διότι ΔΕΝ έχω διαβάσει τόσο όσο θα ήθελα (οι υποχρεώσεις βλέπεις απο μικρός).

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διόσκουρε,

      με τον Μπουγά και άλλους σχολιαστές, είχαμε ανοίξει συζήτηση μέσα στο ΕργΔημΕργ, για το κατά πόσο υπήρξε κάποιος Όμηρος από Χίο (ή από αλλού) που έγραψε τα έπη. Όλες οι υποψίες πέφτουν στο ότι Όμηρος ήταν ο ίδιος ο Οδυσσέας ή και ο εγγονός του. Ναι, ακόμα και για την Ιλιάδα, αν κρίνεις από το γεγονός πως όπως την γνωρίζουμε κολακεύει όλη τη δράση του Οδυσσέα, ενώ ο ίδιος είχε προσπαθήσει να μην πάει στην Τροία υποκρινόμενος ότι τρελλάθηκε, και επίσης όταν ήταν εκεί, εξαιτίας δολιότητας δικής του περισσότερο σκοτώθηκε ο δεύτερος (μετά τον Αχιλλέα) σημαντικός στρατιωτικός της αποστολής, ο Παλαμήδης ο οποίος δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ, και γνωρίζουμε γι αυτόν..από τα Κύπρια Έπη που εξιστορούν επίσης γεγονότα της Τροίας.

      Διαγραφή
  10. Δονεύ, έχω μια θεωρία ότι ο Όμηρος είναι κώδικας υπερνοημοσύνης που πρέπει να απαγγέλεται από το πρωτότυπο με σωστό τονισμό.
    Αυτός ή αυτοί που τα βγάλαν και τα απήγγειλαν αυτά όλα από στήθους δεν τους συμπάθησαν απλώς οι μούσες, τους κατέλαβαν.
    Σε ένα ελληνικό καθεστώς πρέπει να βάζουμε παιδάκια του νηπιαγωγείου να απαγγέλουν Όμηρο από το πρωτότυπο, στυλ Βόρεια Κορέα, για να τα αναβαθμίσουμε εγκεφαλικά. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνουν, ο κώδικας ενεργοποιεί συνάψεις, δημιουργεί σκεπτομορφές και αντίληψη αυτόματα. Αν το κάνουν αυτό, στα 15 θα βρίσκονται σε άλλη εγκεφαλική κλίμακα.

    https://www.youtube.com/watch?v=wPO268yy4k0
    https://i.ytimg.com/vi/RKoUEfsooNc/hqdefault.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🤣 👍

      (το γέλιο, γιατί για ενεργοποίηση συνάψεων παιδιών με Όμηρο μιλούσες, αλλά έβαλες τα creepy σατανιασμένα παιδάκια του κρόνιου Στίβεν Κινγκ, χαχαχαχαχα )

      Διαγραφή
  11. Atreides power...
    https://www.youtube.com/watch?v=P7j6BK4TkiI
    https://images.app.goo.gl/pE8JS1ofmcLp4Yxy6
    https://www.youtube.com/watch?v=BH65xLsj9Uo
    https://www.youtube.com/watch?v=GjFusAyCLkY
    https://images.app.goo.gl/we5wiaqRq5oUmshCA
    https://images.app.goo.gl/Hy7Rq468yaM8T8wN9

    Τον Κύριο Αγαμέμνονα απ το Αυτόφωρο (ή Ερωτοδικείο) τον θυμάται κανένας; Μορφές ήταν αυτοί όλοι εκεί πέρα. Ωραίες εποχές. Ήξερα και προσωπικά το Νάκο. Δεν ξέρω τώρα τι κάνει αν ζει, τελευταία φορά που είχα μάθει νέα του πριν πολλά χρόνια είχε πάρει κατι χριστιανούς και είχαν πάει σε ένα κοινόβιο στο βουνό περιμένοντας τη δευτέρα παρουσία.
    https://www.youtube.com/watch?v=tjOAsnt4m8A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      Πού πήγες και τα ξέθαψες όλα αυτά..
      Βγήκε καινούριο Dune:
      https://tainio-mania.online/load/tainies-tou-2021/dune-2021/59-1-0-27001

      Διαγραφή
  12. Δονεύ, θα έβαζα και το "του ήρθε θεία έμπνευση το έπος να αρχίσει" αλλά δεν το βάζω για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας αυτού του εκλεκτού ιστολογίου που εξελίσσεται σε ιεροδιδασκαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "-Πάντως, ο Τρωικός Πόλεμος ανάγεται σύμφωνα με σύγχρονες τεκμηριωμένες απόψεις πολύ πριν του 1350 π.Χ., ίσως και την 3 ή 4ην Χιλιετίαν
    Η επιστημονικη άποψη ήταν 1100-1200, τώρα το χουν ρίξει ακόμα πιο πρόσφατα, 9ο-8ο αιώνα."
    "Μέχρι τώρα έχουμε τα εξής δεδομένα επίσημα:
    α) Η Τροία σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στην περιοχή της Μ. Ασίας
    β) Τα διάφορα τοπογραφικά στοιχεία που αναφέρει ο Όμηρος δεν υπάρχουν πουθενά γιατί τα βουνά μετακινήθηκαν, τα ποτάμια χάθηκαν, οι λίμνες ξεράθηκαν, ο Όμηρος ήταν λίγο-πολύ ανόητος, ο Μ. Αλέξανδρος πέθανε 33 χρόνων και 'γώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι και τόσο καλά.
    Όλοι οι προηγούμενοι σοβαροί ως πολύ σοβαροί λόγοι εμποδίζουν τους "ειδικούς" αυτούς θαυμάσιους κατά τ' άλλα επιστήμονες να βρουν την ακριβή θέση της Τροίας.
    Ο Σλήμαν βρήκε κάτι ερείπια. Τίποτε απ' όλα αυτά που γράφει ο Όμηρος δεν ταίριαζε αλλά για λόγους άγνωστους σ' εμένα όλοι μαζί αναφώνησαν νάτη η Τροία και πέσαν για ύπνο.
    https://operiplous.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html
    Αν όλα αυτά είναι έτσι τότε ή ο Όμηρος ήταν ένας οραματιστής του αγνώστου ή όλοι αυτοί είναι όχι μόνο άσχετοι αλλά δεν έχουν ποτέ διαβάσει τα έργα του και ας το παίζουν ειδικοί.
    Δείτε λοιπόν τι λέει ο Όμηρος στην Ιλιάδα: Ιλ. 10 333-5
    "αὐτίκα δ᾽ ἀμφ᾽ ὤμοισιν ἐβάλλετο καμπύλα τόξα,
    ἕσσατο δ᾽ ἔκτοσθεν ῥινὸν πολιοῖο λύκοιο,
    κρατὶ δ᾽ ἐπὶ κτιδέην κυνέην, "
    Βλέπετε λοιπόν τι λέει ο Όμηρος: "υπήρχε εξωτερικά τομάρι άσπρου λύκου"
    Τα "τομάρια" λοιπόν αυτά δεν είδαν ότι εκεί που ήταν η Τροία υπήρχαν γύρω άσπροι λύκοι που κάποιον από αυτούς σκότωσαν τα σκυλιά τους όπως λέει παρακάτω και το έγδαραν και το φόρεσε στους ώμους του. Λέω υπήρχε εκεί γιατί ξέρουμε ότι ο πόλεμος κράτησε 10 χρόνια άρα τον λύκο εκεί τον σκότωσαν και όχι κάπου αλλού."
    Μπουγά, εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη για τις επιστημονικοφανείς απόψεις που μας σερβίρουν και έχουν υποτίθεται και αποδείξεις!
    Ψάχνομαι, όπως και πολλοί άλλοι (που σχολιάζουν κι εδώ) γιατί κάτι "δεν κολλάει" σε πολλά πράγματα γιατί οι "επιστήμονες" δεν θέλουν να μαθευτούν!
    Εδώ έριξαν 200 τόνους γαρμπίλι για να θάψουν το ανάκτορο στην Μεσσηνία.
    Στην Αμφίπολη έβαλαν τον στρατό να φυλάει την περιοχή με απαγόρευση κυκλοφορίας και 3 μερόνυχτα έφευγαν νταλίκες φορτωμένες. Κάποιοι εργάτες δεν άντεξαν και φωτογράφησαν το άγαλμα που βρέθηκε (1 από όλα) και το έστειλαν στον Τζίτζιφο, έγιναν μηνύσεις αλλά ακόμα τίποτα...
    Στον Μαραθώνα που έφταχναν τα έργα για το κωπηλατοδρόμιο, ο τούρκογλου έστειλε στο Σμιθσόνιαν τα οστά των Μαραθωνομάχων και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους...
    ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ!!!
    Αντιγόνη
    ΥΓ Επιστήμονας είναι (υποτίθεται) κι ο τζιόρδας κι η παγώνη και όλοι οι πληρωμένοι τηλεμαϊντανοί! Την σημερινή εποχή δυστυχώς κατάντησε η "επιστήμη" να συμπεραίνει ότι αρέσει σε όσους την πληρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή η ιστορία πάει πάρα πολύ πίσω κι δεν έχουμε ιδέα πόσο παλαιά πηγαίνει διαβάστε και αυτό:
    «Θέλετε να δείτε τον ήλιο. Προς ποιο σημείο του ορίζοντα κοιτάτε;
    Όλος ο κόσμος κοιτάζει προς το ίδιο σημείο αν θέλει να δει τον ήλιο;
    Η σωστή απάντηση είναι ότι κοιτάζουμε Ν/Α και αυτό γιατί ο ήλιος "κινείται" πάνω στον άξονα του Ισημερινού και άρα όταν θέλω να δω τον ήλιο κοιτάζω από τα Ν/Α(ανατολή) ως τα Ν/Δ(δύση).
    Όχι όλος ο κόσμος δεν κοιτάζει προς το ίδιο σημείο αλλά σχεδόν όλος μια και τα κατοικημένα μέρη του (σημερινού) Νότιου ημισφαιρίου είναι πολύ λίγα. Άρα, σχεδόν, όλος ο κόσμος βλέπει τον ήλιο κοιτάζοντας προς την ίδια κατεύθυνση: Ν/Α-Ν/Δ.
    Ας δούμε τώρα τι λέει ο Ορφέας για την δική του πραγματικότητα:
    (ύμνος στον ήλιο στίχος 4)
    "ΔΕΞΙΕ ΜΕΝ ΓΕΝΕΤΩΡ ΗΟΥΣ ΕΥΩΝΥΜΕ ΝΥΚΤΟΣ"
    Για τον Ορφέα λοιπόν ο ήλιος ανατέλλει από την δεξιά πλευρά και δύει αριστερά. Αν δεν ισχυριστεί λοιπόν κάποιος ότι ο Ορφέας ζούσε είτε στην Αυστραλία είτε στην Γη του Πυρός τότε ο κόσμος του ήταν αναποδογυρισμένος και ολόκληρο το Βόρειο ημισφαίριο ήταν Νότιο και άρα σωστά έβλεπε τον ήλιο να ανατέλλει από Δεξιά.»
    https://operiplous.blogspot.com/2012/06/blog-post.html
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεταφέρω, σχόλιο του Παλαιού για την παρούσα ανάρτηση:

    -------------------
    Τις σύγχρονες τεκμηριωμένες απόψεις καλά θα κάνουν οι υποστηρικτές τους να τις στρίψουν και να τις βάλουν εκεί που ξέρουν.

    Πρώτον διότι δεν υπάρχουν τεκμήρια που να αποδεικνύουν αυτά που λένε ..καμμία ανασκαφή εάν δεν παρουσιάσει ακράδαντα στοιχεία, οι όποιες υποθέσεις της είναι για τα μπάζα.

    Οι υποθετικές χρονολογήσεις κάνουν απλά για πωματισμό (ως λουμπούσι που λέγανε παλιά στο χωριό μου) στον πισινό τους.

    Διαβάσανε λέει τον Όμηρο και καταλάβανε ..τον κακό τους τον καιρό.
    Αν τον είχαν διαβάσει και πραγματικά κατανοήσει, τότε δεν θα λέγανε τις μαλακίες που λένε.

    Ο Όμηρος πουθενά δεν μιλάει για 1200, 1350, 3000 ή 4000 ή και 14000 χιλιάδες χρόνια πρότερης εποχής ..το μόνο που σημειώνει και αυτό στην Οδύσσεια, είναι ότι εκείνος ο δολιοκόπανος, πελαγοδρομούσε κατά μία συγκεκριμένη εποχή, όπου η Ελλάδα βρισκόταν στο ΝΟΤΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.

    Επίσης και τα Αργοναυτικά σημειώνουν επίσης το ΊΔΙΟ ..η Ελλάδα στο ΝΟΤΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.. – είχα παραθέσει και αναφέρει όλα τα σχετικά στοιχεία, σε παλαιότερες αναφορές και σχολιασμούς μου, στο εδώ μπλόγκι, ίσως κάποια στιγμή, στο μέλλον, να ξανασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα.

    Παρόμοιες αναφορές, τουμπαρίσματος της Γής υπάρχουν παντού σε όλους τους λαούς – οπότε, τουλάχιστον, αυτό το στοιχείο, στον Όμηρο και στ’ Αργοναυτικά, μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο.

    Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό κλουβιοκέφαλοι ;;

    Σημαίνει ότι, για να είμαστε σήμερα στο ΒΟΡΕΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ, ο κόσμος, κάποια στιγμή, από τότε μέχρι την εποχή μας, έχει γυρίσει ΤΟΥΜΠΑ !!

    ..και τι σημαίνει αυτό μανάριαμ’ ;;
    Μα απλά επίσης ότι ο κόσμος καταστράφηκε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, μετά από εκείνη την εποχή που εξιστορεί ο Όμηρος κι ο Ορφέας.

    Μιά ΤΟΥΜΠΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ (και όχι μαγνητικών) ..σημαίνει πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή κάθε επίγειας δομής

    Μετά από μιά τέτοια ΟΛΟΣΧΕΡΗ καταστροφή, μπορείτε να υποθέσετε (απλά να κάνετε τον κόπο να σκεφτείτε) πόσος χρόνος χρειάζεται ώστε να φτάσουμε ν’ αναπτυχθεί πάλι πολιτισμός, να πάμε στα Ελληνο-Ατλαντικά ..στα Διονυσιακά κλπ. κλπ. ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Χιλιετίες ή και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρόνια χρειάζονται ώστε να μπορέσει ν’ αναπτυχθεί πάλι πολιτισμός και να συμβούν όλα αυτά ;;

    (συνεχίζεται)

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Συνέχεια:)

      ΈΤΣΙ μανάριαμ’ πέραν του ότι δεν κάνεις 10ετή πολεμική προπαρασκευή, για ένα τσιγάρο δρόμο, ούτε και πολιορκείς ένα χωριό μιάν 10ετία, αλλά ούτε και στοιβάζεις 1250 πλοία (πλοία έεε όχι βάρκες) το ένα πάνω στο άλλο, για να χωρέσουν σε κάποιον ορμίσκο …καμμία ΤΡΟΙΑ και καμμία ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ Ακρόπολη δεν βρήκε και δεν ανέσκαψε ο Σλήμαν – αρκετά ποιά μ’ αυτό το παραμύθι ..και αυτά που βρήκε καμμία μα καμμία σχέση δεν έχουν μ’ αυτά που Εξ-ιστορεί ο Όμηρος.

      Πετάξτε στα σκουπίδια, όλες αυτές τις μπούρδες των αρχαιολόγων ..που έχουν αναλάβει εργολαβία να στηρίξουν τα αφηγήματα των ελιτιστών, των διαφόρων θρησκειών και μασονικών στοών ..επιτέλους ξυπνήστε !!

      ===============

      Πάμε τώρα σ’ αυτό που υποκίνησε τα εδώ γραφόμενα.

      Κάποιοι μπουνταλάδες, κόπτονται και μπουρδολογούν ασυστόλως, προσπαθώντας σύμφωνα με το κλούβιο τους κεφάλι να στηρίξουν και να υποστηρίξουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, φτάνοντας στο σημείο να γράφουν και να λένε τα πιό ηλίθια πράγματα που μπορούν να ‘πούν.

      Μανάριαμ’ ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει ανάγκη καμμιάς υποστήριξης και κανενός υποστηρικτή ..διότι στην καλύτερη περίπτωση θα τα κάνετε σκατά, με αποτέλεσμα αντί στήριξης να δίνετε ερείσματα στον κάθε κακοπροέραιτο ν’ αρθρώσει το αφήγημά του.

      Ο Ελληνικός πολιτισμός, δεν έχει ανάγκη τα διάφορα καλλιτεχνικά δημιουργήματα, τα φιλοσοφικά και μαθηματικά θεωρήματα, το ένα και το άλλο, για να στέκει εκεί στην κορυφή των βάθρων …ακόμη και αν όλα αυτά τα ξεχάσουμε, τα χαρίσουμε ή και τα πετάξουμε, ο Ελληνικός πολιτισμός, όσο ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ, θα μένει ακλόνητος ..εκεί στην κορυφή, κανείς και τίποτε δεν θα μπορεί να τον κουνήσει.

      Διαγραφή
    2. ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι πολιτισμοί, ακόμη και οι ΔΥΟ μεγάλοι Υπάρχοντες σήμερα πολιτισμοί (Κινεζικός και Ινδικός) αλλά και οι όποιοι άλλοι αναπτυχθούν στην πορεία, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ, ποτέ δεν θα μπορέσουν να τον αγγίξουν, πάντα θα σέρνονται στα πόδια του.

      Ποιό όμως είναι εκείνο το εργαλείο που επιτρέπει στον άνθρωπο να δημιουργεί, να φιλοσοφεί και να κάνει άλματα ;;

      Ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ !! ..η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ..και το απότοκο αυτής η ΓΛΩΣΣΑ !!

      Με ΜΟΛΙΣ το 2-3 ή και 5% της διασωθείσας Ελληνικής Γραμματείας έχουμε (και αυτό πρίν από χρόνια) 7,5 εκατομμύρια Λέξεις ..[[ όπου ο κάθε εχέφρων μπορεί να κατανοήσει ότι για ν’ αναπτυχθεί τόσος πλούτος Λέξεων-Εννοιών αλλά και Δομή Γλώσσας χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια – αυτά δεν γίνονται σε εκατονταετίες ή χιλιετίες, ούτε και αναπτύσσεται τέτοιος πλούτος προφορικά αλλά και χρησιμοποιώντας κοτρώνια, σανίδες και παπίρια για γραφική ύλη ]] …ΟΛΕΣ οι άλλες Γλώσσες έχουν στην καλύτερή τους, ακόμα και όταν το μεγαλύτερο μέρος τους είναι άμεσα ή έμμεσα δάνεια από την Ελληνική, μόνο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες …ας πούμε ακόμη και η αγγλομπουρδελόγλωσσα στο μεγαλύτερο λεξικό της κάπου 500τόσες χιλιάδες περιλαμβάνει ..όπου περισσότερα από τα 2/3 είναι άμεσα ή έμμεσα δάνεια από την Ελληνική – έτσι για πλάκα βρείτε και δείτε το μεγάλο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό του Αριστείδη Κωνσταντινίδη.

      ΌΛΕΣ οι ΓΛΩΣΣΕΣ είναι νάνοι μπροστά στην Ελληνική ..ΌΛΟΣ ο λεγόμενος Δυτικός πολιτισμός και όχι μόνο στην Ελληνική Γλώσσα στηρίζεται και θα στηρίζεται στο διηνεκές ..χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε ούτε κάν ως υποψία.

      Τι κοπανιέστε λοιπόν όλοι εσείς να στηρίξετε τον Ελληνικό Πολιτισμό ;;
      Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δεν έχει κανέναν σας (και μας) ανάγκη.
      Μιλάει ο ΙΔΙΟΣ για τον ΕΑΥΤΟΝ του !!
      ..και κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον ΙΔΙΟ !!

      Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ πάνω και πέρα απ΄ όλα, από κάθε τι, από κάθε άλλη δημιουργία, φυσική ή πνευματική είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ !! ..αυτήν είναι που πρέπει να στηρίξουμε και να κρατήσουμε καθαρή και αμόλυντη ως κόρη οφθαλμού, και η ΕΛΛΑΔΑ και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ως Πολιτισμός, ως Ιδέα, ως εργαλείο πνευματικής, νοητικής και φυσικής ανάπτυξης και δημιουργίας, θα παραμένει εσαεί στην ΚΟΡΥΦΗ, χωρίς να χρειάζεται δεκανίκια και αποκούμπια.

      Εάν δε κάποια μέρα γίνει δυνατόν να έλθουν στην επιφάνεια, από απαρχής χρόνου, όλα τα δημιουργήματα της Ελληνικής Γραμματείας, τότε θα μιλάμε για πάνω από 20 εκατομμύρια λέξεις, φαντασθείτε για τι πλούτο νόησης θα μιλάμε !!

      Εάν λοιπόν θέλετε να στηρίξετε τον Ελληνικό Πολιτισμό, διδάξτε και μάθετε στον κόσμο την Ελληνική Γλώσσα ..και όσο περισσότερες Λέξεις από κάθε στάδιο, αρχαία, νεότερη, καθαρεύουσα, δημοτική, ντοπιολαλιές ..ΌΛΑ μα όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη και ακόλουθη μοίρα .

      Σταματήστε την μαλακία ..να αυτό ή εκείνο το πήραν από μας, να αυτό και ‘κείνο το κάναμε εμείς, να τούτο να το άλλο ..ακόμη και αν πάρουν τα πάντα, ποτέ δεν θα μπορέσουν ν’ αλώσουν το Ελληνικό Στοιχείο ..εκτός και ενστερνιστούν και οικειοποιηθούν την Ελληνική Γλώσσα ..ΕΑΝ όλοι οι Έλληνες χαθούν και ‘ΚΕΙΝΟΙ γίνουν τύποις Έλληνες !!

      Ότι και όσα και να κλέψουν, να πάρουν και να οικειοποιηθούν οι ξένοι ..εάν εμείς παραμείνουμε εν τοις πράγμασι Έλληνες, τότε μπορούμε όχι απλώς να τα ξαναφτιάξουμε αλλά να τα φτιάξουμε (σε φυσικό και νοητικό πεδίο) ακόμα καλύτερα ..άμποτε μπορούμε, και γιατί όχι, να τους τα χαρίσουμε, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα σιάξουμε ακόμα καλύτερα !! ..σταματήστε λοιπόν να κοπανιέστε για τα διάφορα που πήρανε – γελάστε και χλευάστε τους κατάμουτρα, λέγοντας τους ότι το έκαναν επειδή είναι ανίκανοι να φτιάξουν δικά τους !!

      Διαγραφή
    3. Το σχόλιο αυτό του Παλαιού, ξέχασα να σάς πω ότι πρωτογράφτηκε στο ΕργΔημΕργ, με παρότρυνση να μεταφερθεί κι εδώ.
      Γι αυτό λοιπόν, στο 1ο μέρος του σχολίου διαβάσατε την φράση "στο εδώ μπλόγκι". Εννοεί το ΕργΔημΕργ.

      Διαγραφή
    4. Και δεν ξέρω για εσάς.. Εμένα πάντως το σχόλιο του Παλαιού με ανέβασε πολύ. Νιώθω σαν να ανάκτησα ποσότητα οξυγόνου που μού είχανε στερήσει.
      Και εννοείται πως..ανέκαθεν συμφωνούσα με αυτή την άποψη. Την Ελληνική Γλώσσα ως το σημαντικότερο εργαλείο του Σύμπαντος και η αιτία παρουσίας ημών των Ελλήνων εσαεί.
      Δεν έχω στοιχεία περί της αντιστροφής των γεωγραφικών πόλων, τα οποία μπορεί να διαθέτει ο Παλαιός, αλλά από παιδί της Τρίτης Δημοτικού, μέσα μου όλα αυτά τα γνώριζα χωρίς να μού τα έχει διδάξει κανένας.

      Παλαιέ, σε ευχαριστούμε ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
    5. Προφανώς δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση αναχρονολόγησης της προϊστορίας απ το ίντερνετ. Μεθοδολογικά ανέφερα κάποια ενστάσεις.

      Το παν είναι να μπορούμε να συννενοηθούμε όταν οι Έψιλον με τους Q κάνουν τη μεγάλη τους αντινεοταξική new age επανάσταση...
      https://www.youtube.com/watch?v=x-nGRnMfsMY
      Γιατί αλλιώς θα μας αποτελειώσουν τέτοιοι...
      https://www.youtube.com/watch?v=iBiDZEPnz-4

      Διαγραφή
  16. Σήμερα πήρα γνώση με αφορμή το άρθρο . Μπουγάς παλαιός στα καλύτερά τους !να συνεχίσει αυτήν η συζήτηση να ειπωθούν και άλλα . Κώστα ταυρε να χαίρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ.
    ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι από την Λέσβο αλλά από την η Χίος είναι η καταγωγή του Ομήρου....ο Ηρόδοτος γράφει: "την δε ημέραν πορευόμενος και πλανώμενος απίκετο εις το χωρίον τούτο, ο Πίτυς καλέεται... κανταύθα αυτώ αναπαυομένω την νύκτα επιπίπτει καρπός τις πίτυος, ον δη μετεξέτεροι στρόβιλον, οι δε κώνον καλέουσιν" (την ημέρα πορευόμενος και πλανώμενος έφτασε στο χωριό αυτό που Πίτυς ονομάζεται... και εδώ, ενώ αυτός αναπαυόταν τη νύχτα, πέφτει κάποιος καρπός πεύκου, τον οποίο μερικοί στρόβιλο ονομάζουν, άλλοι δε κώνο). Και παρά τα μυθικά στοιχεία που οι Βίοι αυτοί περιέχουν, αποτελούν τη μοναδική πηγή πολλών ομηρικών παραδόσεων, οι οποίες επιζούν μέχρι σήμερα στο στόμα του χιακού λαού, γιατί, μολονότι εγράφησαν κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους στηρίζονται σε πολύ αρχαιότερη παράδοση.
    Η αξίωση της νήσου Χίου να διεκδικήσει τον γενέθλιο τόπο του "θείου αοιδού" ενισχύεται ακόμη και από τις καταγραφές των περιηγητών, που από τον 15ο αιώνα κατέκλυσαν το νησί, οι οποίοι παρατηρούν, παρά τους αιώνες που πέρασαν, πόσο νωπές είναι οι μνήμες για τον μεγάλο ραψωδό και πόσο η επιχώρια παράδοση επέτυχε τη διατήρησή τους.

    Ο Κολόμβος γράφει...

    Ο Χριστόφορος Μπουενδελμόντιος από τη Φλωρεντία (15ος αιώνας), που επί τέσσερα χρόνια περιήλθε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αγοράζοντας σύγχρονους ελληνικούς κώδικες, σωζόμενους σήμερα στη Βιβλιοθήκη των Μεδίκων της Φλωρεντίας, στο βιβλίο που εξέδωσε Liber Insularum Archipelagi, όσον αφορά στον Όμηρο, σημειώνει ότι δεν βρήκε κανένα συγγραφέα που να προσδιορίζει ακριβώς τη γενέτειρα του "ισόθεου αθανάτοις" Ομήρου, αφού όλα με το πέρασμα των αιώνων είχαν καταστραφεί. Ομιλεί όμως για την πόλη του Ομήρου που υπήρχε στη Χίο: "Πόλις τις πάλαι μετ' επαύλεως του Ομήρου λεγομένης καταλέγεται εις τη Απάνου μερέαν. Εν τη κατεστραμμένη ταύτη πόλει ευρίσκεται τάφος του ποιητού Ομήρου κατεστραμμένος εκ της μεγάλης αρχαιότητος" (Κυριακίδου Στίλπ. - Αργέντη Φιλ., "Η Χίος παρά τοις Γεωγράφοις και τοις περιηγηταίς", τόμ 1, σελ. 12-13).
    Ο Χριστόφορος Κολόμβος, που ανακάλυψε την Αμερική, και που κατά την άποψή του πολλές πόλεις ακόμη και της Ιταλίας και της Κορσικής διεκδικούσαν την πατρότητα του Ομήρου, γράφει ότι περνώντας το 1474 από τη Χίο φιλοξενήθηκε στην έπαυλη του Γενοβέζου Άγγελου Ιουστινιάνι, η οποία ονομαζόταν Homerica, που σημαίνει ότι ακόμη και οι κατακτητές Γενοβέζοι είχαν μπολιαστεί από την επικρατούσα πεποίθηση...http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2013/05/blog-post_4783.html
    Υπάρχουν μέχρι σήμερα Χιώτες με επίθετο Κολόμβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή