«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Hellraiser (30th Anniversary Edition - Official Animated Video)

Αnimation video-clip, με τους Lemmy (Motörhead) και Ozzy Osbourne!


 

https://www.youtube.com/watch?v=zw79RVnlCb0 


 

 

11 σχόλια:

  1. Καλήν εσπέραν σας.
    Μία επισήμανση κύριε οικοδεσπότη για την παγκόσμιο μουσική σκηνή, για οποιαδήποτε είδος ακούγεται από τα επίσημα φερέφωνα των "αφεντικών" μας, είτε ροκ , τζαζ, ποπ, ραπ, τρανς, χάρντ , χεβυ κοκ.
    Η διεθνής μουσική σκηνή από τα πολύ παλιά χρόνια εξυπηρετεί τον "εξαποδω" και με χρόνο αβίαστο αλλά τρόπο ύπουλο φωλιάζει στο υποσυνείδητό μας τις προσταγές και διαβολές του.

    Με όλο τον σεβασμό στις μουσικές σας επιλογές, πληροφορία από έναν άνθρωπο που αρχές του 90 στο γυμνάσιο μάλωνα με συμμαθητές μου για τους Floyd την ώρα που άκουγαν ace of base.

    Κύριος Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αναστάσιε, η ανάρτηση αυτή είναι στα πλαίσια της σάτυρας που κάνουμε συχνά στο ιστολόγιο. Είδατε τί δείχνει το βίντεο-κλιπ;
      Απ'την άλλη, δεν αρνούμαστε ότι παλιμπαιδίζουμε και ροκάρουμε πίνοντας μπύρες πού και πού.. 🙂
      Τα λοιπά περί σατανισμού στην ροκ κλπ κλπ.. εντάξει..τα εμπεδώσαμε. Κάποιοι καλλιτέχνες πάντως.. εφαρμόζουν και τον αυτοσαρκασμό στην όλη θεματολογία.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου κύριε οικοδεσπότα για τον σαρκασμό και τον παλιμπαιδισμό , αλλά
      σαρκασμό μόνον με άτομα αφορισμενα από το κατεστημένο που μας έχει φέρει σε αυτό το χαβουζοποιημενο ανάκτορο που ονομάζουμε ως διαβίωση.
      Ο Μέγιστος Τζιμάρας Πανούσης ή και ο άλλος Μέγας ο Χάρυ Κλυνν λόγου χάριν ως γνήσια τέκνα του Αριστοφάνη.
      Προσωπικός θεωρώ κερκόπορτα το να χρημοποιώ ως όπλο (έστω και ως σάτιρα) κάτι που έχει αλλιώσει την συνείδησή μου προερχόμενο από τους σκοτεινούς.
      Κατά τα άλλα κήπον Ρο κινγκ.

      Κύριος Αναστάσιος

      Διαγραφή
  2. https://attikanea.info/%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/#comment-64719

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραίο(αν και είμαι μεγάλη Dio fan), μου άρεσαν πάρα πολύ και οι τόσες αναφορές στο καρτούν.
    Τώρα αυτά που λέει ο φίλος πιο πάνω, με προβλημάτιζαν κι εμένα κατά καιρούς γιατί ειλικρινά δεν είναι καθόλου εύκολο να απαρνηθώ αυτές τις μουσικές που με συγκινούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααα, ναι!:D
    Με αυτόν τον άνθρωπο κλαίω, δεν έχω τι να πω για αυτόν, τίποτα δεν φαίνεται να είναι αρκετό.

    Αφήνω ένα τραγούδι του να μιλήσει.

    https://youtu.be/s-c_0-ufRtk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΝΒΟΙ ΑΠΟ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ. ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΒΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡΣΟΝ.

    https://www.youtube.com/watch?v=9tXxko5XT-E

    https://www.youtube.com/watch?v=UAAwTlCp3OE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=GJyKRGH850k

    ΑπάντησηΔιαγραφή