«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΔΟΤΟΣ

γράφει ο Διονύσης Κλαδάς (Μποτίλια στο Πέλαγος) 

 ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ

 

 

Στο ιστολογιο ΔΙΟΔΟΤΟΣ έγινε προχθές η κάτωθι ανάρτηση, στην οποία κατέθεσα εκτενή σχόλια:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Κάτι σοβαρό συμβαίνει…

 

                         ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

https://warnews247.gr/ektakto-kokkinos-synagermos-apomakrynetai-apo-tin-moscha-i-politiki-kai-stratiotiki-igesia-kaki-exelixi/

23 σχόλια:

botilastopelagos18 Μαρτίου, 2022 00:39 

          Εγώ θα άλλαζα τον τίτλο τής ανάρτησης ως εξής:"Κόκκινος συναγερμός". Απομακρύνεται από την Μόσχα η πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία - Επί τέλους Θετικότατη εξέλιξη.
Κάθε δυνατός παίκτης πριν ξετινάξει την μπάγκα, παίρνει στο τηλέφωνο την γυναίκα του και τής λέει: "Ξέρεις... έχω ακόμη πολύ δουλειά στο γραφείο. Φύλαξε το φαγητό μου στο ψυγείο, γιατί μπορεί να αργήσω...".
Αυτή η ενέργεια δεν έχει αμυντικό, αλλά επιθετικό χαρακτήρα και γίνεται για να ενημερωθούμε να προμηθευτούμε μερικές εξάδες νερά, διότι στις 22 και 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί το ξεχέρσωμα τής καμπάλ, όταν μια πολύ ισχυρή ενέργεια απελευθέρωσης φθάσει από το κέντρο τού γαλαξία στην Γη. Κάποια πράγματα έχουν ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες, κάποια άλλα εδώ και ημέρες. Είναι γνωστό, ότι ο Τραμπ κρυβότανε την τελευταία περίοδο τής θητείας του σε στρατιωτικά καταφύγια στις ΗΠΑ. Στην συνέχεια είχε βάλει σε κίνηση σωσία και βρισκόταν στην Νορβηγία. Ότι τα επόμενο βήμα τής Συμμαχίας των Αντιδυνάμεων θα εξελιχθεί στην Ταϊβάν είναι γνωστό, οπότε επέρχεται κατάρρευση των χρηματιστηρίων.
Τα δημοσιεύαμε εξ άλλου πριν δυο χρόνια για τα επερχόμενα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου σαν "Ενημέρωση από το Γερμανικό διαδίκτυο". Μας είχαν ενημερώσει πολύ έγκαιρα σχετικά, αλλά εμείς το εκλάβαμε τότε ως κάτι που θα επερχόταν τις επόμενες εβδομάδες.
Εξ άλλου εδώ στον Διόδοτο αναφέρθηκαν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα τού Προέδρου Πούτιν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις:
https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/01/blog-post_1.html
Από την παραμονή τής Πρωτοχρονιάς η Ρωσία έχει μπει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθότι κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος, έχει επίσης ανακηρυχθεί η μετάβαση στην Σοβιετική Ένωση με απαγόρευση τής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο βάσει τού συντάγματος τού 1936 (για να κατανοήσουμε ποιοι επώασαν και ποιους επικαλείται ο Πούτιν). Πολύ σημαντικές διακηρύξεις, που δεν νομίζω να κατανοήθηκαν όταν αυτές έγιναν.
“....Από τώρα και στο εξής, όλες οι δομές της Ρωσίας και των δημοκρατιών της ΕΣΣΔ θα μεταφέρονται σε στρατιωτικό νόμο.... Οι δραστηριότητες όλων των κυβερνητικών οργάνων είναι σύμφωνες με τον Βασικό Νόμο (Σύνταγμα) της ΕΣΣΔ του 1936.... Όλα τα σημαντικά μέσα παραγωγής, γης, νερού, αέρα, εδάφους, φυσικών πόρων, ενεργειακών πόρων, χρυσού και αγαθών ξένου νομίσματος επιστρέφονται στην εθνική κρατική ιδιοκτησία της αποκατεστημένης Σοβιετικής Ένωσης..... Όλα τα κεφάλαια των πολιτών της Ρωσίας και της Δημοκρατίας της Ένωσης που κατατίθενται σε ξένες τράπεζες θα επιστραφούν στην Κρατική Τράπεζα της ΕΣΣΔ.... Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ειρηνική μετάβαση της Ρωσίας και των δημοκρατιών της Ένωσης στην κοινωνικά δίκαιη Σοβιετική Ένωση, στην οποία απαγορεύεται η εκμετάλλευση ανθρώπων από τον άνθρωπο".


  1. "Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ειρηνική μετάβαση της Ρωσίας και των δημοκρατιών της Ένωσης στην κοινωνικά δίκαιη Σοβιετική Ένωση, στην οποία απαγορεύεται η εκμετάλλευση ανθρώπων από τον άνθρωπο"."

    Υπάρχει κάποια απόδειξη οτι ειπώθηκαν αυτά τα τερατουργήματα επιστροφής στον κομμουνισμό απο τον Πούτιν;

    Δηλαδή επιστρέφει στον κομουνισμό;
    Εκεί δηλαδή που δεν υπήρχε εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο;

    Εάν αυτά είναι αλήθεια τότε οδεύουμε ολοταχώς σε μια στημένη παγκόσμια επιχείρηση προς τον ολοκληρωτικό παγκόσμιο κουμουνισμό με
    ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      

    Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ:  

    Φίλε μου καλέ, θεωρώ ιδιαίτερα προσοδοφόρο το σχόλιό σου, διότι παρέχει την αφορμή να καταθέσω κάποιες απόψεις μου σχετικά με τις επιφυλάξεις, ή και φόβους, που εξέφρασες απέναντι σε δηλώσεις τού Προέδρου Πούτιν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παρόλο που σε αρκετά δεδομένα, που αφορούν αυτές τις δηλώσεις έχω αναφερθεί επανειλημμένα (με σύντομο όμως τρόπο στο παρελθόν) φρονώ, ότι είναι σκόπιμο να κάνω ένα σουμάρισμα αυτών των αναφορών, με την συμπλήρωση κάποιων επιρόσθετων στοιχείων. Και αυτό χωρίς την παραμικρή διάθεση κριτικής προς το πρόσωπό σου και μακράν από κάθε τάση να αποδώσω ισχύ βεβαιότητος σε όσα καταθέσω στην συνέχεια, δεδομένου ότι κάθε διάθεση προσπορισμού ουσιαστικής γνώσεως μέσω τής μελέτης και τής έρευνας οφείλει πάντοτε να εμπεριέχει συνειδητά το στοιχείο τής αμφιβολίας, σε αντίθεση με την εκφορά όσων θεωρούν τους εαυτούς τους δήθεν αυθεντίες. Στην εποχή μας εξ άλλου, γκρεμίζονται σωρηδόν οι υποτιθέμενες αυθεντίες, είτε αυτοί είναι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι, στρατιωτικοί επιτελείς, θρησκευτικοί ταγοί, πληρωμένοι επιστήμονες που απεργάζονται νοητική χειραγώγηση, ή δημοσιογράφοι τής μπουρδολογίας. Κατανοώ πλήρως τις αντιρρήσεις σου, ως πλήρως αναμενόμενες.. Γι αυτό εξ άλλου ανέφερα στο τέλος τού προηγούμενου σχολίου μου ότι, οι πολύ σημαντικές διακηρύξεις στο διάγγελμα τού Προέδρου που υπογράμμισα "δεν νομίζω να κατανοήθηκαν όταν αυτές έγιναν". Άρα θεωρώ την κατανόηση αυτών των σημείων ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ. Εδώ θα πρόσθετα, ότι όχι μόνον δεν κατανοήθηκαν αυτές, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ. Δεδομένου, ότι η δυνατότητα τής επεξεργασίας ερεθισμάτων, που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθητηριακών μας οργάνων, δεν υφίσταται από τα νοητικά κέντρα τού εγκεφάλου συγκεκριμένης επεξεργασίας, όταν αυτά προσκρούουν κατάφορα σε όσα θεωρούμε αυτονόητα. ΟΠΟΙΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Εάν δηλαδή περάσει από μπροστά μας ένας μικρός ροζ ελέφαντας με τρεις προβοσκίδες, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα τον αντιληφθεί καν. Δεν είναι εδώ και τώρα η ευκαιρία να επεκταθώ σε αυτό, δεδομένου ότι έχει γίνει στο εδώ ιστολόγιο Διόδοτος ειδική ανάρτηση σχετικά με αυτό στο παρελθόν, με την αναπαραγωγή ενός βίντεο, που αφορά ένα γορίλα, που περνάει μπροστά από ένα ανελκυστήρα, καθώς κάποια παιδιά παίζουν με μια μπάλα, που έλκει την προσοχή με έντονο τρόπο. Τα κοινωνικά δεδομένα είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα, ώστε μόνον όσοι διαθέτουν την ικανότητα να μεταβαίνουν από τα σημαίνοντα στα σημαινόμενα με διεισδυτικό τρόπο, είναι αυτοί που επωμίζονται το καθήκον, να προσανατολίζουν το συλλογικό ασυνείδητο σε ενδιαφέρουσες (και κατά την γνώμη μου δέουσες) κατευθύνσεις.

    Η κατανόηση των εν λόγω διακηρύξεων τού Προέδρου προϋποθέτει την γνώση κάποιων ιστορικών δεδομένων, που γνωρίζουν ελάχιστοι. Αυτοί βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα τής Διοίκησης τού Προέδρου, ή είναι πρόσωπα που διαθέτουν συγκροτημένη συνωμοσιολογική παιδεία και επί πλέον έχουν εγκύψει με εμμονή επί μακρόν στην μελέτη τής Ρωσικής ιστορίας. Άρα, οι διακηρύξεις αυτές τού Προέδρου έχουν έντονο σημειολογικό χαρακτήρα και περιέχουν με τηλεγραφικό τρόπο όλον τον βασικό κορμό τού προγράμματος, όχι μόνον τής διοίκησής του, αλλά και όλων αυτών που επεξεργάζονται θεωρητικά τις στοχεύσεις τής συνολικής Συμμαχίας των Αντιδυνάμεων, που αντιμάχονται τον εωσφορισμό. Πρόκειται δηλαδή για την προαναγγελία των βασικών αξόνων ενός προγραμματισμού παγκοσμίου εύρους, τον οποίον ξεκίνησαν να εξειδικεύουν με τα πολύ πρόσφατα διαγγέλματά τους ο Πούτιν και ο Λαβρώφ (δες και κάποιες σχετικές χθεσινές αναρτήσεις εδώ), τα οποία ενστερνίζονται εξ ίσου τόσο ο Πρόεδρος Τραμπ, όσο και η ηγεσία τής Κίνας και τής Ινδίας. Αυτά που διοχετεύουν στην δημοσιότητα κατ' εξουσιοδότηση των Αντιδυνάμεων, αυτοί που διαθέτουν εσωτερική ενημέρωση, όπως ο Νικόλαος Αναξίμανδρος, ή ο Μιχαήλ Φιλιππίδης και κάποιοι άλλοι ακόμη στον Ελληνόφωνο χώρο (όπως και αρκετοί άλλοι στο εξωτερικό) είναι εν πολλοίς επί μέρους στοιχεία, που αφ' ενός μεν είναι “πιασάρικα” στην συνείδηση τού μέσου ανθρώπου (όπως πχ. η παραγραφή όλων των χρεών, η πρόσβαση σε ελεύθερη ενέργεια, τα ιατρικά κρεβάτια κλπ.) ενώ οι αναφορές στούς κεντρικούς άξονες τού προγράμματος γίνονται με πολύ προσοχή. Όχι λόγω ότι οι Αντιδυνάμεις έχουν πρόθεση να κρύψουν οτιδήποτε αφορά τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό τους. Τουναντίον, το πρόγραμμά τους προσβλέπει σε μια άνευ προηγουμένου απελευθέρωση τής ανθρωπότητος από τα χτικιά τού παρελθόντος, στην φάση μάλιστα, που η καμπάλ προωθεί τον πλήρη καταποντισμό της υφηλίου. Πλην όμως, η προώθηση τής απελευθέρωσης αυτής δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθεί χωρίς την ταυτόχρονη αναδιαπαιδαγώγηση τής ανθρωπότητος – σαφώς σε εκούσια βάση - δεδομένου, ότι ο εγκλωβισμός μας στο μάτριξ μάς έχει μετατρέψει σε πνευματικούς, διανοητικούς, ψυχικούς και σωματικούς σκλάβους των εωσφοριστών, όσο κι αν αυτή η επίγνωση μάς προξενεί δυσφορία. Και αυτό ισχύει σε σημαντικό βαθμό ακόμη και για όλους εμάς, που μπορεί να θεωρούμε ότι είμαστε κατά το μάλλον ή ήττον αφυπνισμένοι.

    Άρα το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα των Αντιδυνάμεων πρέπει πριν εφαρμοσθεί, να ζυμωθεί ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ στο σύνολο των καλοθελητών, να δοκιμασθεί με συστηματικό τρόπο στην πορεία των εξελίξεων και να αναπροσαρμοσθεί όπου αυτό κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο. Διότι κάθε Θεωρία έχει ως τελικό στάδιο διαμόρφωσης την ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Μέσα από αυτήν την οπτική, δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι τις εξαγγελίες αυτές περιέλαβε ο Πρόεδρος σε ένα Διάγγελμα, που δεν απευθύνεται γενικά στον οποιοδήποτε, αλλά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επ' αυτού και Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΑΜΑΤΟΣ έχει σημειολογική υπόσταση. Αυτός ο προσδιορισμός χρήζει, πάντοτε σύμφωνα προς τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και μόνον, διπλής ή και τριπλής αναγνώσεως και ερμηνείας. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΑΧΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Ένα από αυτά είναι και οι αμιγώς στρατιωτικές παρεμβάσεις, γι αυτόν τον λόγο αποδέκτης τού Διαγγέλματος είναι ΚΑΙ οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως με τον προσδιορισμό “Ένοπλες Δυνάμεις” ο Πρόεδρος απευθύνεται ΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ, ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Βασικότατος παράγων αυτής τής παγκόσμιας Πανστρατιάς, είναι αυτοί, που ο Πρόεδρος Τραμπ αποκάλεσε Ψηφιακούς Μαχητές, Digital Warriors. Και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, που μάς επιφύλαξε το πεπρωμένο, το εδώ ιστολόγιο, ο διαχειριστής και οι σχολιαστές του να συγκαταλεγόμαστε δίπλα σε χιλιάδες άλλους μαχόμενους στο διαδίκτυο, μεταξύ των Ενεργών Δυνάμεων, πρώτα στα πλαίσια τής Μεγάλης Ανατροπής, αλλά και στην συνέχεια τής Μεγάλης Οικοδόμησης μιας κοινωνίας αντάξιας τής πραγματικής Φύσεως τού Ανθρώπου.

    Εισερχόμενος τώρα στον σκεπτικισμό που διατύπωσες καθ' εαυτόν, θέλω να τονίσω, ότι η ανθρωπότητα λόγω τού εγκλωβισμού της στο Μάτριξ πάσχει από ένα στοιχειώδες έλλειμμα πολιτικής παιδείας. Ο όρος “Πολίτης” προϋποθέτει πρώτιστα συνειδητότητα. Και ο όρος “Πολίτης - Οπλίτης” προϋποθέτει συνειδητότητα ΜΑΧΙΜΗ. Με αυτόν τον εντοπισμό δεν εννοώ εν τέλει απλά μάχιμη διάθεση. Τέτοια διάθεση διαθέτουν πλέον, δόξα τω Θεώ, εκατομμύρια άνθρωποι. Η ΜΑΧΙΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Και η βασικότερη γνώση, αγαπητέ αδελφέ, είναι Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Όχι όμως με τον τρόπο που μεταδίδουν αυτήν τα κιτάπια και τα φερέφωνα τού συστήματος, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ. Και η συνωμοσιολογία αποτελεί τον ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. Η διεπιστημονική αναζήτηση, μελέτη και έρευνα έχει πάει περίπατο στα πλαίσια μιας κοινωνίας, όπου κυριαρχεί η ειδίκευση, η οποία αναπαράγει μονόφθαλμους χωρίς στερεοσκοπική όραση. Οι τυφλοί διαθέτουν το προνόμιο, ότι γνωρίζουν ότι δεν βλέπουν, ενώ οι μονόφθαλμοι νομίζουν ότι βλέπουν, ενώσω διαθέτουν στρεβλή πρόσληψη παραστάσεων. Στην ουσία, η παραμονή μας στο μάτριξ, μας έχει μετατρέψει σε κοπάδια, τα οποία εμφορούμενα μέσω τής παραπληροφόρησης και τής χειραγώγησης από παραταξιακά σύνδρομα, αντιμάχονται μεταξύ τους. Το λεγόμενο “διαίρει και βασίλευε”, ως μόνιμη στρατηγική των πονηρών εξουσιαστών, οι οποίοι ηγεμονεύουν τα κοπάδια, που άγονται και φέρονται. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΒΑΛΟΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. 

    Αυτά τα σύνδρομα αποτελούν τον κορμό τού NEW SPEAK, όπως τα ονόμασε ο George Orwell. Σε αυτά τα χιλιοταλαιπωρημένα στερεότυπα ενέταξε ο Μέγας Γιωργάκης τούς όρους “ελευθερία” και “αγάπη”, το περιεχόμενο των οποίων πολύ πριν το 1984 μετατράπηκε στα αντίθετά τους. Πλην όμως, αυτά δεν αποτελούν τις μόνες άκρως κακοποιημένες έννοιες. Δυο πολύ βασικές έννοιες, η οποίες είναι επίσης άκρως κακοποιημένες στα πλαίσια τής σύγχρονης ιστορικής πορείας, αφορούν τούς όρους “σοβιετικός” και “σοσιαλισμός”, τούς οποίους δεν κακοποίησαν βάναυσα συνειδητά μόνο οι αντίπαλοί τους, αλλά εν πολλοίς και αυτοί που υποτίθεται, ότι τούς έγραψαν στην σημαίες τους. Όχι όλοι. Αλλά δυστυχώς αυτοί οι οποίοι εκ των πραγμάτων νοηματοδότησαν αυτούς τούς όρους στην μέση συνείδηση. Και κάποιοι από αυτούς στρέβλωσαν αυτούς τούς όρους, όχι με διάθεση κακοποίησης. Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τούς λύκους, που φόραγαν προβιά αρνιού, φόρεσαν και αυτοί προβιά αλεπούς, με αποτέλεσμα να προκύψει στην πορεία μια σαλάτα εννοιών χωρίς προηγούμενο. Για να αποκατασταθεί η παρεξήγηση αυτών των όρων ενδελεχώς απαιτούνται περισσότερες πραγματείες (καθήκον, το οποίον προτίθεμαι να προωθήσω συστηματικά στο μέτρο των δυνάμεων μου στο μέλλον, χωρίς όμως να ταυτίζομαι ιδεολογικά με καμία από τις πολιτικές κινήσεις, που υφίστανται, ή υπήρξαν στο παρελθόν). Πλην όμως φρονώ, ότι η στρέβλωση, που έχουν υποστεί αυτοί οι όροι κατά την περίοδο τής σύγχρονης ιστορίας, είναι τόσο υπερβολικοί, που θεωρώ ότι δύναμαι με πολύ σύντομο τρόπο να αποκαταστήσω στοιχειωδώς το περιεχόμενό τους εδώ και τώρα. Πέραν αυτού ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ, ΟΤΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ Η ΚΑΜΠΑΛ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. Και, αγαπητέ μου αδελφούλη, η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταπιεί αυτήν την καραμέλα και γλύφει και το δάκτυλό της, ενώ τής σηκώνεται η τρίχα, όταν διαπιστώνει, ότι ο Πούτιν προωθεί αληθή σοβιετισμό και σοσιαλισμό, με την αποκατάσταση αυτών των εννοιών, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ. Πέραν αυτού, δεν εννοεί ότι το παρελθόν σύστημα τής Ρωσίας ήταν σοβιετκό και σοσιαλιστικό. Αλλά, ότι κι αν ήταν αυτό (και θα καταθέσω στην συνέχεια την δική μου αποτίμηση σχετικά) ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΣΑΠΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΩΑΣΤΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 140 ΧΡΟΝΙΑ. Και αυτό το καθεστώς δεν ήταν παρά προϊόν της μυστικής αστυνομίας των τσάρων (στην οποία ανήκει οργανικά από τα γεννοφάσκια του ως Νέος Τσάρος Πασών Των Ρωσιών και ο Πούτιν) και των ένδοξων Συνωμοσιολόγων τής Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (στην οποίαν ανήκει επίσης από τα γεννοφάσκια του ο Βλαδίμηρος Πούτιν). Αυτό το καθεστώς επιβλήθηκε με κομμουνιστικοφανή μανδύα, αλλά σαφέστατη και ανυποχώρητη αντικομμουνιστική αιχμή, με στόχο την Σωτηρεία τής Πατρίδας ενάντια στις επιθέσεις τής καμπάλ.

    Πριν αναφερθώ στο λεγόμενο “σοβιετικό και σοσιαλιστικό” καθεστώς, που επικράτησε από το 1917 μέχρι το 1991 στην Ρωσία και τις λοιπές δημοκρατίες τής “ΕΣΣΔ”, θέλω να στρέψω λίγο την προσοχή στο δυτικό σύστημα, το οποίο δηλώνει φιλελεύθερο και αντικομμουνιστικό, διακηρύσσει ότι προωθεί την “ελεύθερη αγορά” και ότι μέσω τής διεύρυνσης τής καταναλωτικής ικανότητας όλων των στρωμάτων τής κοινωνίας, ακόμη και των υποβιβασμένων από πλευράς εισοδήματος εξασφαλίζει μέσω τής αρωγής τού “κοινωνικού κράτους” την ευμάρεια των πολιτών, εγγυούμενο τις πολιτικές ελευθερίες, για να εξετάσω κατά πόσο αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί των δυτικών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ποια είναι λοιπόν από την άλλη μεριά τα βασικά χαρακτηριστικά, που ισχυρίζεται ότι προωθεί ο κομμουνισμός;
    1. Κατάργηση τού εθνικού κράτους και τής πατριωτικής συνειδήσεως με βάση το σύνθημα “οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα”. Εγώ, από όσους αριστερούς χώρους έτυχε να περάσω και μάλιστα εντεταλμένος με επιτελικές αρμοδιότητες κατά την περίοδο από το 1973 μέχρι το 1977 βομβαρδίστηκα στην κυριολεξία με ορολογία, όσο αφορά την “ιστορία τού κινήματος”, που εστιαζόταν στον όρο “εθνικός”. “Εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο” το ένα, “εθνικός λαϊκός απελευθερωτικός στρατός το άλλο”, “εθνική αντίσταση” το παράλλο και δεν συμμαζεύεται. Τουναντίον, είδα τότε στα πλαίσια τής ιμπεριαλιστικής επιβολής των ισχυρών τής δύσεως να δορυφοροποιείται άγαρμπα η πατρίδα μου, να ξεπουλιέται από το νατοϊκό κατεστημένο η μισή Κύπρος στούς τούρκους, ενώ εγώ έλιωνα σόλες στις διαδηλώσεις για την διάσωση τής ανεξαρτησίας της και αφού μάζεψα τα μπογαλάκια μου και έφυγα από το τσίρκουλο, που αυτοονομαζότανε “αριστερά”, είδα στα πλαίσια τής γενικής λαγνίας που επικράτησε με υποτιθέμενο στόχο “να γίνουμε ευρωπέη” να μετατίθενται μια προς μια οι διοικητικές αρμοδιότητες τής πατρίδας μου στο υπερεθνικό κέντρο των βρυξελών, να διαλύεται σκόπιμα και συστηματικά η εγχώρια αγροτική παραγωγή στο όνομα τής “κοινής αγροτικής πολιτικής”, και να ανοίγουν βάσει σχεδίου άγαρμπα τα σύνορα, για να μπουκάρει ακατάσχετα η λαίλαπα, που έχωνε η μαφία των διακινητών, μέχρι τον “αντινατιβιστή” κούλα, που διακήρυσσε, ότι είναι ντροπή να ανήκει η Ελλάδα στούς Έλληνες.

    Βεβαίως μπορεί να αντιτάξει κάποιος, ότι η Σταλινική Ομάδα δορυφοροποίησε μια σειρά χώρες που βρίσκονται γύρω από την πρώην “ΕΣΣΔ”, επιβάλλοντας δουλικά καθεστώτα άγριας καταπίεσης σε αυτές. Ακόμη, ότι έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των εργατών το 1956 στην Βουδαπέστη, ότι κατέβασε τα τανκς ενάντια στους εξεγερμένους στην Πράγα το 1968. Όλα αυτά ισχύουν αναμφιβόλως. Όπως επίσης, ότι η Σταλινική Ομάδα διέπραξε εν ψυχρώ μαζικά εγκλήματα σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων, με το σκληρότερο όλων την καταδίκη 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε θάνατο από πείνα στην Ουκρανία, έγκλημα το οποίον καλείται τώρα να πληρώσει η Ρωσία με ένα βαρύ φόρο αίματος, καθότι τα ναζιστικά τάγματα εφόδου δεν οικοδόμησαν με μια ύπουλη συνωμοσία οι δυτικοί σπέρνοντας μπιζέλια σε άγονη γη, αλλά προωθώντας το δηλητήριό τους σε μια χώρα, που οι ίδιοι οι Σταλινικοί κατέστησαν από Υψηλή Αναγκαιότητα άκρως εύφορη για εξεγέρσεις. Αναμφισβήτητο είναι επίσης, ότι η Σταλινική Ομάδα εξόντωσε ανελέητα όλη την παλιά φρουρά των μπολσεβίκων, οι οποίοι ήσαν στην πλειοψηφία τους αγνοί ιδεολόγοι κομμουνιστές και που αρκετοί από αυτούς πέρασαν μεγάλο μέρος τής ζωής τους στα κάτεργα πριν το δοτό πραξικόπημα τού Οκτωβρίου το 1917, το οποίον κατά γελοιωδέστατο τρόπο ονομάστκε “μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση” και δυο αβγά τουρκίας. Αυτή είναι όμως η μια πλευρά τού νομίσματος. Ελαχιστότατοι ήσαν και είναι αυτοί, που ασχολήθηκαν για να διακρίνουν την άλλη, εν πολλοίς αθέατη και άγνωστη πλευρά. Άριστος βέβαια γνώστης αυτών των διαδικασιών, ως κύριος οργανωτής τους, ήταν και παραμένει η απρόσκοπτη οργανική συνέχεια τής τσαρικής αστυνομίας “Οχράνα”, με την επωνυμία ΝιΚαΒεΝτε αρχικά και KGB, GRU και FSB στην συνέχεια, υπό την εποπτεία των ιθυνόντων Στάλιν, Μπέρια, Αντρόπωφ και τού θρυλικού βλαστού που αυτοί επώασαν, με το όνομα Βλαδίμηρος Πούτιν, έχοντας στόχο όχι μόνον την σωτηρία τής Αγίας Ρωσίας, αλλά τής συνολικής ανθρωπότητας. Οι δρόμοι στον λαβύρινθο τής πολιτικής είναι δαιδαλώδεις και απαιτείται πολύ γερό νήμα για να φτάσει κάποιος εκεί που ενεδρεύει ο Μινώταυρος. Με τίμημα όχι τον θάνατο τού πατέρα του, όπως συνέβη με τον Θησέα καθώς αποκαλύπτει ο Μύθος, αλλά την θυσία τής ίδιας τής ψυχής τους, που καλείται να προσφέρει ο εκάστοτε “Σκοτεινός Ήρωας” και να βάλει ο ίδιος επάνω στον πάγκο τού χασάπη.

    2. Το δεύτερο σκέλος τού κομμουνιστικού προγράμματος συνίσταται στην κατάργηση τής ατομικής ιδιοκτησίας, στον οικονομικό και πολιτικό παροπλισμό τής “αστικής τάξεως” και στην υπαγωγή τού συνολικού σχεδιασμού τής οικονομίας σε ένα και μόνο “επαναστατικό” κέντρο. Το αντίστοιχο καθεστώς αποκάλεσαν οι κομμουνισταί “δικτατορία τού προλεταριάτου”, το οποίον στην πράξη αποδείχθηκε δικτατορία τού κομμουνιστικού κόμματος, ή πιο συγκεκριμένα δικτατορία τού πολιτικού γραφείου τής κεντρικής επιτροπής αυτού τού κόμματος, ή ακόμη περισσότερο συγκεκριμένα δικτατορία τού γενικού γραμματέα τού πολιτικού γραφείου. Σύμφωνοι ως εδώ. Πλην όμως το ίδιο το διευθυντήριο τού δυτικού συστήματος, με την επωνυμία “παγκόσμιο οικονομικού φόρουμ” διακήρυξε μέσω τού προέδρου του με τις ζαρτιέρες στα πλαίσια τού προγράμματος “great reset“, που προωθεί χωρίς την παραμικρή λαϊκή εντολή, ελαίω ντομίνιον και ζίνγκουλαρ λότζικ, απευθυνόμενος σε όλους τούς “πολίτες”, ότι “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ” (εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως ένθα απέδρα πάσα...). Ποιον αντικομμουνισμό επικαλείσθε ως βασική ιδιότητά σας ρε ρεντίκολα τού θανατά;
    Όσον αφορά την καταστροφή τής αστικής τάξεως από τούς κομμουνιστές, το σύστημα των δυτικών είναι αυτό, που κατακρεούργησε την μεσαία τάξη με την βαριά φορολόγηση, τα μνημόνια, τα λοκ ντάουν και την τιμή τής ενέργειας. Αυτό το σύστημα είναι που εξόντωσε στην κυριολεξία την πραγματική οικονομία, υποκασθιστώντας την με κυκλώματα μιζαδόρων, ενώ ο διεθνής τζίρος γίνεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά με υπερτιμολογημένα ενέσιμα δηλητήρια, τεστ από κάτουρο, που ανιχνεύουν καλικατζάρους, χαπάκια διοξίνης, βιάγκρα για όσους έγκλειστοι και απομονωμένοι αυνανίζονται και ιδεολογικά κλύσματα από τα κανάλια των ναρκέμπορων, με τον κάθε σπυράκλα κουραδιάδη να βγαίνει στα παράθυρα και να φτύνει τσιρίζοντας το κοινωνικό σύνολο. Μού διαμαρτύρονται κάποιοι, ότι έκανε λέει υπουργό τον γιό τού φασίστα. Μα αγορίνα μου, αυτό διδάσκουν οι νόμοι τής βιολογίας και τής γενετικής. Από τον πρωκτό μόνο σκατό μπορεί νάβγει.
    Όσο αφορά την λεγόμενη “δικτατορία τού προλεταριάτου”, η πλέον συντηρητική κοινωνική τάξη είναι η εργατική. Και πολύ σωστά πράττουν οι βιοπαλαιστές, διότι στριμωγμένοι από τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης που υπόκεινται, δεν έχουν περιθώρια να διακινδυνεύσουν το παραμικρό. Η τάξη που πιέζεται με γεωμετρική ταχύτητα είναι η μεσοαστική. Είτε σαν παραγωγικοί επενδυτές, όπως ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος, είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε σαν ανώτερα διοικητικά στελέχη, όπως οι γιατροί, οι καθηγητές κλπ. Αυτοί, μαζί με τούς έντιμους διανοούμενους είναι που μπορούν να αποτελούν τον κορμό των δυνάμεων ανατροπής, διότι διαθέτουν μόρφωση και τα απαραίτητα στοιχειώδη μέσα. Γι αυτό το σύστημα κτυπάει πρώτους αυτούς.

    Σχετικά με τον όρο “σοβιετικός” υπογραμμίζω, ότι στην Ρωσία ουδέποτε εγκαθιδρύθηκε, ή πολύ λιγότερο λειτούργησε, “σοβιετικό” καθεστώς.
    Η χρήση τού όρου αυτού από όλες τις διοικήσεις τής διοικήσεις “ΕΣΣΔ” στην πορεία τού χρόνου έγινε μόνον κατ' επίφαση και σε τελείως ψευδή βάση, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητος. Ο Λένιν, ως συμπλεγματικό ανθρωπάριο, που λειτούργησε αποκλειστικά κάτω από το ψυχολογικό σύνδρομο να εκδικηθεί το τσαρικό καθεστώς για την εκτέλεση τού αδελφού του, αλλά και για να εκδικηθεί και τα καρκινώματα μέσα στην εκκλησία τής Ρωσίας, που για να υπερασπίσουν τα σκοταδιστικά τους προνόμια, καταδίκασαν έμμεσα σε μαρασμό και θάνατο τον πατέρα του, επειδή αυτός ως ανώτερος υπάλληλος τού υπουργείου παιδείας έδινε τεράστιο αγώνα ενάντια στον αναλφαβητισμό των Ρώσων χωρικών, είναι αυτός που πριν το έξωθεν προωθηθέν πραξικόπημα ενάντια στην νόμιμη κυβέρνηση τού Αλεξάνδρου Κερένσκυ τον Οκτώβριο τού 1917, έριξε το πλασματικό σύνθημα “όλη η εξουσία στα σοβιέτ”. Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει, είναι για ποιον λόγο οι μπολσεβίκοι υπέθαλψαν και στην συνέχεια ανέτρεψαν ένα καθεστώς, στο οποίο αυτοί συμμετείχαν. Οι μπολσεβίκοι είχαν επί προεδρείας Κερένσκυ ένα σωρό βουλευτές στην Ρωσική βουλή Δούμα, οι οποίοι συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων τού καθεστώτος, το οποίον συστάθηκε με την ανατροπή τού τσάρου μέσω τής εξεγέρσεως του Απριλίου. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι όταν ο εμιγκρές Λένιν πληροφορήθηκε την ανατροπή τού τσαρικού καθεστώτος, βρισκόταν στρογγυλοκαθισμένος σε καφενείο τής Ζυρίχης. Και ήταν σε τέτοιο βαθμό αποκομμένος από το γίγνεσθαι στην Ρωσία, που όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, από ισχυρή έκπληξη και σοκ έσπασε η καρέκλα επάνω στην οποίαν καθόταν, όπως αναφέρει από πρώτο χέρι η σύζυγός του Ναντέζντα Κρούπσκαγια στα απομνημονεύματα της (“Αναμνήσεις με τον Λένιν”). Όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέλυσε στο βαρυσήμαντο βιβλίο του “Η Γέννεση τού Ολοκληρωτισμού” ο Καθηγητής σε Πανεπιστήμιο στο Παρίσι Κώστας Παπαϊωάννου, όταν ανέλαβε τα ηνία τής εξουσίας ο Λένιν, ένα από τα πρώτα διατάγματα που επέβαλε σε συνεργασία με τον χαφιέ τού ιμπεριαλισμού και πράκτορα της γουώλλ στρητ καμπαλιστή Λέων Τρότσκυ ήταν η κατάργηση των “σοβιέτ”, δηλαδή των εργατικών συμβουλίων. Ο Τρότσκυ επέβαλε επίσης ως “πρώτος κομισάριος τού λαού” και δυο αβγά τουρκίας, την λεγόμενη “στρατιωτικοποίηση των συνδικάτων”, δηλαδή την κατάργηση τής αυτονομίας τους και την υπαγωγή τους σε αυστηρή εντολοδοσία τής κυβέρνησης, με το σάπιο επιχείρημα, ότι “τα συνδικάτα οφείλουν να είναι ιμάντας μεταβίβασης τής πολιτικής τού κόμματος στον λαό” και το λουρί τής μάνας, με στόχο την επιβολή κεντρικής εξουσίας πέρα και ενάντια στον λαό. Αυτή η διαδικασία έπεσε βεβαίως κουτί και στούς σχεδιασμούς τής Σταλινικής Ομάδος, η οποία σχεδίαζε την μεσοπρόθεσμη επιβολή τού δικού της ολοκληρωτικού καθεστώτος, μέσω τού παραμερισμού των Λένιν και Τρότσκυ, με στόχο τήν σωτηρία τής Πατρίδος από τις επερχόμενες επιθέσεις τής καμπάλ. Η καμπάλ είχε σαν στόχο, μέσω του τροτσκιστικού συνθήματος για “εξαγωγή τής επανάστασης”, την επιβολή τής παγκοσμιοποίησης μέσω τής εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας τράπεζας. Αντιθέτως η σταλινική ομάδα προώθησε το σύνθημα “τής οικοδόμησης τού σοσιαλισμού σε μια μόνον χώρα” μέχρι να ωριμάσουν δήθεν οι συνθήκες και τα μπλα μπλα τής κότας, για να ανακόψει τα σχέδια τής καμπάλ.

    Φυσικά οι αλεπούδες τις Σταλινικής Ομάδας γνώριζαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν όλα τα καθέκαστα. Το 1981 κυκλοφόρησε στην δύση το βιβλίο τού δήθεν “ουδέτερου” και “αντικειμενικού” αναλυτή Michael Morozow, με τίτλο “Die Falken des Kreml“ (“Τα Γεράκια τού Κρεμλίνου”) που κάνει βαθιά τομή στα πεπραγμένα όλων των διοικήσεων τής “ΕΣΣΔ”, ώστε να πληροφορηθεί η ανθρωπότητα, στα πλαίσια τού ανοίγματος αρχείων από την “Περεστρόικα”, τις βρώμικες συνωμοσίες που προωθήθηκαν στα πλαίσια της. Για τον πολύ προσεκτικό ερευνητή καθίσταται κατανοητό, ότι μετά την επικράτηση τής Σταλινικής Ομάδος η πολιτική ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ που ακολούθησαν εντάσσεται σε ένα ενιαίο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πέρα από το έξυπνο θέατρο που παίχτηκε, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των δυτικών και τής καμπάλ, με κύριους πρωταγωνιστές τούς ηθοποιούς καραφλάκια Χρουτσώφ, ασιατικό βροντόσαυρο Μπρέσνιεφ και Τσερνιένκο, τον ποιητή “φασίστα” που άκουγε μουσική τζαζ Αντρόπωφ, τον “ανθρωπιστή” Γκορμπάτσωφ και τον μέθυσο Γέλτσιν, μέχρι να προωθηθεί στα πράγματα ο “σκληρός” Πούτιν, ο οποίος αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις μιας σκηνοθεσίας, που εκτυλίχθηκε σε μακρά πορεία και που κατάπιαν σαν καραμέλα οι υπερόπτες κουφιοκεφαλάκηδες δυτικοί, που νόμιζαν ότι έλεγχαν τα πάντα, αλλά στην ουσία, είχαν πιάσει τον πάπα από τα καρούμπαλα τής άνευ προηγουμένου ήττας τους στην Συρία.
    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το οποιοδήποτε “σοβιετικό” καθεστώς δεν άλλαξε τίποτε από ποιοτικής πλευράς έναντι τού τσαρικού καθεστώτος, όσο αφορά τις παραγωγικές σχέσεις και τις επικρατώσες κοινωνικές ανισότητες. Τα ρωσικά καθεστώτα τόσο επί τσάρου, όσο και επί “ΕΣΣΔ” ήταν όλα ανεξαιρέτως άκρως απολυταρχικά. Τα δε μέσα παραγωγικής ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Η Ρωσία ήταν την περίοδο των τσαρικών καθεστώτων ένα υποανάπτυκτο φεουδαρχικό αγροτικό κράτος. Η προσπάθεια εκδυτικισμού και οικονομικής ανάπτυξης τής Ρωσίας, που επιχειρήθηκε από την Αικατερίνη την μεγολοπόρνη και τον “μέγα” πέτρο σαμποταρίστηκαν και κτυπήθηκαν από τούς φανατικούς σλαβόφιλους και “ρασκόλνικους”, αλλά και από τα παράσιτα των αγάδων τής Ρωσικής εκκλησίας, που πίσω από τα άμφια γέμιζαν τις κοιλάρες τους με κοκορέτσια, εμμένοντας στην διατήρηση τής υπανάπτυξης και τής αποκοίμισης τού λαού στην αμορφωσιά και την άγνοια, για να διαιωνίσουν τα προνόμια και το λίπος στους εγκεφάλους τους. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπήρξε ταυτόχρονα και το μάχιμο κομμάτι τής Ρωσικής εκκλησίας, που με την ευλάβεια των πιστών και των αγνών ιερωμένων, την αυτοπροσφορά στα ασκηταριά τού προμαχώνος τής Ρωσικής Ορθοδοξίας, την χαρισματική δράση των Αγίων και την αποφασιστική προσφορά Ρώσων Θεολόγων, όπως ο πατήρ Γεώργιος Φλορόφσκυ και ο Βλαδίμηρος Λόσσκυ, διέσωσαν και θέριεψαν την Ρωσική Ψυχή, πάντοτε με συνειδητό προσανατολισμό στους “Ρωμιούς Πατέρες τής Εκκλησίας”, δηλαδή το Ελληνικό Πνεύμα. Πλην όμως, εάν κάποιος διαβάσει τα βιβλία τού Αλεξάντροβιτς Μπερντιάγιεφ, μπορεί να αντιληφθεί την ζημιά, που είχαν επιφέρει σε εκκλησιαστικούς θεσμούς τής Ρωσίας πλείστα όσα ρασοφόρα βαρίδια. Όμως το αληθές Πνεύμα θα υπερισχύει πάντοτε απέναντι στην στρέβλωση των θεσμών.

    Σχετικά με τις κοινωνικές ανισότητες που κυριάρχησαν κατά την “μετασοβιετική” περίοδο σε σύγκριση με την “προσοβιετική” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τρότσκυ στο βιβλίο “Η Προδωμένη Επανάσταση, ότι ενώ επί τσάρου ήταν η μέση ψαλίδα των μισθών (διαφορά τής αμοιβής των υψηλόμισθων ως προς τον βασικό μισθό) ήταν 1 προς 21 την τσαρική περίοδο, αυτή αυξήθηκε κατά την σταλινική περίοδο στα 1 προς 36. Ο Στάλιν από την αρχή τής εξουσίας του εκθείαζε με κάθε δυνατόν μέσον την αξία των αστών “ειδικών” στην “οικοδόμηση τού σοσιαλισμού”. Αυτό που τον ενδιέφερε πρώτιστα, ήταν να να αποκτήσει η Ρωσία βαριά βιομηχανία, ώστε να οικοδομήσει μια αξιόμαχη πολεμική μηχανή. Ο Στάλιν είχε δασκαλευτεί από εφηβική ηλικία στα ιερατικά σεμινάρια της Τυφλίδας όπου εφήτευσε σχετικά με τα σχέδια των εωσφοριστών για την εξαπόλυση τριών παγκοσμίων πολέμων, όπως αυτοί είχαν προαναγγελθεί σε επιστολή τού πάπα της μασονίας Albert Pyke το 1871. Η ανάγκη να προετοιμαστεί η χώρα για τον Β΄ΠΠ.μετέτρεπε σε μαρουλόφυλλα την όποια παραφιλολογία περί σοσιαλισμού. Αυτή η έννοια στάθηκε κατάλληλη μόνον για προπαγανδιστική εκμετάλλευση, με στόχο να λιώσουν οι σταλινικοί “ήρωες της εργασίας” (τού κινήματος Σταχάνωφ) στα κάτεργα των εργοστασίων της πολεμικής βιομηχανίας, για να εξοπλιστεί στοιχειωδώς ο στρατός. Στην ουσία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στα εργοστάσια στρατιωτικού εξοπλισμού και τον απαράμιλλο ηρωισμό του Ρωσικού στρατού στα πεδία των μαχών, αυτός ηττήθηκε πρακτικά από τις δυνάμεις τού χίτλερ, λόγω των τακτικών πυρηνικών όπλων (θερμοβαρυκά) που αυτές έριξαν στα μέτωπα. Και εάν οι στρατηγοί τού χίτλερ δεν πρόδιδαν τούς ναζί από τα μέσα, σήμερα μάλλον θα κυκλοφορούσαμε όλοι με μια σιδερένια μπάλα δεμένη με αλυσίδα στο πόδι, που θα έφερε επάνω της τον αγκυλωτό σταυρό. Για να ξεκινήσει η εκβιομηχάνιση εξαπέλυσε η Σταλινική Ομάδα την λεγόμενη “κολλεκτιβοποίηση”, με στόχο την μεταφορά τής μερίδας τού λέοντος τού εισοδήματος από την αγροτική παραγωγή στην βαριά βιομηχανία. Αποτέλεσμα ήταν να λιμοκτονήσουν εκατομμύρια αγρότες και να πεθάνουν εκατομμύρια αθώων από την πείνα στον σιτοβολώνα τής “ΕΣΣΔ”, που ήταν η Ουκρανία. Η σταλινική προπαγάνδα, ότι στην προσπάθεια τής κολλεκτιβοποίησης αντιστάθηκαν οι πλουσιοχωρικοί (κουλάκοι) είναι φούμαρα. Η κολλεκτιβοποίηση δεν έγινε με την πειθώ, αλλά με το μπιστόλι. Αποτέλεσμα ήταν να σφάξουν οι χωρικοί την πλειοψηφία των αρόσιμων ζώων και να τα φάνε, για να μην τα παραδώσουν. Το κόστος τής νίκης ενάντια στον ναζισμό τού “Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου” ήταν τεράστιο. Ακόμη περισσότερο τεράστιο όμως ήταν το όφελος για την ανθρωπότητα.

    Αλλά και η ιδιοκτησία τής γης ήταν ανέκαθεν σε κρατικά χέρια, τόσο επί τσάρων, όσο και μετά. Την δουλεία κατήργησε για πρώτη φορά στην Ρωσία ο τσάρος Νικόλαος Α΄το 1886. Τα αγροκτήματα όμως, στα οποία δούλευαν οι πρώην δουλοπάροικοι και εργάτες γης στην συνέχεια δεν βρισκόντουσαν σε ιδιωτικά χέρια. Οι μεγαλογαιοκτήμονες “Βογιάροι” δεν ήσαν παρά διορισμένοι τοποτηρητές από τούς τσαρικούς σε έγγειο ιδιοκτησία τού κράτους. Με αυτήν την έννοια, σχεδόν τίποτε δεν πέρασε με την “σοσιαλιστική επανάσταση” στην Ρωσία από ιδιωτικά σε δημόσια χέρια. Το μόνο που άλλαξε με το πραξικόπημα τού 1917, κατά την διεξαγωγή τού οποίου σκοτώθηκαν στην Αγία Πετρούπολη μόνον 7 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες τού γυναικείου τάγματος των Κοζάκων (όπως περιγράφει και ο John Reed στο βιβλίο “Οι Δέκα Μέρες Που Συγκλόνησαν τον Κόσμο”) ήταν η ονομασία των ενοίκων τού Κρεμλίνου, οι οποίοι δεν αποκαλούντο πλέον “τσάροι”, αλλά “γενικοί γραμματείς τού πολιτικού γραφείου”. Η Ρωσία δηλαδή ήταν ανέκαθεν και παρέμεινε πάντοτε κάτω από ένα αμιγές τσαρικό καθεστώς. Η φόδρα στην εσωτερική μεριά τού μανδύα των τσαρικών δεν ήταν παρά το ύφασμα που ράφτηκαν οι στολές των “λαϊκών” κομισάριων κατόπιν. Η Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ ούτε “σοβιετική”, ούτε “σοσιαλιστική”. Υπήρξε όμως ανέκαθεν σε βαθμό αυτοθυσίας άνευ ορίων ακραιφνώς πατριωτική. Και γι αυτό τής οφείλει ευγνωμοσύνη όλη η ανθρωπότητα. Η ζώνη ασφαλείας, που δημιούργησε μεταπολεμικά η Σταλινική Ομάδα γύρω από την την μείζονα Ρωσική επικράτεια, δορυφοροποιώντας και καταπιέζοντας μια σειρά χώρες, ήταν αναπόφευκτα ενταγμένη στην σωτήρα για όλη την ανθρωπότητα μεσοπρόθεσμη στρατηγική της. Τα αποτελέσματα τής παροχής ανεξαρτησίας σε αυτές τις χώρες τα είδαμε πολύ έντονα πρόσφατα με τα καθέκαστα στην Ουκρανία. Αυτή η ανεξαρτησία παρείχε ελεύθερη δίοδο στην στρατιωτική περικύκλωση τής Ρωσίας από την καμπάλ, που στόχευε την κλιμάκωση του Γ΄ΠΠ, με επίθεση των τζιχαντιστών από τον Νότο, μέσω τής ισλαμοποίησης ολόκληρης τής περιοχής μετά την επιβολή τους στην Συρία και ταυτόχρονη επίθεση τού νάτο από δυτικά. Τα σχέδια αυτά κονιορτοποιήθηκαν από την υπεροπλία τής Ρωσίας, όταν αυτή μετέτρεψε τα τζιχαντιστικά ασκέρια των δυτικών σε αλοιφή για κάλους στην Συρία και την απόσπαση τής τουρκίας από το δυτικό μπλοκ. Πλην όμως, το πληγωμένο θηρίο μετά την ήττα του και την προδιαγεγραμμένη ολοκληρωτική του εξόντωση δεν το έβαλε κάτω, με βάση την αντίληψη “αποθανάτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων” μέσω τού δόγματος “γαία πυρί μειχθήτω”. Στην Ουκρανία και την Γεωργία έστησαν οι δυτικοί εργαστήρια βιολογικού πολέμου, που μετέφεραν με βιολογικά μεταλλαγμένα έντομα μικρόβια πανούκλας, κορωνοϊών και άλλα στις περιοχές, που συνορεύουν με την Ρωσία, με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό μολύνσεων και θανάτων, όπως συνέβη και στις περιοχές, που βρίσκονται αυτά τα εργαστήρια στην Ουκρανία και στην Γεωργία. Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι οι Ρώσοι χρειάστηκε με ρίψη αλεξιπτωτιστών να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ, διότι στα υπόγειά του κατασκευαζόταν πυρηνική βόμβα, όπως μετέδωσαν Γερμανοί ιστολόγοι, που διαθέτουν προφανώς εσωτερική ενημέρωση.
    Για ποιον λόγο,όμως καταγράφονται με ιδιαίτερη έμφαση αναφορές τόσο στην “ΕΣΣΔ” όσο και στο σταλινικό σύνταγμα τού 1936 στο πρωτοχρονιάτικο Διάγγελμα τού Προέδρου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, στον βαθμό που ούτε καμιά “ΕΣΣΔ” υπήρξε ποτέ, ούτε ο Στάλιν είχε την παραμικρή σχέση με τα όποια σοβιέτ και τον όποιον σοσιαλισμό;

    Οι εν λόγω διακηρύξεις αποτελούν επισημάνσεις, οι οποίες συνδέουν εύστοχα το παρελθόν με το μέλλον. Όπως εξήγησα προηγουμένως, κάποια δεδομένα, τα οποία συνδέονται νοηματικά με τούς όρους “σοβιέτ” και “σοσιαλισμός” αφορούν μεν την ιστορία τής Ρωσίας κατά τα τελευταία εκατό χρόνια, οι οποίες όμως δεν περιορίζονται μόνον στα όσα συνέβησαν σε αυτήν την χώρα, αλλά είχαν παγκόσμιο εύρος και αντίκτυπο. Οι αναφορές αυτές επιχειρούν με ένα ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο να ανασύρουν μέσα από πολύ σημαντικά πεπραγμένα τού παρελθόντος την δόμηση ενός άξονα μιας κύριας μελλοντικής προοπτικής. Διότι αυτοί οι όροι, εκτός από την ιστορική τους διάσταση, έχουν και ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο, που ο Πρόεδρος σκοπεύει να παραμερίσει τις στρεβλώσεις που αυτό έχει υποστεί και να το αποκαταστήσει επαναπροσδιοριζοντάς το εκ νέου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό σε μια νέα δημιουργική προοπτική, η οποία σηματοδοτεί την πορεία απελευθέρωσης τής ανθρωπότητος. Πέραν όμως τής οικουμενικής διαστάσεως όσων υπογραμμίζονται, ο πρόεδρος αναφέρεται έμμεσα και στο προσωπικό του δράμα, όχι μόνον ως βασικότατος συντελεστής όσων έχουν δρομολογηθεί και μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη με γοργό τρόπο, αλλά ως ένας άνθρωπος σε ώριμη πλέον ηλικία, τού οποίου το προσωπικό πεπρωμένο και η όλη του πορεία από τα γεννοφάσκια του, συνδέεται άμεσα και οργανικά τόσο με το δράμα τής χώρας τής οποίας ηγείται, όσο και με το δράμα τής σύνολης υφηλίου, το οποίο σφραγίζεται από την σύγκρουση των Φωτεινών Δυνάμεων ενάντια στο κρόνιο ιερατείο και τούς εκπεσόντες, που αυτό υπηρετεί.
    Για να καταστούν κατανοητά αυτά τα δεδομένα, είναι σκόπιμο να δούμε κάποια καθοριστικά στοιχεία τής προσωπικής ιστορίας τού προέδρου, όχι από τότε που κάποιοι τον μύησαν δήθεν στο σχέδιο των Φωτεινών Δυνάμεων, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κατά τα άλλα πολύ αξιόλογοι σύγχρονοι διαφωτιστές, αλλά από την στιγμή που αυτός γεννήθηκε. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, που γεννήθηκε από μια σχετικά ασήμαντη πτωχή οικογένεια. Έχει αναφερθεί επανειλημμένα, ότι ο παππούς του Σπυρίδων Πούτιν ήταν μάγειρας στο Κρεμλίνο ήδη από την εποχή τού Λένιν. Η παραμονή τού Λένιν στο Κρεμλίνο ήταν χρονικά σύντομη. Αυτός που σφράγισε τον εν λόγω χώρο με την μόνιμη παραμονή του εκεί, ήταν ο Στάλιν, παρόλο που αυτός συχνά αρεσκόταν να “δραπετεύει” στην ντάτσα του, που βρισκόταν στα περίχωρα τής Μόσχας. Ο Στάλιν είχε μια πολύ “στενή ”σχέση” με τούς μαγείρους, που ήσαν δίπλα του. Όπως πολύ χαρακτηριστικά μεταδίδει ΄στην πλέον εμπεριστατωμένη δίτομη βιογραφία του ο Simon Sebag Montefiore, ο Στάλιν διατηρούσε πολύχρονη στενή ερωτική σχέση με την μαγείρισσα και οικονόμο τής ντάτσας, που κρατούσε κρυφή.

    https://www.youtube.com/watch?v=f8KXnpxb3mA
    Είναι επόμενο, ένας πολύ σκληρός τύραννος, ο οποίος κινδυνεύει μονίμως να τον δηλητηριάσουν, να έχει δίπλα του ανθρώπους για να μαγειρεύουν, τούς οποίους εμπιστεύεται σε απόλυτο βαθμό και να διατηρεί πολύ στενές σχέσεις μαζί τους, ώστε να ελέγχει μόνιμα ότι αυτοί σκέπτονται και κάθε λεπτομέρεια που ελλοχεύει στο βάθος τής ψυχής τους. Πρόκειται για μια σχέση ακραίας εμπιστοσύνης.

    Όπως καταδεικνύει τόσο η Ρωμαϊκή ιστορία, οι κατά καιρούς αυτοκράτορες είχαν εκ των πραγμάτων μια πολύ στενή σχέση με τούς ευνούχους, που πρόσεχαν τις κυράδες τους (Δες και το “Sittengeschichte Roms“, „Ιστορία των Ηθών στην Ρώμη” τού Friedrich Friedlaender). Αυτή η πολύ στενή σχέση πολλές φορές εξελίχθηκε σε σχέση μεγάλης εμπιστοσύνης, ώστε να αναθέσουν οι αυτοκράτορες στους ευνούχους σημαντικά κυβερνητικά αξιώματα. Όταν ένας κοντινός απόγονος, που προέρχεται από ένα πολύ έμπιστο άνθρωπο τού αμέσου περιβάλλοντος ενός ηγεμόνα, γίνεται ο ίδιος μέσα σε μια πορεία ηγεμόνας, αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Ο Πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει, ότι ήταν ο επίλεκτος – ή τουλάχιστον ένας μεταξύ ολίγων επιλέκτων – που προετοιμάστηκαν από την Σταλινική Ομάδα με συστηματικό τρόπο, για να αναλάβουν σε κάποια μελλοντική φάση τα ηνία τής εξουσίας. Εάν προσέξει κάποιος ενδελεχώς τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τού Προέδρου, αλλά και τον χαρακτήρα και τις επιλογές του, αυτός έχει μια εκπληκτική ομοιότητα με τον Ιούλιο Καίσαρα. Κατά πόσο δίπλα στις παρεμβάσεις τής Σταλινικής Ομάδος επέδρασαν και οι δυνάμεις τού πεπρωμένου στα πλαίσια μιας διαδικασίας μετενσάρκωσης, δεν είμαι σε θέση να διατυπώσω μια συγκεκριμένη εκτίμηση. Αυτό που γνωρίζω από την μέχρι σήμερα ενασχόλησή μου με την αλχημεία, είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε αδιάρρηκτα συνδεδεμένοι με το πεπρωμένο και ότι είναι δυνατόν μια πολύ συνειδητή συμπεριφορά μας να αποτελέσει δυναμική πρόκληση / πρόσκληση προς αυτό. Η ρήση “εν το παν” είναι καθοριστική. Και το γνωμικό “συν Αθηνά και χείρα κίνει” θα παράφραζα ως, “αν κουνάς τα χέρια σου με έμφαση, σύστημα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, σίγουρα θα δεις και την Αθηνά να καταφθάνει”.
    Ο Πρόεδρος με την αναφορά στο σύνταγμα τού 1936, από την μια επιθυμεί να υπογραμμίσει την ιστορική συνέχεια τού Ρωσικού καθεστώτος – το οποίο είναι στα πλαίσια τής “ΕΣΣΔ” μέχρι τις μέρες μας κατά την γνώμη μου ενιαίο. Εικάζω όμως, ότι επί πλέον αποσκοπούσε να αποδώσει φόρο τιμής σε κάποιους, που επέλεξαν να ονειδισθούν οι ίδιοι, σαν επιλήψιμες ιστορικά φυσιογνωμίες, για να δοξαστεί ο ίδιος. Στην ουσία το διάγγελμά του εστιάζεται και στο μήνυμα: “Παραμερίστε τόσο το όνειδος, όσο και την δόξα. Αυτό που μετράει είναι ο αγώνας και η αυτοθυσία για την Πατρίδα και την Ανθρωπότητα”.
    Ο αποκαθαρισμός τού όρου “σοβιέτ” έρχεται να προαναγγείλει επί πλέον τον κεντρικό άξονα τού προγράμματος τής Συμμαχίας των Φωτεινών. Η μελλοντική εξουσία πρέπει να φύγει από τα κέντρα εξουσιασμού και να επιστραφεί εκεί που αυτή ανήκει, Στην βάση και στον λαό, σε μια πορεία χειραφέτησης, συνειδητοποίησης και ενεργοποίησής του. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ. Όπως ακριβώς ανέλυσε ο Πλάτων, μητέρα τής αρετής είναι η παιδεία.
    Ας ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Πρόεδρο για το χαρμόσυνο Διάγγελμά του και ας δηλώσουμε ως αποφασισμένα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων τής μεγάλης πανστρατιάς για την επικράτηση τού Ανθρώπου την ανυποχώρητη ετοιμότητά μας.




56 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΘΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ // ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΙΝΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ? (ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) // ΑΥΤΑ ΙΝΕ ΑΡΘΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΗΚΟΥΣ // ΟΠΙΟΣ ΕΛΗΝΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ // "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΚΕ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ" ΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΠ,

      ΟΤΑΝ Ο 'ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ..' ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΣΟΒΙΕΤ" ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, ΦΡΙΚΑΡΕ! ΚΑΙ ΕΙΠΕ "ΜΑ ΚΑΛΑ..Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ;".
      ΤΟΤΕ Ο ΜΠΟΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΜΙΑ 'ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ'.
      Ο ΜΠΟΤΙΛΙΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΚΑΙ ΠΏΣ ΑΥΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ· ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ Κ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ.

      ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΙ ΆΛΛΟΙ:

      ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΎ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΊΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΔΑ. ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΊ ΜΟΎ ΕΙΠΕ..;

      "ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ· ΝΑΙ, ΕΣΦΑΞΕ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΚΟΣΜΟ, ΔΙΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΕΠΙ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΖΟΥΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΡΙΚΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ '1984' "

      Διαγραφή
    2. Dr Yermac : O κόσμος μάθαινε και μαθαίνει ότι η A ν τ ι π α ρ ά θ ε σ η Στάλιν - Τρότσκι έλαβε χώρα για την επικράτηση ενός εκ των 2 κομμουνιστών στην πρώην ΕΣΣΔ . Στην πραγματικότητα , ο Τρότσκι ήταν ο εκπρόσωπος των Σ κ λ η ρ ώ ν Σιωνιστών και ε ξ α π έ λ υ ε τους φ ο β ε ρ ο ύ ς εκείνους δ ι ω γ μ ο ύ ς εναντίον του κ λ ή ρ o υ , ενώ ο Στάλιν π ο λ ε μ ο ύ σ ε για την A π ο λ ύ τ ρ ω σ η της Pωσσίας από αυτόν τον θ α ν ά σ ι μ ο ε ν α γ κ α λ ι σ μ ό των Σιωνιστών . Aκριβώς για τον λόγο αυτό η A ν τ ι π α ρ ά θ ε σ η τ ο υ ς ήταν τόσο α ι μ α τ η ρ ή .

      Διαγραφή
    3. Kωνσταντίνε , κάτι μου διέφυγε και επανέρχομαι : μ ε τ ά την επικράτηση του Στάλιν και τον φόνο του Tρότσκι , στη Ρωσσία άρχισε να διαδίδεται το εξής σύνθημα : O Kαύκασος v ί κ η σ ε την Παλαιστίνη !!

      Διαγραφή
    4. ΜΠΑΡΝΤΟΝ? ...
      ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΕΞΠΛΑΙΙΝ ΠΛΙΖ...

      Διαγραφή
    5. Ζητώ εξήγηση, γιατί τότε δεν υπήρχε καν το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

      Διαγραφή
    6. To σύνθημα αυτό άρχισε να διαδίδεται από ανθρώπους οι οποίοι ή ξ ε ρ α ν ότι η διαμάχη Στάλιν - Tρότσκι δ ε ν ήταν αλληλοσπαραγμός των κομμουνιστών για την επικράτηση του ενός εκ των δύο , α λ λ ά η A δ υ σ ώ π η τ η Σ ύ γ κ Ρ Ο υ σ η Σιωνισμού - Pώσσων πατριωτών . Aπο τον Dr. Yermak έχουμε την εξής πληροφορία : μία ημέρα ή μάνα του Στάλιν τον είδε να υπογράφει 2 διατάγματα και τον ρώτησε : T ι υπογράφεις τώρα γιέ μου ? O Στάλιν απάντησε : Aυτό εδώ είναι διάταγμα για την κ α τ ε δ ά φ ι σ η 10 εκκλησιών και αυτό εδώ είναι διάταγμα για την A v έ γ ε ρ σ η 10 συναγωγών . H μάνα του Στάλιν του είπε : γιέ μου μήπως οι σύμβουλοι σου είναι ε β ρ α ϊ κ ή ς καταγωγής ? Αυτή η ερώτηση α φ ύ π ν ι σ ε τον Στάλιν ο οποίος α ν τ ε λ ή φ θ η τον δ ι α β ρ ω τ ι κ ό ρόλο των Σιωνιστών και ά λ λ α ξ ε αμέσως τακτική : ε ξ έ δ ω σ ε διατάγματα με τα οποία A π α γ ο ρ ε υ ό τ α ν A υ σ τ η ρ ά η προπαγανδιστική δράση των Σιωνιστών σε σημείο δ ι ω γ μ ο ύ εναντίον τους . Aυτά περιγράφονται σε βιβλία του Dr. Yermak με τίτλο : Tο τέρμα , κρυπτοκρατία , και το Aγγλόφωνο : The axis of death , μεταφρασμένο πλέον στην ελληνική γλώσσα .

      Διαγραφή
  2. "Έχω μέχρι & απειλές για τη ζωή μου
    Και το λέω δημόσια"

    "Όποιος προσπαθεί να κάνει ανάλυση σήμερα, απειλείται & καθυβρίζεται"

    "Δεν καταλαβαίνουμε
    Είμαστε από άλλη πάστα!"

    Ιωάννης Μάζης

    https://twitter.com/mirobolos/status/1505251476213485573?cxt=HHwWisCylcKP3eMpAAAA


    ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ


    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασκητης Νικοδημος (Αθως) //
    «Πισω απολα οσα φριχτα συμβαινουν σημερα στον κοσμο, κρυβεται μια φονικη κρυφη Εβραηκη παγκοσμια δυναμη (Η ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ), αφιερωμενη πληρως στην λατρεια του Σατανα. Αυτη διαταζει ΕΚΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ κλπ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που ελεγχουν τα παντα.
    Ιτε με εμβολια, ιτε με πολεμο, πρεπει να καταστραφουν ολα τα εθνη, ωστε να μην υπαρχει καμια αντισταση κε αντιδραση απο πουθενα. Γι’ αυτό εχουν τοποθετηθει σαν δηθεν ηγετες διαφορες μαριονετες, που ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ.
    Μεσα στο σατανικο αυτο προγραμα, ινε η καταστροφη τοσο Ορθοδοξης Χριστιανικης Ελαδας, οσο κε της Ορθοδοξης Χριστιανικης Ρωσιας.
    Ο πολεμος θα παρει ευρυτερες διαστασεις κε θα απλωθει σε ολη την Ευρωπη. Το Εβραιοκινητο ΝΑΤΟ θα μετρησει μεγαλες ηττες. Θα εξαναγκαστουν απο τις Εβραιοκινητες ΗΠΑ να συμετασχουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ στον πολεμο κε θα καταστραφουν, θα διχοτομηθουν σε μικρα κρατιδια με εμφυλιες συραξεις, ενω αλα κρατη θα γινουν απεραντες ερημικες εκτασεις. Θα συμβουν φοβερα πραγματα.
    ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΙΜΑ, ΠΕΙΝΑ ΚΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΟΣ ΠΟΝΟΣ θα απλωθει με αστραπιαια ταχυτητα πανω απολα τα σατανο-κρατουμενα κρατη της Ευρωπης. Κανενας θρησκευτικος ηγετης δεν θα αντιδρασει. ΑΠΟ ΦΟΒΟ.
    Οι ωρες που ζουμε ινε πολυ κρισιμες. Για την Ευρωπη περνουν απο μπροστα μου εικονες ερειπιων. Για την Ελαδα περνουν μπροστα μου εικονες πεινας κε εξαθλιωσης. Μακαρι αυτες οι εικονες να ινε ψευτικες κε ολα αυτα που λεω να μην βγουν αληθινα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bιβλίο του Kώστα Mαρδά με τίτλο : Αίμα , βάσεις , πετρέλαιο , των εκδόσεων Λιβάνη . Bιβλίο του ίδιου συγγραφέα με τίτλο : H Eλλάδα στα δίχτυα των βάσεων , των εκδόσεων Kαστανιώτη .

      Διαγραφή
  4. Το πρωί αντιΡωσισμός από τα κανάλια τους και το βράδυ "φουλ" οι μηχανές από τα καράβια τους! Αυτοί είναι οι 8 γνωστοί Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν με 100 πλοία, Ρωσικά Καύσιμα σε Ευρώπη με 6πλασιες τιμές!

    https://edolio5.blogspot.com/2022/03/8-100-6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It's just business . Tη παραβολή για τον άφρονα πλούσιο , δ ε ν έτυχε να την ακούσουν ?

      Διαγραφή
    2. Είναι και ο μπόζος Μαρινάκης (με τα φιλέτα κοπής των 140000€!!!!) και ο Αλ αφ ούζος ("πρίγκιψ" του παο); Πέφτω από τα σύννεφα.
      .........
      .........
      .........
      .........
      Ακοοοοοοόμα πέφτω...

      Διαγραφή
  5. Αλιέκσι Ρόμπα again..

    https://kanenazori.com/2022/03/20/poso_gyftos_aleksi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε Κώστα ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ από καρδιάς.
    Όταν πριν από 35 χρόνια διάβασα τού πρώτο βιβλίου τού ύπουλα δολοφονημένου Νίκου Βεργίδη (Διονύση Κατσαρού) τής σειράς “Για να ξαναγράψουμε την ιστορία” κυριολεκτικά γοητεύτηκα. Από τότε μελετάω τα πέντε βιβλία ξανά και ξανά, που πρόλαβε να γράψει σε σχετικά νεαρή ηλικία αυτός ο δωρηματικός άνθρωπος. Όχι μόνον για αντλήσω στοιχεία, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αυτός δομεί τρόπο σκέψης, έρευνας και προβληματικής. Όμως ποτέ δεν περίμενα, ότι θα φτάσω και εγώ να προσθέσω έστω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια.
    Ένας από τους στόχους, που έχει υποσχεθεί η Συμμαχία Αντιδυνάμεων ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν, είναι να ξαναγραφτούν τα βιβλία ιστορίας. Πιστεύω, ότι με την παρέμβαση ανθρώπων, που έχουν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις από εμένα, όπως εσωτερική ενημέρωση και πρόσβαση σε αρχεία, θα αναθεωρήσουμε στο μέλλον μεγάλο μέρος των απόψεων μας για όσα συνέβησαν στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tη λέξη δωρηματικός πρώτη φορά τη συναντώ . Συνήθως χρησιμοποιείται η λέξη χαρισματικός ή ταλαντούχος , εδώ εφαρμόζεται η φράση : γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι .

      Διαγραφή
    2. Φίλε Διονύση, σε ευχαριστώ και εγώ για την ενεργή παρουσία σου στο μπλογκ μας, παρουσία που αποτελεί παράλληλα και τιμή για εμάς.
      Καλή Λευτεριά! ..Της αλήθειας, της Ελλάδος, της Ανθρωπότητος.

      Διαγραφή
    3. @ Unexpected Opponent

      Η ελληνική γλώσσα είναι ζωντανή και ανατροφοδοτείται καθημερινά από τους ίδιους τους Έλληνες. Η λεξιπλασία είναι ίδιον του κάθε διανοούμενου, καλλιτέχνη, αλλά και απλού εργάτη. Στον Διόδοτο το κάνουμε συνέχεια και αρκετά επιτυχημένα θα έλεγα. Όλα έχουν μια αρχή· και ο Σεφέρης κατασκεύασε το ρήμα "γουστάρω" από την βενετική λέξη gusto.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Κώστα, η παρουσία μου στον Διόδοτο δεν συνιστά τιμή για κάποιον, αλλά είναι προϊόν μιας οργανικής σχέσης. Η όποια περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρουσα σκέψη παραμένει ορφανή, εάν παραμείνει στο συρτάρι, χωρίς να κοινονικοποιηθεί. Η τιμή ανήκει σε σένα, που με αδιάκοπη και ακούραστη προσπάθεια δημιούργησες ένα δυνατό ιστοχώρο, παρέχοντας βήμα σε πολλούς ενδιαφέροντες σχολιαστές και αρθρογράφους, δίπλα στην σημαντική εναλλακτική ενημέρωση που προάγεις.

      @ Unexpected Opponent
      Η κρητική σου είναι ορθή. Λόγω Άλτσχάιμερ ψάχνοντας στο μυαλό μου για τον όρο "χαρισματικός" δεν μπορούσα να τον επαναφέρω στην μνήμη μου και κατέληξα αυθόρμητα στον όρο δωρηματικός, γνωρίζοντας ότι αυτός δεν υφίσταται. Επειδή δεν μού καθόταν αυτός καλά, σταμάτησα την συνέχιση τού σχολίου, για να θυμηθώ τον υπάρχοντα όρο, που είναι σχετικός με το νόημα που ήθελα να αποδώσω. Έκρινα όμως, όταν τον θυμήθηκα, ότι το κόλλημα στην σκέψη μου δεν ήταν τυχαίο, δεδομένου ότι το δώρημα (το οποίον υφίσταται ως όρος) έχει ισχυρότερη προσωπική εκφορά από την πλευρά ενός δωρητού από ότι το χάρισμα. Επειδή θεωρώ τον Νίκο Βεργίδη μια μοναδικά προεξέχουσα περίπτωση και ότι αυτό που τού δόθηκε ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό και κάτι περισσότερο από χάρισμα ή ταλέντο, σκέφτηκα, ότι η επινόηση ενός νέου όρου ανταποκρίνεται καλύτερα στην προεξέχουσα μοναδικότητά του. Πέραν αυτού, σε ευχαριστώ για την διόρθωση.

      Διαγραφή
  7. http://sinomosiologos.blogspot.com/2022/03/blog-post_479.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους.
    Το κείμενό σου, αγαπητέ Διονύση, έχει τόση πυκνότητα, ώστε είναι δύσκολο έως ανέφικτο να σχολιαστεί συνολικά. Η μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία σου, σε συνδυασμό με την αξιοθαύμαστη συνθετική και αναλυτική ικανότητά σου , μας προσφέρει τροφή για σκέψη και την ευκαιρία να δούμε τα σχετικά πρόσφατα ιστορικά τεκταινόμενα μέσα από άλλη οπτική. Το ευχαριστώ για αυτή σου την πρωτοβουλία είναι λίγο….
    Ανήκουμε στην ίδια γενιά και μπορώ να φανταστώ την πορεία ενός «ανήσυχου» νέου της τελευταίας περιόδου της στρατιωτικής «χούντας» και των πρώτων χρόνων της τρισκατάρατης μεταπολίτευσης. Πάρα πολλοί νέοι της εποχής εντάχθηκαν τότε στο κουκουέ και σε άλλα κομουνιστικά κομματίδια. Εμένα με απώθησε εξ’ αρχής ο όρος «διχτατορία του προλεταριάτου» , σε συνδυασμό με την εφηβική μου αντίδραση προς τις επιταγές του φανατικού κομουνιστή και άθεου πατέρα μου. Τώρα που βλέπω τα πράγματα μέσα από την απόσταση του χρόνου, συνειδητοποιώ πως η αντίδρασή μου προς το «παιδομάζωμα» της εποχής εκείνης οφείλεται και στο χαρακτήρα, που αποτυπώνεται στο γενέθλιο αστρολογικό μου χάρτη, με τις πολύ αιχμηρές του γωνίες. Έτσι, γλύτωσα αρκετές ψυχοπνευματικές ταλαιπωρίες, που τις είχα ήδη υποστεί από παιδί τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.
    Πολλοί από τους φανατικούς υποστηριχτές της «διχατορίας» του προλεταριάτου, φίλους και παλιούς συμμαθητές μουμου εκείνης της εποχής, σήμερα είναι αλλού γι αλλού. Αν και πολύ λίγοι είναι ακόμα απολιθώματα στο κόμμα, στην πλειοψηφία τους έχουν καταντήσει νεοφιλελέδες, βολεμένοι και εμβολιάκηδες. Αφού τους άντεξες και επιβίωσες με τόση εμπειρία και γνώση, είσαι πραγματικά ένας αφανής ήρωας της εποχής μας. Η οπτική σου μπορεί να σοκάρει αρκετούς καλοπροαίρετους πατριώτες, αλλά είναι πολύτιμη για όσους προσπαθούν να ακολουθήσουν το νήμα μέσα στο λαβύρινθο του ψεύδους.
    Όσο για την επιλογή του Πούτιν, θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από τη γενιά από την οποία προέρχεται, σίγουρα οι ευφυείς μέντορές του θα ερεύνησαν και άλλα σημαντικά στοιχεία της ύπαρξής του. όπως π.χ. το γενέθλιο αστρολογικό του χάρτη, σε συνδυασμό με τον δραγωνικό αστρολογικό του χάρτη, όπου ένας βαθύς γνώστης μπορεί να «δει» το παρελθόν των ενσαρκώσεών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αναστασία, σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια. Με το σχόλιό σου θέτεις δυο πολύ σημαντικά ζητήματα. Τον παροπλισμό τεράστιου αριθμού ανθρώπων, που ακολούθησε μετά την κινητοποίησή τους στα πλαίσια τής αριστεράς κατά την δεκαετία τού '70. Αυτή η διαδικασία θεωρώ ότι ήταν σκόπιμη και ότι αποτελεί πάγια στρατηγική τού συστήματος, δεδομένου ότι επαναλήφθηκε και μετά από αυτά που ακολούθησαν τήν Εθνική Αντίσταση κατά την δεκαετία τού 40. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που λειτούργησαν στην σφαίρα τού μη επιστητού, αυτοί που δρομολόγησαν το φαινόμενο “Πούτιν”. Αυτό είναι ενδιαφέρον και σημαντικό ζήτημα, στο οποίο ίσως αναφερθώ διεξοδικότερα στο μέλλον.

      Διαγραφή
  9. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ.
    ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=528652718601691&id=100043709021517
    ----------------------

    https://gab.com/Lebronsonroids/posts/107979512098624915
    Ανελέητη Αλήθεια
    @ Lebronsonroids

    ·
    Ο Πούτιν δεν μας κατασκοπεύει, οι υπηρεσίες πληροφοριών μας κατασκοπεύουν.

    Ο Πούτιν δεν φέρνει ψεύτικες σημαίες εναντίον μας, αυτο το κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν νοθεύει τις εκλογές, οι υπηρεσίες πληροφοριών μας το κάνουν.

    Ο Πούτιν δεν πλημμυρίζει τον κόσμο με επικίνδυνα ναρκωτικά και όπλα, όπως κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν κάνει πλύση εγκεφάλου στα μυαλά των μαζών, αυτο το κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν αναλαμβάνει ξένες κυβερνήσεις και τις χρησιμοποιεί ως παρκοκρέβατο διαφθοράς, όπως κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν συγκαλύπτει τα εγκλήματα των ελίτ, αυτο το κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν διευκολύνει την εμπορία ανθρώπων, αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο Πούτιν δεν διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αυτο το κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας.

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    -----------------------

    https://t.me/PepeMatter/8633
    ΒΙΝΤΕΟ.
    Ο πρώην διοικητής των αυστραλιανών ειδικών δυνάμεων Riccardo Bosi για την Ουκρανία. 🔥

    "Η Ουκρανία είναι το κέντρο του βαθέως κράτους. Είναι το κεφάλι του φιδιού και ο Βλαντ βγάζει το κεφάλι."

    «Η Ουκρανία είναι το κέντρο των παγκοσμιοποιητών για δεκαετίες και δεκαετίες...Η CIA εργάζεται στην Ουκρανία εδώ και 70 χρόνια».

    "Αγνοήστε όλη τη φλυαρία για τον πυρηνικό πόλεμο και τις προσπάθειες της Ρωσίας να καταλάβει τον κόσμο. Εντελώς το αντίθετο.
    Κάντε τη δική σας έρευνα και σταματήστε να παρακολουθείτε τα κύρια μέσα ενημέρωσης."
    -----------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η Ουκρανία είναι το κέντρο του βαθέως κράτους. Είναι το κεφάλι του φιδιού και ο Βλαντ βγάζει το κεφάλι."
      «Η Ουκρανία είναι το κέντρο των παγκοσμιοποιητών για δεκαετίες και δεκαετίες...Η CIA εργάζεται στην Ουκρανία εδώ και 70 χρόνια».

      ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΆ...

      Διαγραφή
    2. 👍


      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  10. https://gab.com/TheRealDonaldTrumpet/posts/107980170382644924


    Ντόναλντ Τρομπέτα
    @ TheRealDonaldTrumpet

    ·
    KanekoaTheGreat:

    Από τότε που έγραψα αυτό το άρθρο πριν από δύο εβδομάδες: Η

    Ινδία αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία χρησιμοποιώντας ρουπίες αντί για δολάρια.

    Η Σαουδική Αραβία εργάζεται για την πώληση πετρελαίου στην Κίνα σε γιουάν αντί για δολάρια.

    Η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδία, η Ινδονησία, το Ισραήλ, η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Πακιστάν και η πλειονότητα του κόσμου δεν έχουν προσχωρήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

    Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα απαντήσουν στις κλήσεις του Τζο Μπάιντεν.

    Ο Τζο θα μείνει στη μνήμη για τη διάλυση της ηγεμονίας των ΗΠΑ και τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου.

    Και, είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καμία σχέση με το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων Xi Jinping και η Τράπεζα της Κίνας χάρισε ευγενικά τον γιο του...

    https://kanekoa.substack.com/p/inflation-de-dollariza tion-and-russias?s=w

    -----------------------

    https://twitter.com/AndrewMwenda/status/1504979635486040075/photo/1

    Andrew M. Mwenda
    @AndrewMwenda
    Λατρεύω αυτούς τους δύο χάρτες. Με γκρι χρώμα είναι οι χώρες που ΔΕΝ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Η επόμενη εικόνα τα λέει όλα για τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα». Αυτή η πολιτιστική ύβρις είναι τόσο ριζωμένη στη δυτική ψυχή, που δεν τη βλέπουν καν!

    -----------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EE : To άντρο των διεθνών N τ α β α τ ζ ή δ ω ν - μ α σ τ ρ ο π ώ ν και Σ υ ν ω μ ο τ ώ ν - ε ω σ φ ο ρ ι σ τ ώ ν οι οποίοι λ υ μ α ί ν ο ν τ α ι την Eυρωπαική ήπειρο : είναι κ υ ν ι κ ο ί και σ τ υ γ ν ο ί A π ο ι κ ι ο κ ρ ά τ ε ς , τυχοδιώκτες και g a n g s t e r s , πήραν μέρος από κ ο ι ν ο ύ με τους ά λ λ ο υ ς g a n g s t e r s - τους Aμερικάνους - σε A ν η λ ε ή ,"A ν θ ρ ω π ι σ τ ι κ ό" B ο μ β α ρ δ ι σ μ ό στη μ α ρ τ υ ρ ι κ ή Σερβία και το μ α ρ τ υ ρ ι κ ό Kόσσοβο . Z η τ ο ύ ν τη δημιουργία ι σ χ υ ρ ο ύ Eυρωστρατού για τη β ί α ι η π ά τ α ξ η των δ ι κ ώ ν τ ο υ ς A ν τ ι φ ρ ο ν ο ύ ν τ ω ν . Yπ' όψιν ότι το ί δ ι ο ζητούσε προ ετών για τη χώρα μας 1 A θ λ ι ο , A π ά ν θ ρ ω π ο , μ ι σ ά ν θ ρ ω π ο , λ α ο μ ί σ η τ ο Y π ο κ ε ί μ ε ν ο - A ν θ ρ ω π ο ε ι δ έ ς : O Mπεγλίτης . EE : A ρ π α κ τ ι κ έ ς Y α ι ν ε ς , φ ί δ ι α είναι , φ α ρ μ α κ ε ρ ά , κ α ρ χ α ρ ί ε ς της σ τ ε ρ ι ά ς , κ α ρ χ α ρ ί ε ς της ξ η ρ ά ς , π ρ ο ω θ ο ύ ν τ' A ν ο μ α Σ υ μ φ έ ρ ο ν τ α των π ο λ υ ε θ ν ι κ ώ ν και των μ ο ν ο π ω λ ί ω ν σε A γ α σ τ ή Σ υ ν ε ρ γ α σ ί α με τον Aσιάτη ε π ι δ ρ ο μ έ α , τον γ ε ν ο κ τ ό ν ο των πληθυσμών της ευρύτερης περιοχής . Aνάμεσα στα "μ ε γ α λ ε π ή β ο λ α" σ χ έ δ ι α τ ο υ ς είναι η π ρ ο ώ θ η σ η της ο μ ο φ υ λ ο φ ι λ ί α ς , η ν ο μ ι μ ο π ο ί η σ η της ε υ θ α ν α σ ί α ς , του σ ο δ ο μ ι σ μ ο ύ - κ ι ν α ι δ ι σ μ ο ύ και κ ά θ ε είδους δ ι α σ τ ρ ο φ ή ς : πρόκειται περί B ό θ ρ ο υ T ε ρ α σ τ ί ω ν διαστάσεων , γεμάτου με σ κ α τ ά .

      Διαγραφή
  11. ΑΛΛΑ 3 ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

    https://twitter.com/KarenHa97783644/status/1505211595147804674
    Ο Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι βρέθηκε θετικός στον COVID-19

    https://twitter.com/KarenHa97783644/status/1505211437026709511
    Ο δεύτερος κύριος Doug Emhoff είναι θετικός για COVID-19
    ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΧΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ.

    https://twitter.com/KarenHa97783644/status/1505211342831046658
    Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είναι θετικός για COVID-19 μετά την παρουσία του σε εκδήλωση με τον Μπάιντεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντε να δουμε ρε παιδια. Να τελειωνουμε με τον καρκινο της καμπαλ μια και καλη.
    Παντως μεχρι στιγμης εχει κανει καλη δουλεια ο Βλαντιμιρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ21 Μαρτίου, 2022 00:38

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΛΑΔΑΝ !
    ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αριστόμαχε, η αγάπη είναι αμοιβαία και συνιστά μάχιμο δεσμό.

      Διαγραφή
  14. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ ΔΙΟΝΥΣΗ.
    https://prepareforchange.net/2022/03/17/what-nobody-told-you-about-ukraine-mindblowing/?fbclid=IwAR0aqN5vcDblL8vvJM55DpMCWgEic9nHnRnS37b1jNPGW3vNYQqHWaaInjQ

    Από το StopWorldControl.com:

    Κάτι απίστευτο αποκάλυψε ένας γενναίος ήρωας της ανθρωπότητας. Ο Udo Ulfkotte ήταν ο συντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης, της Frankfurter Algemeine Zeitung. Πριν από μερικά χρόνια ομολόγησε στον κόσμο ότι οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο πληρώνονται από τη CIA, τις μυστικές εταιρείες, τις κυβερνήσεις, τους δισεκατομμυριούχους κ.λπ. για να… λένε πάντα ψέματα και ποτέ δεν λένε την αλήθεια στο κοινό.

    Αυτός ο εκδότης της εφημερίδας ομολόγησε ότι οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να... πιέζουν για πόλεμο με τη Ρωσία!

    T hat είναι όπου ο Ulfkotte τράβηξε τη γραμμή. Αφού είπε ψέματα στο κοινό για περισσότερα από 25 χρόνια, δεν μπορούσε πλέον να ζήσει με τη συνείδησή του. Ομολόγησε δημόσια την ενοχή του και εξέθεσε το παγκόσμιο εγκληματικό καρτέλ των μέσων ενημέρωσης, που οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή της. Λίγο μετά την ομολογία του, ο Ulfkotte βρέθηκε νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΗΛΙΑ, σε ευχαριστώ για την παραπομπή στον Udo Ulfkotke.. Αυτός ήταν ένας από τούς πολύ γνωστούς δημοσιογράφους και συγγραφείς τού εναλλακτικού χώρου πριν δολοφονηθεί. Ως προερχόμενος από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) χαρακτηριζόταν από ένα μειονέκτημα, το οποίο ήταν ταυτοχρόνως και πλεονέκτημα. Το μειονέκτημα είναι, ότι μετά την αποχώρησή του και ήταν φυσικό επόμενο να ενταχθεί στην γενικότερη κίνηση ιδεών, που ονομάστηκε “neue rechte“ (“νέα δεξιά”) από την οποία ξεπήδησε πιο πρόσφατα και το AfD, το οποίο ουσιαστικά ανέπτυξε μεγάλη επιρροή και εάν δεν γινόταν καλπονοθεία στις πρόσφατες εκλογές, πολλοί υποστηρίζουν, ότι αυτό το κόμμα θα σχημάτιζε άνετα κυβέρνηση (ενώσω τα τρία μεγάλα παραδοσιακά κόμματα έχουν καταποντιστεί και με δυσκολία σχημάτισαν μια δοτή κυβέρνηση ασχέτων, ηλιθίων, αμόρφωτων και οικονομικών απατεώνων, με την οποία γελάνε και οι πέτρες στην γερμανία). Ένα παρελθόν, το οποίον έχει βιωθεί επί μακρόν και με έντονο τρόπο, δεν είναι δυνατόν να εκλείψει από τον ψυχισμό ενός ανθρώπου, έστω κι αν αυτός αποφασίσει να επαναπροσδιορίσει ριζικά την πορεία τού. Αυτό σε μια χώρα, που έχει σφραγιστεί από τον πρωσικό μιλιταρισμό, προέκταση τού οποίου ήταν ο ναζισμός, στην ουσία αναπαράγει σκιές τού παρελθόντος, οι οποίοι, εάν επιχειρηθεί να παραμεριστούν με ένα φρούδο ψευτοφιλελευθερισμό αλλά σόρος, όχι μόνον εξακολουθούν να ελλοχεύουν, αλλά στην ουσία ενισχύονται. Δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι η “νέα δεξιά' αναπτύχθηκε εντονότερα στην ανατολική γερμανία, όπου ο πληθυσμός ήταν εθισμένος στο φασιστικό „Gleichschritt“ τού χόνεκερ και τής κλίκας του. Αυτός ο όρος σημαίνει να προχωράει κάποιος στοιχισμένος με άλλους και με βηματισμό, όπως ένα άγημα σε παρέλαση. Κάποια φορά, που ταξίδευα νύχτα από το Παρίσι στο Βερολίνο, αντιλήφθηκα ότι είχαμε περάσει τα σύνορα, ενώ με είχε πάρει ο ύπνος, όταν με ξύπνησε το Gleichschritt των τελωνειακών, που είχαν μπει στο τραίνο, λες και πηγαίνανε να υψώσουν την σημαία τού τέταρτου ράιχ σε κάποιο κοτέτσι. Οι γερμανοί κινούνται ανάμεσα σε δύο άκρα. Το πρώτο είναι η ψυχοσύνθεση τού βουτυρόπαιδου, που προσπαθεί να είναι σε όλα σωστός, για να μην τον μαλώσει η μαμά του. Αυτό καλλιεργήθηκε από τον ηθικισμό τού προτεσταντισμού, που κυριάρχησε στις βόρειες περιοχές. Το δεύτερο είναι αυτό τής κραιπάλης τού μπυράκια, που προέρχεται από την μακρόχρονη βαρβαρότητα και οπισθοδρομικότητα τής φεουδαρχίας, που κυριάρχησε μέχρι τα μέσα τού 19ου αιώνος στην ύπαιθρο καθώς και μια ανελέητης εκβιομηχάνισης, που κατά την διάρκεια των οικονομικών κρίσεων και μετά τούς πολέμους εξαθλίωσε τον πληθυσμό . Η πράγματι αξιοθαύμαστη πολιτιστική ανάπτυξη, που αναπτύχθηκε σε κάποια παραδοσιακά αστικά κέντρα, είναι μεν το αντίβαρο, που προσπαθεί να ισορροπήσει τα προηγούμενα, παρά όμως την σπουδαιότητα τής ποιότητός της, δεν επαρκεί ποσοτικά για να βάλει σε μια σειρά την συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι, έστω κι αν ο γερμανός φορέσει γραβάτα, αποφοιτήσει από μια βοϊδοσχολή και φτιάξει ακόμη και μια ιδιωτική βιβλιοθήκη, εσωτερικά, περισσότερο ή λιγότερο, εξακολουθεί να βράζει. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως, παρά τις ισχυρές σχέσεις συμπάθειας και εμπιστοσύνης, που μπορεί πράγματι να οικοδομηθούν μεταξύ ενός Γερμανού και ενός ανθρώπου από Μεσογειακή χώρα, αυτές δεν επαρκούν για να γεφυρώσουν το ψυχικό χάσμα. Πέραν ότι, μετά την ένταξη στην ΕΟΚ συντελείται βαθμηδόν ένας εξευρωπαϊσμός των ελλαδιτών σε βάση κακέκτυπου, καθότι συνήθως υιοθετούμε σιγά σιγά μόνον τις αρνητικές ιδιότητες, όπως η ψυχρότητα και όχι τις θετικές, όπως η πειθαρχία με την έννοια της συνέπειας.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    2. Συνέχεια προηγούμενου...

      Έτσι θεωρώ, ότι το νόημα των τεσσάρων βιβλίων ενάντια στην ισλαμοποίηση τής Ευρώπης και ιδιαίτερα τής Γερμανίας, που έκδωσε ο Udo Ulfkotke θα μπορούσε άνετα να χωρέσει και σε ένα βιβλίο. Όχι επειδή ο κίνδυνος και οι συνέπειες, στις οποίες αναφέρθηκε δεν είναι αναμφίβολα υπαρκτές και η αντίστοιχη ανάγκη διαφώτισης δεν είναι επιβεβλημένη. Ενάντια στην ισλαμοποίηση έχουν δημοσιεύσει περισσότερα τού ενός βιβλίου και κάποιοι προεξέχοντες σοσιαλδημοκράτες, που πήδηξαν έξω από το μαντρί. Όμως ανεξάρτητα από τα ποια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση έχει επιλέξει ο καθένας από αυτούς, δεν μπορώ να μην διακρίνω στην εκφορά όλων αυτών μια υποβόσκουσα εκφορά τής υποτιθέμενης ανωτερότητας τής γερμανικής φυλής, την οποία υφίσταμαι κατάφορα εδώ και μισό αιώνα. Εάν αυτοί όλοι διέθεταν μια στοιχειωδώς καθαρή οπτική, θα μπορούσαν να διαπιστώσουν, ότι κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, ενώ η γερμανία διατηρεί την οικονομική ποδηγέτιση τής Ευρώπης, στην ουσία έχει μετατραπεί βαθμηδόν από μια πολύ οργανωμένη χώρα σε χώρα τού τρίτου κόσμου.
      Το προτέρημα, που προέρχεται από την προέλευση τού Udo Ulfkotke από το CDU, είναι ότι η κριτική που έκανε στο σύστημα, έγινε από κάποιον, που προέρχεται από το βαθύ εσωτερικό του. Με αποτέλεσμα το κατεστημένο να μην τού συγχωρήσει αυτή την “αποστασία” και να τον εκδικηθεί σκληρά. Αυτό το προτέρημα εκδηλώνεται στα τρία άλλα, εξαιρετικά βιβλία που έκδωσε αυτός, με αιχμή ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση („Vorsicht Bürgerkrig“ - “Προσοχή Εμφύλιος Πόλεμος”) ενάντια στις μυστικές υπηρεσίες (”Grenzenlos Kriminel“ - “Εγκληματικοί Άνευ Ορίων”) και οπωσδήποτε το βιβλίο του για την εξαγορά των δημοσιογράφων, που είναι αναμφισβήτητα το γνωστότερο και καλύτερο όλων και μάλλον αυτό που πυροδότησε το ήδη διογκούμενο μένος τού συστήματος σε βάρος του.
      Αυτό όμως που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωσή του είναι το ενδιαφέρον, που έδειξε κατά καιρούς για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, με πολλή κατατοπιστική κατά καιρούς αρθρογραφία. Θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογο το κάτωθι άρθρο του για το δημοψήφισμα τού 2015, με κέντρο αναφοράς τής Singular Logic, που περιέχει εξόχως σημαντικά στοιχεία:
      https://web.archive.org/web/20150723100927/http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/udo-ulfkotte/was-deutsche-medien-verschweigen-die-cia-und-der-countdown-in-athen.html;jsessionid=6040F2EDBADFA422B61EED8B5476E567
      Στο άρθρο αυτό αποκαλύπτει ο αρθρογράφος, ότι το 2015 αγοράστηκε η Singular Logic, που μέχρι τότε ανήκε στην γνωστή μας MARFIN από την RKK INVESTMENTS τής Νέας Υόρκης στην ανώτατη διεύθυνση τής οποίας ανήκε ο David Petraeus, ο οποίος ήταν προηγουμένως διευθυντής τής CIA. Ο Udo Ulfkotke ενημέρωσε την Γερμανική κοινή γνώμη με αυτό το άρθρο, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ Η CIA. Διαδικασία, που δεν είναι εν πολλοίς γνωστή Ελλάδα, δεδομένου ότι συνήθως γίνεται αναφορά για την σύνδεση αυτής τής εταιρείας με το ισραήλ. Θεωρώ, ότι στον Ulf Kotke οφείλουμε ευγνωμοσύνη, όχι μόνον για το γενικότερο διαφωτιστικό έργο του, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξε για την Ελλάδα με τον μόνιμο φιλελληνισμό του, επιλολογή που χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει πλείστους όσους αξιόλογους Γερμανούς Διανοούμενους. Ο Udo Ulfkotke στάθηκε αναμφίβολα ένας τολμηρός ήρωας τής αντικειμενικής ενημέρωσης.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    3. Συνέχεια προηγούμενου...

      Πέραν αυτού θεωρώ ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο, ότι ο David Petraeus ήταν διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν στο Αφγανιστάν, πριν γίνει κατά το 2011 και 2012 διευθυντής τής CIA, όταν κλιμακωνόταν η επίθεση των δυτικών στην Συρία, με στόχο την εξαπόλυση παγκοσμίου πολέμου εναντίον τής Ρωσίας. Ο στρατηγός Πετρέους ήταν όμως ο βασικός αντίπαλος τού Ιουλίου Καίσαρος στην Αφρική. Μήπως, με βάση την σύνδεση, που προηγείται μεταξύ Ιουλίου Καίσαρα και Πούτιν στην ανάρτηση, πρόκειται για την επανάληψη τής ρεβάνς δυο ιστορικών μορφών, που αντιμάχονται από τα βάθη τής ιστορίας, επανεμφανιζόμενοι ξανά μέσω ισχυρών δεσμών τού πεπρωμένου; Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο Πετρέους και ο Πούτιν έχουν γεννηθεί με διαφορά ακριβώς ένα μήνα (7 Νοεμβρίου ο πρώτος και 7 Οκτωμβρίου τού 1952 ο δεύτερος). Αυτήν την διαπίστωση κρατάω ως υπόθεση εργασίας, με στόχο την διεξαγωγή μιας ιστορικής έρευνας σχετικά προσεχώς, με συνυπολογισμό των αστρολογικών δεδομένων.

      Διαγραφή
    4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.
      ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΔΟΤΟ.
      ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ.
      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
      ΗΛΙΑΣ.+++.

      Διαγραφή
  15. ΟΥΑ… ΑΝΑΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ, ΑΞΙΖΕ Η ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΜΕΝΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ; ΕΓΩ, ΣΤΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΓΡΙΟ ΚΟΥΠΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΦΤΑΣΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΟΥ, ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ, ΕΠΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΣΩ, ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ, ΤΟΤΕ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΣΟ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΣ, ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΕ, ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΟΝΥΣΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλέ,
      σε ευχαριστώ θερμά για τον έπαινο. Νομίζω όμως, ότι δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε, διότι στο Ελληνικό διαδίκτυο παρεμβαίνουν αρκετά πρόσωπα με ικανότητες πιο ισχυρές από τις δικές μου. Κατά την άποψή μου, δεν υφίσταται κανένα ζήτημα τιμής σχετικά με την συμμετοχή μου εδώ, διότι αυτή είναι αποτέλεσμα τής βαθιάς εσωτερικής ανάγκης, να επικοινωνήσω με αξιόλογους ανθρώπους, που μιλάμε την ίδια γλώσσα και βάζουν την σκέψη και τις αναζητήσεις τους με έμφαση σε κίνηση, έχοντας βρεθεί μακρυά από την πατρίδα για πενήντα χρόνια. Αυτά που γράφω, μπορεί να προξενούν κάποιες εντυπώσεις, διότι είμαι μεγαλούτσικος στην ηλικία και έχοντας συλλέξει ένα υλικό σε μια πορεία πενήντα ετών αναζήτησης, το παρουσιάζω εδώ συμπυκνωμένα. Κάθε ψαράς, που ρίχνει δίχτυα για μισό αιώνα, είναι επόμενο να έχει κάποια ψάρια στο αμπάρι. Εάν κατάφερα πράγματι να επιτύχω κάτι, αυτό νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα τεσσάρων πρακτικών, που συνειδητά επιδίωξα. Τις αναφέρω εδώ, μόνο και μόνο, μήπως κάποιοι φίλοι αντλήσουν κάτι χρήσιμο από αυτές. Η πρώτη είναι η συστηματική μελέτη. Αυτήν την πρακτική εφαρμόζουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Το δεύτερο είναι, ότι γνώμονας τής αναζήτησής μου αποτελεί να μην ωφεληθώ μόνον εγώ, αλλά και να προσπαθήσω να μεταδώσω κάτι θετικό, όταν το ανακαλύπτω. Αλλά και αυτό το πράττουν πολλοί, ίσως όμως κάπως λιγότεροι, από αυτούς που μελετούν και ψάχνουν με συνέχεια. Το τρίτο είναι, ότι έχω πάντοτε επίγνωση τής σχετικότητας των απόψεών μου και τής πιθανότητας να σφάλω σε αρκετές αντιλήψεις. Όσοι θεωρούν, ότι η σκέψη τους είναι κατ' αποκοπήν ορθή και επιθυμούν να διδάξουν τούς άλλους από καθέδρας, κινδυνεύουν να μείνουν στάσιμοι, διότι δεν αναγνωρίζουν τα όριά τους, που επιβάλλουν να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το τέταρτο είναι, ότι εκτός από την μελέτη και το γράψιμο ασχολήθηκα κατά διαστήματα και με την μουσική και την ζωγραφική, προσπαθώντας να ενσωματώσω σε κάθε τι που εκφράζω τούς βασικούς κανόνες της αισθητικής. Εάν κάποιος θεωρεί, ότι έχει να μεταδώσει κάτι, πρέπει να προσπαθεί να έλκει συνειδητά αυτούς που θεωρεί πιθανούς αποδέκτες. Η αισθητική αφορά την εκφορά μας προς τούς άλλους και η φιλαρέσκεια την εξουδετερώνει.
      Όσο αφορά την περίπτωση να ανήκω στούς λίγους, που θα εντοπίσουν τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο, το θεωρώ άσκοπο και μη αναγκαίο. Αυτό είναι ακριβώς, που πρέπει να ξεπεράσουμε και να καταργήσουμε. Ο ετεροκαθορισμός αντιφάσκει στην ανάπτυξη τής ωριμότητος. Η Συμμαχία των Φωτεινών, όπως έγραψα στην ανάρτηση, προσβλέπει στην αποκέντρωση και την αυτοδιαχείριση, όπου όλοι ανεξαιρέτως θα κληθούν να ασκήσουν αρμοδιότητες και διαχειριστούν από κοινού σε βάση συνεργασίας και αλληλεγγύης τις τύχες τους, ως κοινό καλό. Οι σημερινές υδροκεφαλικές πόλεις ζούγκλες είναι απάνθρωπες και ασύμφορες. Αυτό που μάς κρατάει δεμένους σε αυτές, είναι η ανάγκη επαγγελματικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και περίθαλψης. Η Συμμαχία έχει στο πρόγραμμά της την εγγύηση ικανοποιητικού εισοδήματος χωρίς όρους για όλους. Η εργασία πρόκειται να είναι αποτέλεσμα προσφοράς και όχι ανάγκης. Αυτό θα οδηγήσει ξανά τον μέγιστο αριθμό των ανθρώπων στην ύπαιθρο, σε συνθήκες μιας διαφορετικής αρμονικής ανάπτυξης. Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία τής κλασσικής περιόδου οι άρχοντες δεν εκλέγοντο αλλά καθοριζόντουσαν με κλήρωση. Ακριβώς, για να ωριμάσουμε όλοι με την ανάληψη ευθυνών και αρμοδιοτήτων. Εγώ δεν επιθυμώ να κάνω κουμάντο σε κανένα άλλον άνθρωπο. Γουστάρω μόνον γλέντια και θαλάσσια σπορ. Εάν έχω να πω κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το λέω μόνον με μουσική. Και ποτέ μόνος μου, γιατί μού αρέσουν τα τζαμαρίσματα. Είμαι ροκάς και τζαζίστας και με αυτόν τον τρόπο πετάξαμε το κατεστημένο στο καναβάτσο. Έτσι τούς τρομάξαμε και γι αυτό ήρθαν να μας ρίξουν τα ναρκωτικά, είτε αυτά ήταν τα αφιόνια, είτε ο καταναλωτισμός, είτε η ψευτοκαριέρα, για να μάς διαλύσουν. Ανατροπή σημαίνει γιορτή, είτε με τις κιθάρες, είτε με τα σκουπόξυλα, είτε με τα καλασνίκωφ.

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα και παίδες!

    Εν ολίγοις: οι Δυτικοί (πλούσιοι / ηγέτες / άνθρωποι των "λεσχών" και των παρασκηνίων, κτλ), οι οποίοι κατηγορούν σήμερα τους Ρώσσους γιά κομμουνισμό ("νεοκομμουνισμό", ορθώτερα), είναι αυτοί οι ίδιοι οι κατ' εξοχήν καρακομμουνιστές.

    Απόδειξη; Δεν πιστεύουν καθόλου στην "ελεύθερη αγορά", την οποία κατά κόρον προπαγανδίζουν στα κορόϊδα. Πόσες τράπεζες κι επιχειρήσεις δικές τους αφέθηκαν να φαληρίσουν, ενώι το άξιζαν; Σχεδόν καμμία!
    Καί πώς θα τις άφηναν, αφού όλο αυτό το δίποδο σκουπιδαριό αποτελεί σφιχτοδεμένη σέχτα - κι όλ' αυτά του ανήκουν;

    [Η χρεωκοπία της Λέμαν Μπράδερζ συνέβη μέν, αλλά ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Το θέμα είναι... αναρωτιέται κανείς τί απέγιναν τα μεγαλοστελέχη της; Δεν θυμάμαι να διάβασα τίποτε σχετικό στα ρεπορτάζ.
    Υποψιάζομαι, πάντως, ότι τα μεγαλοστελέχη μέν είναι βολεμένα κάπου αλλού καί μασουλάνε τα κλεψιμέϊκα, αλλά την πλήρωσαν οι "μικρομέτοχοι" κι οι καταθέτες της.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω! Καλώς το αγόρι μας!

      "ελεύθερη αγορά"..? What is this?
      Την λαμογιά πολλοι αγάπησαν, τα λαμόγια ουδείς.

      Καλημέρα Εργοδότα μας!

      Διαγραφή
  17. @botilastopelagos
    Ποια η θεση σας για αυτο το αρθρο του ΜΚ;
    https://mavroskrinos.blogspot.com/2022/03/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτελεί πρόκληση και για μένα. Όταν το διαβάσω τα λέμε...

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα, διάβασα και τα σχόλια. Θα με ενδιέφερε όμως να μάθω πρώτα, τί ακριβώς ΕΣΕΙΣ καταλάβατε από το κείμενο.

      Διαγραφή
    3. Θα κάνω αγαπητέ μου φίλε αύριο μια τοποθέτηση, αναφέροντας κάποιες απόψεις, αν και δεν συνηθίζω να κρίνω στο πόδι την οποιαδήποτε πολιτική ή κοινωνική πρωτοβουλία, που έχει δαπανήσει αρκετή φαιά ουσία, για να δημιουργήσει κάποια ευρύτερη προβληματική. Εξ άλλου δεν τυχαίνει να έχω γνώση σχετικά με όλα, όσα επικαλούνται ως επιχειρήματα οι συγγραφείς τού κειμένου. Η ανταπόκριση σε τέτοιου είδους προκλήσεις προϋποθέτει δομημένη πραγματεία, διότι σε αυτό το κείμενο εντάσσονται ένα σωρό δεδομένα. Όμως δεν επιθυμώ να αφήσω χωρίς απάντηση το ερώτημά σου, καθότι το να αποτείνεσαι προσωπικά σε εμένα, μου επισυνάπτει κάποια ευθύνη, μέσω τής απόδωσης προσοχής.

      Διαγραφή
    4. Για να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση:

      Βρίσκω το κείμενο κακογραμμένο κι αφ'υψηλού. Γράφει μόνο για πέντε έξι εθνικιστομαλακομπουκωμένους, που γνωρίζουν συγκεκριμένα ονόματα και όρους πολιτικής διανόησης, αδιαφορώντας για το ευρύ κοινό. Όσο προσεκτικά και να το διαβάσεις, δεν καταλαβαίνεις τελικά με τίνος το μέρος είναι. Ξεφεύγει σε 3ες, 4ες κλπ 'Θεωρίες Ντούγκιν', κι αναρωτιέμαι αν αναφέρεται περισσότερο στην περίοδο (προ 10 ετών περίπου) που ο Ντούγκιν μόνο που δεν είχε πεταχτεί με τις κλωτσιές από το Κρεμλίνο, επειδή είχε δώσει κατευθύνσεις τουρανο-τουρκικών εναγκαλισμών με την Ρωσική πολιτική, πράγμα που θα μπορούσε να στρέψει ορθόδοξες χώρες στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ.
      με πολλά δεν έβγαλα άκρη, παρόλο που ο τίτλος νοηματοδοτεί κάτι θετικό.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ φίλε (15:25). Όταν μπαίνω σε μια σελίδα και βλέπω στολές, τσουγκράνες, σφυροδρέπανα, εμβλήματα, αφισάκια, νεκροκεφαλές, φυσεκλίκια και τα τοιαύτα στην αριστερή στήλη, αμέσως κρυώνω, πριν καν διαβάσω οτιδήποτε. Την ίδια αναγούλα και χειρότερη παθαίνω, όταν βλέπω κάτι βιντεοσκοπήσεις ή εκπομπές, με κάτι μπαρμπάδες τελείως αμόρφωτους, πού επιμένουν με πρωτόγνωρο στόμφο να αναχθούν σε κήνσορες αξιών, που δεν κατανοούν στο ελάχιστο και διαστρεβλώνουν εξ συστήματος, χτυπώντας με στόμφο στο χέρι τους στο τραπέζι, για να επιδεικνύουν τα δαχτυλιδάκια και τα βραχιόλια, που τούς αγόρασε ο μπαμπάς τους, όταν αυτός ήταν αλφαμίτης στα κάθε λογής κολαστήρια τού λαού, όπως κάνει ο κώστας πλεύρης. Το ίδιο με απωθούν τα “η κάμερα σε μένα” και τα κάθε είδους τζάμπα καμποϋλίκια. Για να το εκφράσω χωρίς περιστροφές, όσους διατείνονται, ότι έχουν πακτώσει την αλήθεια για πάρτη τους, με καμώματα ότι προασπίζονται αξίες, που άλλοι έβγαλαν από την αφάνεια και ανέδειξαν στην συνείδηση των ευαίσθητων ανθρώπων, χωρίς να έχουν ζυμωθεί πραγματικά με τον Γολγοθά τού λαού και χωρίς να έχουν ιδέα από τις ζυμώσεις, που διεξάχθηκαν στο τελευταίο τρίτο τού περασμένου αιώνα στα διάφορα μέτωπα, είτε αυτά ήταν πολιτικά, είτε εκκλησιαστικά, είτε ιδεολογικά, κομπάζοντας σχετικά με ζητήματα, που νομίζουν ότι επισκοπούν πέρα ως πέρα οι ακτίνες Χ των οφθαλμών τους, επιμένοντας, ότι αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με υψηλές γνώσεις και αξίες, θεωρώ γκομπλεξικούς και φολάκηδες. Αυτοί είναι αποτέλεσμα ενός λυπηρού φαινομένου, που υποβιβάζει την δημόσια προβληματική κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Ειδικά, όταν βλέπω μια συνεχή τσιτατολογία και ακατάσχετες αναφορές σε βιβλία βαριών ονομάτων τής όποιας πολιτικής κατευθύνσεως, όπως αυτά των Jackues Lacan, Michel Fukault, Karl Schmidt, Oswald Spengler και δεν συμμαζώνεται, από τα οποία οι λεγάμενοι “παντογνώστες” και υποτιθέμενοι θεματοφύλακες αξιών δεν χαμπαρίζουν το ουσιαστικό νόημά τους, αισθάνομαι, ότι το πεπόνι έχει βαρύνει τόσο πολύ, που όταν το ρίχνουν μέσα στο γήπεδο τού ράγκμπυ, οι αθλητές σπάνε το ποδάρι τους.
      Το σύνδρομο που ταλανίζει την πολιτική εκφορά στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω αποκαλέσει “σύνδρομο που προξένησαν τα δυάρια και οι γκαρσονιέρες”. Η έντεχνη ευμάρεια, που διοχέτευσε η καμπάλ στην Ελλάδα την περίοδο 1980 – 2000, οδήγησε σωρεία μικροαστών, που ταλάνιζε η μανία για εξασφάλιση μέσω τού μπετόν, να αποκτήσουν ακίνητα, που δεν ήταν αναγκαία για ιδιοκατοίκηση τους, παρέχοντας πρόσθετο εισόδημα. Αυτοί θεώρησαν, ότι εξασφαλίζουν αυτό το πρόσθετο εισόδημα ως επένδυση, στέλνοντας τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να κάνουν μεταπτυχιακά στις διάφορες βοϊδοσχολές τού εξωτερικού, που είχε μετατρέψει η καμπάλ σε θέρετρα βαυκαλισμού. Αυτά αποφοιτώντας, είτε εντάχθηκαν στα διάφορα ιδρύματα και πολυεθνικές, για να διυλίζουν τον κώνωπα, ως θεράποντες μιας στρεβλής “επιστήμης”, που στρέφεται ενάντια στις πραγματικές ανάγκες τού ανθρώπου, είτε κινήθηκαν πέρα δώθε κυρίως στην βάση διορισμών μέσω τού κομματοσκυλισμού τής μαμάς τους, πηγαίνοντας στην οδό Ακαδημίας και ξεσηκώνοντας ολόκληρα ράφια από τα βιβλιοπωλεία, έχοντας εξασφαλίσει ευκόλως το αναγκαίο παραδάκι. Στην συνέχεια ήρθαν για να μάς πρήξουν, με στόχο να μάς “ξυπνήσουν”, δηλαδή να ικανοποιήσουν τα σύνδρομά τους μέσα στα κεφάλια τους. Και ενώ μέχρι το 2000 φάγαμε με τα καντάρια τον φασισμό από τούς δεξιούς και την υπονόμευση των λαϊκών προσδοκιών και κινητοποιήσεων από τούς κάθε λογής “σοσιαλιστές” και “κομμουνιστές”, που κατακρεούργησαν και τα τελευταία απομεινάρια των κοινωνικών θεσμών, των ηθών, των αξιών και τού οικονομικού ιστού τής χώρας, ήλθαν στην συνέχεια οι νεοφωτισθέντες εξεγερμένοι γόνοι τους να μάς διδάξουν με έπαρση και ισχυρογνωμοσύνη το τέραν και το κύτον, χωρίς να σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    6. @botilastopelagos
      Σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  18. Συνέχεια προηγούμενου....

    Και έρχονται οι καλοί μας φίλοι, παίρνοντας αφορμή από κάποιες δηλώσεις και πρακτικές τού Προέδρου Πούτιν και τού Ντούγκιν, που αυτοί θεωρούν, ότι αυτά ήσαν σώνει και καλά υποταγή στις τουρκικές σκοπιμότητες και από γεννήσεως ενσωματωμένες στο Ρωσικό DNA, να συμπαρασταθούν στους ισραηλινοστήρικτους ναζιστές, που σαν λύματα διοχέτευσε η καμπάλ στον βιολογικό καθαρισμό τής σβάστικας. Αυτοί, πριν ενηλικιωθούν, για να φορέσουν τις στολές με τα σήματα τού μαύρου ήλιου, είχανε αναλάβει τον ρόλο τού “προστάτη” στα πεζοδρόμια τις ευρώπης, όπου η καμπάλ είχε στήσει τις αδελφές τους. Και τις εισπράξεις από την πορνεία μοιραζότανε η ουκρανική μαφία με τις πρακτοράτζες τής γερμανικής αστυνομίας. Για να κάνω συνωμοσιολογική ανάλυση τού φαινομένου, για ποιον λόγο η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τα αζόφια, πρέπει να γράψω πραγματεία για τούς οίκους ανοχής, μια και το έφερε το ριζικό μου, να έχω γραφείο εκείνη την περίοδο 150 μέτρα από την πιάτσα, που πουλιότανε η άσπρη και ήταν ταυτοχρόνως το κέντρο τής πορνείας. Πανέμορφες κοπέλες, σαν να ήσαν κινηματογραφικές σταρ τού χόλλυγουντ, που ώθησαν οι κωλοπαιδαράδες στα σκληρά ναρκωτικά, αφήνοντας τον κάθε γερμανό λεχρίτη αυστρολοπίθηκα να ασχημονεί επάνω τους. Έβαζα το κλειδί στην πόρτα τού γραφείου και έμπαινα μέσα για να κλαίω με τις ώρες, χωρίς να μπορώ να τραβήξω ούτε μια γραμμή στο γαμημένο το ταμπλάτσο.
    Χωρίς να χαμπαρίζουν τα μαστόρια των “ϊδεών” γρι από ιστορία, για να μην αναφερθώ στην συνωμοσιολογία, χωρίς να μπορούν να μεταβούν καθόλου από τα σημαίνοντα στα σημαινόιμενα, πάνε να κάνουνε τομή στα καθέκαστα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, νομίζοντας ότι θα κάνουν εγχείρηση αμυγδαλών με χειρουργικό εργαλείο το αλυσοπρίονο. Κρίνουν με φόρα τις κινήσεις τού Μεγάλου Σκακιστή, όχι μόνον χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό από σκάκι, αλλά ούτε σε ποια καρότσια τής Ομόνοιας πουλάνε τα τάβλια.
    Και δυστυχώς, δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχουν κι άλλοι ξερόλες, που κάποιοι νομίζουν, ότι αυτοί ¨παράγουν γνώση” στο διαδίκτυο με βαρύγδουπα ονόματα.
    Για αυτό δεν μετανιώνω, που προτίμησα να μείνω μισό αιώνα σε μια βάρβαρη χώρα. Η γερμανία έχει τουλάχιστον δίπλα στα πεζοδρόμια διαδρόμους για τα ποδήλατα. Ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι διάδρομοι δίπλα στα πεζοδρόμια, για αυτούς, που περνάνε έχοντας καβαλήσει καλάμι και κάνουν πετάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Διονύση,

      μεταφέρω και απάντηση για την εν λόγω ανάρτηση, από τον φίλο Σέργιο (Πύρινο Λόγιο). Νομίζω ότι η κατάθεση και των τριών μας είναι αρκετή πια. Οι "αφ'υψηλού εθνικιστο-μαλακομπουκωμένοι" μου, συναντούν τις "τσουγκράνες" σου 🤣 καταταλήγουν στην "εθνικοσοσιαλιστική ψυχασθένεια" για την οποία μιλάει ο Σέργιος.

      ------------------------------------------------

      Όσον αφορά το κείμενο του Μαύρου Κρίνου (προφανώς νεοναζιστική ομάδα)

      Να επισημάνω πως ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν αυτός που πρώτος εξέφρασε την απέχθεια του ενάντια στον Ορθόδοξο Σλαβισμό, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, ανεξάρτητα από την καιροσκοπική συμφωνία ειρήνης μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν. Απλά ο Στάλιν ήταν ανίκανος στο να διαγνώσει τον καιροσκοπισμό του Χίτλερ

      Εδώ προσπάθησε να καταλύσει ακόμη και τον Λεχισμό ή τον Τσεχισμό των δυτικών Σλάβων, που ήταν γερμανοτραφείς στην προσπάθεια του να προσεταιριστεί την (μισή εναπομείνασα) Πολωνία και την Τσεχοσλοβακία (η άλλη μισή ήταν υπό την επικράτεια της Πρωσίας ή αλλιώς της Γερμανικής Αυτοκρατορίας (Α' και Β' Ράιχ)

      Εκμεταλλευόμενοι οι του Μαύρου Κρίνου τις πομφόλυγες του Ντούνκιν, προσπαθούν να εξωραΐσουν τόσο τις αγριότητες των Νέο-Ναζί Πολωνολιθουανών "Ουκρανών", όσο και να δηλώσουν την ανθελληνική στάση σε γενικότερα πλαίσια της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, μέσα από την προσπάθεια αποδόμησης της βυζαντινής μας κληρονομιάς

      Μ' άλλα λόγια, ο Μαύρος Κρίνος προσπαθεί μέσω του ρωσικού καιροσκοπισμού, να στηλιτεύσει την επίδραση του βυζαντινού πολιτισμού που εξέθρεψε τον Ορθόδοξο Σλαβισμό, παραδεχόμενος την μετατροπή του σε μια μετα-βυζαντινή αυτοκρατορία, επειδή εμφανίζεται ως διαδεχόμενος την εκπεσούσα Ρωμανία (την πρώτη τέτοια δήλωση εξέφρασε κατά τη στέψη του ο Ιωάννης ο Τρομερός, πρώτος αυτοκρατόρας της Μοσχοβίας-Ρωσίας) την οποία ο εθνικοσοσιαλισμός μισεί με πάθος.

      Δεν έχει να κάνει με...καμμένα κύτταρα. Έχουν επίγνωση του τι λένε. Έχει να κάνει με μια σάπια ιδεολογία, η οποία είναι παντελώς αντίθετη τόσο με την Ορθοδοξία, όσο και με την ίδια την έννοια του Πανανθρωπισμού.

      Ασφαλώς και ήταν κατά του Πούτιν (το άρθρο). Ουσιαστικά ήταν κατά του…μετά-βυζαντινού «ολοκληρωτισμού» φωτογραφίζοντας τον Πούτιν και την Ορθόδοξη ρωσική αυτοκρατορία

      Οι άνθρωποι είναι ψυχοπαθείς επί της ουσίας. Εθνικοσοσιαλιστές φασίστες-τέρατα, που βλέπουν τις αποκρουστικές φάτσες τους στον καθρέφτη και πιστεύουν ότι αυτά τα τέρατα που βλέπουν είναι οι…άλλοι και όχι αυτοί

      Μπουρδολόγος ο τύπος, εκμεταλλεύτηκε τον οπορτουνίστικο λόγο του Ντούνκιν για να μας πείσει ότι η Ρωσία υμνεί τον παντουρκισμό στα σοβαρά

      Αυτό είναι όλο κι όλο το θέμα

      Διαγραφή
    2. https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2018/12/303805.p.jpg

      Διαγραφή
  19. Μωρή κwλολέσβω πρακτοράκι του Σόρος, ξέρω πόσο στουρνάρι είσαι και πόσο ζηλεύεις γενικώς. Εύχομαι να έχεις κάνει και τα τρία σφάιζερ και να ψοφήσεις σύντομα, εσύ και το μίσος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://attikanea.info/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BE%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/#comment-70955

    ΑπάντησηΔιαγραφή