«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Πότε θα σταματήσει ο Πούτιν;

του Valentin Vasilescu

 

Σύμφωνα με πηγές της Jerusalem Post που συμμετείχαν στις συνομιλίες μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τελευταίος πρότεινε στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μια διέξοδο από την κρίση. Αυτό θα περιλάμβανε την παραίτηση από την περιοχή του Ντονμπάς, την επίσημη αναγνώριση των φιλορώσων αντικαθεστωτικών στην Ουκρανία, τη μείωση του στρατού, την αποκήρυξη της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την κήρυξη της χώρας ως ουδέτερης.

Νομίζω ότι αυτή η ισραηλινή "είδηση" είναι απλά μια επινόηση. Και αυτό για διάφορους λόγους:

1- Ίσως θυμάστε ότι το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος απέρριψαν με αλαζονεία τις τρεις προτάσεις που υπέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 21 Δεκεμβρίου 2021 για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ευρώπη (διακοπή της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, διακοπή της ανάπτυξης επιθετικών οπλικών συστημάτων και στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και επιστροφή των στρατιωτικών υποδομών της συμμαχίας στις θέσεις του 1997). Αν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ νοιάζονταν πραγματικά για την Ουκρανία, δεν θα υπήρχε τώρα πόλεμος εκεί.

2 - Ίσως θυμάστε ότι πριν από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος Πούτιν απαίτησε επανειλημμένα από την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της LDNR και να εφαρμόσει τις διατάξεις της συμφωνίας του Μινσκ. Η Ουκρανία δεν έχει εφαρμόσει ούτε ένα κόμμα αυτής της συμφωνίας εδώ και επτά χρόνια. Ο Zelensky, με τη συμβουλή της Ουάσινγκτον, αρνήθηκε.

3- Θυμηθείτε ότι από την αρχή ο δηλωμένος στόχος του Πούτιν για την επιχείρηση αυτή ήταν η "αποστρατιωτικοποίηση, η αποναζιστικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας".

4- Θυμάστε επίσης ότι μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ο Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τον ουκρανικό στρατό να σταματήσει να πολεμά και να σταματήσει να ακολουθεί τις εντολές των ναζί που διοικούν την Ουκρανία.

5 - Θα θυμάστε επίσης ότι την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό να μείνει μακριά από τις μάχες και να μην εμπλακεί σε αυτές.

 

Έτσι, ο Ζελένσκι θα ήθελε το καλό της Ουκρανίας, η διοίκηση του ουκρανικού στρατού θα ήθελε το καλό της χώρας, ο ουκρανικός πληθυσμός, εν μέρει πλυμένος με πλύση εγκεφάλου όπως ο ρουμανικός πληθυσμός, θα ήθελε το δικό του καλό. "Το καλό της Ουκρανίας" στην πραγματικότητα σημαίνει να θυσιάζεται κανείς μέχρι τέλους, ώστε οι ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ, να συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο του αφέντη στην Ευρώπη.

Αν τα θυμάστε όλα αυτά, πιστεύετε πραγματικά ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να ξεγελαστεί από οποιονδήποτε πρωτάρη και να σταματήσει στα μισά του δρόμου;

Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πολιτική της Μόσχας αρχίζει να μοιάζει με την πολιτική του Ισραήλ, καθώς και αυτή καταφεύγει σε προληπτικά πλήγματα.

Παρόλο που η αναστάτωση των μέσων ενημέρωσης για την Ουκρανία είναι σημαντική, για τον Πούτιν, ο Ζελένσκι δεν έχει σημασία, είναι απλώς ένα μικρό πιόνι που έχει τοποθετηθεί στο δρόμο του και σύντομα θα τον απομακρύνει. Επειδή ο στόχος της Ρωσίας δεν είναι η Ουκρανία, αλλά να ανακτήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη βία, αν χρειαστεί, τις τρεις εγγυήσεις ασφαλείας που ο Πούτιν απαίτησε από την αρχή.

 

Valentin Vasilescu

jpost.com

 

 

3 σχόλια:

  1. 📢 ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΩ ΕΓΩ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ.
    WILL I'M ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 🧠💪🇬🇷🛸👼🌍🌎🌏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΤΑΝΑΤΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή