by Harry
Σημείωση Διόδοτου: σαν συνέχεια της προχθεσινής μας ανάρτησης Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, η οποία είχε απίστευτη αναγνωσιμότητα, ήρθε σήμερα ο αναγνώστης μας Harry, να μάς πει με λίγα και απλά λόγια πώς να κονσερβοποιήσουμε κρέας, με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 5 χρόνια. Στο YouTube θα βρείτε επίσης αρκετά επεξηγηματικά βίντεο, όπως ΕΔΩ.
-----------------------------------------------
Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μεγάλο σουβλάκι ή λίγο μικρότερο για κεμπάπ για λεπτή σούβλα.
Συμπιέζουμε στα γυάλινα βάζα ώστε να υπάρχουν όσο το λιγότερο θύλακες αέρα ανάμεσα από τα κομμάτια.
Δύο με τρία δάχτυλα κενό.
Μια κουτάλια χονδρό τυροκομικό αλάτι. Αν θέλουμε παραπάνω ζουμί στο βάζο προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας νερό μόνο.
ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:
Πριν
βάλουμε τα καπάκια σκουπίζουμε τα επιστόμια των βάζων με βρεγμένο πανί
ώστε να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα κρέατος ή αλατιού τα οποία δεν θα
αφήσουν να σφραγίσει αεροστεγώς το καπάκι .
Σφίγγουμε
τα καπάκια με τη δύναμη του χεριού μας· όχι ιδιαίτερα πολλή δύναμη, δεν
χρειάζεται. Καλό είναι να έχουμε βάλει τα καπάκια σε ζεστό νερό πριν, για
να μαλακώσει το λάστιχο που έχει εσωτερικά και να κλείσει έτσι λίγο
καλύτερα.
Το νερό μέχρι τη μέση της χύτρας. Μόνο σε χύτρα κάνουμε κρέας, ποτέ μα ποτέ σε κατσαρόλα.
Κλείνουμε και σταυρώνουμε τρεις φόρες. Περιμένουμε να αρχίσει να σφυρίζει βγάζοντας ατμό η βαλβίδα της χύτρας για 5 λεπτά. Αφού στο πέμπτο λεπτό έχουμε μια σταθερή ροή ατμού χαμηλώνουμε τη φωτιά από το εννιά
που ήταν στο οχτώ ή επτά ώστε να έχουμε μια ήρεμη σταθερή ροή ατμού από
την βαλβίδα. Από τότε μετράμε μιάμιση ώρα για τον χρόνο βρασίματος. Για μικρότερα βάζα των 720ml ο χρόνος είναι μια ώρα. Όταν τελειώσει ο χρόνος τραβάμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα. Σε καμιά ώρα την ανοίγουμε και βγάζουμε τα βάζα στον πάγκο ώστε να κρυώσουν καλά για μια μέρα.
Έτσι έχουμε κρέας εκτός ψυγείου σε σκιερό περιβάλλον το οποίο κρατάει για πέντε χρόνια. Καλό είναι πριν το φάμε το κρέας να το
θερμάνουμε για 15 λεπτά στους ενενήντα βαθμούς ώστε να μην κινδυνεύουμε από τυχόν μόλυνση αλλαντίασης. Το κάνω πάνω από δέκα χρόνια με κανένα πρόβλημα .
ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
👍
ΔιαγραφήΧΑΖΑΡΟΙ // Περιληψη απο τα μεγαλειωδη αρθρα ενος σπανιου φαινομενου (της ΠΕΛΑΣΓΙΚΗΣ) //
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΣ, ΑΙΜΟΒΟΡΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΕ ΟΥΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ΚΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΗΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ) ΚΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΕΖΑΡΟΥΣ ΚΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΗΣΑΝ //
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΧΕΖΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ //
Ο ΚΟ-ΜΟΥΝΙ-ΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 1917 ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ //
ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΕ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΙΝΕ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΕΝΩ ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΡΩΣΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΕ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΙΛΕ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΕ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΚΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ //
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΧΕΖΑΡΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΟΣΟ ΙΝΕ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΕ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ //
ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΙΝΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΧΑΖΑΡΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ (ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ) //
ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ //
Ερωτηση αν μπορει να γινει το ιδιο για ψαρι αντι κρεας ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως για τα ψάρια η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική. Πάστωμα, μετά ξέπλυμα από το αλάτι και τέλος σε βάζο με λάδι.
Διαγραφήδυστυχώς δεν εχω εμπειρια με ψαρι ,αλλα αν σκεφτεις οτι το κρεας βραζει για μια ωρα στο βαζο των 720ml και εκει μεσα βγαζει και το ζωμο του κρατωντας την μορφη του ,μαλλον δεν θα συμβει το ιδιο με το ψαρι θα διαλυθει.
ΔιαγραφήΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΛΕΙΣ μεσα στο βαζο το ψαρι που θες ΜΑΖΙ με πατατα καροτο σελινο αλατι πιπερι ,το γεμισεις μεβραστο νερο δυο δαχτυλα απο το υψος του καπακιου οπως δειχνω στην εικονα και το βρασεις στη χυτρα οπως λεω θα εχεις μια γευστικη ψαροσουπα φιλε μου....το ιδιο γινεται και με μοσχαρι καροτο πατατα κλπ ωστε να εχεις ετοιμη σουπα βραστο σε κονσερβα...νομιζω αξιζει
Ανεβάζω συνταγή από ψαρά.Αγοράζουμε τονάκια ή άλλα συναφή ψάρια.Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.Άν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια.Σε ένα ταψάκι ή μπόλ ρίχνουμε μια στρώση χοντρό αλάτι και από πάνω απλώνουμε τα ψάρια σε μία σειρά.Σκεπάζουμε με μία στρώση πάλι χοντρό αλάτι.Συνεχίζουμε μέχρι να μας πάρει δύο ή τρείς στρώσεις.Στο τέλος καλά σκεπασμένα με αλάτι.Τα αφήνουμε εικοσι τέσσερεις ώρες.Κτά αυτό τον τρόπο ψήνουμε το ψάρι μας.Μετά τα ξεπλένουμε καλά να φύγει όλο το αλάτι.Στρώνουμε πάλι στο σκεύος μας τα ψάρια στην σειρά και σκεπάζουμε με καλό ξύδι.Να είναι καλυμένα από το ξύδι.Τώρα στο ξύδι τα αφήνουμε μισή ημέρα.Τα βγάζουμε από το ξύδι και βάζουμε στο σκεύος που θα τα κρατήσουμε αποθηκευμένα.Ψιλοκόβουμε μαιντανό και σκόρδο και τα ρίχνουμε μαζί με τα ψάρια.Σκεπάζουμε με ηλιέλαιο[όχι με ελαιόλαδο,γιατί παγώνει]και τα βάζουμε στο ψυγείο.Τουλάχιστον έξι μήνες δεν παθαίνουν τίποτα.Όποτε θέλετε βγάζετε και τρώτε.
ΔιαγραφήΑΥΤΟΙ ,ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ,ΣΤΑΔΙΑΚΑ ,ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ .
ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΛΕΣ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ, ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΆΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΔιαγραφήΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.. ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ.. Χ Α Ν Τ Α Κ Ω Ν Ε Ι Σ ΤΟΥΣ "ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ", ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ, "ΑΡΑ...".
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗΝ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: ΟΤΙ ΤΡΩΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΊΛΕΙΟ, ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΏΝ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΆ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ. Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ (ΟΝΤΑ ΑΝΙΕΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ) ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ (ΠΟΥ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΕΜΑΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
ΓΝΩΡΊΖΩ ΚΑΛΑ, ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΦΑΓΟΣ (ΡΙΖΕΣ, ΣΠΟΡΟΙ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΦΡΟΥΤΑ), ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ:
1) ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΜΌΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΌ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΩΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ (ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ ΔΗΛ. ΟΙ ΘΕΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΟΣΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΊΜΗΣΑΝ.
2) ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.
3) ΕΚΤΡΕΦΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ 3 ΕΩΣ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ, ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΩΣ ΟΠΛΌ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 4η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥΣ" .
4) ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΤΗΝΑ (ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.
5) ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ, ΜΆΣ ΤΑ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ - ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙ ΑΠ' ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ι Κ Η ΒΡΩΣΗ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ - ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ Ο ΔΗΜ.ΕΠΑΝ.ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΊΑ.
Καλημερα Αριστομαχε συμφωνω απολυτα μωρε δεν τρωω μια φασολαδα ασε που θαχω και θερμανση
Διαγραφή🤣
ΔιαγραφήΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ συμφωνώ, αλλά έχουμε "μάθει" απο παιδιά να τρώμε κρέας. Σίγουρα θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να γίνει η απεξάρτηση, διότι αν γίνει απότομα, ο οργανισμός μας θα αντιδράσει άσχημα. Και φυσικά θα πρέπει τα συστατικά που λαμβάνουμε μέσω του κρέατος, να τα λαμβάνουμε μέσω μιας άλλης τροφής, που αυτή τη στιγμή ΔΕΝ τα λαμβάνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ απο κάπου αλλού.
ΔιαγραφήΈρρωσο
Διός Κούρος
Ο κάθε άνθρωπος τρώει πολύ ή λίγο κρέας ανάλογα με την ομάδα αίματος π.χ όσοι ανήκουν στην ομάδα Α είναι κρεατοφάγοι γιατί το ζητάει ο οργανισμός τους κλπ κλπ
ΔιαγραφήΔΠ
Έχω διαβάσει ότι οι 0+ χρειάζονται περισσότερο το κρέας. Παρεμπιπτόντως, 0+ είναι και η κύρια ομάδα των πραγματικών Ελλήνων, στο άρρεν φύλο (άνω του 65%).
ΔιαγραφήΣτο θήλυ;
ΔιαγραφήΔεν γνωρίζω, μετέφερα απλώς ό,τι θυμάμαι από ιατρική ιστοσελίδα.
Διαγραφήφίλε Harry ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση. Άκρως ενημερωτική. Θα κάνω μια δοκιμή, διότι απο τον αναφερόμενο εξοπλισμό, έχω τα πάντα εκτός απο χύτρα ταχύτητος, την οποία θα πρέπει ή να αγοράσω ή να δανειστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τηλεφωνήσω και σε μια θεία μου στο χωριό (γιατί παππούδες και γιαγιάδες έχουν ήδη συναντήσει τον Δημιουργό), να τη ρωτήσω το τρόπο που θα αποθηκεύσω και χοιρινό, το οποίο απο ό,τι μου έλεγε ο συγχωρεμένος πατέρας μου, μια φορά το χρόνο σκοτώναν ένα και με μια μέθοδο (σαν παστό) το αποθηκεύαν και είχαν για πολλούς μήνες.
Έρρωσο
Διός Κούρος
ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ/ΦΥΣΙΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΕΙ ΩΣ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΟΝΤΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΣΤΑΚΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕ:ΣΤΟ ΦΑΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΜΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΊΣΗ! ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΩΡΕ; ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΤΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΤΙΚΑ,ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΛΕΩ Πάσχα ΕΣΕΙΣ ΦΑΤΕ ΦΑΚΕΣ... ΚΙΟΧΙ ΚΑΝΑ ΚΟΨΙΔ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΑΡΕΣ ΝΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΟ ΚΟΨΙΔ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΖΑΤΖΊΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΤΉ ΠΑΤΑΤΑ.
ΜΠΛΙΑΑΑΧ ΑΣΕ ΦΑΕ ΦΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΕ Ο ΤΑΔΕ...Η ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΣ ΓΚΕΙ..ΤΣ!ΚΑΙ ΓΚΕΙ ΚΑΙ ΤΣ!🤣