«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Σύντομο επί προσωπικού

γράφει ο ΕργΔημΕργ


Καλημέρα παίδες!

Τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει γιά μένα ελεύθερος χρόνος ούτε γι’ αστείο. (Κάτι θα έχετε καταλάβει, που έχω ν’ απαντήσω συστηματικώς σε σχόλια από πρίν από το νέο έτος. Δεν το κάνω από αγένεια, να ξέρετε.) Γι’ αυτό κι αραίωσα τη συγγραφή εδώ.

Πολλές οι υποχρεώσεις· καί, δυστυχώς, πιεστικές. Ταυτόχρονα, στο σπίτι κόλλησε ξαφνικά ο φορητός υπολογιστής μου (έχει κανένα δίμηνο τώρα), καί είμαστε γιά επισκευή αγνώστου κόστους – ίσως καί γιά αγορά καινούργιου. Οπότε, με τον συνδυασμό όλων αυτών, καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν τα παρατάω. Θα γράφω όποτε μπορώ, άσχετο αν πλέον τα γεγονότα τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες… καί δεν προλαβαίνω ούτε να σχολιάσω, πολλώι δέ μάλλον να καθήσω ν’ αναλύσω.

Νά, γιά παράδειγμα, βγαίνουν τώρα τελευταία στη φόρα πληροφορίες ότι ο περίφημος κοροϊδοϊός ήταν απλά ένα σχεδιάγραμμα «επί χάρτου», το οποίο σχεδίασε μιά τεχνητή νοημοσύνη. Ταυτόχρονα, το εμβόλιο ( ; ) του Μπούρδα το σχεδίασε άλλη τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε τρείς ώρες! Άντε, τώρα, όμως, να καθήσω να σας αναλύσω το πώς καί το γιατί τα είχα αντιληφθεί απ’ την αρχή όλ’ αυτά!… Πρέπει να γράφω για κανένα 15ήμερο, χωρίς να κάνω τίποτε άλλο. Όπως καταλαβαίνετε, πρακτικώς ανέφικτο.

Αν ήταν στη ζωή μου μονάχα να γράφω γιά το Παράξενο, κάποια άλλα άτομα θα έπρεπε να φροντίζουν να έχω ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ένα πιάτο φαγητό κάθε μεσημέρι, καί μιά ουσιαστική βοήθεια γιά τις διάφορες δουλειές (όπως πχ ανατροφή παιδιών, πληρωμή λογαριασμών, καί τα ρέστα). Ανέφικτο.

Τώρα, να μιλήσουμε γι’ άλλα πράγματα, καί ειδικά γιά τα αγαπημένα μου patterns… Εντάξει, είπα πως δεν σταματάω, αλλά θα κάνετε υπομονή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την όποια κατανόηση δείξετε!

. . . . . . . . . . . . .

Υγ 1: Κατά το μεσημέρι, ελπίζω να έχω τελειώσει κάποιο άρθρο απ’ τα «δικά μου».

Υγ 2: Μην εφησυχάζετε. Καθόλου!!!

Βγαίνουν διάφορα στη φόρα, πχ το πόσα τσέπωσαν οι τηλεοπτικοί αλητογιατροί, γιά να προπαγανδίζουν τα δηλητήρια του Μπούρδα. Αλλά, μή νομίζετε ότι επειδή ανέβηκε το σκατό στην επιφάνεια, θα σταματήσουν. Είναι αυτό που είπε πρώτος απ’ όλους μας ο σοφός Μάρκο ντέ Σάντ, ότι το κατεστημένο θα το πάει το ψέμμα του μέχρι τέλους, επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο, προκειμένου να ευοδωθούν τα σχέδιά του. Ήδη οι προαναφερθέντες κοπρογιατροί άρχισαν να τσιρίζουν ότι από φθινόπωρο ο κοροϊδοϊός επανέρχεται.

Ταυτόχρονα, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μιά χοντρή κοροϊδία, καί εκ μέρους των Δυτικών, αλλά καί εκ μέρους της Ρωσσίας. Διότι πχ οι ΗΠΑ πιέζουν μεν άλλες Δυτικές χώρες γιά κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας, αλλά αυτές δεν βάλανε καθόλου!!! (Κάτι κατασχέσεις λογαριασμών καί τέτοια, τα θεωρώ γελοιότητες γιά το θεαθήναι.) Ίσα-ίσα, αγοράζουν Ρώσσικο πετρέλαιο καί φυσικό αέριο σε μεγάλες ποσότητες, γιά να το μοσχοπουλήσουν μετά με καπέλλο 300%-400% σε κάποια κορόϊδα. (Μαντέψτε ποιά!) Η δέ Ρωσσία θα τον τραινάρει τον πόλεμο όσο της υπαγορεύουν τα συμφέροντά της, κι όχι όσο σύντομα χρειάζεται στρατηγικώς. (Αν ήθελε, θα τον είχε ήδη τελειώσει.)

Όμως, κοροϊδία-ξεκοροϊδία ο πόλεμος, θα έρθει σύντομα καί στη γειτονιά μας. Κι εννοείται, όταν σε βομβαρδίζουν καί πεινάς, κοιτάς πρώτα-πρώτα να σώσεις το τομάρι σου· δεν κάθεσαι να κάνεις ψύχραιμη ανάλυση του ποιός ωφελείται.

Μην εφησυχάζετε καθόλου! Ισχύουν απόλυτα όσα έχουμε ήδη πεί γιά συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας καί λοιπών χρειωδών, δημιουργία ομάδων, κτλ κτλ.

Υγ 3: Ακόμη ένα μικρό δώρο, αν καί τό ‘χουμε πεί πολλάκις: ΜΗΝ σκέφτεστε με αντιθετικούς όρους, άσπρο-μαύρο, καλός-κακός. Είναι λάθος! Υπάρχουν όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις του γκρίζου.

Κι εννοώ, τα ιερατεία που κάνουν κουμάντο στον πλανητάκο μας: δεν είναι αμιγή, αλλά μεικτά. Παναπεί, ότι στο άλφα ιερατείο έχουν εισδύσει καί ιερείς του βήτα αντιστοίχου. (Παλιό το κόλπο! Παμπάλαιο.) Άσχετο το τί προσωπεία φοράνε καί το ποιά συμπεριφορά δείχνουν. Άσε καί το ότι οι «καθαροί» ιερείς κάποιου ιερατείου μπορεί μεταξύ τους να έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Οπότε, το κουβάρι είναι πιό μπλεγμένο απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Υγ 4: Βλέπω μιά τεράστια κινητοποίηση κομματικών μηχανισμών καί κομματόσκυλων, εννοείται εν όψει εκλογών… που «δεν τις έχει αποφασίσει ακόμη» ο κουκλοχαιρετάκιας! (Σωστό αυτό, πάντως: η Νούλαντ θα τις αποφασίσει καί θα τις διατάξει.) Ένα έχω να πω:

Μαλακίες!!!

ΜΗΝ περιμένετε ν’ αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο με τις εκλογές αυτές, όποτε κι αν γίνουν. Ετοιμαστήτε γιά άγριες καταστάσεις πραγματικού πολέμου – με επιθέσεις τόσο εξωτερικών εχθρών, όσο κι εσωτερικών.

Είπαμε, καί χωνέψτε το: το Ελληνικό Έθνος σ’ αυτή τη φάση θα κληθεί να παίξει τα ρέστα του. Είτε κερδίζει καί συνεχίζει, είτε σταματάει οριστικά η ύπαρξή του. Δεν έχει τώρα Τουρκοκρατίες καί αρπαγμένα παιδιά καί εξισλαμισμούς, αλλά κάπου να περιμένει η ελπίδα γιά ελεύθερη Ελλάδα ξανά. Τώρα το μενού έχει βιολογική εξόντωση μέχρι καί του τελευταίου Έλληνα.

Καταλάβετέ το.

 

ergdhmerg.wordpress.com


3 σχόλια:

  1. Φιλε, δεν υπαρχει κακο χωρις καλο μεσα του // ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, αλιως θα τα διαβαζεις μονος σου // ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΩ ΤΟ ΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ψαχτείς λίγο επί προσωπικού επιπέδου δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια για τα προσωπικά σου ζόρια... τον μαιντανό τον γνωρίζεις;;;
      ΔΠ

      Διαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=7o2pOZWrs98

    V.P.X.

    Το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή