«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Rory Gallagher - Shadow Play 1978 Live

8 σχόλια:

  1. Αστυνόμος Μπέεεκας24 Μαΐου, 2022 22:42

    Επειδή η υπόθεση μέ τίς μουσικές προτάσεις τού Κωστή σηκώνει ουίσκι, οφείλω να κεράσω ένα:
    https://www.youtube.com/watch?v=G03N2kA0_T8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πωωωω!!! Δεύτερος Χιώτης!
      Στην υγειά μας!

      Διαγραφή
    2. Αστυνόμος Μπέεεκας25 Μαΐου, 2022 00:39

      Ο Γιάννης Σταματίου(Σπόρος, έτσι τόν βάφτισε ο Χιώτης) πού συνέθεσε τό κομμάτι έφυγε στήν Αμερική τό 1957 και γύρισε οριστικά στα 1981 περίπου. Στην Αμερική έπαιζε με "εθνικ" συγκροτήματα με παίκτες Ιταλούς, Μεξικανούς καί άλλους σε μεγάλα μαγαζιά καί σε καζίνα. Σε ένα από αυτά γνώρισε τον Έλβις Πρίσλεϋ, πού εμφανιζόταν επίσης και γίνανε φίλοι. Συνήθιζαν να βρίσκονται στα καμαρίνια καί ο Σπόρος να παίζει κιθάρα και ο Έλβις ...μπουζούκι. Υπάρχει μαρτυρία της συζύγου του Σπόρου Βούλας(τραγουδίστρια) που ήταν παρούσα. Πολλοί διάσημοι τής εποχής τής Αμερικής ήταν θαυμαστές του καί πήγαιναν να τον ακούσουν. Όταν πέθανε ο δάσκαλός του Μανώλης Χιώτης ήρθε γιά λίγο στην Ελλάδα καί έπαιξε στό τελευταίο προφητικό τραγούδι του, κατά τόν Μάιο του 1970, που η κακή τύχη το έφερε να ηχογραφηθεί μετά τόν θάνατό του:
      https://www.youtube.com/watch?v=4aOCp_Re_QI
      Ο Σπόρος πέθανε 17 Ιανουαρίου τού 2011, όχι λησμονημένος, εν αντιθέσει με τους περισσότερους παίκτες πού έφυγαν στην ακμή τους γιά Αμέρικα αφού εκεί έπεφτε πολύ ντόλλαρ.

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=HGNIPw16UPM -----> Επειδή η μουσική είναι μία και πάντα γούσταρα τους ροκάδες άν και του λαϊκού.

      Διαγραφή
  2. Δεν ήταν τυχαίο, ότι 40.000 ροκάδες βρέθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 1981 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να ακούσουν τον ιρλανδό ρόκερ και να δουν από κοντά τη «Στρατοκάστερ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή